В Харьковской области за год вырос дефицит кадров. Не хватает как профессионально-технических рабочих, так и специалистов с высшим образованием.
«Электромонтеров, токарей, слесарей, водителей, фрезеровщиков, специалистов строительной сферы, каменщиков, штукатуров. Не хватает инженеров, юристов, даже не хватает менеджеров, бухгалтеров на многих государственных, коммунальщиках предприятиях. Профессии, которые традиционно считались мужскими», — сообщил директор Областного центра занятости Александр Котуков журналисту МГ «Объектив».
Однако сейчас женщины активно учатся на водителей трамваем, троллейбусов. Также есть группы женщин, которые учатся на трактористов и машинистов, продолжил Котуков.
«Сейчас постепенно границы мужские/женские стираются. Сегодня по Харьковской области более 3,5 тыс. вакансий актуальны. Сегодня если брать людей, которые обращаются в службу занятости за услугами, то 80% – женщины. Мужчины в большинстве своем на фронте, поэтому их не хватает», — добавил Котуков.
Дюрі-бачі написав:*не вірю* Прям зараз при одному рівні життя витрати в Польщі/Чехії в 2,5-3 рази вищі, в Німеччині - в 4, навіть в Болгарії х2. Особливо витрати на дітей (гуртки, освіта), наймана робоча сила (послуги клінінгу, косметичні процедури, готова їжа) і медицина
Трохи дорожче оренда житла, ну кава в кавярні дорожча. Дітей в мене нема - ніяких змін, найманих працівників нема і не було (послуги клінінгу, косметичні процедури, готова їжа) - ніяких змін. Медицина тут є державна і приватна, за приватну платить роботодавець, а я доплачую 25 злотих/місяць. Де тут х2,5-3? Я бачу тут тільки +25 злотих (250 грн). Так що не треба тут цієї брехні.
Цікаво у вас виходить. «Дітей нема», а «оте мені непотрібно», то виходить «всі брешуть». У нас є унікум який гриби з фундаменту їсть, так йому точно все одно в якій країні їх різати, всюди безкоштовні. Або велосипеди крадені у циган купляє. Але ж це унікальний випадок, А загалом то люди не самі себе стрижуть, не самі ремонтують свій автомобіль, замовляють додому якусь готову їжу або ходять в ресторани. Буває і дітей вони мають. Яким треба багато чого. Життя воно багатогранне, бачте..
Ага, і всі поголовно з своїми водіями, нянями, кухарями і дворецькими Давайте вже без телемарафону.
BIGor До чого тут «водії і няні»? У вас лише нема дітей, чи і не було? Спитайте у знайомих з дітьми може. Звичайно що можна ростити дітей «на 120 дол», виноградом годувати, доношувати одяг , в якому виріс сам (привезти з Тернополя). Ніяких басейнів, секцій. А як захворів, то не в Добробут (чи аналог), а в чергу в поліклініку з обшарпаними стінами і медсестрою з чашкою чаю, яка невдоволено на вас дивиться, що ви не даєте його спокійно допити. . А можна і подорожник на лоба . Але вам не здається це дивним наприклад в сімʼї айтішника? А для чого він тоді заробляє, якщо буде економити на дітях? Невже на гарний памʼятник собі?
Недельные расходы на войну в Украине превысили годовые бюджеты 80% российских регионов. Только 18 субъектов Российской Федерации из 83 (без учета оккупированных украинских территорий) имеют бюджеты (в год), превышающие недельные затраты на войну в Украине. Среди них Москва (4,7 трлн руб), Санкт-Петербург (1,2 трлн руб) и соответствующие области, а также регионы с развитой добывающей и перерабатывающей промышленностью — ХМАО (380,6 млрд руб), ЯНАО (389,6 млрд руб), Кемеровская (280,1 млрд руб), Челябинская области (331,3 млрд руб) и другие (обозначены на карте зеленым цветом). В 64 регионах, обозначенных на карте красным цветом, готовые бюджеты ниже трат России на войну за 7 дней. А в почти четверти регионов бюджеты меньше трети недельных военных трат, среди них национальные республики — Кабардино-Балкария, Тыва, Марий Эл, Северная Осетия, Калмыкия, Карачаево-Черкесия, Мордовия, Хакасия, Алтай и депрессивные области — Тамбовская, Костромская, Орловская, Новгородская, Тамбовская, Псковская.
Четыре региона за год тратят меньше, чем Россия тратит на войну в Украине за один день (30 млрд рублей): Еврейская автономная область, Ингушетия, Калмыкия и Ненецкий автономный округ.
Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV розповів, що Росія вже скуповує найдорожчий резерв «гарматного м’яса» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі.
«Те, що ми зараз спостерігаємо, що в них відбувається із виплатами, що в них відбувається з соцдопомогою так званим учасникам „СВО“, дуже чітко показало, що „гарматне м’ясо“, яке готове йти сюди за гроші, практично вже закінчилося. Уже повністю вичерпане те, що було резервом на початку „СВО“, це всякі буряти, чуваши — глухі етнічні околиці. Там набір вже практично зупинений, бо вигребли всіх. Закінчується „нечорнозем'я“, тобто вже етнічно російські, але економічно депресивні регіони. І тільки зараз пішов набір москвичів, пітерців, єкатеринбуржців», — заявив Дикий в ефірі Radio NV.
Вы вроде умный человек, а цитируете дрянь:
У травні 2014 року пішов добровольцем на війну на Донбасі. ... демобілізований влітку 2014 року.
Євген Дикий: Наша група прибула 29 травня 2014 року, після президентських виборів. А юридично мене оформили 12 червня. ... у червні мене було затримано працівниками Сватівського райвідділу міліції за підозрою в спробі незаконного вивезення чотирьох автоматів, три з яких офіційно на мені числилися (три службові й один трофейний, від сепаратистів). Я одну добу провів в райвідділі. Міліція провела розслідування і вже на четвертий день з мене всі звинувачення зняли. Після цього я зміг продовжити службу - якби я лишався під підозрою, ніхто мені б зброю в руки не давав.
Водночас я поніс дисциплінарну відповідальність за те, що не простежив, коли ці три службові автомати потім у мене вкрали - мене понизили з командира роти. Однак на мені тоді взагалі числилося 92 одиниці зброї. У передфронтовій метушні я за цим не простежив.
А після цього підполковник Мельничук протримав мене кілька діб у земляній ямі з бетонними стінами під м'ясокомбінатом, де була тимчасова база "Айдару". Пізніше умови покращилися, але два тижні я перебував під абсолютно незаконним арештом за свавільним рішенням Сергія Мельничука - мовляв, для прикладу іншим. ... Євген Дикий: За рішенням військово-лікарської комісії на передову мені більше не можна.
За визначний особистий внесок у здійснення наукової діяльності в Антарктиці та з нагоди 25-річчя української антарктичної станції «Академік Вернадський» постановляю: ... Нагородити орденом «За заслуги» ІІІ ступеня
ДИКОГО Євгена Олександровича — директора Національного антарктичного наукового центру Міністерства освіти і науки України
22.07.2024 12:58 ... – Я писав, що танки у Рашці закінчиться через півтора року, а вони кажуть, що це станеться навіть швидше. Чому так? Я спеціально брав завідомо нереалістичне припущення, що кожна «законсервована» машина, яку ми бачимо на супутникових знімках, доїде до фронту. Насправді це не так.
Значна частина цих машин годяться тільки на канібалізм, тобто на запчастини. От, грубо кажучи, з двох-трьох танків збирається один, який реально поїде. The Economist пішов саме цим шляхом, опитавши технічних експертів і спробувавши вивести коефіцієнт, скільки машин може доїхати до фронту з загальної кількості. Якщо не помиляюся, то в них там виходило, що максимальна можлива оцінка – це 70% від початкової кількості.
– Від початкової? Тобто від тієї кількості, яка була до 24.02.2022?
– Вірно. А враховуючи, що значна частина того, що могло їхати, вже вибрана, то від тої кількості, що лишилось, це вже не 70%. Враховуючи це, вони прийшли до висновку, що менше року. Але головне в обох варіантах, що це значно менше, ніж ми вже провоювали.
А по арті картина, я боюсь бути надмірно оптимістичним і щось не врахувати, але виглядає так, що на півроку ще вистачить. І поведінка орків показує, що вони це все чудово знають і бачать.
Думаю, ні для кого не секрет те, що ми вже там фактично в контрнаступі. І в росіян уже не те що не стоїть питання просуватися далі — тепер у них завдання максимум окопатися так, щоб утримати бодай ту п’ятикілометрову смугу, яку вони віджали в перші дні свого наступу.
Це до питання, який у росіян мобресурс. Великий? Так. Але кількість не заміняє якість. Їхня армія очевидно деградує. Це вже не просто те, що ми називаємо «гарматним м’ясом», бо м’ясо ж теж буває різних сортів. За часів СРСР були жарти про «собачатину п’ятої категорії» — ту, яка йде на фарш разом із будкою. То оце вже вона.
yanyura написав:Вы вроде умный человек, а цитируете дрянь
я разве говорил что источник достоверный? Очередная история что РФ скоро сдохнет, которую мы слышим 3й год. Не все что я цитирую является достоверной информацией, на войне каждый блогер ищет свою нишу . Что мне кажется интересно или смешно я размещаю сюда. Достоверность не обязательный критерий.
Пишут много бреда и абсурда. Это новая реальность. Можно её принимать или не принимать, но она уже пришла.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 15 жов, 2024 16:02, всього редагувалось 1 раз.
Русские пишут что 1/4 от оккупированной курской области они уже освободили. Проект оказался авантюрным, затратным и бесполезным. Ни на что мы захваченный кусок не обменяли, а для других целей он нам не нужен. Ещё один фронт кормить. Когда зебра выдвигал такие планы я ещё тогда говорил что закончится оно ничем. Если бы лишние ресурсы были, логичнее было бы их бросить туда, где сейчас тяжёлая ситуация, а не на покорение ненужных русских сёл. Ненужных даже путину