|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 23 тра, 2026 16:57
Faceless написав:у наших зубожілих ритейлерів
так вони теж у Польщі купують, на опті мають дисконт 5-10%, і намагаються продати нам але порівняно з OLX/Rozetka(Prom) Епіцентр має значно збитків (навіть не рахував скільки складів чи великих маркетплейсів у них було знищено на 100%)
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3406 раз.
- Подякували: 3369 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 16:57
Water написав: Faceless написав:budivelnik написав:[quote="5957957:Faceless"]але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше
Поясніть мені Перше - скільки Ви заробляєте в годину(на це можете не відповідати , просто зафіксуйте в себе в голові) Друге - скільки ви залишаєте права заробити в годину перукарю(продавцю/касиру /електрику/сантехніку) Третє А тепер просто порівняйте цифри Мій продавець продає хліб , націнка на нього 20%... тобто на кожній булці хлібу є 4-5 грн маржі... до сплати податків Так як я вже показував вище рівно половина від створеного йде в податкову.. Таким чином Скільки булок хліба має продати мій продавець щоб заробити ту суму за годину яку Ви йому дозволили , якщо в нього з кожної проданої булки залишається всього 2 грн на руках? З проданої пачки цигарок за 150 грн на руках продавця також 2 грн... Давайте-моделюйте..
я якраз готовий підтримувати національного виробника. Це і виробництво послуг в тому числі. І продавці хліба, і перукарі, і тп. І навіть тут має місце конкуренція, бо якщо абсолютно ту саму булку в тій самій локації я можу взяти дешевше то я не дуже буду піклуватися де в кого яка маржа.
Різниця собівартості "булки" може буть раза в 3. Купувать найдешевшу булку на районі не раджу.[/quote]Ви фразу "абсолютно ту саму булку" сприймаєте якось по-особливому?
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1507 раз.
- Подякували: 8315 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 23 тра, 2026 16:58
Faceless написав:budivelnik написав:Faceless Багато води Звузьтесь до відповіді Ви заявили що 20-50% -це багато я привів Вам приклад по якому 20% на хліб = отримати/розкласти/внести в облік/продати булку в 3 хвилини і так 160 годин(місячна норма робочого часу згідно законодавства... щоб отримати на руки 7000 грн/місяць
То можна мені, щоб не знущатись на працівником(навіть якщо це бабка пенсіонер) зробити націнку вищу?
Чи ви вважаєте що можна ПЛОДИТИ ніщих і при цьому заявляти що 100 000 грн/місяць це мінімум для чела?
20-50% це багато, якщо я при всіх інших рівних умовах можу купити суттєво дешевше. Так мееше води? Це не моя проблема, в кого яка маржа з одиниці товару і який бідолашний в них продавець. Тим більше при онлайн продажах продавців як таких нема, а обороти на одну людину в штаті колосальний, це вам не продавець в магазині біля дому. Рітейл техніки у нас цвіте і пахне насправді і він взагалі не про "плодити ніщіх". А тепер про "плодити ніщіх". Прибираємо пільгу оподаткування на посилки до 150 дол. Кому допоможе? Продавцям хліба - точно ні. Частина підприємців-перекупів закриється, бо тепер не зможуть конкурувати з великими рітейлерами. Ті виграють, отримають більше покупців. Просто громадяни будуть купувати те, що і купували , дорожче. А, ну і трохи більше податків мабуть надійде
Невже всі айтішники настільки завернуті самі на себе? Я Вам приводи вприклад За зарплати живуть 10 млн осіб отримуючи при цьому 3600 млрд грн (тобто 1,8 трл податків) В рік пересилається на 180 млрд грн і це максимум (якщо введуть ПДВ на пересилку)=36 млрд податку... Це ж яким треба бути примабашеним щоб проблему в 1,8 тлн порівнювати з проблемою в 36 млрд? Ще раз для ЗАЖРАВШИХСЯ які не можуть зрозуміти , що якщо в системі є люди які оподатковуються в рази більше але живуть на хлібі і воді - то переведення ЦИХ людей на тістечка- ЇМ не допоможе... Спочатку ВИРІШУЙТЕ питання 8 млн осіб які замість того щоб платити 1 трл -платять ДВА а вже потім займайтесь ФІГНЬОЮ вартістю в 36 млрд. ПС Файслей, питання ПДВ якраз НАЙСТРАШНІШЕ для таких як ВИ. Мої ВЖЕ ЙОГО ПЛАТЯТЬ... і того з мінімалки в 15000 грн на руки - платять 15000 грн податків В той час коли Ви платите 15000 грн податків з 78 000 на руки.. і саме тому зараз у ВАС пальці вєєром.... А тепер уявіть собі Ви Раніше Отримали замовлення на 100 000 баксів - заплатили з них 6000 баксів і 12*1760 грн ЄСВ -і курите бамбук.. А тут раз , підповзає Гетьманцев і каже Пацани , Ви тепер ще ДОДАТКОВО маєте ПДВ в розмірі 17 000 баксів з цього замовлення заплатити. І як тільки ви його заплатите - так відразу згадаєте Будівельника з його простинями.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 303 раз.
- Подякували: 3046 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 23 тра, 2026 16:59
Faceless про які вуха мова і для кого, можна фотку? дякую
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3406 раз.
- Подякували: 3369 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:00
ЛАД написав: Комп в данном примере только инструмент, который позволяет облегчить и ускорить работу. Я, вообще-то, говорил о реальном производстве, а не абстрактных возможностях. Могу согласиться, что с программированием у нас хорошо. Одна из отраслей (если не единственная), с которой у нас благополучно.
Інструмент, яким потрібно вміти користуватись. І результат, - суттєве покращення. По отраслям, +/-. Сільське господарство Промисловість Транспорт і зв'язок Фінанси Торгівля Освіта Медицина Мабуть ще щось.
-
vt313
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:07
ЛАД написав: Shaman написав: _hunter написав:Я повторю, на всякий случай: в той же Германии - VAT 19%, а если цены с перекупскими сравнивать - разница бывает в разы. Это как объясняется? 
а я звідки знаю. треба дивитися - кажіть, яка продукція - подумаємо. от українське пиво дешевше коштує, ніж німецьке. може перше пояснення - те, що виробляєш сам - дешевше?..
Може перше пояснення - те, що це не зовсім пиво. Во всяком случае, по немецким законам.
Varvar продає пиво різні країни ЄС, в тому числі в Німеччину. Уманьпиво також. Mova продає в Норвегію, Польщу, Данію, Нідерланди, Щвецію, Фінляндію, Японію. Якось коли був в Парижі помітив на одному з містків через Сену пляшку Опілля. Не знаю, може там продається, а може і хтось з собою привіз 
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:11
budivelnik написав: Faceless написав:budivelnik написав:Faceless Багато води Звузьтесь до відповіді Ви заявили що 20-50% -це багато я привів Вам приклад по якому 20% на хліб = отримати/розкласти/внести в облік/продати булку в 3 хвилини і так 160 годин(місячна норма робочого часу згідно законодавства... щоб отримати на руки 7000 грн/місяць
То можна мені, щоб не знущатись на працівником(навіть якщо це бабка пенсіонер) зробити націнку вищу?
Чи ви вважаєте що можна ПЛОДИТИ ніщих і при цьому заявляти що 100 000 грн/місяць це мінімум для чела?
20-50% це багато, якщо я при всіх інших рівних умовах можу купити суттєво дешевше. Так мееше води? Це не моя проблема, в кого яка маржа з одиниці товару і який бідолашний в них продавець. Тим більше при онлайн продажах продавців як таких нема, а обороти на одну людину в штаті колосальний, це вам не продавець в магазині біля дому. Рітейл техніки у нас цвіте і пахне насправді і він взагалі не про "плодити ніщіх". А тепер про "плодити ніщіх". Прибираємо пільгу оподаткування на посилки до 150 дол. Кому допоможе? Продавцям хліба - точно ні. Частина підприємців-перекупів закриється, бо тепер не зможуть конкурувати з великими рітейлерами. Ті виграють, отримають більше покупців. Просто громадяни будуть купувати те, що і купували , дорожче. А, ну і трохи більше податків мабуть надійде
Невже всі айтішники настільки завернуті самі на себе? Я Вам приводи вприклад За зарплати живуть 10 млн осіб отримуючи при цьому 3600 млрд грн (тобто 1,8 трл податків) В рік пересилається на 180 млрд грн і це максимум (якщо введуть ПДВ на пересилку)=36 млрд податку... Це ж яким треба бути примабашеним щоб проблему в 1,8 тлн порівнювати з проблемою в 36 млрд? Ще раз для ЗАЖРАВШИХСЯ які не можуть зрозуміти , що якщо в системі є люди які оподатковуються в рази більше але живуть на хлібі і воді - то переведення ЦИХ людей на тістечка- ЇМ не допоможе... Спочатку ВИРІШУЙТЕ питання 8 млн осіб які замість того щоб платити 1 трл -платять ДВА а вже потім займайтесь ФІГНЬОЮ вартістю в 36 млрд. ПС Файслей, питання ПДВ якраз НАЙСТРАШНІШЕ для таких як ВИ. Мої ВЖЕ ЙОГО ПЛАТЯТЬ... і того з мінімалки в 15000 грн на руки - платять 15000 грн податків В той час коли Ви платите 15000 грн податків з 78 000 на руки.. і саме тому зараз у ВАС пальці вєєром.... А тепер уявіть собі Ви Раніше Отримали замовлення на 100 000 баксів - заплатили з них 6000 баксів і 12*1760 грн ЄСВ -і курите бамбук.. А тут раз , підповзає Гетьманцев і каже Пацани , Ви тепер ще ДОДАТКОВО маєте ПДВ в розмірі 17 000 баксів з цього замовлення заплатити. І як тільки ви його заплатите - так відразу згадаєте Будівельника з його простинями.
Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова? По-друге, ви так за мене не переживайте, в мене основний дохід не ФОП
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:14
Faceless написав:ЛАД написав: Shaman написав:......... от українське пиво дешевше коштує, ніж німецьке. може перше пояснення - те, що виробляєш сам - дешевше?..
Може перше пояснення - те, що це не зовсім пиво. Во всяком случае, по немецким законам.
Varvar продає пиво різні країни ЄС, в тому числі в Німеччину. Уманьпиво також. Mova продає в Норвегію, Польщу, Данію, Нідерланди, Щвецію, Фінляндію, Японію. Якось коли був в Парижі помітив на одному з містків через Сену пляшку Опілля. Не знаю, може там продається, а може і хтось з собою привіз 
Varvar хорошее пиво. Но оно и стоит как хорошее импортное. Совсем не дёшево.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:16
Faceless написав:Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова? По-друге, ви так за мене не переживайте, в мене основний дохід не ФОП
Ви коли вірішуєте проблему З чого починаєте? З найбільшої... чи починаєте шукати лайно в пятій точці, яке в принципі проблема... але вирішення її НІ НА ЩО не впливає. Тому я показую Є проблема 8 млн працівників які у відсотках до свого доходу-виплачують в ДВА-ТРИ рази більше ніж ВИ. Розмір цієї проблеми 1 трлн грн+/- і з цих сум якраз найбільше забирається в сторону корупційних оборудок, бо з бідної людини беруть стільки що вона не має можливості довести що її обібрали... А для того щоб зберегти лице ВКИДУЮТЬтему оподаткування посилок ... чи тему бангладешців... Ви ж памятаєте З брехнею світ пройдеш- назад не повернешся... І я далекий від того що Ви ОСТАННІЙ представник своєї сімї яка збирається в майбутньому жити в Україні. ПС Ви так і не зрозуміли ФОП ви чи НЕ ФОП - а десь працюєте.... і там де Ви працюєте можливість переведення під зону ПДВ - досить велика....
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 303 раз.
- Подякували: 3046 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 23 тра, 2026 17:22
budivelnik написав: Faceless написав:Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова? По-друге, ви так за мене не переживайте, в мене основний дохід не ФОП
Ви коли вірішуєте проблему З чого починаєте? З найбільшої... чи починаєте шукати лайно в пятій точці, яке в принципі проблема... але вирішення її НІ НА ЩО не впливає. Тому я показую Є проблема 8 млн працівників які у відсотках до свого доходу-виплачують в ДВА-ТРИ рази більше ніж ВИ. Розмір цієї проблеми 1 трлн грн+/- і з цих сум якраз найбільше забирається в сторону корупційних оборудок, бо з бідної людини беруть стільки що вона не має можливості довести що її обібрали... А для того щоб зберегти лице ВКИДУЮТЬтему оподаткування посилок ... чи тему бангладешців... Ви ж памятаєте З брехнею світ пройдеш- назад не повернешся... І я далекий від того що Ви ОСТАННІЙ представник своєї сімї яка збирається в майбутньому жити в Україні.
Я не вирішую проблему оподаткування, так вже вийшло, що не в моїх повноваженнях Дискусія пішла щодо того, хто є бенефіціаром скасування пільгового оподаткування посилок до 150 дол. Я розумію, що ви любите сперечатися за глобальні проблеми, але я і не починав дискусію щодо оподаткування загалом (тільки прокоментував вашу калькуляцію загального податкового навантаження). Тому я в принципі не розумію, що ви від мене хочете. Більшу частину життя я працював як звичайний найманий працівник, тому взагалі то можете мене записувати в оті 8 млн скромних пересічних.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-