Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26892690269126922693 ... 2891>
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 15:35

Для учасників форуму, в яких діти будуть вступати на навчання в 2026 році, рекомендую звернути увагу на досить унікальну стипендіальну програму в Туреччині.
Я про неї розповідав 3 роки тому - тоді пройшло непоміченим.
А даремно: Програма державна (!), фінансується навчання Урядом Туреччини, стипендія виплачується (на сьогодні здається - я точно не впевнений - 4500 лір - трохи більше 100€ на місяць), безкоштовний гуртожиток та безкоштовний проїзд з/в країни походження. В їдальнях університету харчування по талонам для студентів за якоюсь копійчаною ціною.
В цьому році прийом заявок вже закінчено (до 25 лютого кожного року), але підготуватися та вивчати особливості можна.

For many years, Türkiye has been providing scholarship opportunities to international students and researchers from all over the world.Higher education scholarship programs provided by Türkiye were branded as “Türkiye Scholarships” in 2012 and studies were started to be carried out under the coordination of Presidency for Turks Abroad and Related Communities(YTB).Türkiye Scholarships are carried out in cooperation with all relevant institutions such as YÖK, Yurt - Kur, General Directorate of Migration Management and Ministry of Foreign Affairs.

Серед особливостей:
- приймають на навчання молодь із 100 (!) країн світу.
- тест можна пройти в он-лайн режимі англійською мовою.
- за результатами тесту запрошують на невелику особисту співбесіду (на 20 хвилин) та дивляться документи.
Серед головних тем співбесіди - «Мотивація навчання саме в Туреччині». На скільки я знаю, пункт проведення співбесіди є/був в Київі.
- ще цікаво: перший рік ("нульовий курс") - цілий рік безкоштовне вивчення турецької мови.
- ну турецькі університети на входять в "Лигу плюща», але ж і свої «родзинки», особливо для тих, в кого немає грошей на навчання в Stanford University або в University of California-Berkeley (де не так давно вчився один з принців Нідерландів).
Докладно англійською є тут:
https://turkiyeburslari.gov.tr/whyturkiyescholarships
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 16:46

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Я не знаю как оно сгладит, ведь кроме дизеля, США потребляет огромное количество ойла (что-то вроде мазута или что-то среднее между мазутом и дизелем).
Этим отапливается только в НЙ значительная часть многоквартирных домов.
А цены на дизель и ойл уже сильно кусались и существенно влияли на профит тракового бизнеса. Поэтому рост цен приведет к чему-то не очень веселому.

Якщо точніше воно називається heating oil.
Як я й писав раніше - поставлять метанові газові балони))) Та здорожчає природний газ для опалення будинків по 200-300 м2 ))).
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 16:49

rjkz написав:Кстати, то что вижу своими глазами.
Рост цен на продукты. Особенно растительного происхождения.
Не любят американцы на грядках раком стоять.
А тут мексы сбежали,чтобы их не депортировали, Мексику и Канаду под тарифы подвели.

Купуй 6 соток для городу під картоплю. Попереду важкі часи )))
Бо півроку назад Ви про думали як з "сейвін аккаунт в стоки перелізти" )))
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 18:25

Denik написав:
А тут мексы сбежали,чтобы их не депортировали, Мексику и Канаду под тарифы подвели.

Ну вот вам и оплеуха, sir rjkz, за “8 минут”.
Perfect!
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 бер, 2025 02:48, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 18:54

akurt написав:Не беріть важкого у руки та важкого в голову.
Частіше оглядайтеся по боках: власні сусіди, власна вулиця, власне місто, власна країна.

А в Туреччині все чітко: "«У матеріалах розслідування під номером 2024/228233 нашої Головної прокуратури Стамбула; відповідно до звітів Комітету з розслідування фінансових злочинів, отриманих у рамках розслідування 19.03.2025, компанію IMAMOGLU CONSTRUCTION TRADE AND INDUSTRY ANONYMOUS, партнером якої є підозрюваний Екрем Імамоглу, було арештовано рішенням кримінального суду миру за запитом нашої Генеральної прокуратури».
В Туреччині все просто: "Вкрав - випив - в тюрму!"
https://www.sozcu.com.tr/imamoglu-insaa ... oneriHaber

P.P.S. Ну що там: на майдан підемо? В Українi чи в Туреччині?

Чимось Акурт мені нагадує Ровшана Аскерова (https://youtu.be/y4rykwJv69k?si=KrE1Afbb9bOJmrIc). Коли того Дудь почав розпитувати про Алієва.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 19:51

flyman написав:якщо ШІ порозганяє купу програмістів, то що казати про незамінних охоронців та касирів АТБ?

З приводу останнього допису звернувся до реального фахівця.

"Зʼїздив два тижня тому в Польшу за рахунок компанії. Пожив в готелі за 300 євро ніч. Їв та пив в шикарних ресторанах. Чого тільки не зробиш заради роботи"
Той же респондент - душа добра:
"Кажу своїм знайомим гойда до мене на роботу, але не хочуть, люблять своє болото. Ну я шо, я поважаю бажання інших людей. Як казав класік «не хочеш лебедем лететь, лети бульдозеристом»...

Тут я трохи втрутився:
- А що це мені дехто інколи розказує, що вже ІТ померло, ці фахівці не потрібні. Вони типу сміття за копійки. Яка твоя думка, бо ти для мене авторитет.

Відповідь - це і відповідь на допис вище:
- «Мьі льод под ногами майора». Ну можу сказати, що більше без реальних знань в IT не потрапиш. Ну і хто не працює з ШІ буде все більше опинятися за бортом.
В цілому в "ковід" надули бульбашку, потім її здули і дуже багато фахівців опинилось за бортом.
Спецам, які працюють та вчаться хвилюватися немає за що."

Кінець цитат. Вам робити висновки.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 бер, 2025 02:52, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 20:04

airmax78 написав:Чимось Акурт мені нагадує Ровшана Аскерова (https://youtu.be/y4rykwJv69k?si=KrE1Afbb9bOJmrIc). Коли того Дудь почав розпитувати про Алієва.

Що ще тобі нагадує akurt?
А я нагадаю.
Ти десь в 2019 написав на гілці про інвестиції за кордон свій нікчемний прогноз про те, що нерухомість в Туреччині в ціні буде падати в 2 рази.
Я ж цю дурню памʼятаю. Дурню завжди варто памʼятати, щоби не робили помилок!

Ну і що на сьогодні:
- продаєш квіти на вокзалі Відня.
- "квітка" в Києві зівʼяла. Назавжди. Вже ніхто і не згадує...
Ось так буває, коли якогось Равшана Аскерова згадувати…
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 бер, 2025 03:10, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 21:25

Denik написав:

Так я и открыл и брокерский счет и инвестиционный пенсионный.
По брокерскому пока тренируюсь. Нынешний обвал вылился в то, что ушел в небольшой минус по стокам относительно заведенной суммы.
По пенсионному счету благоразумно держу просто на счету. На неинвестированный кэш идет 3,96 % годовых.
Вы за меня не сильно переживайте. Это я "на кошках тренируюсь". Основные средства лежат на СД в самом крупном банке США под 4%.
Можно было, конечно, как Баффет - выйти в кэш и поставить на падение рынка.
Но я не такой рисковый/умный. Лучше я в кэще посижу, потренируюсь, наберусь опыта (а может и ума - кто знает? :))), а когда/если оно пойдет уверенно вверх, то зайду в СП500.
Насчет цен на продукты - пока справляемся, спасибо за заботу, высылать деньги пока не торопитесь. Чувствительно ягоды подорожали - блуберри и блекберри. Я так понимаю, это что-то типа голубики (лохвина,українською) и наверное ежевика (в Украине я такого не встречал в магазах). Ну и малина подскочила, но мы ее редко берем. "Чувствительно" - это в несколько раз. Про яйца - писал уже Х10+ и рост продолжается. Зато мясо (курица, говядина) и рыба (салмон, то есть, лососевые) стабильны.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 23:16

rjkz написав:
Так я и открыл и брокерский счет и инвестиционный пенсионный.
По брокерскому пока тренируюсь. Чувствительно ягоды подорожали - блуберри и блекберри. Я так понимаю, это что-то типа голубики (лохвина,українською) и наверное ежевика (в Украине я такого не встречал в магазах).

Какого брокера юзаете,если не секрет?Инвестиционный пенсионный,что из себя представляет по условиям и доходности??
Ежевики в магазинах нет,очень редко бывает и быстро там портится,но на рынках и у частников,ее куча в сезон.Люблю эту ягоду,главное чтоб была спелой до конца...В прошлом году,цены были от 100-120грн(на мелких рынках у частников со своего участка),а в основном 150-200грн на крупных базарах..Одним словом 3-5$.А у Вас по чем подорожало?? Последние годы,я насколько понял,люди ее стали альтернативу малине разводить на участках у себя..и довольно много ягоды в сезон.
osafly

Подякував: 209 раз.
Подякували: 1021 раз.

Профіль

17
8
Повідомлення Додано: П'ят 21 бер, 2025 00:07

rjkz написав:Чувствительно ягоды подорожали - блуберри и блекберри. Я так понимаю, это что-то типа голубики (лохвина,українською) и наверное ежевика (в Украине я такого не встречал в магазах).

Дивно, але якраз і лохина і ожина в Україні нормально продається, навіть в супермаркетах. Дивно, що не зустрічали. А також порічка, смородина, агрус, чорниця.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 26892690269126922693 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему