Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:06

Re: Напад росії і білорусі на Україну

У нас не було повноцінної контрактної армії жодного дня в історії.
Строкова служба так і не була відмінена через брак фінансів (не було грошей на контрактників, а замість них були безкоштовні срочники) . А самі оті рідкі контрактники незважаючи на брехню від Кендела, рідко підписували хоча б другий контракт на 5 років. Найчастіше тікали після перших 5 (хоча періодично дозволялись і менші терміни).
Тобто отого прошарку , який навчений і тренується воювати не було. Армія вічно молодих ненавчених контрактників і срочників. Щоб вони були, треба було фінансування співставне з сьогоднішнім . А це в десятки (чи сотні?) разів більше ніж було. Хто був готовий це фінансувати? Вадік на словах.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 405 раз.
Подякували: 2571 раз.

Профіль

6
7
4
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:07

Faceless написав:
  АндрейМ написав:Це - неправда. Я впевнений, що американці почуваються у безпеці. Вони платять мільярди за свою безпеку і навряд чи на них хтось колись нападе. Моєї провини немає в тому, що попередні покоління не інвестували в обороноздатність України. Дивіться, ми ж платимо за внутрішню безпеку поліції, а не ходимо зі зброєю в руках. Так, мабуть, ця безпека не ідеальна, але вона є.

Американці це не вдалий приклад. В історії нема успішних прикладів забезпечення оборони країни від агресора за допомогою суто контрактної (добровільної) армії. У Другій Світовій навіть США були змушені впроваджувати масову мобілізацію, протягом війни було мобілізовано більше 10 млн людей.

А неуспешных примеров обеспечения обороны страны от агрессора с помощью сугубо мобилизированной (недобровольной) армии - стало быть нет в истории?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 493 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:09

АндрейМ написав:У Другій Світовій половина населення не чухала у європейські турне, не влаштовувала своє життя закордоном, поки хтось інший воював. Усі були в одному човні, так би мовити. Те, що відбувається, зараз - театр абсурду

І це написав той, хто сам влаштував своє життя за кордоном ...
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:09

pesikot написав:
  sashaqbl написав:
  budivelnik написав:Це відмазка....
Або маніпулювання...
Крім функції ще є система рівнянь...
Ти взяв ОДНУ функцію (зміна км2, при чому самостійно обрізав діапазон там де тобі подобається) і не хочеш її розглядати в контексті системи рівнянь які розглядають інші функції , при чому ці інші також мають вплив на загальний результат ( і не факт що захоплені кілометри сильніше впливають на війну ніж втрата від цін на нафту, чи вичерпання резервів...)

Ти постійно наводиш захоплену площу як аргумент. Я просто показав у динаміці, що не все так райдужно, як ти розказуєш. Хочеш можем розібрати будь який інший фактор, на твій вибір.

В динаміці ... показуєш ... викинувши деякі роки ... де тут динаміка ?

Це як школяр не розв"язує завдання, а підгоняє якесь рішення під відповідь

ні трошки не так, як школяр -який вирвав сторінку з щоденника (де у нього були двійки)

у 2022р були втрати не тільки територій а й життів
до речі, більшість полонених в полоні з 2022року
prodigy

Подякував: 3387 раз.
Подякували: 3360 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:12

АндрейМ написав:У Другій Світовій половина населення не чухала у європейські турне, не влаштовувала своє життя закордоном, поки хтось інший воював.

Ну як мінімум тому, що і їхати особливо не було куди. Проте якщо ви думаєте, що в Другу світову не було заброньованих, не було тиловиків в розкоші - ви дещо помиляєтесь. Людська природа вона така.
  АндрейМ написав:Я вже писав, що не можна це назвати чимось іншим ніж тим, що влада намагається створити контрактну армію примусово.

Тільки слово "контрактну" тут зайве.
  АндрейМ написав:Я не хочу бути приватним охоронцем незнайомих мені людей за будь-які гроші.

Так як і в будь-якій мобілізації в історії. Чи ви думаєте в усі війни до цієї всі солдати воювали з власної ініціятиви?
  АндрейМ написав:Я впевнений, що охочі воювати за гроші є, але охочих сплачувати за це половину свого доходу, наприклад, немає.
Питання далеко не тільки в грошах. От ви не хочете "за будь-які гроші" наприклад. Чого вивирішили, що ви унікальний? Та й петиції від вас щоб сплачувати 50% податків на оборону теж не видно
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8297 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:13

_hunter написав:А неуспешных примеров обеспечения обороны страны от агрессора с помощью сугубо мобилизированной (недобровольной) армии - стало быть нет в истории?

Зате є чимало прикладів тупого маніпулювання і пересмикування, от прям тут на форумі
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:13

sashaqbl написав:
  Water написав:https://24tv.ua/zatrimannya-galushhenka-vin-rozpoviv-yak-use-bulo_n3010892
Герман Галущенко розповів, що його зняли з потягу о 4 ранку, а детективи НАБУ прибули за ним о 9 годині ранку. Також вони оглянули його речі.

Він заявив, що не згоден із затриманням. Він каже, що їхав за кордон, щоб побачити своїх дітей, які там живуть і вчаться. Ексміністр запевнив, що законно купив квиток на потяг і нікуди не тікав.

А пересічному так можна?

Я не заберечую існуваання корупції, але тут ти не правий. В нього троє дітей.

тобто, 3 дітей дає дозвіл красти мільйонами і бути здивованим коли тебе зняли з потяга
так зняли не за 3 дітей, а корупцію.
да-а-а про не правий -у мене шок :shock:
prodigy

Подякував: 3387 раз.
Подякували: 3360 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:14

_hunter написав:И снова: это уточнение - что-то меняет? На гражданке - какой процент?

100%
Выжить в этой жизни ещё никому не удалось.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6510 раз.
Подякували: 21729 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:16

Hotab написав:Армія вічно молодих ненавчених контрактників і срочників. Щоб вони були, треба було фінансування співставне з сьогоднішнім . А це в десятки (чи сотні?) разів більше ніж було. Хто був готовий це фінансувати?

І ось тут для мене виникає проблема. Коли мова йде про фінансування армії, нашої спільної безпеки, то Ви вживаєте слова "хто хоче?", але коли мова йде про воювати, то вживається інше слово - "зобов'язаний". Я не можу зрозуміти як можна примушувати воювати, але не примушувати людей віддавати усе за свою безпеку. Я стільки пояснень чув чому у людей не можна забирати усі гроші, але чомусь позбавляти людей автономності і права на життя - можна.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 лют, 2026 18:16

Wirująświatła написав:"агресор, має в рази більше ресурсів (і людських і матеріальних)" не может взять донецкую область. А европу бы взял за 5 дней

Ну от бачите, суто на контрактниках виходить що виходить. Виграти війну швидко теж не вийшло. Але бомбити, вбивати не припиняють.
Так що ви самі спростували свою тезу, що можна було б все забезпечити чисто за рахунок контрактної армії.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти