У Міненерго пояснили необхідність підвищення тарифу на...
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Бетон написав:И суши закрылись через виключення е.е. 22 рік пережила на ентузіазмі. В мінус. Вам, як людині далекій від бізнесу, це не зрозуміти.
у меня 2 арендатора закрылись в блеауты 2022. Потом вроде возобновили бизнес. Уже хотел коммерцию под жилую переделывать, на 1е этажи резко вырос спрос арендаторов с высоток.
Яка у вартості круасана за 170 грн електрична складова? Хоч 10 грн є? Ну буде ще +10. А в каві за 60 грн? Є хоч 5 грн? Буде 65. Якщо не будуть ходити, так (ще раз кажу) не через оці 5 грн. Є купа інших причин.
Яка у вартості круасана за 170 грн електрична складова? Хоч 10 грн є? Ну буде ще +10. А в каві за 60 грн? Є хоч 5 грн? Буде 65. Якщо не будуть ходити, так (ще раз кажу) не через оці 5 грн. Є купа інших причин.
По круасанах трохи інша аріфметика буде. Щоб ви о восьмій ранку придбали свіжу булочку, треба приблизно о четвертій замісити тісто, дати йому настоятися у теплі, і о сьомій ставити у електропіч. Це якщо продавати на місці, без доставки, бо там будуть інші графіки. Так от, тістозмішувальна машина, шкаф для розстойки та електропіч працюють на електриці. Під час процесу на дві години вимикають світло. І ви не встигаєте або замісити тісто, або випекти хліб/круасан. Працівників потрібно переводити на інші графіки роботи, прив'язані до відключення. А графіки міняються хіба не кожен день, сюрприз-сюрприз. Щось вчасно не буде випечене та не продасться свіжим, або і взагалі, тісто перестоїть та піде в сміття, бо не зможуть запустити піч. Ну і т.д. Насправді, для харчопромисловості це дупа. І будуть закладати "на електрику" дебело.
Яка у вартості круасана за 170 грн електрична складова? Хоч 10 грн є? Ну буде ще +10. А в каві за 60 грн? Є хоч 5 грн? Буде 65. Якщо не будуть ходити, так (ще раз кажу) не через оці 5 грн. Є купа інших причин.
По круасанах трохи інша аріфметика буде. Щоб ви о восьмій ранку придбали свіжу булочку, треба приблизно о четвертій замісити тісто, дати йому настоятися у теплі, і о сьомій ставити у електропіч. Це якщо продавати на місці, без доставки, бо там будуть інші графіки. Так от, тістозмішувальна машина, шкаф для розстойки та електропіч працюють на електриці. Під час процесу на дві години вимикають світло. І ви не встигаєте або замісити тісто, або випекти хліб/круасан. Працівників потрібно переводити на інші графіки роботи, прив'язані до відключення. А графіки міняються хіба не кожен день, сюрприз-сюрприз. Щось вчасно не буде випечене та не продасться свіжим, або і взагалі, тісто перестоїть та піде в сміття, бо не зможуть запустити піч. Ну і т.д. Насправді, для харчопромисловості це дупа. І будуть закладати "на електрику" дебело.
Тісто привозять заморожене, вже у формі курвасанів. Їм треба спекти (не дуже довго), а потім вони розігрівають коли вже замовлення роблять. Тобто є пічка і мікрохвильовки. Але пертися в кафе в 4 ранку точно не треба На виробництві де роблять тісто забезпечити живлення простіше, ніж для кожного кафе
Faceless написав:Тісто привозять заморожене, вже у формі курвасанів. Їм треба спекти (не дуже довго), а потім вони розігрівають коли вже замовлення роблять. Тобто є пічка і мікрохвильовки. Але пертися в кафе в 4 ранку точно не треба На виробництві де роблять тісто забезпечити живлення простіше, ніж для кожного кафе
Я писав про виробництва. Підскажіть, як "забезпечити живлення простіше" для екструдерів, ліній шокової заморозки, холодильників, електропечей, різних міксерів та сушарок? А ще є процеси, які мають бути непреривними. Це вже не кажучі про допоміжні конвеєри, насоси, вентиляцію і т.д. Бо там десятки і сотні кіловат потрібні
whois2010 написав:Я писав про виробництва. Підскажіть, як "забезпечити живлення простіше" для екструдерів, ліній шокової заморозки, холодильників, електропечей, різних міксерів та сушарок? А ще є процеси, які мають бути непреривними. Це вже не кажучі про допоміжні конвеєри, насоси, вентиляцію і т.д. Бо там десятки і сотні кіловат потрібні
whois2010, ви впали з луни? Такі підприємства у нас не вимикають або попереджають про вимкнення заздалегідь.
whois2010 написав:Я писав про виробництва. Підскажіть, як "забезпечити живлення простіше" для екструдерів, ліній шокової заморозки, холодильників, електропечей, різних міксерів та сушарок? А ще є процеси, які мають бути непреривними. Це вже не кажучі про допоміжні конвеєри, насоси, вентиляцію і т.д. Бо там десятки і сотні кіловат потрібні
whois2010, ви впали з луни? Такі підприємства у нас не вимикають або попереджають про вимкнення заздалегідь.