ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 790791792793794 ... 1738>
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2018 19:19

Как на мой взгляд, рановато ещё делать прогнозы. Слишком всё неопределённо.
На МБ курс уверенно растёт. Но обороты, к сожалению, пока так себе, так что выводы делать рановато.
На наличке ажиотажа, по-моему, нет. Она явно следует за МБ. У людей, видимо, действительно не хватает денег на валютные забеги.
С МВФ пока никаких новостей. Как оно будет совершенно непонятно. Без решения МВФ ЕС денег не выделяет. Если так и будет, то перспективы достаточно печальные.
Так что с прогнозами пока стоит подождать.

По сезонному сливу на гривнедепо . Я лично раньше 29 сливать не буду. Возможно, ошибаюсь, но на меньших цифрах рисковать не хочется.

В трамвае есть недостаточно, на мой взгляд, обоснованные прогнозы о снижении доллара к 20 числам. Не исключаю этого варианта. Если это произойдёт, то надо посмотреть насколько откатится. При незначительном откате я бы рассчитывал на продолжение роста доллара, при более заметном, по-видимому, повторится прошлогодний сценарий (пик в январе, потом более или менее равномерное снижение к лету).
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28457
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5276 раз.
Подякували: 4857 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2018 20:56

Перепрошую у всіх за велику кількість букв

Всім привіт. Спробую викласти своє бачення 2018 року, розумніше було б зробити це після оголошення доповіді американських розвідок, але туди ще трохи є часу і я надіюся, що катастрофічних наслідків не буде, знайдуть компроміс до того часу (у пуйла вибори, а в Берліна проблем ЄС вистачає).
Для більшої зрозумілостя, розберу групи і модифікації найстрашніших страшилок і жахів-жахітливих, які найчастіше зустрічаються на інтернет ресурсів, які відвідую. Особливо розжовувати не буду, адже більшість не любить великих текстів. Викладу тезисно і саме головне (і так, підозрюю, вийде більш ніж достатньо).
1 валютні виплати по боргах і їх вплив на курс. Для наочності подам графік і суми (перший стовпчик – місяці, другий – суми в тис дол)
1 91,3
2 638,16
3 1 214,1
4 67
5 449,1
6 158,6
7 29,2
8 447
9 686,7
10 67
11 442,3
12 158,6
Всього 4 449,5
Отже, найгірша картина по лютому і березню. Але, як завжди, є але. Лютий - місяць значних виплат в бюджет, на які дуже часто здають валюту. Крім того, і я вже про це писав, з 15 лютого починається святкування «китайського нового року», яке буде тривати два тижні. Це спричинить значне падіння попиту на валюту і на МБ і на готівці. А в березні вже почнуть надходити кошти за «рекордний експорт» листопада-грудня (про перипетії з вагонами на західних кордонах країни я писав), адже з листопада це 120 днів ;) По решті місяців, як і по загальній сумі за рік ЖОДНИХ проблем не бачу. Раніше уже писав, але повторю, тільки вирішення питання «євроблях» - це не менше 1 млрд уо, які власники автівок здадуть в обмінки і банки, щоб розмитнити авта.
2 піраміда ОВДП (зрештою, це також борг і є продовженням пункту 1). Також не бачу проблеми в цьому році, про що писав раніше. Всі ці борги, включаючи номіновані у валюті, є боргом лівої кишені перед правою. Найменш проблемними є гривневі папери, які випущені державними фінорганами і левова частка яких належить держбанкам їх до розгляду можна не брати взагалі. Переважна більшість валютних належить комерційним структурам і «нерезидентським» офшорним підрозділам наших олігархів, які становлять кістяк клептократичного уряду-керівництва країни. В їх інтересах, щоб країна продовжила існувати в теперішньому вигляді, а вони залишилися при владі, адже на схемах, тіньовій економіці і дери бані бюджету вони заробляють величезні гроші. Тому, вони будуть підтримувати життєздатність і пере позичать всі борги цього року. Додатковою гарантією є арешти активів Ахметова в останні дні, про які я згадаю ще пізніше.
Взагалі вже зявилися люди, які втаємничено розказують про дефолт, але найбільші виплати, як на мене, навмисно приурочили до 2018-19 – якщо не віддадуть, то про другий термін можуть і не мріяти.
3 «Падіння економіки, стагнація, позорний ріст на 2% і тд» Стосовно цього всього я багато писав останнім часом, тому тільки нагадаю: треба розуміти різницю між офіційними даними про офіційну частину економіки і загальною ситуацією з врахуванням тіньової. Ми єдина країна з зазіханням на цивілізованість і світове визнання «демократичного центру Європи» і таким неприйнятним для цивілізованого світу феноменом як тіньова економіка, яка дорівнює, або (і швидше всього) значно більша ніж офіційна. З іншої сторони, ЄС (мовчу вже про східних сусідів) з величезним задоволенням абсорбує контрабандні метал, деревину, тютюнові вироби, продукцію с/г, бурштин, продукцію АТ і тд. Раніше зауважував, що ріст тіні в 16 році склав не менше 20%, думаю, що цього року ріст склав не менше 10%. Тому, гадаю, з ростом економіки і ВВП у нас все ок (про що яскраво говорить і ріст імпорту та експорту на 20-30%, що абсолютно не корелює з ростом економіки на 2% чи часто згадуваним багатьма «експертами» спадом). Вивід тіні на світло знімає всі жахи щодо зовнішнього і внутрішнього боргу, дефіциту пенсійного фонду і тд і це колись станеться… Поки будемо мати продовження росту економіки, включаючи шалене будівництво (поки живі схеми і тіньові методи) з значним вкладенням грн. ресурсів схематозниками через значне здорожчання ВКВ.
4 відносини з МВФ і рештою міжнародних фінорганізацій та урядів країн. Особисто я не вважаю відносини з МВФ такими поганими, як про це говорять. Треба розуміти, що МВФ на порозі зміни очільника і в такому стані жодних кардинальних рішень вони приймати не будуть. Крім того, у нас немає голови НБУ, що означає, що делегація від нас критично не укомплектована. Вважаю, що з обранням голови МВФ справа зрушиться, про що свідчить і зняття земельної реформи з переліку вимог. Очікую транш десь на кінець весни-початок літа (найочевидніше травень). Міжнародні організації та уряди мають достатньо важелів впливу на наш «недоолімп», щоб таки заставити їх зробити чітко визначений перелік необхідних змін. Особливо ці важелі дієві перед виборами, адже тут розуміють, що без виконання вимог жодного другого терміну. Підозрюю, якщо буде зовсім біда, то необхідний мінімум дадуть і під кінець березня.
5 міжнародні суди, закінчення яких очікується цього року. Багато хто вибрали і це собі в перелік головних страшилок. Але нічого страшного тут не станеться. Яскравим прикладом став результат арбітражу по «газовій справі» - він максимально нейтральний і нульовий (виплата української сторони абсолютно логічна і очікувана, натомість всі кабальні несправедливості скасовані). Так буде і з рештою судів, я так думаю. «Борг януковича» присудять віддати, сумніву немає. Але джерело може бути в рішенні по транзиту (не здивуюся, якщо суми всіх вимог по розглядах складуть 0 ). Позов Коломойського – справа, яку взагалі не вартує брати до уваги, адже її результатів ще скоро не буде. Ця справа більше важіль впливу ексгубернатора на теперішній уряд і керівництво країни для збереження тих активів, які ще не забрали і аргумент у майбутній виборчій боротьбі. Адже абсолютно всім зрозуміло, що при збереженні теперішнього розкладу сил у ВР і АП «група приват» не може розраховувати на відновлення попередніх позицій та повернення втраченого, про ріст і розвиток, який зараз спостерігається у всіх інших ОПГ мови йти не може. Тому Коломойський змушений буде активно включитися у вибори. Є ще китайський позов, але з ним також не все так просто, для бажаючих щось зрозуміти а не просто боятися https://www.epravda.com.ua/publications ... 11/425890/
Впевнений, конкретного фінансового і курсового результату жодної з справ не буде, але буде багато піни і емоцій.
6 внутрішньополітична ситуація. Як на мене, всі гучні і скандальні минулорічні загострення (особливо в кінці року) були викликані трьома чинниками: наближенням періоду щорічного декларування; НАБУ з ФБР багато чого нарили і дуже наблизилися до святая-святих (не вважаю випадковим витік в аль джазіру інформації про «спецконфіскацію»); йде жорстка боротьба «коаліціантів» за місце вашингтонського фаворита (про що говорять часті візити політиків різних окрасів і таборів у посольство). Для обрання теперішніх на другий термін їм треба або виконати міжнародні вимоги , які чітко сформульовані (що дасть поштовх для реального іноземного інвестування), або (у випадку провалу місії і валу жорсткої предметної критики з поважних джерел) здобрення електорату, що чітко пов’язано з стриманням інфляції (а отже і курсу), навіть при збільшенні популістських подачок (пенсії, зп). В любому випадку, значних небезпек для курсу в цьому році я не бачу. Про стабільність і керованість ситуації протягом 2018-19 рр, говорить і те, що всі титанічні потуги російських і європейських юристів і адвокатів так і не змогли покращити ситуацію Фірташа. Також, арешти активів Ахметова є першою ластівкою для решти укролігархів (яку б роль Фірташу не приписували в цій історії), а ще більше інформації для роздумів вони отримають після доповіді розвідки США по Росії. Крім того, треба розуміти, що тільки скасування безвізу за лічені тижні змете теперішню владу по маршруту завгара.
7 зовнішньоекономічна складова. Все виглядає на те, що економіка ЄС та США продовжить зростання в цьому році. Лиш тільки це гарантує нам стабільні валютні надходження від експорту і позитивну цінову кон’юнктуру на сировинних ринках. Очікую, що дисбаланси, які виникли в середині ЄС через довгий період дорогого євро, змусять ЄЦБ та Берлін відкоригувати ціну європейської валюти, що дасть змогу передихнути і підрости країни євро периферії. На таку думку наштовхують сигнали, які дають зрозуміти, що Берлін і Вашингтон знайшли точки дотику (і євро гегемону вже не треба так алярмово нарощувати потужність), їх відносини знову нагадують співпрацю та й трампова неадекватність з переляку проходить (зайшли розмови навіть про відновлення кліматичних домовленостей). Також, сподіваюся, що не справдяться аналітичні прогнози про значне падіння цін на метал, через зменшення споживання в Китаї, адже зараз чудові результати демонструють Індія та Бразилія. Населення планети росте. Попри все, значна частка населення багатіє. Все це забезпечить ріст цін і потреби в продукції с\г. а найбільшого позитиву чекаю від росту в геометричній прогресії технологій, включаючи інформаційні та мережеві, що дасть значно більшого завантаження нашій АТ. Щодо цін на енергоносії, підозрюю, що потужності в США по зрідженню та транспортуванню газу досягли необхідного мінімального розміру для включення в продуктивну і предметну боротьбу за ринок Європи. Це призведе до суттєвого падіння цін на газ, разом з тим, ці ціни будуть значно кращими, ніж зможуть отримувати ті ж енергетики на внутрішньому ринку США. Даний суттєво більший заробіток на газі дозволить їм опустити ціни на нафту. В світі знову готові розумно ризикувати, що робить досить реальними ідеї мінфіну розмістити чергову серію євро паперів через місяць-два.

Виходячи з всього викладеного, я не бачу жодного суттєвого чинника, який зміг би вплинути на збій нашої внутрішньої валютної сезонності.

П.С. Найбільшу небезпеку для курсу, як і Вкладчик 1234, бачу тільки в подіях лютого-березня, пов’язаних з доповіддю в США по РФ. Зрештою, на початку писав, катастрофи не чекаю. Навіть якщо щось, то зміниться прогнозований мною курс лютого березня viewtopic.php?p=4256869#p4256869
Хоч потім, через вже описані чинники все стабілізується і річне дно, як на мене, не зміниться.

Все написане – мої особисті думки, прошу читати критично, можна коментувати.
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2018 21:32

orest
Привет.Спасибо за очередной балшой рассказ, хоть не скучно почитать.Сразу скажу тебе. что он написан явно однобоко, что очень бросается в глаза, т е на все проблемы нашлись ответы и способы решения.Ха ха. в жизни так не будет. уверяю.а в некоторых местах возникает улыбка.Ой уже всё и не припомню. ну вот - китайский НГ снизит спрос на мб - это перл как говорят :D Или расчёт когда прийдёт валютная выручка. я прекрасно помню как вы с Уланом уже раз посчитали её приход, правда мимо почему то.Ну и тд, все проблемы рассмотрены с одной т з. как от них отмахнуться.Я не стану. а вот ЛАД мог бы по пунктам контр сделать. как он часто делает, если захочет, ну и кроме контр может и за.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2018 21:34

ЛАД

Как на мой взгляд, рановато ещё делать прогнозы

Мы прогнозы делаем на каждый месяц, независимо от ситуации.И чтобы не осталось мало времени, нужно нам поторопиться восстановить прежнюю голосовалку.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 11:41

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

О чем я собственно и предупреждал. Послушай "эксперда" и сделай наоборот :D
ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)
Ingvar
 
Повідомлень: 151
З нами з: 30.12.15
Подякував: 15 раз.
Подякували: 28 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 13:19

  Ingvar написав:О чем я собственно и предупреждал. Послушай "эксперда" и сделай наоборот :D
ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)


Ничего страшного...
Я вот честно сказал,с чем не согласен.При этом не утверждаю, посмотрим. потом рассудим.Сейчас я увлёкся криптой. так вот оттуда извлёк хорошую мудрость.там каждый день строят графики и прогнозы движения монет, и каждый день что то меняется.поэтому бытует такое выражение - рынок переобулся, переобулся и я :!: Касательно Ореста это очень сильно подходит.Изменились вводные, фундамент, человек изменил т з.В этом нет ничего страшного.То, что позади уже не важно, важно что впереди.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 13:45

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

  Vitl написав:поэтому бытует такое выражение - рынок переобулся, переобулся и я Касательно Ореста это очень сильно подходит.

Бгг... Так если бы хоть разок по погоде переобулся :D , а так всегда мимо кассы пролетает.
Он для меня своеобразный "флюгер". Только показания надо воспринимать наоборот
И я все таки думаю, что он тут на зарплате.
Вот вспомни, 3 года заганял в дорогой бакс, а как только начал про стабилизец петь, так курс и взлетать начал. Вредитель какой то :D
Ingvar
 
Повідомлень: 151
З нами з: 30.12.15
Подякував: 15 раз.
Подякували: 28 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 18:22

Ingvar

Давай хоть в этой теме будем внимательны и дружелюбны друг к другу.Сейчас почти везде люди озлобленные, недовольные, срываются, хамят, дерутся, стреляют...Пусть у нас будет райский уголок. :!:
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 19:34

Vitl

Бесполезняк воспитывать.
Сижу, переставляю цены. От осени +- 10%.

Чуйка что сценарий прошлого и позапрошлого года не поможет даже на среднесроке. А это еще лебедей не было...

Снупика видел?
Очкарик
 
Повідомлень: 2831
З нами з: 06.03.14
Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2018 20:20

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

У Форварді куратор НБУ, це ще не ТА, але...(це третій банк, про який я попереджав заздалегідь). По інших росдочках, уважно читайте попередній санкційний список з США (це може бути фактором значної неочікуваної дестабілізації).
Що до решти... з прийдешнім старим новим роком всіх, з Василем.
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
  #<1 ... 790791792793794 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
5 28665
Переглянути останнє повідомлення
Суб 17 лип, 2021 18:23
Alex2007
2 12440
Переглянути останнє повідомлення
Сер 10 лют, 2016 13:15
anna_krav
7 15005
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 лют, 2016 09:45
Anna_Kravchenko
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама