Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 17697176981769917700
Повідомлення Додано: Нед 10 тра, 2026 22:54

ЛАД

А Европе и заработки айтишников повыше наших.

Дуже depends on. На кого працюєш, як працюєш.
У багатьох локація тушки взагалі не цікавить , хоч в бучагсткому підвалі, хоч в центрі Берліна, аби робив свою роботу.
У мене є досвід дружнього спілкування з ойтішниками, і стосунків з ойтішницями.
До війни на рівних посадах прибавка була мізерною.
Можливо з війною компанії стали перетягувати і заохочувати грошима переїхати цінних фахівців, не знаю.
З.І.
О, фейслес випередив.
Точно, ще ж і питання податків.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2608 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Нед 10 тра, 2026 23:05

в Ірані все зовсім погано, там на їжу не вистачає - хоча нафтова країна.

Вот просто интересно, откуда берутся такие фантазии?
Чистая пропаганда из головы без подтверждений и доказательств.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 10 тра, 2026 23:35

Faceless написав:
  ЛАД написав:А Европе и заработки айтишников повыше наших.

Насправді не завжди (не у всіх країнах Європи), а чистими буває й навпаки через вищі податки
Это где?

P.s. Помню вы удивлялись, когда я писал о разительной разнице Харькова и Черкасс.
Чтобы вам легче было представить (так понял, что Харьков вы знаете. Не знаю, насколько хорошо, но всё же).
Я на днях прошёлся пешком по Сумской практически от Центрального парка (парка Горького) до майдана Свободи (Дзержинского) примерно в 12 часов дня. Понимаю, это не самая оживлённая часть улицы - от майдана Свободи до майдану Конституції (Тевелева, Советской) людей обычно было несколько больше (там парк Шевченко), но всё же.
Для интереса посчитал, сколько людей попадётся навстречу - аж 60 человек. Много закрытых магазинов, вывесок: "сдам в аренду" (до войны снять там площадь было достаточно проблематично и цены были...), витрин, забитых ДСП.

P.s. Старые названия привёл, т.к. не знаю, когда вы бывали в Харькове, чтобы легче было сориентироваться.

P.p.s. Не знаю, у меня есть знакомые айтишники (давно уехавшие наши, уже наверняка все граждане Германии, знаю одного в Голландии). У всех зарплаты выше наших. Конечно, не в разы по сравнению с нашими, но заметно выше тамошних средних.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 11 тра, 2026 00:05

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Это где?

Польща (Європа ж)- там рейти приблизхно ті самі, що і в Україні. Податки залежно від оформлення, або трішечки вище, ніж у нас, або помітно вище. Те саме стосується Румунії, балканських країн, і в певному сенсі Іспанії, Португалії.
Німеччина, Австрія - це взагалі більше не про високі оклади, але про дуже високі податки. У вихлопі на руки може бути і менше, ніж в Україні.
Faceless
Модератор

Подякував: 1505 раз.
Подякували: 8312 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 11 тра, 2026 00:20

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Я на днях прошёлся пешком по Сумской практически от Центрального парка (парка Горького) до майдана Свободи (Дзержинского) примерно в 12 часов дня. Понимаю, это не самая оживлённая часть улицы - от майдана Свободи до майдану Конституції (Тевелева, Советской) людей обычно было несколько больше (там парк Шевченко), но всё же.
Для интереса посчитал, сколько людей попадётся навстречу - аж 60 человек. Много закрытых магазинов, вывесок: "сдам в аренду" (до войны снять там площадь было достаточно проблематично и цены были...), витрин, забитых ДСП.

P.s. Старые названия привёл, т.к. не знаю, когда вы бывали в Харькове, чтобы легче было сориентироваться.

Я близьким маршрутом на роботу ходив, з району Наукової до площі тоді Люксембург (тепер знову Павлівської, історичної назви).
Ну, нажаль, не здивований - Харків, як би м'якіше сказати, зараз не дуже комфортний для життя в умовах війни, близкості кордону і лінії фронту.
Faceless
Модератор

Подякував: 1505 раз.
Подякували: 8312 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 17697176981769917700
Форум:
+ Додати
    тему