|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 10 тра, 2026 22:54
ЛАД А Европе и заработки айтишников повыше наших.
Дуже depends on. На кого працюєш, як працюєш. У багатьох локація тушки взагалі не цікавить , хоч в бучагсткому підвалі, хоч в центрі Берліна, аби робив свою роботу. У мене є досвід дружнього спілкування з ойтішниками, і стосунків з ойтішницями. До війни на рівних посадах прибавка була мізерною. Можливо з війною компанії стали перетягувати і заохочувати грошима переїхати цінних фахівців, не знаю. З.І. О, фейслес випередив. Точно, ще ж і питання податків.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2608 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Нед 10 тра, 2026 23:05
в Ірані все зовсім погано, там на їжу не вистачає - хоча нафтова країна.
Вот просто интересно, откуда берутся такие фантазии? Чистая пропаганда из головы без подтверждений и доказательств.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 10 тра, 2026 23:35
Faceless написав: ЛАД написав:А Европе и заработки айтишников повыше наших.
Насправді не завжди (не у всіх країнах Європи), а чистими буває й навпаки через вищі податки
Это где? P.s. Помню вы удивлялись, когда я писал о разительной разнице Харькова и Черкасс. Чтобы вам легче было представить (так понял, что Харьков вы знаете. Не знаю, насколько хорошо, но всё же). Я на днях прошёлся пешком по Сумской практически от Центрального парка (парка Горького) до майдана Свободи (Дзержинского) примерно в 12 часов дня. Понимаю, это не самая оживлённая часть улицы - от майдана Свободи до майдану Конституції (Тевелева, Советской) людей обычно было несколько больше (там парк Шевченко), но всё же. Для интереса посчитал, сколько людей попадётся навстречу - аж 60 человек. Много закрытых магазинов, вывесок: "сдам в аренду" (до войны снять там площадь было достаточно проблематично и цены были...), витрин, забитых ДСП. P.s. Старые названия привёл, т.к. не знаю, когда вы бывали в Харькове, чтобы легче было сориентироваться. P.p.s. Не знаю, у меня есть знакомые айтишники (давно уехавшие наши, уже наверняка все граждане Германии, знаю одного в Голландии). У всех зарплаты выше наших. Конечно, не в разы по сравнению с нашими, но заметно выше тамошних средних.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 11 тра, 2026 00:05
ЛАД написав:Это где?
Польща (Європа ж)- там рейти приблизхно ті самі, що і в Україні. Податки залежно від оформлення, або трішечки вище, ніж у нас, або помітно вище. Те саме стосується Румунії, балканських країн, і в певному сенсі Іспанії, Португалії. Німеччина, Австрія - це взагалі більше не про високі оклади, але про дуже високі податки. У вихлопі на руки може бути і менше, ніж в Україні.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1505 раз.
- Подякували: 8312 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 11 тра, 2026 00:20
ЛАД написав:Я на днях прошёлся пешком по Сумской практически от Центрального парка (парка Горького) до майдана Свободи (Дзержинского) примерно в 12 часов дня. Понимаю, это не самая оживлённая часть улицы - от майдана Свободи до майдану Конституції (Тевелева, Советской) людей обычно было несколько больше (там парк Шевченко), но всё же. Для интереса посчитал, сколько людей попадётся навстречу - аж 60 человек. Много закрытых магазинов, вывесок: "сдам в аренду" (до войны снять там площадь было достаточно проблематично и цены были...), витрин, забитых ДСП. P.s. Старые названия привёл, т.к. не знаю, когда вы бывали в Харькове, чтобы легче было сориентироваться.
Я близьким маршрутом на роботу ходив, з району Наукової до площі тоді Люксембург (тепер знову Павлівської, історичної назви). Ну, нажаль, не здивований - Харків, як би м'якіше сказати, зараз не дуже комфортний для життя в умовах війни, близкості кордону і лінії фронту.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1505 раз.
- Подякували: 8312 раз.
-
-
Профіль
-
-