Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12831284128512861287 ... 2924>
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 19:33

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:в цьому ми більше схожі на Бразилію

Аргентину, до Бразилії як до Оклахоми рачки
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 19:35

Shaman написав:
  adeges написав:...
Наша молодь у Німеччині абсолютна не мотивована шукати роботу. Це вєсті з полєй. Навіщо? 100% покриття проживання + 500 євро допомоги + безкоштовні курси + державне медичне страхування. Жити не тужити.

а ще вперше почув, що якщо ти емігрант, то в Німеччині тобі ні топові позиції, та й навіть мідл - не світять. максимум кваліфікований робітник.

й питання не короні, як дехто вважає - а в тому, що чим вище посада - тим більше дохід. якщо когось 5 к євро влаштовує - то ок, але для Німеччині це мало. років 10 тому й в Україні були посади по 5 к євро. зараз девальвація внесла свої корективи :oops:

абсолютно не світить, інфа 146%
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 19:40

mosq написав:
  ЛАД написав:
  adeges написав:.........
Наша молодь у Німеччині абсолютна не мотивована шукати роботу. Це вєсті з полєй. Навіщо? 100% покриття проживання + 500 євро допомоги + безкоштовні курси + державне медичне страхування. Жити не тужити.

Возможно, не буду спорить.
Но тут такое. У кого голова на плечах есть, воспользуются ситуацией и "безкоштовними курсами" и приобретут нужные специальности.
У кого мозгов нет, проваландаются ещё сколько-то на пособиях и пр. плюшках, а потом, когда плюшки закончатся, или вылетят обратно, или будут там нищенствовать.

С одной стороны это норм стратегия на переждать войну, с другой на 500 евро ничего и не отложить. Разве что если что-то мутить налево паралельно, и то до первых разговоров с налоговой (а они очень все медленные). Но да, система еще и демотивирует работающих немцев, у них нет никаких плюшек, только налоговый гемор. Выгодно в Германии и типа скромный средний класс - это только если семья и работают оба, даже если ты спец с высшим образованием, тогда ты в ощутимом плюсе над социальщиками.

Є один ньюанс: система продумана так, щоб у суспільстві не було розшарування мізерну кількість супер богатих, і більшу частину бідних. Орієнтація на те, щоб переважна більшесіть була так званий середній клас.
Просто собі працюєш, дупу не рвеш, зірок не хапаєш, ... з іншого боку держава дає підтримку щоб не пішов на соціальне дно.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 20:17

flyman написав:.........
Просто собі працюєш, дупу не рвеш, зірок не хапаєш, ... з іншого боку держава дає підтримку щоб не пішов на соціальне дно.

Ще років 5 назад так воно було і працювало як задумано, але зараз з поправкою на Просто собі працює 2 в парі, дупу не рвуть, зірок не хапають. А інакше трохи як лох будеш
mosq

Подякував: 10 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 20:29

ЛАД написав:
  adeges написав:.........

Возможно, не буду спорить.
Но тут такое. У кого голова на плечах есть, воспользуются ситуацией и "безкоштовними курсами" и приобретут нужные специальности.
У кого мозгов нет, проваландаются ещё сколько-то на пособиях и пр. плюшках, а потом, когда плюшки закончатся, или вылетят обратно, или будут там нищенствовать.

Насколько я заметил, в основном народ устраивают пособия и неспешное изучение языка (особенно семьи с детьми).
Порядка 10-15% уже бросились работать, по моему мнению, преждевременно.
Но есть и небольшой процент продуманных, ухватившихся за свой шанс буквально зубами: учат уже В2, а некоторые даже С1, оформляют признание дипломов и вообще гребут лапами, что тот бульдозер. Уборщиками и курьерами не видят себя от слова совсем. Уже составляют и рассылают свои резюме, аж гай шумит.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 20:33

flyman написав:

Только не надо про Бразилию.
Вы даже не представляете, что там творится.
Бедность помноженная на высокую преступность и дорогие по нашим меркам продукты. Там совка с его привычным социалом не было, народ не избалован.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 21:37

Hotab написав:На покупных кормах для частного домовладения хрюша сейчас однозначно в минус выходит. В плюс получится только когда своя картоха, буряк и тд, которые по рыночной цене не продать, и лучше вскормить.

Пару тижднів тому купляв собі картоплю на Столичному в Києві-6 грн/кг. Якби потрібно було кілька тонн та пошукати "з поля" то думаю що і по 4-4,5 знайшов би. Ну і накуя її вирощувати? В тваринництві не сильний але думаю з такою ціною можна і купляти для відгодівлі поросят-свинина на ринку 200-300 грн/кг, нормальна ковбаса 700-1000. По дорозі додому заїхав у Варус, то там була акція на Спеццеховський Сервелат(смакує мені)-всього 650 грн/кг то взяв пару півкілограмових палок, вийшло як 100 кг картоплі-стільки з'їдаємо десь за пів року! :shock:
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 21:40

flyman написав:

я казав про географію. ви саме це мали на увазі?
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1643 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 21:45

flyman написав:
  Shaman написав:
  adeges написав:...

а ще вперше почув, що якщо ти емігрант, то в Німеччині тобі ні топові позиції, та й навіть мідл - не світять. максимум кваліфікований робітник.

й питання не короні, як дехто вважає - а в тому, що чим вище посада - тим більше дохід. якщо когось 5 к євро влаштовує - то ок, але для Німеччині це мало. років 10 тому й в Україні були посади по 5 к євро. зараз девальвація внесла свої корективи :oops:

абсолютно не світить, інфа 146%

я так розумію, це іронія. якось обґрунтувати можете? й взагалі, що саме ви мали на увазі? ;)
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1643 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 26 вер, 2023 21:46

drevlyanin написав:
  Hotab написав:На покупных кормах для частного домовладения хрюша сейчас однозначно в минус выходит. В плюс получится только когда своя картоха, буряк и тд, которые по рыночной цене не продать, и лучше вскормить.

Пару тижднів тому купляв собі картоплю на Столичному в Києві-6 грн/кг. Якби потрібно було кілька тонн та пошукати "з поля" то думаю що і по 4-4,5 знайшов би. Ну і накуя її вирощувати? В тваринництві не сильний але думаю з такою ціною можна і купляти для відгодівлі поросят-свинина на ринку 200-300 грн/кг, нормальна ковбаса 700-1000. По дорозі додому заїхав у Варус, то там була акція на Спеццеховський Сервелат(смакує мені)-всього 650 грн/кг то взяв пару півкілограмових палок, вийшло як 100 кг картоплі-стільки з'їдаємо десь за пів року! :shock:

Ось. Ось. Тим більше з цими не гуманними цінами на бензин. Туда назад, на дачу з' їздити можна майже мішок картоплі купити.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 279 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 12831284128512861287 ... 2924>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей