Qwerty написав:Основним залогам в аграрному виробництві виступає майбутній урожай! Під нього дають і пальне, і насіння, і засоби захисту рослин... І проводять форвардні закупівлі тим же Аграрним фондом і іншими зернотрейдерами!
Можу з Вами посперечатися. Як короткострокові - гроші - так. Але в основному застава - ліквідна імпортна техніка, обладнання, нерухоме майно.
А з яким коефіцієнтом, не підкажете, банки беруть заставу під перераховане вами?! Ви скільки кредиту брали, наприклад, під капітальний зерновий склад з обладнанням для зберігання зерна вартістю скажімо 1 мільйон гривень??!! І не підкажете яке нині в банках бажання брати саме такий залог і видати під нього кредит?! І в якій формі буде реалізовуватись той зерновий склад на вашій території при неповерненні кредиту?! Ну і надіюсь ви в курсі нинішніх цін на ліквідну імпортну техніку і інше специфічне обладнання на вторинному ринку?! І саме головне знову про бажання цю техніку брати в залог...
Международные платежные системы Visa и Mastercаrd с 15 апреля по 30 сентября снизят межбанковскую комиссию для покупок в онлайн-магазинах до 0,7%.
Это не акт благотворительности. Изменить тарифы для ряда категорий онлайн-магазинов платежным системам пришлось после того, как ЦБ впервые воспользовался своим правом ограничивать ставки эквайринга: с 15 апреля по 30 сентября банки не могут брать с онлайн-магазинов за прием карт более 1% от суммы покупки
asti написав:Я не идеализирую Гонтареву и власть в целом. Но то, что в 90% случаях как минимум в банкротстве банков виновны их собственники у меня сомнений нет!
Открою Вам секрет Полишинеля: собственники банков активно делились с Гонтаревой и Рожковой. Если когда-нибудь Катю посадят... Хотя кто ее посадит, она же памятник украинской коррупции. Еще раз повторю: прекратите комментировать то, в чем понятия не имеете.
Ну, ядерну енергетику чи сільське господарство йому коментувати буде ще важче! А так да погляд на життя специфічний - власники банків крали гроші, а контролюючий орган кришталево чистої репутації сидів і спостерігав! Він хоч би Жванецького передивився про його легендарне - що охороняє то і має!
Один шукає чарівну паличку Другий - кришталево чистого чиновника.... А мозгів зрозуміти що ні першого ні другого - в світі не існує 1 Треба шукати не ідеального - треба шукати кращого від тих хто вже був... і тоді все поступово покращиться... 2 Якщо мазати гімном і ставити на один щабель Арбузова і Гонтарєву або Порошенко і гравця на піаніно.... То все життя будете жити з кілями лопатськими .... Адже кращим бути важче ніж поганим, тому дайте собі відповідь Навіщо наступникам ставати кращими ,якщо Ви своїм відношенням показалищо ви все одно змішаєте їх з лайном... Тому .ця позиція і приводить до сьогоднішньої ситуації Ті що хочуть(можуть) зробити щось краще - не дуже то вже й рвуться.бо бачать як їх попередників паскудять(по ділу і без діла)
Did_Yuxum написав:Денежная масса в Украине в марте выросла на 2,8% Денежная масса в Украине в марте 2020 года выросла на 2,8% — до 1,518 трлн грн. Денежная база за месяц увеличилась на 4% — до 481,846 млрд грн.
uaprofi Бред вы написали, никто не будет запрещать валюту и ее обмен, многие заробитчане вернулись и у них все что есть - в валюте, у населения сбережения у многих тоже в валюте, родственники многим пересылают валюту, ну кто решиться так людей прижать, это же бунты начнутся, да и никакой пользы такой запрет не принесет.
Василь-Рівне написав:Я ні разу не аналітик, не економіст і не фінансист, тому прошу сприймати цей допис лише в пізнавальному плані. Незважаючи на ці всі перепитії з пандемією та ознаками світової кризи, я вірю в гривню і відповідаю за це своїми коштами. З 2016 року не купив жодного долара, все зароблене в цей час у гривні на депозитах у різних банках у сумі фонду плюс-мінус. Чому так? Тому що вірю у ринковість курсу долару з того часу. Ще зовсім недавно він був 24 + і був би нижчим, якби НБУ не викуповував його шаленими темпами. ОВДП скажете ви, так, але і вони є частиною ринкового механізму курсоутворення. Нинішній курс 27+ є, на мою думку, завищеним з чим це зв’язано пояснювати, міркую, лишнє. Прогнозую на 2024 рік курс гривні в межах 20-25 грн за долар. Чую глузливий сміх та німе питання - обгрунтуй. Ок, я палкий прихильник цифр, фактів та логічного пояснення будь-яких прогнозів. Отже, локомотивом поступлення валюти в країну є сільське господарство, а там у на все добре і недуже, а це і плюс, і мінус. За прогнозами у 2020 році валовий об’єм зернобобових культур складе 67-68 мільйонів тон, у 2019 ця цифра сягала 75 млн тон. Не буду тут засипати цифрами по культурах та галузях, але виділю таку тенденцію: у 2018 році прогнозований прибуток аграріїв склав 60 млрд гривень, у 2019-му 30 млрд , у 2020-му прогнозується 15-20 млрд. Шок? Я би так не сказав, хитріших людей за селян, я в своєму житті ніколи не бачив. До речі, порти зараз забиті відправкою зернових, це я про хитрість селян, вони не дурні і продають збіжжя на експорт в часи найвищих цін фінансового року, але тут не завжди вгадаєш, бо бувають непередбачувані ситуативні зміни, але тим не менш fact on the face. Який я бачу плюс у тому, що зменшується валовий дохід сільгоспвиробників? Плюс у тому, що легкий заробіток (насправді він зовсім не легкий) по схемі виростив-продав закінчується і це призведе до змінення парадигми на виростив – обробив – зробив – запакував - продав. Тобто селяни почнуть чухати потилицю, бо продаж фуражу буде приносити все менші та менші прибутки і почнуть мізкувати як збільшити прибуток, а його можна збільшити лише шляхом глибокої переробки того, що виросло. Тобто не зерно, а комбікорм, крупи, борошно, олія, макарони та готовий харчовий продукт. Таким чином Україна може увірватися в тісний ринок готових харчових продуктів з високою націночною маржею. І так буде, особливо різко після 2024 року. Чому саме після 2024-го і що буде, на мою думку, з другим валютонаповнюючим джерелом бюджету - металургійним комплексом і чому курс долара на 2024 рік не перетне позначку 25-ь, напишу пізніше, якщо форумчанам це буде цікаво.
Неплохой текст, хоть и излишне идеалистичный. У меня всего один вопрос, вот по этой фразе:
Україна може увірватися в тісний ринок готових харчових продуктів з високою націночною маржею.
Что такое "квоты на экспорт", "заградительные пошлины" и т.п. автор слышал? Мечтать не вредно, а по факту - кто пустит Украину с готовой продукцией, например, на европейский рынок? А Азию и Африку уже и так покорили, где могли. Но и там сейчас будет борьба не на жизнь, а на смерть.
Ну пан Василь сказав, що він не аналітик, не економіст і не фінансист... Додам з прочитаного - він і не сільгоспгосподарник... Ну і напевне не був в європейських супермаркетах, щоб впевнитися, що нікуди вриватися з високою націночною маржею ми не будемо... Бо відносно них ми знаходимося на стадії кам’яного віку і потрібні десятки років і десятки мільярди доларів для перебудови всього, що є у нас! І ми їм абсолютно не потрібні навіть, якщо б ми все в себе зробили б! Все, що ми можемо і чого від нас чекають це експорт зерна, олії, макухи, меду, яблук, птиці і горіхів! Якщо щось пропустив, то незначне! І згоден, що після подолання вірусу ситуація буде гіршою ніж до!