Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
moveton написав:Вот инвертор атмосферу уже греет прилично - потери на нём обычно 20-30%.
у деє втрати в районі 4-5%, залежить від потужності звичайно..
Можно и 4-5%, наверное. Зависит от исполнения инвертора и может и действительно от коэффициента умножения напряжения (хотя тут как-то эту тему обсуждали и утверждали, что он не очень важен). Но всё таки греется на какой-то приличный процент от нагрузки. В данном случае не суть на сколько. Пока я пытался расшифровать что это такое собрано, чтобы "при моём минимальном потреблении хорошо обогревает инвертор помещение" и при этом 165 В на выходе.
Прохожий написав:у меня только вопрос: зачем moveton использует дома 12В аккумы?)))
Есть удобства для запитывания мелкой техники на 5, 9, 12 В. Никому не навязываю.
Резервне живлення ноутбука із живленням замість ACDC адаптера на 19В через USB-C PD від двох AGM АКБ 3х річної давності. 10+ год. роботи до повного розряду слабшого з двох.
як продовження теми:
flyman написав:
Striker написав:Продав свій Anker 535 за 14.3к, бо толку від нього було небагато, включав від нього тільки світло і інтернет. Ще заряджав гаджети і акуми на ліхтарі, але то таке. Думаю взяти такий акум і зарядку на випадок, якщо світла не буде більше доби, щоб дозаряджати від нього станції через вхід сонячних панелей. Так вже на 2 доби вистачить.
Думаю, що це краще, ніж витрачати ще мінімум 10к на свистопердящий гібридний інвертор, тим паче, що на орендній хаті орендодавець не оцінить, якщо стіни будуть в дюбелях. Втрати навіть 20% при зарядці з одного акуму до іншого - це дрібниця, тим паче, що не так часто буду його використовувати. Навіть якщо світло включать на 2 години за добу, то цього вистачить на повну зарядку станцій. Ще поставлю 3-позиційний перемикач в щиток, щоб швидко переключатися. Ще один автомат вимикати, щоб розривати нуль від стояка. Бойлер через окремий автомат від мережі і нерозривний нуль, щоб одразу вмикався при ввімкненні світла.
Вже збирався купувати LiPeFo4 до свого ББЖ, але почитав відгуки, що BMS не дозволяє працювати нормально в такому включенні, тому виришів подосліджувати глибше тему і використати те що є: USB-C PD модуль та б.в. LiOn 18650 елементи
flyman написав:Резервне живлення ноутбука із живленням замість ACDC адаптера на 19В через USB-C PD від двох AGM АКБ 3х річної давності. 10+ год. роботи до повного розряду слабшого з двох.
як продовження теми:
flyman написав:
Striker написав:Продав свій Anker 535 за 14.3к, бо толку від нього було небагато, включав від нього тільки світло і інтернет. Ще заряджав гаджети і акуми на ліхтарі, але то таке. Думаю взяти такий акум і зарядку на випадок, якщо світла не буде більше доби, щоб дозаряджати від нього станції через вхід сонячних панелей. Так вже на 2 доби вистачить.
Думаю, що це краще, ніж витрачати ще мінімум 10к на свистопердящий гібридний інвертор, тим паче, що на орендній хаті орендодавець не оцінить, якщо стіни будуть в дюбелях. Втрати навіть 20% при зарядці з одного акуму до іншого - це дрібниця, тим паче, що не так часто буду його використовувати. Навіть якщо світло включать на 2 години за добу, то цього вистачить на повну зарядку станцій. Ще поставлю 3-позиційний перемикач в щиток, щоб швидко переключатися. Ще один автомат вимикати, щоб розривати нуль від стояка. Бойлер через окремий автомат від мережі і нерозривний нуль, щоб одразу вмикався при ввімкненні світла.
Вже збирався купувати LiPeFo4 до свого ББЖ, але почитав відгуки, що BMS не дозволяє працювати нормально в такому включенні, тому виришів подосліджувати глибше тему і використати те що є: USB-C PD модуль та б.в. LiOn 18650 елементи
Faceless написав:З АГМ проблема в тому, що його заряджати треба годин 10 як і всі кислотні
так за ніч зарядиться, а потім новий робочий день, при режимі 6 год. є, 6 нема, і навіть 8 год. нема, 4 є, достатньо, щоб перекрити онлайн діяльність з ноутбука
Faceless написав:З АГМ проблема в тому, що його заряджати треба годин 10 як і всі кислотні
так за ніч зарядиться, а потім новий робочий день, при режимі 6 год. є, 6 нема, і навіть 8 год. нема, 4 є, достатньо, щоб перекрити онлайн діяльність з ноутбука