|
Байки про банки і не тільки.... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Сер 13 сер, 2025 07:33
І податків типу платить купу, бо в нього ЗП велика, хоча в реалі він лише чужі податки проїдає.
У sergey_sryvkin Щодо «навіть не знає скільки він тих податків платить», може хтось і не знає, не всі вникають. Ну як мінімум про ЄСВ, який працівник не бачить ніде, якщо спеціально не поцікавиться. Але ПДФО І ВЗ важко не знати, бо в робочому контракті вказано наприклад 8 куїв зарплати, а по факту падає 6+ , то як тут можна щось не знати?? Віддавати «потримавши в руках» може і важче. Саме тому я і вказував,,що приклад пана yama “але я звільнивши себе від сплати податків, доначу на ЗСУ» це нісенітниця. Сьогодні задонатив, а завтра вирішив що самому мало. Віддавати те що потримав важче, та ще якщо і не обовʼязково віддавати, ніхто не дізнається і не накаже за недоплату. .
-
Hotab
-
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2469 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Сер 13 сер, 2025 10:39
moveton написав:Ну вот я типовой ИТ ФЛП, долговременно работающий на одного заказчика. По форме я бизнесмен, по сути на зарплате с праздниками и отпусками. Куда меня?
В гуси. А гусей - щипают. Вот вроде бы все верно написали оба, как по книжке, но есть нюанс. Все зависит от страны. Например в одних странах - чем выше ты ползешь по цепочке Раб-спец-самозанятый-фоп-тов-траст, тем меньше ты платишь налогов, беря на себя риски. Вот обычный раб - он платит все за всех. но обычно не знает сколько он реально платит. а ТОВ может поставить машину диектора(собственника) и зама(второго учредителя) на баланс и списывать туда доход(на СТО\Заправки), чтоб в итоге меньше заплатить налога на прибыль... Еще ТОВ может и НДС вернуть с экспорта, ну или сбалансить если б2б и не платить на это налог, а раб за него заплатит покупая хлебушек, пивко и прочие конЕчные продукты.... А траст вообще хрен отследишь, особенно в зоне офшоров ))) Все мегаупрощенно, но думаю смысл ясен. Именно поэтому крупные корпы имеют своих людей в конгресо-парламентах, чтоб принимать законы именно для гусей а не себя любимых....
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 сер, 2025 10:46
dimo_0n написав:Именно поэтому крупные корпы имеют своих людей в конгресо-парламентах
Но и есть допрасходы на этих людишек. Технолооджия 
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 508 раз.
- Подякували: 1316 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
1
1
10
Додано: Сер 13 сер, 2025 13:23
-
Модератор
-
- Модератор Форуму
-
- Подякував: 79 раз.
- Подякували: 437 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 сер, 2025 14:26
moveton написав: sergey_sryvkin написав:В той час підприємець, чи бізнесмен, який сам реально заробляє гроші, а не отримує їх від когось у вигляді зарплати, дивиться на життя зовсім інакше. Для нього податки - це не доходи, які платять на його користь інші, а витрати, які він віддає іншим сам. І він, звісно, хоче, щоб податків сплачувалось якнайменше.
Именно по такому принципу разделения не соглашусь. Зарплата ничем не менее реальный заработок, чем от предпринимательской деятельности. И вообще не пойми кто есть кто по таким признакам. Ну вот я типовой ИТ ФЛП, долговременно работающий на одного заказчика. По форме я бизнесмен, по сути на зарплате с праздниками и отпусками. Куда меня? Мне кажется, что борьба куда более различимых систем: уплаты налогов агентами и самими получателями доходов. В первом случае и от уплаты не отвертишься и денег не так жалко потому, что их и не видишь (зачастую и не знаешь сколько там заплатил) и, раз уж такое дело, приятнее поразглагольствовать, что ты высоконужный (только не признаваться, что госчиновникам), раз платишь много налогов, а не то, что ниасилил избежать их уплаты. Во втором случае за деньги успеваешь подержаться и для уплаты нужно совершить сознательные действия.
Ви кажете те саме тільки іншими словами Якщо ви ФОП з однім клієнтом, то тут теж все просто - якщо ви свідомо обрали саме цього клієнта, але можете і передумати, працювати з іншими, на інших умовах - то ви підприємець. Якщо ви просто влаштувалися до того клієнта на роботу, як працівник, а він вам наказав оформити ФОПа, платити певний податок, і від вас то ніяк не залежить - то ви найманий працівник, ще й потенційно порушник трудового законодавства 
-
sergey_sryvkin
-
-
- Подякував: 634 раз.
- Подякували: 671 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 сер, 2025 14:28
Hotab написав: І податків типу платить купу, бо в нього ЗП велика, хоча в реалі він лише чужі податки проїдає.
У sergey_sryvkin Щодо «навіть не знає скільки він тих податків платить», може хтось і не знає, не всі вникають. Ну як мінімум про ЄСВ, який працівник не бачить ніде, якщо спеціально не поцікавиться. Але ПДФО І ВЗ важко не знати, бо в робочому контракті вказано наприклад 8 куїв зарплати, а по факту падає 6+ , то як тут можна щось не знати?? Віддавати «потримавши в руках» може і важче. Саме тому я і вказував,,що приклад пана yama “але я звільнивши себе від сплати податків, доначу на ЗСУ» це нісенітниця. Сьогодні задонатив, а завтра вирішив що самому мало. Віддавати те що потримав важче, та ще якщо і не обовʼязково віддавати, ніхто не дізнається і не накаже за недоплату. .
Ви наявно підтверджуєте, що ваш спосіб мислення - саме перший з мого прикладу. Тут нема про що сперечатися, ви просто не розумієте. Бо не були по інший бік.
-
sergey_sryvkin
-
-
- Подякував: 634 раз.
- Подякували: 671 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 сер, 2025 15:28
sergey_sryvkin написав:Ви кажете те саме тільки іншими словами 
Та, вроде, о другом. Но попробуем разобраться в определениях. sergey_sryvkin написав:Якщо ви ФОП з однім клієнтом, то тут теж все просто - якщо ви свідомо обрали саме цього клієнта, але можете і передумати, працювати з іншими, на інших умовах - то ви підприємець.
У нас пока не вернули крепостное право. Человек на зарплате тоже выбирает себе работодателя сознательно. Может передумать и уволиться, устроиться на работу где-то ещё в том числе и на других условиях. Оформление на зарплату ограничивает произвол исключительно работодателя, а у работника все те же самые свободы. Получается, что все предприниматели в таком определении? А зачем такое определение тогда нужно? sergey_sryvkin написав:Якщо ви просто влаштувалися до того клієнта на роботу, як працівник, а він вам наказав оформити ФОПа, платити певний податок, і від вас то ніяк не залежить - то ви найманий працівник, ще й потенційно порушник трудового законодавства 
Ерунда какая-то. Приказать оформить ФЛП - это в принципе не законно и поэтому никто таких приказов и не издаёт. Уволить по сокращению штата (а то и по ликвидации организации), а потом нанять уже, как ФЛП - запросто и никакого нарушения в этом нет. Замена способа уплаты налогов к этому прилагается уже косвенным образом, как требование уже НКУ, а не работодателя. Ну и в целом эту болезнь уже пережили и обычно о форме отношений уже договариваются заранее, так что предлагаю этот вариант даже не рассматривать. Так вот, если я нанимался, как работник на зарплату, а работодатель НЕ приказывает не оформить ФЛП, то я буду работником на зарплате? Или я таки предприниматель?
-
moveton
-
-
- Подякував: 68 раз.
- Подякували: 714 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 13 сер, 2025 15:32
Hotab написав:Але ПДФО І ВЗ важко не знати, бо в робочому контракті вказано наприклад 8 куїв зарплати, а по факту падає 6+ , то як тут можна щось не знати??
Наверное, точно так же, как можно не знать, например, содержимое ДКБО своего банка на 200+ страниц. Казалось бы ну как, ведь написано и даже заставляют расписываться, что ознакомлен. Но как-то удаётся.
-
moveton
-
-
- Подякував: 68 раз.
- Подякували: 714 раз.
-
-
Профіль
-
-
1