Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
ЛАД написав:Vitl По поводу долл. инфляции согласен. Такое ощущение, что наши верхи выбрали курс на Европу такой, какой нравится будивельнику - довести долл. цены на всё до уровня западных. Какие при этом будут зарплаты, не важно. Может, до 500-600 долл. доведут и будут хвастаться ростом.
в Прибалтике и Болгарии зарплаты не намного выше ваших 500-600 долл. нам этот уровень был бы за счастье. В остальном есть один нюанс, цена товара не может быть больше, чем денег в кошельке у покупателя. Не вижу проблем продавать молоко по 3 евро/л но кто его будет покупать? Довести цены можно на монопольные товары или услуги. На рыночные цена всегда будет коррелировать с кошельком покупателя и конкуренцией с другими поставщиками.
чик написав:Вкладчик1234 не понял - разжуй для дурака плиз
Наприклад, чергова перемога - тіпа американські (вестінхауз) твели для АЕС, по факту з російського збагаченого урану, який американці закуповують в росії (тому що в америці наразі відсутня урано-збагачувальна промисловість, тому що застарілі технології і вже десятки років не рентабельно). При тому, що америка-росія тіпа вороги. Отже, купуємо російський уран в американській упаковці. Те ж саме газ - російський, але з євротруби, російський газ в європейській упаковці. Продовжувати можна довго, я гадаю.
Alex2007 написав:Очень интересно каким образом этот показатель мог начать снижаться именно в 2014 году, как раз когда произошла 3 кратная девальвация грн и все (большинство) в целом обеднели? Ну чисто логически? да так что , судя по цифрам, сейчас мы получается, стали богаче чем до 2014-го ... Интересно.
вам подсказать как обратиться к всемирному банку? или сами нагуглите? к чему эта риторическая рефлексия?
Проверять Ваши фейки и доказывать, что Вы нагло врёте? Так для этого надо иметь целый штат работников. Вы, кстати, почему-то сослались не на ВБ, а на tverezo с непонятным автором Константином Нескоромным. Таких фейков можно набросать на вентилятор штук 10 за 5 минут, а на убедительное доказательство того, что это наглая ложь придётся убить кучу времени. В интернете очень много информации. К сожалению, большая часть её - ложная. Для проверки иногда надо много времени, но иногда лживость очевидна. Ваши цифры как раз очевидный случай.
1. Оффсайт Счетной палаты:
12.09.2018 У ситуації з бідністю в Україні відбулися позитивні зрушення, водночас рівень бідності за немонетарним критерієм у 2017 році збільшився до 27% - Рахункова палата ... відмінність діючої Стратегії від попередніх програмних документів з цього питання полягає у розширенні розуміння бідності до немонетарних аспектів та соціального відчуження. З 2015 року здійснюється оцінка рівня бідності за немонетарним критерієм за 4‑ма з 9‑ти депривацій згідно з методологією ЄС. Держстатом, як і раніше, проводиться оцінка за 4‑ма з 18 ти ознак позбавлень.
Василь Невідомий зауважив, класичний підхід - монетарний, коли межу бідності проводять в грошах. Якщо в людини немає таких поточних доходів, вона бідна. Нові підходи, які Європа давно застосовує, не монетарні. Все вимірюється не грошима, а певним набором благ. Країни ЄС визначили 9 позицій благ. Якщо з них відсутні 3 - то це люди депривовані. Якщо 4 - це крайня депривація. Для порівняння рівень матеріальної депривації для 28 країн ЄС за підсумками 2016 року становив 16%, а глибокої матеріальної депривації - 8%. В Україні ці показники у 2017 році становили 42% та 27% відповідно. ... Аналіз виконання Плану заходів на 2016‑2017 роки з реалізації Стратегії встановив, що фактично станом на 1 січня 2018 року із 159 заходів в повному обсязі виконано лише 59 (у 2,2 рази менше, ніж зазначено Мінсоцполітики в інформаціях Кабінету міністрів); 77 заходів виконані частково, не досягнуто індикатора виконання та/або відсутня повна інформація про виконання заходу, 17 заходів не виконано, по 6‑х заходах інформація співвиконавцями не надана.
Аналіз свідчить, що окремі заходи Плану заходів на 2016‑2017 роки є несуттєвими, формальними або відносяться до функціональних обов'язків державних органів - співвиконавців Стратегії. Затверджені індикатори виконання заходів мають низку недоліків, зокрема, окремі з них визначені не для конкретного заходу, а загалом для завдання, що унеможливлює надання об'єктивної оцінки їх виконання. Деякі з індикаторів не відображають суті заходу та/або унеможливлюють здійснення оцінки його виконання; не відображають рівень виконання завдання або не передбачають позитивної динаміки його виконання.
Аудитори відзначають, не менш гостро, ніж проблема бідності, для України постає проблема соціального відчуження. Загалом вона проявляється як через обмежений доступ окремих категорій, насамперед соціально вразливих, до життєво важливих благ та послуг, так і через низький рівень доступності послуг соціальної сфери для широких верств населення.
"Рівень бідності визначається не тільки грошима, а й створенням належних умов для людей щодо доступності до благ - медицини, освіти, тепла. І держава мала б створити належні умови", - зазначив Василь Невідомий.
Для президента мало просто не быть наркоманом и алкоголиком
Кандидаты должны четко сказать, куда планируют вести страну
Прочитал историю, как один самолет должен был лететь в один город, а прибыл в другой. Что поделаешь - ошибка пилота. Возможно, он был трезв и никогда не употреблял наркотики. Но все же прилетел не туда, куда собирались прилететь пассажиры самолета.
К чему это я? Конечно, я не хотел бы, чтобы Украиной руководил алкоголик или наркоман. Мне важно, что бы руководителем моего государства был человек, который не употребляет наркотики и не является сторонником крепких напитков. Также мне важно, чтобы наркоманом и алкоголиком не был водитель, к которому я собираюсь сесть в машину или пилот самолета, на котором планирую лететь. Но мне нужно от водителя и пилота еще что-то: водительские права или лицензия на управление воздушным судном. Также мне нужно, чтобы водитель и пилот четко мне сказали, куда они меня собираются привезти, - рассказывает Виталий Портников в видеоблоге "Радио Свобода".
Именно поэтому вопрос дебатов кандидатов на пост президента Украины - это не вопрос телевизионного шоу, не вопрос анализов, не вопрос роликов, которые смотрят растерянные зрители социальных сетей и каналов. Это - вопрос содержания. Четкого объяснения, что претенденты на пост президента собираются делать после того, как получают его. Четкая программа 100 дней пребывания в кресле. Четкие кадровые намерения. Объяснение, где мы окажемся, если тот или иной будет за рулем нашего самолета или машины.
Госпаді, і за кого збираються голосувати зе-філи???? Там є відео:
Ландан из зе кэпитал оф грейт британ...
И поверьте мне, проблемы с косноязычием и одноклеточностью сего кандидата это совсем немногое из того, что он привнесёт своей персоной, будь Фортуна (или точнее, в его случае - фарт) 21-го на его стороне.
Но, к чему лукавить, он уже много чего привнес в нашу повседневную жизнь. Например, моду на гоп-стайл 90-х, выползающую из всех щелей “хрущевских спальников” без стеснения и смущения. А что? Ведь будущий президент привносит данный стайл в массы.
Украинцы справлялись со многими вызовами. Как внутренними, так и внешними. Но как мы справимся с репутацией нашей страны, которую за время президентского срока, столь блистательный политик и дипломат, смешает с…