Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3181318231833184
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:00

akurt написав:Ну, деякі люди так і зробили.
У мене приятель - офіцер ЗСУ, то родина його зараз в Швейцарії.
Зробили дуже розумно: дві рідні сестри живуть в одному будинку (не питав, як його отримала старша сестра: чи купила, чи орендує).
Дуже задоволені. Чоловік молодшої сестри воює з перших днів.
Дочка - перша учениця в швейцарській школі з математики, німецької та французької мов.

походу вы знаете всех людей планеты
Vadim_

Подякував: 649 раз.
Подякували: 532 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:04

Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей.
Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми.
Саме з гарними, це від слова «хорошими».
akurt

Подякував: 4180 раз.
Подякували: 1541 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:07

akurt написав:Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей.
Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми.
Саме з гарними, це від слова «хорошими».

де знаёметесь і як?
Vadim_

Подякував: 649 раз.
Подякували: 532 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:14

Добре, що учасники Фінансового форуму України - і цієї гілки в тому числі - дуже хвилювалися за мешканців США в тому смислі, щоби вони були багатими але здоровими, та жили по-людські.

Згідно з даними Freddie Mac від 19 лютого, середня тижнева ставка за 30-річною іпотекою з фіксованою ставкою впала до найнижчого рівня за 41 місяць, що зменшило занепокоєння щодо доступності серед потенційних покупців житла.

За тиждень, що закінчився 19 лютого, 30-річна тижнева ставка становила 6,01 відсотка.

«Ставки за іпотекою знову знизилися цього тижня, тепер до найнижчого рівня з вересня 2022 року», – заявив головний економіст Freddie Mac Сем Хатер. 14 вересня 2022 року ставки становили 6,02 відсотка.
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:23

akurt написав:У мене приятель - офіцер ЗСУ, то родина його зараз в Швейцарії.
Зробили дуже розумно: дві рідні сестри живуть в одному будинку (не питав, як його отримала старша сестра: чи купила, чи орендує).
Дуже задоволені. Чоловік молодшої сестри воює з перших днів.
Дочка - перша учениця в швейцарській школі з математики, німецької та французької мов.

Будинок придбать з їх статусом не дадуть, тому це оренда. Дві сім`ї орендують будинок шоби соціалка сплатила оренду.
Дуже задоволені чим саме, соціалкою?
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 262 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 19:09

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Моя респондент опинилася в Польші в перші місяці війни. Заради сина. Син зараз студент одного з польських університетів. А мама - лікар. Пройшла майже всі важкі етапи підтвердження українського медичного диплома та отримала працевлаштування на посаду лікаря:
- У Польщі після університету проходиш стаж (13 місяців) — і ти вже лікар без спеціалізації. Далі починається спеціалізація (за бажанням)— у моєму випадку це 5 років. Після спеціалізації моя погодинна ставка буде вищою, ніж без неї.

Складно звичайно, але лікарі в Польщі - це окрема каста. Хороший лікар вільно може підіймати 100 тис. зл в місяць (3,60 зл/долар - порахуйте самі). Навіть банки іпотечні програми окремі роблять для цієї заможної категорії.
Якось розговорився з полькою-лікарем, вона приїхала з еміграції з Італії - тут платять набагато більше ніж в Італії.

Наприклад робота в селі 2-3 дня - просто родинний лікар
https://pl.jooble.org/desc/-3936882782175420426
Poszukujemy do przychodni Prochowicach (dolnośląskie) lekarza rodzinnego. Praca 2–3 dni/tydz., stawka 250 zł/h + 50 zł za wizytę koordynowaną + 50 zł IPOM.

Ставка 69 дол США година. + якісь доплати і плюшки.
BIGor

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 1906 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 19:44

BIGor написав:Складно звичайно, але лікарі в Польщі - це окрема каста.

Сказала в розмові, що вся медицина в Польщі - у порівнянні з Україною - «заточена» так, щоби було добре, або дуже добре, лікарю.
А не пацієнту.
Вона все життя вчиться. І до речі сказала:
«Школа й університет - це дуже важливий період у житті людини! Я завжди казала сину, що в цей час потрібно багато працювати й вбирати в себе максимальну кількість знань. Це правда, що без спеціальності тут можна розраховувати хіба що на роботу прибиральником або вантажником на складі. На сьогодні на ринку праці страшна конкуренція…»
akurt

Профіль

2
2
7
  #<1 ... 3181318231833184
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти