Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3174317531763177
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 20:24

Саме так. Оформлення в мобільному додатку від Приватбанку.
Не розумію, як люди можуть їхати за кордон без медичної страховки.
Економлять…
На пляшку горілки не економлять… ну, то - зрозуміло - святе…
Але… але ж…

P.S. Не знаю що таке Otipax.
В мене без всяких виключень завжди оформлені медичні страховки: по Європі окрема картка (безкоштовна у відповідності до мого статусу).
Слава Богу ніколи не користувався, але завжди із собою. По Туреччині - від ПриватБанку.
По США - через ПриватБанк (там дорожче від 43 гривні).
Востаннє редагувалось akurt в Нед 15 лют, 2026 20:30, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4171 раз.
Подякували: 1538 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 20:29

akurt написав:Там ви уважно прочитати про такі слова та технічні досягнення як «гібрид» та про «plug-Inn”?
Відкрию вам секрет: якщо заряджання електроавтівок в Україні вартує від 30 гривень за 1 кВтгод, то в США або в Канаді це безкоштовно.
Якщо включаєш на роботі або на парковці свого будинка.

Ну а страховки не люблять тільки українці.
Он зараз дуже плаче наша українка, яка вирішила зекономити аж 43 гривні (здається 1 кіло картоплі в АТБ) та приїхала до дочки в Париж.
Раптом - зима ж - щаболіло вухо і не знає, що робити.
Ну не треба було економити 43 гривні - здається ціна 1 кг картоплі в АТБ.
Буває…

Напевно, це дійсно відрізняється у кожній країні в залежності від вартості бензину, електрики, страховок, державних пільг і тп. Українцям дійсно важко на початках миритися з страховками після еміграції)) Дивився недавно блогерів із Британії carWOW. Вони порівнювали одну й ту ж саму модель БМВ 5 версії, але з різними типами палива - бензинову, електричну та плагін гібрид. То враховуючи більшу вартість гібридної, більшу страховку на неї, більший розхід бензину (коли тяга йде лише від бензину) через збільшення ваги, то плагін-гібрид в Британії вийшов найбільш неекономічним авто з цих 3-х. Тож це дійсно індивідуально для кожної країни.
The_Rebel

Подякував: 134 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 20:47

Пане The_Rebel!
У всьому світі - окрім України - діє принцип «Дурних немає».
Поясню на пальцях:
- страховка на все підряд коштує саме стільки, скільки вона коштує. Залежить від багато яких факторів, в том числі від стажу водіння та попередніх аварій. Більше стаж - менше аварій/порушень ПДД - ціна падає і реально - наприклад, з 300$ на місяць до 80$ на місяць.
300 - то боляче, бо ви не зможете із жінкою сходити на День святого Валентина в ресторацію.
- страховку вважає злом тільки одна людина в світі і слава Богу - вона далеко фізично від вас.
Наведу приклади:
- в 2024 році купила нове авто в кредит наша людина в Канаді. Але страховку оформив повну. В перший же день посадив в авто одну прикольну дівчинку та щось їй там хотів покази в найближчій посадці. Так спішив в ту посадку, що врізався на перехресті в інше авто. Його авто не підлягало ремонту (напевне відправили в Україну), через місяць авто вже разом із страховою видали - я не жартую - нове (!) авто такої ж моделі. Всі живі здорові. Про долю дівчинки, яка не доїхала до посадки, не питав.
- в 2025 році в лікарню в місті Тулуза везла свого французького чоловік наша українка. Ніхто досі не розуміє - вона була за кермом - як в неї получилося збити шлагбаум та пункт електронної фіксації плати за парковку - але збила.ледве не перекинулися. Авто відтягнули кудись. Мені подзвонили із нашої оіаспори: треба рятувати людей. Я плигнув в авто та поіхав. Жінку того чоловіка посадив в авто та поїхали шукати авто. Знайшли. Я реально підліз під нього та мацав що пошкоджено: гібрид, ну якісь там подряпини, ну відірваний пластиковий захист крила.
Я іх заспокоїв, що пошкодження мінімальні, та можна все полагодити самими.
Що ви думаєте ?
Страхова нарахувала компенсацію я і не жартую - 13 000€.
Автівка КІА.
Там у них якісь свої ігри.
Не треба їм заважати.
То тільки недосвідчені люди - читайте вище - заважають.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 21:37

The_Rebel написав:
  akurt написав:Там ви уважно прочитати про такі слова та технічні досягнення як «гібрид» та про «plug-Inn”?
Відкрию вам секрет: якщо заряджання електроавтівок в Україні вартує від 30 гривень за 1 кВтгод, то в США або в Канаді це безкоштовно.

Он зараз дуже плаче наша українка, яка вирішила зекономити аж 43 гривні (здається 1 кіло картоплі в АТБ) та приїхала до дочки в Париж.
Буває…

Напевно, це дійсно відрізняється у кожній країні в залежності від вартості бензину, електрики, страховок, державних пільг і тп. Українцям дійсно важко на початках миритися з страховками після еміграції)) Дивився недавно блогерів із Британії carWOW. Вони порівнювали одну й ту ж саму модель БМВ 5 версії, але з різними типами палива - бензинову, електричну та плагін гібрид. То враховуючи більшу вартість гібридної, більшу страховку на неї, більший розхід бензину (коли тяга йде лише від бензину) через збільшення ваги, то плагін-гібрид в Британії вийшов найбільш неекономічним авто з цих 3-х. Тож це дійсно індивідуально для кожної країни.

Тут больше зависит от соответствия выбора авто условиям эксплуатации. Я не поклонник гибридов и электричек (кроме заряжаемого последовательного гибрида, которые почему-то не обрели популятности), но должен заметить, что под заряжаемый гибрид имеет весьма узкую область применения, в которой оправдан. Это машина для относительно коротких ежедневных поездок на электротяге, которая позволяет совершить пару дальних поездок в год, когда предпочтительнее бензин. В этом случае она экономически оправдана, поскольку позволяет не покупать вторую машину. Считать для такого гибрида расходы в предположении, что он будет ездить исключительно на бензине, не вполне логично. Кроме того, при трассовых скоростях, для которых предназначен бензиновый режим, разница в расходе не будет запредельной, ибо там первую скрипку играет сопротивление воздуха.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6510 раз.
Подякували: 21728 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 22:52

Як власник вже другого за рахунком гібрида - в мене дещо інша думка.
Я заливаю бак бензину і компʼютер показує запас ходу на 800+ км.
І я їжджу всією Європою на досить великі відстані.

Інша справа - чисті «електрички».
Там дійсно специфіка. Не знаю, як в Україні - там мабуть ще більша специфіка.
Але ось приклад за 28 грудня: я прилетів в Чикаго з Парижу о 15:30, мене повинна була зустрічати бензинова Hоnda CR-V.
Але в останню мить замінили на Тесла model 3 (як потім сказали «із економії»).
Ну-ну. Нам треба було їхати в інший штат десь 3,5 години.

Різко почалася змінюватися погода: якщо в Чикаго було «+», то через годину температура почала палати до мінус 10 та зустрічний вітер. Ну і шо: акумулятор електрички втратив половину ємності батареї, водій змушений був ще через 1/2 години зупинитися та заряджатися.
Втратили 1/2 години - слава Богу була АЗС з кавою та туалетом - поїхали далі і заряду ледве (!) вистачило доїхати.
Ось тоді я подумав, що на сьогодні самий правильний варіант - це гібрид.
В мене позашляховик і витрати бензина 6,5 літра на 100 км.
Так що я - за гібрид!
А якщо гібрид Plug-inn - ще краще.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 23:59

akurt написав:Саме так. Оформлення в мобільному додатку від Приватбанку.
Економлять…
Але… але ж…

В мене без всяких виключень завжди оформлені медичні страховки: по Європі окрема картка (безкоштовна у відповідності до мого статусу).
Слава Богу ніколи не користувався, але завжди із собою. По Туреччині - від ПриватБанку.

Їхати по США укрстраховкою дуже ризиковано. Краще не економити і придбати місцеву. Це буде набагато дорожче (я платив 41 долара за 15 днів у 2018 з лімітом 250000 і 0 франшизою ), але суттєво спокійніше

Правду кажучи, і в Європі краще брати щось місцеве.

PS щожо того, чи багато 250000. Сьогодні прочитав як людина в сша померла від інфаркту, але її рятували до того 4.5 години у лікарні. За 195 тисяч рятували
adeges

Подякував: 435 раз.
Подякували: 1076 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 16 лют, 2026 00:39

Vadim_ написав:
  rjkz написав:Платежи банку, страховка, топливо (то такое, не очень много), сервис, штрафы (их все платят, больше или меньше), паркинг, толлы (проезд по туннелям, мостам и некоторым дорогам платный. В НЙ даже въезд в Манхеттен платный сделали).
При этом, чувак даже если-бы просто выплатил сразу наличными эти 60 куе и не ездиил на машине и не имел-бы всех сопутствующих трат, через 3 года за нее не выручил-бы и половины (ну, ок, половину может и выручил-бы, но не более) от первоначальной цены.
Кроме того, не знаю как в Канаде, а в США в цену не включен налог на продажу, везде разный в НЙ около 8,5 %. И никто ему это не вернет. А от 60 куе это порядка 5+куе.
Но в банке он оставил еще и фи которые берутся при оформлении. За оформление кредита, разные маленькие фи за проверку бэкграунда, регистрационные и тп.

если не бот?,по фене не ботаю

Что не понятно?
rjkz

Подякував: 8844 раз.
Подякували: 5591 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Пон 16 лют, 2026 00:51

The_Rebel написав:

Буває…

Ваш оппонент частично ошибается.
НЕт бесплатной зарядки как таковой.
Есть оплата зарядки на работе работодателем, если он достаточно щедр и есть бесплатная зарядка для тесл выпуска, емнип, до 2019 года, когда в качестве маркетинга, бесплатная зарядка пожизненно продавалась вместе с машиной.
В домах нет бесплатной зарядки.
Есть зарядка и ее можно использовать по ночному тарифу, тогда он почти шаровая.
Так, моя знакомая, которая очень много ездит на тесле каждый день и в доме которой периодически подзаряжает свою теслу ее сын (живет отдельно в соседнем городке, но часто навещает родителей), платит по отдельному счетчику за зарядку около 100 долларов в месяц.
Стоит также заметить, что в США электрички и гибриды гораздо быстрее теряют свою цену нежели традиционные ДВС. А при покупке стоят дороже.
Поэтому экономия на топливе существует в значительной степени у электричек и в сомнительной степени у гибридов.
И если чистые элекрички еще и экономят на обслуживании, то гибриды стоят дороже и в обслуживании и в покупке и в езде на бензине, без учета электротяги (тк тягают с собой лишний вес). В конечном счете, я-бы или отдал предпочтение чистой электричке (в случае необходимости огромного пробега) или чистому ДВС.
Но пока предпочитаю огромные машины с большими моторами, в которые может влезть много человеков. ОТ. :lol:
rjkz

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Пон 16 лют, 2026 01:02

adeges написав:
  akurt написав:Саме так. Оформлення в мобільному додатку від Приватбанку.
Економлять…
Але… але ж…

Їхати по США укрстраховкою дуже ризиковано. Краще не економити і придбати місцеву. Це буде набагато дорожче (я платив 41 долара за 15 днів у 2018 з лімітом 250000 і 0 франшизою ), але суттєво спокійніше

Правду кажучи, і в Європі краще брати щось місцеве.

PS щожо того, чи багато 250000. Сьогодні прочитав як людина в сша померла від інфаркту, але її рятували до того 4.5 години у лікарні. За 195 тисяч рятували

Ха.
Тут не всегда врачи берут ту или иную местную страховки, а как они возьмут украинскую -хз.
Скорее никак и нигде.
Мы по приезду вообще в этом были нивзубногой.
Взяли одну из тройки самых известных и вроде как удобных.
Healthfirst. И ее удобство заключается в том, что это вроде как единственная страховая, которая разрешает визит к узкому специалисту без предварительного визита к терапевту или педиатру.
Но оказалось, что терапевтам и педиатрам это не нравится и ни наш терапевт ни детей педиатр не берут по понятным причинам эту страховку.
Пришлось нам сменить страховую на другую из 10-ки, возможно даже самую распространенную и принимаемую.
Но как ни странно, иногда узкие специалисты и ее не берут, приходится искать врача, который берет.
Страховку из Украины кто возьмет - даже трудно предположить. Скорей всего никто.
rjkz

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Пон 16 лют, 2026 01:32

adeges написав:Правду кажучи, і в Європі краще брати щось місцеве.

Напишете із цікавості, де це ви берете місцеві медичні страховки. В яких країнах?
І як це практично робите.

В принципі я такі прецеденти знаю: наприклад, коли я жив в Туреччині, то при виїзді за кордони Туреччини завжди оформлював турецьку туристичну страховку.
Досить цікаво: мені не треба, бо в мене є цілорічна французька страховка, підкріплена додатковою європейською страховкою (окрема пластикова картка), але іншим людям думаю буде цікаво.
І не тільки цікаво, а життєво важливо.
akurt

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 3174317531763177
Форум:
+ Додати
    тему