Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 33753376337733783379 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Пн 15 июн, 2026 07:26

Frant писал(а):
  Сибарит писал(а):
  Хомякоид писал(а): З двох боків сусіди (танхаус), з тильної сторони веранда на першому поверсі. Тому хочу поки що зробити одну сторону, а потім з часом мабуть розбиру веранду і утеплю тильну сторону.

С инженерной точки зрения утепление части стены значительно сложнее утепления целой. Появляются дополнительные температурные нагрузки на несущую конструкцию. Тут точно не место для самодеятельности.
Ну и к инженерным проблемам могут добавиться юридические. В таунхаусе могут быть свои правила обращения с фасадами.

Эффективность такого утепления вызывает огромные сомнения и не компенсирует опасности.

Утепление только кажется очень простой задачей. Тут много подводных камней. Я даже не могу исключить, что инженер предложит утепление изнутри, хоть это и против общих правил. Это ни в коем случае не рекомендация, для принятия решения о том или ином способе утепления нужно проанализировать достаточно много данных, а я даже не знаю, из чего сделан дом.
небезпеки чого? Пінопласт чи мінвата вночі з'їдять власника? Чи стіни стануть непровітрюваними і згниють за 3 роки?

Згоден. Щось Сибарит перемудрив.
Та і німецькі джерела кажуть що самому можна утеплювати будинок.
Хомякоид

С нами с: 19.09.14
Благодарил (а): 3333 раз.

3
1
Сообщение Добавлено: Пн 15 июн, 2026 11:11

Ех, як це все знайомо, ПРИВАТНА оселя.
Вимагає щоденної турботи, роботи та витрат від Власника.

У Франції я в мерію подав Заявку на будівництво навісу від сонця для авто - площею до 20 кв.м.
У відповідь від аналога українського ГАСК прийшов лист на 3-х сторінках з переліком документів, які треба надати.
Чого там тільки не було: навіть глибинний розріз Земельної кулі у місті спорудження навісу... геодезичні зйомка... Роза вітрів...
Без жартів: три сторінки - перелік необхідних документів...
Последний раз редактировалось akurt Пн 15 июн, 2026 18:42, всего редактировалось 6 раз(а).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 15 июн, 2026 17:37

Хомякоид писал(а): Згоден. Щось Сибарит перемудрив.
Та і німецькі джерела кажуть що самому можна утеплювати будинок.

Если изначально вопрос касался исключительно правовых аспектов, Я тихонько отползаю в сторонку.
Мои замечания касались, в основном, технической стороны вопроса. Далеко не любую стену можно утеплять "чем-то похожим на пенопласт".
Неправильная попытка утепления может иметь обратный эффект.
Сибарит
Форумчанин року

С нами с: 02.09.15
Благодарил (а): 6540 раз.

136
85
39
2
Сообщение Добавлено: Пн 15 июн, 2026 22:32

Bolt писал(а):
  M-Audio писал(а):Щось не розумію, як поєднується страх перед "Резерв+" і можливість виїжджати за кордон. Мені якось здавалося, що в кого є можливість вільно перетинати кордон, то з "Резерв+" точно проблем не має бути.
А в "Дії", до речі, той розшук не показує хіба?

Ще позаторік не вимагали показувати на кордоні Резерв+, зараз, якщо покажеш і не буде броні, відстрочки то можливі варіанти.

От тут я щось остаточно перестав будь-що розуміти. Ви хочете сказати, що два роки тому (із запасом) можна було виїхати за кордон, не показувати їм "Резерв", не мати відстрочки/броні тощо? А навіщо тоді люди в Тисі топилися?
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Пн 15 июн, 2026 22:49

Re: Еміграція, заробітчанство

M-Audio писал(а):Ви хочете сказати, що два роки тому (із запасом) можна було виїхати за кордон, не показувати їм "Резерв", не мати відстрочки/броні тощо?

И сейчас отдельные категории, у которых брони/отсрочки нет и не было никогда, могут выезжать.
Например матросы, спортсмены, артисты и некоторые другие.Ну и 18-22 добавились.
Остальные категории, для которых выезд возможен совпадают с теми кто теоретически может получить бронь/отсрочку.
Наличие брони/отсрочки не является обязательным документом для выезда.
А вот наличие Резерв+ обязательно для всех категорий.
TUR

С нами с: 05.04.19
Благодарил (а): 13 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 16 июн, 2026 05:23

M-Audio писал(а):
  Bolt писал(а):
  M-Audio писал(а):Щось не розумію, як поєднується страх перед "Резерв+" і можливість виїжджати за кордон. Мені якось здавалося, що в кого є можливість вільно перетинати кордон, то з "Резерв+" точно проблем не має бути.
А в "Дії", до речі, той розшук не показує хіба?

Ще позаторік не вимагали показувати на кордоні Резерв+, зараз, якщо покажеш і не буде броні, відстрочки то можливі варіанти.

От тут я щось остаточно перестав будь-що розуміти. Ви хочете сказати, що два роки тому (із запасом) можна було виїхати за кордон, не показувати їм "Резерв", не мати відстрочки/броні тощо? А навіщо тоді люди в Тисі топилися?

Ну я так в, виїжджпв так, дружина показувала своє пенсійне посвідчення з другою групою і свідоцтво про шлюб. В 24 році це погранець заходів, щоб йомуп Приват 24 показали, що пенсія дійсно приходить.
А потім той Резерв+ прикрутили...
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 16 июн, 2026 07:40

Hotab писал(а):Bolt

хто тікав?! Я ж повернувся.

По очам видно, тобі в Албанії сподобалось. Якби не Франт, ти б не повернувся.

Якби не діти і пасивний дохід хоча б косарь в місяць, то ні. 300€ хата.Решта на хавчик і дрібні видатки. Ми доречі позаторік в Саранді жили не в готелі, як завжди , а в квартирі 1+2 за 60€ доба, метрів 150 до центральної набережної. Як завжди зв"язався з господарем готелю. що ми можемо приїхати, але в нього вже все було зайняте. Але він сказав, що його друг з Афін купив собі там квартиру, але там не живе. Короче нам здали. А також він сказав, що якби захотіли то, якщо на рік то по 300€ в місяць би здали.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 16 июн, 2026 08:05

Якщо вже панове дивляться в бік моря, то цікаві події відбуваються: завтра з Кишинева в Анталію відлітають до мене в гості друзі.
Квитки брали на початку квітня - прямий рейс - за 70 євро в один бік.
Зараз квитки з Кишинева на Анталію по 300 (!!!!) євро.
Дивуюся і цінам, і попитом...

В Анталії вдень приблизно +30. Температура води в Середземному морі +26.

Вчора відбулася цікава подія: ввечері йшли з жінкою на набережну та побачили, що на балконі другого поверху зникло оголошення про продаж квартири - копія моєї - за 5 500 000 лір/гривень. Невже продалася?
Виставили в продаж 22 травня.
Попросив Голову ОСББ спитати у сусідів... Дуже цікаво...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 16 июн, 2026 08:37

News from USA

Те, що було заплановано нашими українцями ще на Новий рік, відбулося: наша українська родина в США стала власником великого 2-о поверхового ОКРЕМОГО будинку в США.
Як і всі мешканці США - куплено в іпотеку.
Фінансові подробиці я точно не знаю, але деякі скажу:
- ринкова ціна 350 000 доларів. Як не торгувалися - Продавеь НЕ погоджувався знизити ціну навіть на 5000$. Причина продажу: Продавець та його жінка - громадяни США - після закінчення університету в цьому штаті та місті переїжджають на нове місце роботи в інший штат. Самі теж купували цей будинок колись в іпотеку. Продали з профітом для себе. Це з"ясовано з офіційних джерел: є точна база даних по кожному будинку: власники, зміна власника, ціни та інше...
- будинок площею в 200+ кв. м. Покупці мають Грін-карту та працюють в США.
- Будинок має прибудинкову територію та гараж на 2 авто.
З точки зору "ЛЛЛ" - все ОК. Саме це - «ЛЛЛ» - було головним критерієм пошуку місця інвестицій та життя.

Цікаві подробиці із серії "ВЛАСНИЙ БУДИНОК". У власному будинку не все буває просто:
- в день укладання Угоди та отримання ключей було замовлено Cleaning - за 400 доларів. Все прибрали ретельно та без зауважень. Але гараж не входив в комплексне прибирання.
- в той же день було завезено дещо з меблів (замовлено заздалегідь). Тобто на підлозі не спали.
- переїжджати допоміг пан Михайло з нашої діаспори - по-товариські. Всі речі для переїзду завчасно було спаковано по коробкам, тому все було досить легко.
- в перший день володіння виявилося, що не працює кондиціонер (як я розумію, він подає охолоджене повітря на всі кімнати. Ніякого HandyMan'a НЕ викликали. Провели дослідження та виявили дивну річ: пошкоджено електричний кабель живлення зовнішнього блока кондиціонера (він встановлений на бетонну основу у дворі біля стіни будинка). Кабель було чи випадково перебито, чи перегризено якимось злочинцем... Невідомо. Перед купівлею будинок ретельно оглядали в квітні - тоді кондиціонер ніби-то працював. Місце пошкодження було відремонтовано: кондиціонер запрацював.
- в другий день встановили під мийкою кухні - як це прийнято в США - подрібнювач відходів з мийки.
- зробили ревізію шлангів подачі води в умивальниках туалетів та душових - шланги замінили для безпеки.
- зробили - я про таке і не чув - вимірювання тиску води в системі водогону всієї садиби - для можливості з"ясувати, чи не є десь втрат води під фундаментом та в інших місцях - тиск не падав. Все ОК.
- ретельно переглянули/пермацали всю присадібну ділянку - треба попрацювати над газонами та бур"янами.
- вирішили перефарбувати стіни в майстер-спальні. Для цього закупили фарбу для стін, валики для фарби та інші необхідні аксесуари. Перефарбують самі: робота не важка.
- я питав про підлогу - чи часом не укладено там ковролін - на підлозі ламінат.

Ну, в добрий час, українці: кидають якір на іншому боці Земної кулі...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 16 июн, 2026 12:39

akurt писал(а):Ех, як це все знайомо, ПРИВАТНА оселя.
Вимагає щоденної турботи, роботи та витрат від Власника.

У Франції я в мерію подав Заявку на будівництво навісу від сонця для авто - площею до 20 кв.м.
У відповідь від аналога українського ГАСК прийшов лист на 3-х сторінках з переліком документів, які треба надати.
Чого там тільки не було: навіть глибинний розріз Земельної кулі у місті спорудження навісу... геодезичні зйомка... Роза вітрів...
Без жартів: три сторінки - перелік необхідних документів...

Це єдиний шлях як уникнути перетворення архітектури французських міст на архітектуру українських/болгарських/румунських та інших осередків компактного проживання вільнолюдей.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
  #<1 ... 33753376337733783379 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама