Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 17853178541785517856>
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 20:49

Таки Мерзяев и просто дурак одновременно.
Даже в оригинальной цитате ВВС (без всяких изменений, сокращений или изъятий) находит зраду.
Но смысла так и не понял.
Востаннє редагувалось ЛАД в Суб 23 тра, 2026 21:21, всього редагувалось 2 разів.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 20:50

vt313 написав:
  Shaman написав: по різних окремих напрямках в нас є купа заводів. але ми не робимо ані сучасних верстатів з ЧПК, ані мікросхем складних - хоча тут не знаю. але з іншої сторони цього немає в багатьох середніх країнах, навіть в Європі...

Зараз багато підприємств секретять інформацію. І правильно.
А чим ця продукція не підходить під назву "cучасних верстатів з ЧПК"?

я мав на увазі щось типу MAZAK. бачили як такі верстати працюють - вкинув шматок металу та креслення, а отримав назад виріб будь-якої складності ;) наші технологи чесно казали - нас не вчили обробці металу на таких швидкостях :oops:
Shaman

Подякував: 832 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 20:51

ЛАД написав:Таки Мерзяев и просто дурак одновременно.
Даже в оригинальной цитате ВВС (без всяких изменений, сокращений или изъятий) находит зраду.

а що по суті? немає чого сказати? про Рубікон можна було не цитувати. 18 малувато, треба було більше...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 20:53

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:зрозуміло, що дронові технології на рівні - але це системно чи на ентузіазмі - поки не зрозуміло. в нас загалом біда з системним впровадженням сучасного виробництва, це є.

В нас є величезна проблема із захистом технологій, тому як тільки війна трохи притихне, то частину дронових компаній скупить США, іншу частину просто скопіює Китай... Я проходив мимо індустрії, знаю що колеги-фізики вже не один десяток модифікацій антен зробили, бо йде постійна гонка з РЕБ і занадто швидко розробка втрачає актуальність щоб в неї зараз вкладались світові лідери зброї

а якщо я ще розповім про облік на виробництві - з цим теж біда-біда...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:02

с рашен BBC именно так ...

Почему-то рашен BBC не написали, кого именно убили в общежитии, но тупо процитировали российский МЧС
pesikot

Подякував: 551 раз.
Подякували: 1261 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:04

Shaman написав:
  budivelnik написав:
  Shaman написав:можете мені не пояснювати, я за всі 25 років свого стажу адмініструю цей податок, й припускаю, що розуміюсь на ньому краще від вас ;) вважайте тоді це ще одним умовним податком на прибуток (який по іншому обчислюється), але не на зп. ви ж не рахуєте податок на прибуток як податок на зп?

й особливо коли ви складаєте відсотки - це взагалі некоректно - там зовсім інші бази, які не корелюють. й ви ж не платите 20% ПДВ? ви платите 20% зобов'язань мінус 20% вхідного кредиту.
Давайте зробимо кілька припущень
1 Ви вирішили крім роботи в податковій , влаштуватись до мене по сумісництву щоб заробити дитині на велосипед
2 Я надав вам відходи від виробництва вартістю в НУЛЬ і дозволив Вам САМОСТІЙНО виготовити з них велосипед , а я в свою чергу ЗОБОВЯЗАВСЯ Вам за роботу ПОВЕРНУТИ ВСІ ГРОШІ які в мене залишаться після оподаткування...
Ви виготовили велосипед , який я оцінив в 12 000 грн і виставив його по цій ціні в магазині...
3 Переходимо до полати праці..
Отже
Ви як працівник СТВОРИЛИ ДОДАНОЇ Вартості на 12 000 ( ви нічого ніде не купували , а просто використали свою працю і відходи які знайшли на смітнику)
Я , як працедавець попросив Вас допомогти мені розібратись з оподаткуванням, щоб випадково не надурити вас при розрахунку.
Отже Ви нараховуєте СОБІ заробітну плату виходячи з чинного Законодавства і тимчасово отримуєте право бухгалтерського підпису для перерахування податків
Крок 1
Так як у Вас ВІДСУТНІ податкові накладні до відшкодування(ви витратили тільки свою працю) - то спочатку Ви перераховуєте ПДВ з 12 000...
Тобто 2000 - Ви відправляєте в казначейство як ПДВ
У Вас залишається 10 000 ( яка повністю ОПОДАТКОВАНА ПДВ і ви це пдв вже перерахували)
З 10 000 - ви забираєте ЄСВ 22% ____________________________1804 грн
У вас залишається 8 196 грн , з яких ви вираховуєте 18% ПДФО і 5% Військового=1885грн
І я виплачую Вам на руки
12 000 - 2000ПДВ - 1804 ЄСВ - 1885 ПДФО+Військовий = 6311 грн
4 Ви берете цих 6311 грн і йдете до мене в магазин купити велосипед який ПОВНІСТЮ створений ВАШИМИ руками
Я показую чек
Там буде
велосипед - 12 000 грн
в тому числі ПДВ 2 000 грн...

Питання до великого адміністратора ПДВ з 25 річним стажем...
То Ви отримали зарплату повністю і тільки як покупець сплатили 2000 грн ПДВ
Чи Ви спочатку як працівник віддали 2000 грн ПДВ Державі, а потім як покупець сплатили 12000 в тому числі ПДВ ( і це при тому що для того щоб купити те що ви самі зробили Вам треба було ще докласти 5689 грн...

по-перше я не податківець, просто розбираюся, що таке в ПДВ. якщо почнемо дискутувати, то гадаю ви перший скажете - треба спитати в бухгалтера ;)

математика, як ви розкладаєте цифри я розумію. але це лише математика, яка немає економічного змісту. ПДВ - навіть не ще один аля податок на прибуток, а дійсно податок на споживання. продасте свій велосипед на експорт - то ПДВ взагалі зникне ;)

й платить його дійсно кінцевий покупець - але держава отримує його частинами від всіх ланцюгів, де проходив цей товар.

але загалом за логікою ПДВ ближче до податку на прибуток, ніж до зарплатних податків. некоректно їх складати.
Прикольно
А можете пояснити
Чому , ми велосипед ЩЕ НЕ ПРОДАЛИ
З Вами я розраховуюсь як з ПРАЦІВНИКОМ ( тобто не споживачем)
АУ Вас в кишені ВЖЕ відсутні 5689 грн...
І чомусь ці відсутні гроші якщо їх розписати по податкам в собі мають ще й 2000 ПДВ ?
ПДВ - ___2000 грн
ЄСВ - ___1804 грн
ПДФО+ВС- 1885 грн
ВСЬОГО___5689 грн

Так коли у Вас відбулось споживання і на які ланки розклалось ПДВ і чому велосипед не продали , а у Вас 2000 ПДВ вже забрали?

ПС
Не треба надувати щоки і пускати слину перед монітором- просто спробуйте розібратись і тоді до Вас може й дійде.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 23 тра, 2026 21:31, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 303 раз.
Подякували: 3046 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:25

Shaman написав:

а що по суті? немає чого сказати? про Рубікон можна було не цитувати. 18 малувато, треба було більше...

Більше кого?
Наших украинских студентов? Или в оккупации уже не наши, а исключительно предатели?
В Иране в школе тоже погибли ксировцы?
Я же говорю - смысл не дошёл.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:45

То й же Квантор робив при СРСР мікропроцесори

ЛАД написав:
  vt313 написав:
  ЛАД написав:Вы серьёзно или забыли смайлик поставить?
Пример прогресса привести сможете?

Будь яка позиція в інженерії, де комп'ютер замінив карандаш і аркуш паперу.

Проектування засобів обчислювальної техніки, - покращення на 2 - 3 порядки.

Хороший конструктор спроектирует хорошую конструкцию и с карандашом и аркушем паперу. Плохой сделает плохую и на компе. Комп в данном примере только инструмент, который позволяет облегчить и ускорить работу.
Не очень понял, что вы имеете ввиду под "проектуванням засобів обчислювальної техніки", это не очень конкретно. Но это примерно то же, что сообщить о том, что улучшилась связь благодаря появлению мобильных телефонов, которых 25 лет назад просто не было. :)
И что толку, что оно "покращилось на 2 - 3 порядки"? В Украине много производится обчислювальної техніки, которую надо проектировать? Сборка компьютеров требует серьёзного проектирования?
Я, вообще-то, говорил о реальном производстве, а не абстрактных возможностях.
Могу согласиться, что с программированием у нас хорошо. Одна из отраслей (если не единственная), с которой у нас благополучно.

То й же з-д Квантор (де він тепер?) робив при СРСР мікропроцесори, на базі яких "проектували засоби обчислювальної техніки". Але нам зараз втирають про те "як космічні кораблі бороздять простори Всесвіту" та інши "потужні здобутки".
flyman

Подякував: 1641 раз.
Подякували: 2885 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:48

Але нам зараз втирають про те "як космічні кораблі бороздять простори Всесвіту"

На DOU з 15-го року , про бойового робота «вже завтра».
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2605 раз.

Профіль

7
8
5
Повідомлення Додано: Суб 23 тра, 2026 21:52

а якщо у відносних % до мінзара чи серзепе?

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Например, в связи у нас есть что-то своё? Насколько знаю, всё оборудование импортное. И телефоны тоже. Разве что свои вышки связи.
Це для тебе має бути ПЕРШИМ...
Нормальна людина судить по іншому параметру-доступність/ціна...

Так от ціна мобільного Інтернету в Україні одна з найнижчих... при досить порядних параметрах..
До речі і вартість мобільного звязку у нас також досить низька...
Для мене - це досягнення.
Я б особисто не хотів ПЕРЕПЛАЧУВАТИ в рази за те що в нас найпередовіше обладнання.....

В абсолютних, і то не факт.
А якщо у відносних % до мінзара чи серзепе?
flyman

Подякував: 1641 раз.
Подякували: 2885 раз.

Профіль

1
4
  #<1 ... 17853178541785517856>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему