Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
akurt писал(а):Так що чутки про якісь там великі гроші на заробітчанстві - то із серії мрій та чуток.
Що розказувати, коли із будинку половина чоловіків їздили щороку на будівництво хто в Прагу хто в Братіславу і привозили за пів року 15-20 тис. євро.
Реальні кейси родичів: двоюрідна сестра мами їздила в Італію доглядати за старими із 90-х років, спочатку нелегалом, потім легалізувалась. Її син побудував будинок в рідному селі на гроші, які присилала мама. А потім ще і квартиру в райцентрі купив, а нещодавно, з початком активної фази війни, невеличкий будинок в селі в Чехії "біля ЖД, за 20 хв від Брна". P.S. поки мала пенсію від України 60Є, а цього року таки дочекалась 67 років і отримала пенсію 600Є від Італії.
Ну що ж гарні приклади. Тоді треба діяти аналогічно. Правда, на догляді в Італії за ледве живими друзями Мусоліні багато не поробиш. Олна приятелька витримала 5 довгих років, але в кінці кінців повернулася. Друга приїхала вчасно: якраз попала на похорон тієї італійки, за якою повинна була доглядати. Добрі люди після похорону спрямували до іншого товариша Мусоліні, але він в першу ж ніч попав в госпіталь на «доживання», то вона спробувала пасту з томатним соусом та повернулася торгувати на ринку в своєму місті. Є і позитивний приклад: мама мого колишнього підлеглого провела в Італії років 10 чи 15, вийшла заміж за італійця, там і залишилася. Всі 10 чи 15 років активно допомагала своєму синові стати на ноги: купили ба йому 1-к квартиру та одягала з ніг до голови. Син встав на ноги та зараз так круто стоїть у Львові, що я і розказати не можу. Знайшов - методом проб та помилок - свою нішу. А колись брав в мене в борг 3000$ на своє перше авто - Darwoo Nexia. Зараз має більш ніж прекрасний будинок в більше ніж прекрасному місці, та лінка їздить на такому авто по Львову, що я і називати не буду. Не подумайте: все чесно зароблене, своїм розумом, своїми пробами та помилками. Своєю наполегливістю та вмінням працювати. До речі: кваліфікація за дипломом українського університету дуже цьому сприяли. Інколи телефоном розмовляю з деканом його факультету: памʼятає колишнього студента як хорошого студента!
Последний раз редактировалось akurt Вс 19 июл, 2026 11:04, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі писал(а):Що розказувати, коли із будинку половина чоловіків їздили щороку на будівництво хто в Прагу хто в Братіславу і привозили за пів року 15-20 тис. євро.
Вони й зараз там працюють за 10 ойро на годину, у т.ч. у вихідні дні, це мене дуже здивувало що не заборонено у неділю працювать.
У мене працювала бригада будівельників, які до того працювали на будівництві у Празі. Сказали більше не поїдуть, бо в Україні у них замовлень на рік вперед, а гроші тіж самі.
Дюрі-бачі писал(а):akurt враховуючи, що 75% мого доходу йде не від України, то я теж заробітчанин.
В мене приятель зранку до вечора розпилює європейські гранти. Справа така вигідна, що добровільно позбувся посади завідувача кафедрою: заважала безкінечними бумажками та нарадами тримати в руках ножівку… Кинув навіть «працювати» над докторською.
Последний раз редактировалось akurt Вс 19 июл, 2026 12:11, всего редактировалось 2 раз(а).
Дюрі-бачі писал(а):Просто "буржуазія" не хоче платити працівникам нормально. (Під "нормально" я маю на увазі коли річний дохід "на руки" становить хоча б 20% від вартості типового житла середнього класу в місті роботи )
У мене кухар, їх було 3, отримувала на руки приблизно 800 баксів на місяць. Грубо кажучі, в нас квартиру можна було купить десь приблизно баксів за 40-50. Ось і рахуй. Я чув що зараз одна наша кухар працює в Німеччині, інша в Абхазії. Зарплати не знаю, не спілкуюсь.
airmax78 писал(а): Може бути як в Швейцарії. Але для того потрібні швейцарці. Які, до речі, відкритим текстом кажуть нашим біженцям: ми вас тут не залишимо і громадянство ви не отримаєте. І коли це кажуть прості швейцарці - це зовсім не те саме ніж коли це кажуть поляки або німці. В Швейцарії в прямому сенсі слова кожний голос має значення.
Які ті жвєйцарці,та їх життя на всіх рівнях ми знати не можемо.Особисто не вірю що якась нація може бути політично та єкономічно грамотна уся
Може. Якщо суспільство відносно мале та закрите, імміграційні закони супер-суворі, середній освітній рівень і матеріальний стан високі - це працює. Пряма демократія. Але якщо хоча б один з елементів забрати - працювати перестає.
Дюрі-бачі писал(а):akurt враховуючи, що 75% мого доходу йде не від України, то я теж заробітчанин.
В мене приятель зранку до вечора розпилює європейські гранти. Справа така вигідна, що добровільно позбувся посади завідувача кафедрою: заважала безкінечними бумажками та нарадами тримати в руках ножівку… Кинув навіть «працювати» над докторською.
Це як та де? Що прям з ранку до вечору і потік сорособабла не скінчується???
Це як та де? Що прям з ранку до вечору і потік сорособабла не скінчується???
це в іншому світі - завкафедрою, кандидатська, докторська, гранти. в твоєму світі такого немає