|
Ринок праці |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Нед 30 лип, 2023 10:24
Навуходоносор написав:Існуюча система не в змозі не те, що побудувати нову сильну державу, а навіть і відбудувати стару. Вона приречена. Це треба усвідомити, якщо ми не хочемо повторення старих помилок. Існуюча система має стати грунтом для нових паростків. Я би робив ставку на тих, кому не більше 17. І єдине, що ми можемо їм дати - гарну ідею. Решта - то треш
не буває - заснув, прокинувся - а все кругом інше. систему треба змінювати. десь це вдається швидко, десь не дуже, десь взагалі не вдається. головне - постійно рухатися в цьому напрямку. й робити це комплексно. й не думати, що хтось за тебе це змінить.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 30 лип, 2023 10:41
Shaman написав:не буває - заснув, прокинувся - а все кругом інше.
Буває. Дуже сподіваюсь, що таки забудется лякалка Кремля і ми таки перейдемо під зовнішнє управління. Хоча б в частині фінансів на відбудову (щоб всі тендери погоджували із спец комісією і не купували чергові Барабани)
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 30 лип, 2023 11:26
Ой+ написав: Игорь Алексеевич написав:После войны останутся там, где больше платят. ЗСУ сейчас получают хорошие деньги и думаю после войны они захотят получать столько же.
Тобто продовжать службу? А яким чином зберегти такі виплати, якщо і зараз є диференціація в залежності від того де саме служба. І хто не на передку, то аж не так багато отримує. Біля мене розташування бригади недалеко, то к-ть лексусів і того ж рівня тачок навколо частини дуже зросла, ще і думаю як потім просто навіть підтримувати експлуатацію, якщо війна і виплати закінчаться. Але і військовим пенсіонерам тепер сильно підтягли виплати, ті що служили ще за срсру відсужують по 30-40 тис. Як всі ці виплати і всі обіцяні пільги потім тягти без багаторазової девальвації не уявляю.
Я не знаю где и как они будут получать. Недавно встретил знакомого, уже полтора года в ЗСУ. Жили они, дети и внуки в трёшки все вместе 5чел. Сейчас купил детям кв., евробляху. И что ему возвращаться после таким выплат на завод, где он был отличным спецом с з.пл. 12тыс.грн?? Второя знакомая семья, прекрасно живёт и отдыхает, пока муж в ЗСУ. А до этого по уценки продукты покупали и постоянно в долгах. Хотите сказать, что они захотят вернутся в прошлое с з.платой 8-10 тыс.грн???
-
Игорь Алексеевич
-
-
- Заблокований
- Подякував: 113 раз.
- Подякували: 866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 30 лип, 2023 11:45
Игорь Алексеевич написав:Хотите сказать, что они захотят вернутся в прошлое с з.платой 8-10 тыс.грн???
Та вони то може і не захочуть, але чи будуть варіанти? Високооплачуваних місць не буде в достатній к-ті, хіба по світу в найманці. А таких прикладів як у вас спостерігаю чимало, так як і чимало вже війна закінчилась, а зобов'язання держави перед родичами ще в основному попереду і якщо таких зобов'язань стане ще більше, бо війна затягнеться, то рахувати в трильйонах буде звичним ділом.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1115 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Нед 30 лип, 2023 11:59
Ой+ написав: Игорь Алексеевич написав:Хотите сказать, что они захотят вернутся в прошлое с з.платой 8-10 тыс.грн???
Та вони то може і не захочуть, але чи будуть варіанти? Високооплачуваних місць не буде в достатній к-ті, хіба по світу в найманці. А таких прикладів як у вас спостерігаю чимало, так як і чимало вже війна закінчилась, а зобов'язання держави перед родичами ще в основному попереду і якщо таких зобов'язань стане ще більше, бо війна затягнеться, то рахувати в трильйонах буде звичним ділом.
Вот и получается или мужик начинает сходить с ума, т.к. опять семья на грани выживания или пока не спился , то будет выезжать в др. страну. А если семья сейчас там, то они его сами заберут к себе. Думаю у кого есть мозги уже жёны там за полтора года нашли чем и как заняться и узучить историю др. гос.ва. У меня племянники уехали в Англию. Вначале кричали только на время, но сейчас смотрю уже лозунги с возвратом домой прекратились. Дети спокойно ходят там в школу, появились новые друзья. Они нашли себе работу, сняли дом, получают хорошую з.плату. Поэтому думаю на 85% они и не думают обратно приезжать. Точно такая же история с братом в Польше. Разговоры приехать обратно - пропали, хотя в первые месяцы, только про это и говорили они всей семьёй..
Востаннє редагувалось Игорь Алексеевич в Нед 30 лип, 2023 12:04, всього редагувалось 1 раз.
-
Игорь Алексеевич
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 30 лип, 2023 12:03
Игорь Алексеевич написав: Ой+ написав: Игорь Алексеевич написав:После войны останутся там, где больше платят. ЗСУ сейчас получают хорошие деньги и думаю после войны они захотят получать столько же.
Тобто продовжать службу? А яким чином зберегти такі виплати, якщо і зараз є диференціація в залежності від того де саме служба. І хто не на передку, то аж не так багато отримує. Біля мене розташування бригади недалеко, то к-ть лексусів і того ж рівня тачок навколо частини дуже зросла, ще і думаю як потім просто навіть підтримувати експлуатацію, якщо війна і виплати закінчаться. Але і військовим пенсіонерам тепер сильно підтягли виплати, ті що служили ще за срсру відсужують по 30-40 тис. Як всі ці виплати і всі обіцяні пільги потім тягти без багаторазової девальвації не уявляю.
Я не знаю где и как они будут получать. Недавно встретил знакомого, уже полтора года в ЗСУ. Жили они, дети и внуки в трёшки все вместе 5чел. Сейчас купил детям кв., евробляху. И что ему возвращаться после таким выплат на завод, где он был отличным спецом с з.пл. 12тыс.грн?? Второя знакомая семья, прекрасно живёт и отдыхает, пока муж в ЗСУ. А до этого по уценки продукты покупали и постоянно в долгах. Хотите сказать, что они захотят вернутся в прошлое с з.платой 8-10 тыс.грн???
Думаете их кто-то спрашивать будет?
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
1
Додано: Нед 30 лип, 2023 12:54
Я тут нікого не здивую, якщо скажу, що я готовий повернутись на 15-20Кгрн/міс.(так я заробляв до 24.02 і так зараз мій знайомий заробляє - розвозить товар по магазинах) Може тому що: 1. маю заощадження + добудовується квіточка, яку планую здавати в оренду 2. А може просто дізнався "ціну життя"? Швидше варіант 2 
-
Успіх
-
-
- Подякував: 273 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Нед 30 лип, 2023 13:34
Ой+ написав: Игорь Алексеевич написав:Хотите сказать, что они захотят вернутся в прошлое с з.платой 8-10 тыс.грн???
знову почалося це ниття. й це абстрактно, бо як спитаєш особисто форумчанина - то бізнес, справи, ресторани. а пересічний громадянин - той обов'язково лише 8-10 т грн. якщо руки з правильного місця - від 30 т грн. 20 т грн - вони тобі ще послугу роблять. не так вже багато, але не міфічні 8 т грн. оце цифри мирного життя наразі. просто один з варіантів, про який тут дуже часто розповідають - не платять багато грошей за те, що ти вмієш? так тобі треба поставити - а за що платять? й навчитися - й це не лише ІТ - бо це більш для молоді. а касир та охоронець в АТБ - вибачте, касири та охоронці ніде багато не заробляють.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 30 лип, 2023 13:36
Успіх написав:Я тут нікого не здивую, якщо скажу, що я готовий повернутись на 15-20Кгрн/міс.(так я заробляв до 24.02 і так зараз мій знайомий заробляє - розвозить товар по магазинах) Може тому що: 1. маю заощадження + добудовується квіточка, яку планую здавати в оренду 2. А може просто дізнався "ціну життя"? Швидше варіант 2 
не кажіть гоп. це зараз зрозуміло, ви потребуєте відпочинку. але трохи відпочивши, побачите, що заощадження втрачаються швидко - й щось знову придумаєте. маю надію, більш ефективне 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 30 лип, 2023 13:39
Shaman написав:а пересічний громадянин - той обов'язково лише 8-10 т грн.
А можете назвать где получают более 20 тыс.грн., если не спец и без мозгов??? А вот если спец и с мозгами, то можно в разы больше, но есть одно НО...многие боятся ответственности в бизнесе и хотят быть наёмным, а ездить на мерсе...
-
Игорь Алексеевич
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-