Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3182318331843185
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 13:44

BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать.

Ото вам і ойті, ото вам і думайте як правильно обрати професію. Але таку професію не кожні батьки можуть потянуть, далеко не кожні. Доречі слово 'обирати' якось не притаманне даному випадку, може - до чого душа лежить.

Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))

Навчання в Польщі ж безкоштовне, чи я помиляюсь?
BIGor

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 1906 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 13:56

Vadim_ написав:
  Hotab написав:
  Vadim_ написав:[
де знаёметесь і як?

В тіндері, вадос
Унікальний наш алковадік. Як пише українською, то раскладка клави російська, як пише російською - у нього українські букви всюди в тексті, апострофи . З крапочками «і» і тд . Це вже відмирання мозку, чи ще ні?

а пан холява твой родной брат или лечились долго вместе на одной дурке ?

Чи.

Так що у тебе алковадік не виходить? Ти ж постійно чіплявся до людей з їх помилками типу зайвої букви , одрук… А сам пишеш наче тобі барабашов сів на обличчя і тримав тебе в гіпоксії годину до відмирання цілих областей кори головного мозку.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 405 раз.
Подякували: 2575 раз.

Профіль

6
7
4
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 14:43

BIGor написав:Навчання в Польщі ж безкоштовне, чи я помиляюсь?

Навчання в Польщі безкоштовне, якщо знаєш дуже добре польську мову.
Іноземці навчаються англійською за символічною ціною - можливо ціни не цього року - в 3000… максимум 7200€ на рік.
Гуртожиток орієнтовно 100€ на місяць.
akurt

Подякував: 4182 раз.
Подякували: 1541 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 15:26

BeneFuckTor написав:Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))

В цьому році погода/клімат показують чудеса в усіх регіонах планети.
В Анталії - і не тільки в Анталії - дуже часті дощі.
Було значне підвищення рівня гірських річок в районі камеру та Аланії.
Вище Аланії є велетенська гребля - так була загроза її руйнування із-за високого рівня води, там навіть евакуацію починали.
Сьогодні вода а Середземному морі в районі Анталії 17,3 градуси - теоретично це трохи нижче норми, тому що зазвичай в такі дні різних років коливання складали від 17,5 до 17,8 градусів.
Купаються люди в і лютому - але то на великого любителя - найтепліша зміна води на моїй пам"яті була здається 20 квітня 2018 року - тоді за 48 годин температура води змінилался з 19 градусів відразу на 24 градуси. Але то було виключення.
В цьому році вперше за останні роки жодного дня (!) не працював гірськолижний центр Saklikent в 43 км від Анталії. Снігу було трохи-трохи. З дітьми погуляти тільки по снігу... Так само катастрофа очікувала любителів гірськолижного центра Davraz в 145 км від Анталії - той працював через день і сніг був тільки на самих верхніх трасах.

Натомість гірськолижні центри Андорри та Франції завалило сніком так, що досі розкопують автівки, на яких люди приїхали.
У Франції суттєве підвищення води в річках - вже там і Бордо потопало.

Сучасність важка, досить трагічна і непередбачувана навіть в погоді...
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 18:43

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей.
Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми.
Саме з гарними, це від слова «хорошими».

А в мене якось дедалі менше контактів із знайомими, які емігрували. За рік-другий вони знаходять нових співрозмовників вже на місці. Навіть кум рідко щось може розповісти.
А ще для мене дуже дивно, що жінки перестають постити в соцмережі. В Україні і перші місяці еміграції в них майже щодня було "спортзал/ресторан/дитина виступала на сцені/поїхали на море", а за кордоном пости раз в кілька місяців і нема фоток дітей/колег/...
Дюрі-бачі

Подякував: 940 раз.
Подякували: 647 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 19:17

Re: Еміграція, заробітчанство

BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать.

Ото вам і ойті, о

Дружина друга в Казахстані вийшла на роботу. Десь рік зайняла процедура підтвердження диплому. Зараз її зробили "помічником лікаря" із ЗП ~400 тис. тг (750$). Для повноцінної роботи лікарем із зарплатою в 800+ тис. тг. (1500$), а враховуючи хабарі-подяки, то й 1+ млн. Тепер мінімум 3 роки треба пропрацювати "помічником".
Це тільки в Україні лікарі живуть на копійчану зарплату.
Дюрі-бачі

Подякував: 940 раз.
Подякували: 647 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 19:40

Дюрі-бачі написав:Це тільки в Україні лікарі живуть на копійчану зарплату.

Хорошему хирургу всегда есть, чем пообедать 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6514 раз.
Подякували: 21735 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 20:19

Ото вам і ойті, ото вам і думайте як правильно обрати професію. Але таку професію не кожні батьки можуть потянуть, далеко не кожні. Доречі слово 'обирати' якось не притаманне даному випадку, може - до чого душа лежить.

Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))

У айти есть свои плюсы.
1. Это отличная работа для интровертов.
2. НЕ требует совсем уж свободного лангуаге, хотя и подразумевает довольно высокий уровень.
3. Не требует высоких коммуникативных способностей на межличностном уровне, например, таких как нужны в продажах/заключении сделок.
4. Отличная работа для работы на высокооплачиваемых рынках труда при проживании в странах/локациях с невысокой стоимостью жизни.

Минусы:
1. Огромная угроза для профессии со стороны AI и AGI. Собственно, это уже не угроза, а вполне себе факт.
2. При проживании в стране с высокой стоимостью жизни, "Ылитная" профессия становится просто профессией с средним уровнем оплаты как для такого рынка.
Судя по блогам украинских айтишников, привыкших жить в Украине на американску зп с штатом прислуги и прочими финансовыми привычками, после релокации в Штаты, больно ударяются об то, что за ту-же самую зп становятся "простыми смертными" и сами вынуждены собирать носки в пыли под кроватью и сами-же убирать эту пыль.
А порой и фигачить в офисе все 8 часов, а не попивать кофей на диване.
Ну не любят в Штатах когда чел все сделал и задрал ноги на стол.
Если можешь сделать работу за час, то надо придумать чем заниматься остальные 7 часов, так чтобы никому не пришло в голову, что тебя можно "оптимизировать".
rjkz

Подякував: 8852 раз.
Подякували: 5597 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 20:22

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей.
Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми.
Саме з гарними, це від слова «хорошими».

А в мене якось дедалі менше контактів із знайомими, які емігрували. За рік-другий вони знаходять нових співрозмовників вже на місці. Навіть кум рідко щось може розповісти.
А ще для мене дуже дивно, що жінки перестають постити в соцмережі. В Україні і перші місяці еміграції в них майже щодня було "спортзал/ресторан/дитина виступала на сцені/поїхали на море", а за кордоном пости раз в кілька місяців і нема фоток дітей/колег/...

Народ припиняє "вимахуватися".
:mrgreen:
rjkz

Подякував: 8852 раз.
Подякували: 5597 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 22:28

Це реально цікаво, коли фахівець з дотичних напружень в верхніх шарах асфальтового покриття на трасі Одеса - Київ розмірковує про позитив та негатив роботи ІТ-ників, яких він ніколи не бачив в США.
Як говорив Висоцький, «…нас весь час лякали і «літаючими тарілками», і «чудовіщами, которіє обітають там, де їм не положено обітать, єто і філліпінскіє врачі…
Говоріл,ломая руки, краснобай і баламут, про бессіліє наукі, перєд тайною Бермуд...»
Все це було, і все тут:
https://youtu.be/myEV3P6IB9I?si=i7cZNhupo1DR_4La
akurt

Профіль

2
2
7
  #<1 ... 3182318331843185
Форум:
+ Додати