Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 16:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Faceless написав:у наших зубожілих ритейлерів

так вони теж у Польщі купують, на опті мають дисконт 5-10%, і намагаються продати нам
але порівняно з OLX/Rozetka(Prom) Епіцентр має значно збитків (навіть не рахував скільки складів чи великих маркетплейсів у них було знищено на 100%)
prodigy

Подякував: 3406 раз.
Подякували: 3369 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 16:57

Water написав:
  Faceless написав:
budivelnik написав:[quote="5957957:Faceless"]але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше
Поясніть мені
Перше - скільки Ви заробляєте в годину(на це можете не відповідати , просто зафіксуйте в себе в голові)
Друге - скільки ви залишаєте права заробити в годину перукарю(продавцю/касиру /електрику/сантехніку)
Третє
А тепер просто порівняйте цифри
Мій продавець продає хліб , націнка на нього 20%... тобто на кожній булці хлібу є 4-5 грн маржі... до сплати податків
Так як я вже показував вище рівно половина від створеного йде в податкову..
Таким чином
Скільки булок хліба має продати мій продавець щоб заробити ту суму за годину яку Ви йому дозволили , якщо в нього з кожної проданої булки залишається всього 2 грн на руках?
З проданої пачки цигарок за 150 грн на руках продавця також 2 грн...

Давайте-моделюйте..

я якраз готовий підтримувати національного виробника. Це і виробництво послуг в тому числі. І продавці хліба, і перукарі, і тп.
І навіть тут має місце конкуренція, бо якщо абсолютно ту саму булку в тій самій локації я можу взяти дешевше то я не дуже буду піклуватися де в кого яка маржа.

Різниця собівартості "булки" може буть раза в 3. Купувать найдешевшу булку на районі не раджу.[/quote]Ви фразу "абсолютно ту саму булку" сприймаєте якось по-особливому?
Faceless
Модератор

Подякував: 1507 раз.
Подякували: 8315 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 16:58

Faceless написав:
budivelnik написав:Faceless
Багато води
Звузьтесь до відповіді
Ви заявили що 20-50% -це багато
я привів Вам приклад по якому 20% на хліб
= отримати/розкласти/внести в облік/продати булку в 3 хвилини і так 160 годин(місячна норма робочого часу згідно законодавства... щоб отримати на руки 7000 грн/місяць

То можна мені, щоб не знущатись на працівником(навіть якщо це бабка пенсіонер) зробити націнку вищу?

Чи ви вважаєте що можна ПЛОДИТИ ніщих і при цьому заявляти що 100 000 грн/місяць це мінімум для чела?
20-50% це багато, якщо я при всіх інших рівних умовах можу купити суттєво дешевше. Так мееше води? Це не моя проблема, в кого яка маржа з одиниці товару і який бідолашний в них продавець. Тим більше при онлайн продажах продавців як таких нема, а обороти на одну людину в штаті колосальний, це вам не продавець в магазині біля дому. Рітейл техніки у нас цвіте і пахне насправді і він взагалі не про "плодити ніщіх".
А тепер про "плодити ніщіх". Прибираємо пільгу оподаткування на посилки до 150 дол. Кому допоможе? Продавцям хліба - точно ні. Частина підприємців-перекупів закриється, бо тепер не зможуть конкурувати з великими рітейлерами. Ті виграють, отримають більше покупців. Просто громадяни будуть купувати те, що і купували , дорожче.
А, ну і трохи більше податків мабуть надійде
Невже всі айтішники настільки завернуті самі на себе?
Я Вам приводи вприклад
За зарплати живуть
10 млн осіб отримуючи при цьому 3600 млрд грн (тобто 1,8 трл податків)
В рік пересилається
на 180 млрд грн і це максимум (якщо введуть ПДВ на пересилку)=36 млрд податку...

Це ж яким треба бути примабашеним щоб проблему в 1,8 тлн порівнювати з проблемою в 36 млрд?

Ще раз для ЗАЖРАВШИХСЯ які не можуть зрозуміти , що якщо в системі є люди які оподатковуються в рази більше але живуть на хлібі і воді - то переведення ЦИХ людей на тістечка- ЇМ не допоможе...

Спочатку ВИРІШУЙТЕ питання 8 млн осіб які замість того щоб платити 1 трл -платять ДВА
а вже потім займайтесь ФІГНЬОЮ вартістю в 36 млрд.

ПС
Файслей, питання ПДВ якраз НАЙСТРАШНІШЕ для таких як ВИ.
Мої ВЖЕ ЙОГО ПЛАТЯТЬ... і того з мінімалки в 15000 грн на руки - платять 15000 грн податків
В той час коли Ви платите 15000 грн податків з 78 000 на руки.. і саме тому зараз у ВАС пальці вєєром....

А тепер уявіть собі Ви
Раніше
Отримали замовлення на 100 000 баксів - заплатили з них 6000 баксів і 12*1760 грн ЄСВ -і курите бамбук..
А тут раз , підповзає Гетьманцев і каже
Пацани , Ви тепер ще ДОДАТКОВО маєте ПДВ в розмірі 17 000 баксів з цього замовлення заплатити.

І як тільки ви його заплатите - так відразу згадаєте Будівельника з його простинями.
budivelnik

Подякував: 303 раз.
Подякували: 3046 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 16:59

Faceless про які вуха мова і для кого, можна фотку? дякую
prodigy

Подякував: 3406 раз.
Подякували: 3369 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:00

ЛАД написав: Комп в данном примере только инструмент, который позволяет облегчить и ускорить работу.

Я, вообще-то, говорил о реальном производстве, а не абстрактных возможностях.
Могу согласиться, что с программированием у нас хорошо. Одна из отраслей (если не единственная), с которой у нас благополучно.

Інструмент, яким потрібно вміти користуватись. І результат, - суттєве покращення.

По отраслям, +/-.
Сільське господарство
Промисловість
Транспорт і зв'язок
Фінанси
Торгівля
Освіта
Медицина

Мабуть ще щось.
vt313

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:07

Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  _hunter написав:Я повторю, на всякий случай: в той же Германии - VAT 19%, а если цены с перекупскими сравнивать - разница бывает в разы. Это как объясняется?

а я звідки знаю. треба дивитися - кажіть, яка продукція - подумаємо. от українське пиво дешевше коштує, ніж німецьке. може перше пояснення - те, що виробляєш сам - дешевше?..

Може перше пояснення - те, що це не зовсім пиво. :)
Во всяком случае, по немецким законам.
Varvar продає пиво різні країни ЄС, в тому числі в Німеччину. Уманьпиво також.
Mova продає в Норвегію, Польщу, Данію, Нідерланди, Щвецію, Фінляндію, Японію.
Якось коли був в Парижі помітив на одному з містків через Сену пляшку Опілля. Не знаю, може там продається, а може і хтось з собою привіз :mrgreen:
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:11

budivelnik написав:
  Faceless написав:
budivelnik написав:Faceless
Багато води
Звузьтесь до відповіді
Ви заявили що 20-50% -це багато
я привів Вам приклад по якому 20% на хліб
= отримати/розкласти/внести в облік/продати булку в 3 хвилини і так 160 годин(місячна норма робочого часу згідно законодавства... щоб отримати на руки 7000 грн/місяць

То можна мені, щоб не знущатись на працівником(навіть якщо це бабка пенсіонер) зробити націнку вищу?

Чи ви вважаєте що можна ПЛОДИТИ ніщих і при цьому заявляти що 100 000 грн/місяць це мінімум для чела?
20-50% це багато, якщо я при всіх інших рівних умовах можу купити суттєво дешевше. Так мееше води? Це не моя проблема, в кого яка маржа з одиниці товару і який бідолашний в них продавець. Тим більше при онлайн продажах продавців як таких нема, а обороти на одну людину в штаті колосальний, це вам не продавець в магазині біля дому. Рітейл техніки у нас цвіте і пахне насправді і він взагалі не про "плодити ніщіх".
А тепер про "плодити ніщіх". Прибираємо пільгу оподаткування на посилки до 150 дол. Кому допоможе? Продавцям хліба - точно ні. Частина підприємців-перекупів закриється, бо тепер не зможуть конкурувати з великими рітейлерами. Ті виграють, отримають більше покупців. Просто громадяни будуть купувати те, що і купували , дорожче.
А, ну і трохи більше податків мабуть надійде
Невже всі айтішники настільки завернуті самі на себе?
Я Вам приводи вприклад
За зарплати живуть
10 млн осіб отримуючи при цьому 3600 млрд грн (тобто 1,8 трл податків)
В рік пересилається
на 180 млрд грн і це максимум (якщо введуть ПДВ на пересилку)=36 млрд податку...

Це ж яким треба бути примабашеним щоб проблему в 1,8 тлн порівнювати з проблемою в 36 млрд?

Ще раз для ЗАЖРАВШИХСЯ які не можуть зрозуміти , що якщо в системі є люди які оподатковуються в рази більше але живуть на хлібі і воді - то переведення ЦИХ людей на тістечка- ЇМ не допоможе...

Спочатку ВИРІШУЙТЕ питання 8 млн осіб які замість того щоб платити 1 трл -платять ДВА
а вже потім займайтесь ФІГНЬОЮ вартістю в 36 млрд.

ПС
Файслей, питання ПДВ якраз НАЙСТРАШНІШЕ для таких як ВИ.
Мої ВЖЕ ЙОГО ПЛАТЯТЬ... і того з мінімалки в 15000 грн на руки - платять 15000 грн податків
В той час коли Ви платите 15000 грн податків з 78 000 на руки.. і саме тому зараз у ВАС пальці вєєром....

А тепер уявіть собі Ви
Раніше
Отримали замовлення на 100 000 баксів - заплатили з них 6000 баксів і 12*1760 грн ЄСВ -і курите бамбук..
А тут раз , підповзає Гетьманцев і каже
Пацани , Ви тепер ще ДОДАТКОВО маєте ПДВ в розмірі 17 000 баксів з цього замовлення заплатити.

І як тільки ви його заплатите - так відразу згадаєте Будівельника з його простинями.
Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова?
По-друге, ви так за мене не переживайте, в мене основний дохід не ФОП
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:14

Faceless написав:
ЛАД написав:
  Shaman написав:.........
от українське пиво дешевше коштує, ніж німецьке. може перше пояснення - те, що виробляєш сам - дешевше?..

Може перше пояснення - те, що це не зовсім пиво. :)
Во всяком случае, по немецким законам.
Varvar продає пиво різні країни ЄС, в тому числі в Німеччину. Уманьпиво також.
Mova продає в Норвегію, Польщу, Данію, Нідерланди, Щвецію, Фінляндію, Японію.
Якось коли був в Парижі помітив на одному з містків через Сену пляшку Опілля. Не знаю, може там продається, а може і хтось з собою привіз :mrgreen:

Varvar хорошее пиво.
Но оно и стоит как хорошее импортное. Совсем не дёшево.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:16

Faceless написав:Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова?
Ви коли вірішуєте проблему
З чого починаєте?
З найбільшої...
чи починаєте шукати лайно в пятій точці, яке в принципі проблема... але вирішення її НІ НА ЩО не впливає.

Тому я показую
Є проблема 8 млн працівників які у відсотках до свого доходу-виплачують в ДВА-ТРИ рази більше ніж ВИ.
Розмір цієї проблеми 1 трлн грн+/- і з цих сум якраз найбільше забирається в сторону корупційних оборудок, бо з бідної людини беруть стільки що вона не має можливості довести що її обібрали...

А для того щоб зберегти лице
ВКИДУЮТЬтему оподаткування посилок
...
чи тему бангладешців...

Ви ж памятаєте
З брехнею світ пройдеш- назад не повернешся...

І я далекий від того що Ви ОСТАННІЙ представник своєї сімї яка збирається в майбутньому жити в Україні.

ПС
Ви так і не зрозуміли
ФОП ви чи НЕ ФОП - а десь працюєте.... і там де Ви працюєте можливість переведення під зону ПДВ - досить велика....
budivelnik

Подякував: 303 раз.
Подякували: 3046 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 17:22

budivelnik написав:
  Faceless написав:Будівельнику, чим ця ваша тирада відноситься до оподаткування посилок, з якого взагалі пішла розмова?
Ви коли вірішуєте проблему
З чого починаєте?
З найбільшої...
чи починаєте шукати лайно в пятій точці, яке в принципі проблема... але вирішення її НІ НА ЩО не впливає.

Тому я показую
Є проблема 8 млн працівників які у відсотках до свого доходу-виплачують в ДВА-ТРИ рази більше ніж ВИ.
Розмір цієї проблеми 1 трлн грн+/- і з цих сум якраз найбільше забирається в сторону корупційних оборудок, бо з бідної людини беруть стільки що вона не має можливості довести що її обібрали...

А для того щоб зберегти лице
ВКИДУЮТЬтему оподаткування посилок
...
чи тему бангладешців...

Ви ж памятаєте
З брехнею світ пройдеш- назад не повернешся...

І я далекий від того що Ви ОСТАННІЙ представник своєї сімї яка збирається в майбутньому жити в Україні.
Я не вирішую проблему оподаткування, так вже вийшло, що не в моїх повноваженнях
Дискусія пішла щодо того, хто є бенефіціаром скасування пільгового оподаткування посилок до 150 дол.
Я розумію, що ви любите сперечатися за глобальні проблеми, але я і не починав дискусію щодо оподаткування загалом (тільки прокоментував вашу калькуляцію загального податкового навантаження). Тому я в принципі не розумію, що ви від мене хочете.
Більшу частину життя я працював як звичайний найманий працівник, тому взагалі то можете мене записувати в оті 8 млн скромних пересічних.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти