Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19992000200120022003 ... 2897>
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 11:33

cherchiltank написав:Якісь цигани а не люди)
Порадьте їм зробити кругосвітню подорож - в світі багато країн, необовʼязково зразу летіти за 10 годин)

Можливо ви праві: часи такі, що українці стали циганами... Мільйони циган по всьому світові...
Яку країну Ви порадите - реально цікаво...

P.S. Здається до цього часу найбільшою діаспорою в світі була
вірменська: Вірменська діаспора, Спюрк (арм. Հայկական սփյուռք, սփիւռք) — громади вірмен, які проживають за межами Вірменії. Загальна чисельність вірмен світу становить 14—18 млн, тим часом населення самої Вірменії становить бл. 2,96 млн (початок 2021). Загальна чисельність вірменської діаспори оцінюється в 12 - 16 млн.
(З Вікіпедії).
Кількість вірмен в США оцінюється від 500 000 до 2 000 000.
Кількість українців в США за даними офіційних органів США складає близько 500 000.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 12:22

akurt написав:
  cherchiltank написав:Якісь цигани а не люди)
Порадьте їм зробити кругосвітню подорож - в світі багато країн, необовʼязково зразу летіти за 10 годин)

Можливо ви праві: часи такі, що українці стали циганами... Мільйони циган по всьому світові...
Яку країну Ви порадите - реально цікаво...

P.S. Здається до цього часу найбільшою діаспорою в світі була
вірменська: Вірменська діаспора, Спюрк (арм. Հայկական սփյուռք, սփիւռք) — громади вірмен, які проживають за межами Вірменії. Загальна чисельність вірмен світу становить 14—18 млн, тим часом населення самої Вірменії становить бл. 2,96 млн (початок 2021). Загальна чисельність вірменської діаспори оцінюється в 12 - 16 млн.
(З Вікіпедії).
Кількість вірмен в США оцінюється від 500 000 до 2 000 000.
Кількість українців в США за даними офіційних органів США складає близько 500 000.

Пораджу Іспанію - там хоч тепло правда з роботою не дуже
Або Португалію - там дешево і перша країна в яку їхали наші заробітчани)
Не бачив українців з табором і конями та гадалками на вокзалах)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 13:53

cherchiltank написав:Пораджу Іспанію - там хоч тепло правда з роботою не дуже

May be...
Я як відчував Вашу пораду про Іспанію та зранку реально дивився на акційні ціни на переліт з Туреччини, де я проживаю, в Іспанію.
Як і в кожній країні треба дослідити цікавинки, наприклад : "Чому 80% території Іспанії не є заселеною ніким..."
Мені в Іспанії дуже сподобалися ціни на все підряд - в тому числі на проїзд в метро та електричках (я спробував всі види транспорту). Сподобалися автотраси - реально на рівні нових трас Польщі (ми проїхали на авто від Барселони через Валенсію (ночівля в готелі) до Мадрида.

В Іспанії вирішив залишитися колега по роботі одного з синів: думав, що це тимчасова зупинка перед переїздом до Канади - але попав вдало на Програму прийому програмістів - і вже "зачепився" конкретно. Десь за тиждень до можливого початку війни він - як і більшість співробітників його фірми в Україні - отримали команду "виїхати тимчасово".

Але є і іншій бік медалі: троє з моїх приятелів мають негативний досвід купівлі нерухомості та проживання в Іспанії. У одних - правда - все ОК: купували нерухомість десь 6 років тому за 170 000 євро (дуже маленька квартира але з лоджією в 14 кв.м.) зараз у них хочуть викупити за 240 000 євро. Я висловив думку що варто продати.
Поцікавлюся яке прийняли рішення... Там грошви стільки, що вже не знають, під яку грушу закопувати. В місті барабашова зараз продають квартиру за 200 000 доларів - ЖК "Женева".
Під Львовом купили ділянку землі та будинок під реконструкцію. Так ось що цікаво: якось їх в Іспанію ЗОВСІМ не тягне... Не зважаючи на наявність квартири в одному з курортних міст...
Мабуть і так буває...

Весь час іде реклама послуг з отримання громадянства чи ВНП Португалії - ніби то всього за 3 місяця.
Підозріло якось...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 14:08

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Весь час іде реклама послуг з отримання громадянства чи ВНП Португалії - ніби то всього за 3 місяця.
Підозріло якось...

Ну подивились на Мадяр, Румунів, Поляків, та й собі захотіли дешево підправити демографію.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 15:05

akurt написав:
  cherchiltank написав:Пораджу Іспанію - там хоч тепло правда з роботою не дуже

May be...
Я як відчував Вашу пораду про Іспанію та зранку реально дивився на акційні ціни на переліт з Туреччини, де я проживаю, в Іспанію.
Як і в кожній країні треба дослідити цікавинки, наприклад : "Чому 80% території Іспанії не є заселеною ніким..."
Мені в Іспанії дуже сподобалися ціни на все підряд - в тому числі на проїзд в метро та електричках (я спробував всі види транспорту). Сподобалися автотраси - реально на рівні нових трас Польщі (ми проїхали на авто від Барселони через Валенсію (ночівля в готелі) до Мадрида.

В Іспанії вирішив залишитися колега по роботі одного з синів: думав, що це тимчасова зупинка перед переїздом до Канади - але попав вдало на Програму прийому програмістів - і вже "зачепився" конкретно. Десь за тиждень до можливого початку війни він - як і більшість співробітників його фірми в Україні - отримали команду "виїхати тимчасово".

Але є і іншій бік медалі: троє з моїх приятелів мають негативний досвід купівлі нерухомості та проживання в Іспанії. У одних - правда - все ОК: купували нерухомість десь 6 років тому за 170 000 євро (дуже маленька квартира але з лоджією в 14 кв.м.) зараз у них хочуть викупити за 240 000 євро. Я висловив думку що варто продати.
Поцікавлюся яке прийняли рішення... Там грошви стільки, що вже не знають, під яку грушу закопувати. В місті барабашова зараз продають квартиру за 200 000 доларів - ЖК "Женева".
Під Львовом купили ділянку землі та будинок під реконструкцію. Так ось що цікаво: якось їх в Іспанію ЗОВСІМ не тягне... Не зважаючи на наявність квартири в одному з курортних міст...
Мабуть і так буває...

Весь час іде реклама послуг з отримання громадянства чи ВНП Португалії - ніби то всього за 3 місяця.
Підозріло якось...

В Іспанії роботи небагато, платять мало, зимою - в тих районах де ніхто не живе - скучно і нічого нема крім магазину за 30 км що працює 4 години вдень)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 17:28

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Надійшли цікаві новини з Канади. Там облаштовується родина племінниці (чоловік+дружина+2 хлопчиків 9 та 11 років).
Я знаю, будете лаятися, але невеличке (а можливо і стійке) враження, що попали в рай.

Представник української діаспори відвезла їх на склад меблів, де отримали в нову квартиру:
- стіл кухонний;
- 6 стільців
- 2 крісла-гойдалки
- одне крісло шкіряне велике схоже на "масажне" - не інакше чоловіку ввечері сидіти з банкою пива та давати команди жінці.

Отримали ще продуктовий пайок:
- 12 банок тунця; банки з консервованими персиками; хліб; макарони. Щось іще.
Сказали що харчами, які отримують безкоштовно, вже забито весь холодильник та всі кладовки.

З цікавого: в них недалеко є пункт харчування для безхатченків. Не лайтеся: пішли гуляти та як на екскурсію зазирнули. Чоловіки відмовилися заглядувати, а жінки заглядували, було цікаво. Так ось здивувалися: безхатченків годують три рази на день гарячою їжею. Тому вони всім задоволені тихі та мирні. Це розцінили як позитив і вирішили, що не даремно заглядували: тепер стало спокійніше, бо все лякали бомжами та наркоманами. наркоманів не бачили, а бомжі нагадують ласкавих телят.

З цікавого: пройшли тестування на запис в групи вивчення англійської мови. Безкоштовно.

Про школу: на дітей не прийшли якісь медичні документи, тому чекають - і тому в класи ще не записали.

В мене враження - я то знаю - що зараз живуть краще, ніж жили до Канади.
Мали трикімнатну квартиру, яку подарували на весілля батьки - їй вже 12 років, з ремонтом, якому вже 10 років. Меблі вже виглядали несвіжим (крім дитячої, де оновили меблі 2 роки тому).
На сьогодні:
- дворівнева з сучасним ремонтом дуже охайна квартира з власним садочком (газон та невеличкою територією); На сьогодні повністю обладнана меблями та новою постільною білизною;
- сучасна побутова техніка; холодильник Side-by-side.
- натуральна дерев"яна підолога. Дерев"яні сходи на другий поверх;
- велика веранда (вже стоять два стільця та столик для ранішньої кави);
- в квартирі дуже тепло - аж занадто. Оплати за опалення, воду та інтернет немає - входить у вартість оренди.
- платити додатково будуть тільки за спожиту електрчину енергію.

Ціна оренди: 1600 CAD, від Уряду Канади отримали допомоги 9000 - на 1/2 року оренди вистачить.
Харчування практично реально безкоштовне (!). Без жартів.

Попереду саме цікаве - куди та як влаштуються на роботу.
Я реально спитав, чи не хочуть додому.
Жінка з подружжя сказала, що в перші два тижня, коли було не вирішеним питання з житлом, сильно нервувалася і навіть думала, що можливо варто повернутися.
Чоловік був спокійним - як на мене навіть занадто спокійними.
Тепер - жартуючи - сказав, що додому НЕ поїде, це гріх при ціні на банку пива в 1/2 долара...

P.S. Я знаю, що і Ви, і я чули що Канаді все погано і всі повертаються. Все важко.
Цій родині перші два тижня і особливо після того, як "попросили" з готеля безкоштовного теж було дуже важко, але все залежить від людини. Від відношення. Від спілкування. Від соціуму.
Відомо ж: "Язик до Києва доведе!"
В даному випадку: до Канади...
Але я не розслабляюся: все це добре, поки не кинулися шукати роботу...
Ото буде саме цікаве!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 17:44

akurt написав:Ціна оренди: 1600 CAD
Якщо б мої знайомі знайшли таке житло, то скоріш за все, залишилися б в Канаді. 1600 це 1600 чи є ще якісь приховані платежі (застава, страховка, квартплата)
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Чет 28 бер, 2024 17:45, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 17:45

akurt написав:News from Canada

Але от тут інша думка - хлопець каже, що людина навіть з зарплатою в 50 дол/годину (не соціальщик) не дуже має перспектив в Канаді.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 17:49

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Ціна оренди: 1600 CAD
Якщо б мої знайомі знайшли таке житло, то скоріш за все, залишилися б в Канаді. 1600 це 1600 чи є ще якісь приховані платежі (застава, страховка, квартплата)

Прихованих платежів немає: орендна плата +рахунок за електрику.
Все - навіть опалення - сказали сьогодні що жарко - входить.
Застава якась була здається в районі 500 чи 700 канадських доларів (говорили, але я забув).
Цікаво, що заставу треба було віддавати НЕ готівкою, а на рахунок.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 бер, 2024 17:52

Пане BIGor - дякую за посилання подивлюся - я відоски від пана Андрія завжди дивився - а це вже місяць не бачив.
Зараз подивлюся.
Цікава людина: живуть в самому дорогому місті Канади - Ванкувер. Змінив здається вже 3 роботи та три квартири. Наводив весь час свої витрати та прибутки.
Дякую, що нагадали подивлюся, що він говорить.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 19992000200120022003 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Investor_K і 2 гостей