якщо інвестування у акції має бути схоже на спокійне споглядання як росте трава чи сохне фарба, то на форексі усі процеси часом суттєво прискорюються. з порушенням фаз ))
гадаю, ризики корекції пов*язані з наступним релізом даних по інфляції у США (January 16, 2015 08:30 AM - за грудень/за 2014 рік) та першим засіданням ФРС по ставках у Новому році (January 27-28)
якщо ж доляр пройде цей період без втрат, то вірогідність продовження чи навіть прискорення його укріплення значно зросте аж до Feb. 26, 2015 (Release for the Consumer Price Index за січень 2015) - Mar. 17-18* (Meeting associated with a Summary of Economic Projections and a press conference by the Chair)
відсутність навіть натяків на шортокрил по Євро на закритті року, що минув, та ще й в умовах тонкого ринку, свідчить про абсолютну впевненість гравців у своїх довгих позиціях по баксу
тому мій власний скромний базовий прогноз полягає в укріпленні доляра США аж до весни, коли ФРС на свіжій статі зможе підкорегувати економічні форекасти по ВВП та інфляції у вірогідно меншу сторону
Я конечно в деле евро не очень, однако после того как недавно прикупил немного, стал интересоваться. Вот теперь думаю, стоит ли в ближайшее время еще взять ? Светофор Фунтика хотелось бы применить, уж больно соблазнительные цены сейчас на евро (сейчас в моем портфеле 95% доллар, 5% евро). Вот насчет похода в район 1.3Х многие говорят, однако, чисто интуитивно мне кажется, что еще 18 фигура это не дно... возможно после 1.16? Только что был мин. 18.20
на темі Греції можемо сходити нижче. набагато нижче
останні події дають підгрунтя для широких спекуляцій : вибори 25/01 після неможливості парламенту обрати президента, вірогідна перемога націоналістів із SYRIZA, подальші спекуліцяї навколо можливого виходу із Єврозони, необхідність 3-го пакету програми фінансової допомоги країні, заява Шойбле - на упередження - про вихід-виключення недисціплінованих боржників несистемнрих членів Союзу
не бачу підстав прив*язуватися до якихось рівнів та передчасно без сигналів вгадувати рівень розвороту : після зламу та закріплення нижче 1,1875 (мінімум 2010) залишається чисте неоране поле, одностороннє негативне позиціювання щодо Євро це скоріше камінь на його шиї, аніж шанс для contrarian trade від противного
до речі, contrarian = єретик ))
гадаю, купити слона ще встигнемо
ПС. дійсно варто замислитися над курсом Євро на рівні ПАРИТЕТУ до доляра США, спебто 1 до 1. хоча я особисто залишаюсь переконаним Євро-оптимістом.