Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Starikan написав:Слабая-то слабая, но это был чуть ли не единственный наш торговый партнер. Да и слабость эта была относительно Запада, а по сравнению с нами это был экономический и финансовый монстр, да еще и с ЯО. Я думаю, тогда в Рашу уехало не меньше народу, особенно рабочего класса, чем эмигрировало после 2014 взагали (помню, как в Харькове в какой-то момент практически исчезли водители общественного транспорта).
Подивився на структуру нашого експорта, за роки незалежності - доля експорта весь час була приблизно однакова, до 2014 - третина на РФ. Так що тоді було так само, як і в 2014. Можливо, що і тоді не можна було зробити масовий посил, без придністровських наслідкив - не буду сперечатись на цю тему. В принципі, кучмівська українізація поступово робила свою справу, тому і провалилась Новоросія.
zРадио написав:А тут еще и радикалы майдана начали унижать и пугать его противников - преимущественно, жителей Юго-Востока, что еще больше ослабило желание последних жить в Украине.
И опять критикус транслирует сюда рашкинскую пропаганду.
Потому что на Донбассе начали убивать украинских активистов, а не наоборот.
не мешайте. этот клоун пишет нам новую историю, от первого лица. очень аргументированно, мастерство не пропьёшь
andrijk777 написав:1)Можна було просто об"єднатись з Росією. "Баксовий уровень" би виріс в 2 рази(тоді зарплати в РФ були майже вдвічі вищі). Чим не варіант?
Не факт. Подивіться росстатистику - в них колосальні відмінності по регіонам. Навіть у бюджетній сфері зарплати на однакових посадах різняться в рази. І в разі "об'єднання" в Україні був би рівень як і на іншій периферії РФ.
Факт. "Україна" отримала б величезний ринок збуту своїх дешевих товарів + отримала би газ, нафту, вугілля і інше по халявним цінам. В короткостроковій і середньостроковій перспективі "наша" економіка б сильно зросла. І рівень зарплат був ви значно вищий ніж в "іншій периферії РФ". Власне як і було в СССР. І взагалі, якби РФ була розумніша і хитріша вона б могла об"єднати Росія+Білорусь+Україна(Путін+Лукашенко+Яник). Просто РФ(Путін) привикла діяти з позиції сили. А Україна(як достатньо демократична країна по духу) силі противиться. Не знаю як буде з Білоруссю, чи вистоїть вона.
zРадио написав:А тут еще и радикалы майдана начали унижать и пугать его противников - преимущественно, жителей Юго-Востока, что еще больше ослабило желание последних жить в Украине.
И опять критикус транслирует сюда рашкинскую пропаганду.
Потому что на Донбассе начали убивать украинских активистов, а не наоборот.
не мешайте. этот клоун пишет нам новую историю, от первого лица. очень аргументированно, мастерство не пропьёшь
Снова вылез гуру с мощнейшими контр-аргуметами! Чудо, а не оппонент
PS: новую историю написал не я, а ныне экс-директор института нацпамяти, отправленный на свалку этой самой новой истории
zРадио написав:Нет, не нужно. За эти деньги покупают импорт (ибо за какие еще импорт хронически превышает экспорт???).
Если хочешь с точностью до десятых посчитать равновесный курс, то нужно к экспорту приплюсовать ПИИ и переводы сюда, а к импорту приплюсовать переводы (все, включая дивиденды) отсюда
Великий економіст класно рахує "равновесный курс". Цікаво як, наприклад, Грузія постійно живе з "НЕравновесным курсом": https://oec.world/ru/visualize/line/hs9 ... 1995.2017/ Напевно ненависна Америка підкидає їм пару мільярдів щороку.
PS: новую историю написал не я, а ныне экс-директор института нацпамяти, отправленный на свалку этой самой новой истории
Проецируешь, чтобы оправдать своё вранье ? Молодец И молчишь про нового мера Элисты из ДНР или методички новые не подвезли ? Так напугали радикалы майдана Трапезникова, что он сперва начал строить ДНР, но не достроив, получил гражданство РФ и был назначен(!) в Элисту. А ты дальше продолжай писать о радикалах майдана