|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 25 лип, 2022 08:57
ЛАД Ну, ваш посыл понятен. Как не готовься - результат был бы тот же... Не согласен в корне. Серьезная подготовка могла как минимум смягчить последствия вторжения (потеряли бы меньше территории и людей), а как максимум, в купе с умелыми дипломатическими действиями - вообще помочь избежать большой войны, сделать пуйла посговорчивее по минскому процессу отвергнутой слугами дорожной карты...
-
Schmit
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 09:34
Bobua написав:Вояки на фронті ефективні перший місяць. Далі -- ситуація погіршується. І я ж не писав, що потрібне ВІЙСЬКО НА 11МЛН людей одночасно. Ні. Той же один млн як і нині, але на 2міс (3 -- для стійких; більше -- для такого існує контракт...) А далі -- наступний млн. Нових. І так увесь рік. Нова зброя для нового млн -- не потрібна. Попередники ж не поїдуть з автоматами, кулеметами, гранатами й хаймарсами додому...  Особливо в країні, що й досі не спромоглась легалізувати навіть просту домашню зброю. А тирів нема вдосталь навіть і у війську...
Ви мабуть рядовий солдат, тому так і розмірковуєте. Як Ви собі уявляєте забрати з поля бою обстріляних, та на іх місце кінути всіх хто пороху не нюхав? Дійсно ротації потрібні, але це треба робити грамотно, щоб не нанести шкоди. Думаю що командування над цим розмірковує. Пока потерпіть.
-
otg
-
-
- Заблокований
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 09:43
lapay написав: Bobua написав: lapay написав:Ну і на скільки мільйонів мобілізованих нам вже прийшло цієї зброї? Ви піднімали питання відпусток для мобілізованих, важливе питання, і не треба його зводити до загальної мобілізвції. Не ефективна зброя чи вояки зроблять тільки гірше.
Вояки на фронті ефективні перший місяць. Далі -- ситуація погіршується. І я ж не писав, що потрібне ВІЙСЬКО НА 11МЛН людей одночасно. Ні. Той же один млн як і нині, але на 2міс (3 -- для стійких; більше -- для такого існує контракт...) А далі -- наступний млн. Нових. І так увесь рік. Напад росії і білорусі на Україну
Мобілізованих потрібно навчати, витрачати гривні чи валюту, якщо на закордонних полігонах. Потім, після війни, державі доведеться щорічно витрачати багато мільярдів на соціальні пільги для учасників бойових дій. Державі такий мобілізаційний конвеєр економічно не вигідний, вона вже починає урізати зарплати силовикам, тому ніт. Самим пересічним теж далеко не завжди економічно вигідна мобілізація, бо можна втратити роботу, а потім, особливо у віці, нову не знайдеш. Пияцтво, самогубства серед демобілізованих звична справа, люди не можуть знайти себе в цивільному житті, створюють проблеми для себе і оточуючих. Тому теж ніт.
В мене тут таке питання виникло. Оскільки випадки відправлення особового складу без повного забезпечення та підготовки на виконання бойових задач не є виключенням, то як це буде з точки зору законності?? От, наприклад, командир віддає наказ висунутися, зайняти позиції та тримати, відбиваючи ворога, ховаючись від обстрілів. Добре. Наказ віддав. А йому у відповідь - ні, командире, наказ злочинний, виконувати не буду. Навіть комроти може таке заявити комбату, щоб не брати на себе відповідальність за життя підлеглих (а потім у очі родичам дивитись..., да й відповідати за особовий склад). Обгрунтовування: 1. Спочатку образно: це як віддати наказ будь-якому всл - сідай в літак та уперед виконуй завдання; або без акваланга пирнай на глибину...; або без гумових рукавичок та тощо лізь у щиток з 5000 Вольт да ще з допуском тільки до 220 В. 2. Практично: тобто коли всл не пройшов повної підготовки згідно керівних документів, не забезпечений повним! комплексом обладнання та повним комплектом оснащення -- це не що інше, як порушення ... закону. Закону про військову службу, техніки безпеки, Статутів і т.д. Якщо підпадає під кримінальні статті, то злочин. Явні злочинні накази. І як тут бути? З добровольцями ще більш менш можна якось випетляти. Хоча і в цьому разі ніяка добровільність не є запобіганкою покарання за злочин, наприклад, сів у літак та ... привів до негативних наслідків. А якщо і овсім не добровольці, то що? Тільки уповання на військовий імунітет.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 09:50
otg написав: Bobua написав:Вояки на фронті ефективні перший місяць. Далі -- ситуація погіршується. І я ж не писав, що потрібне ВІЙСЬКО НА 11МЛН людей одночасно. Ні. Той же один млн як і нині, але на 2міс (3 -- для стійких; більше -- для такого існує контракт...) А далі -- наступний млн. Нових. І так увесь рік. Нова зброя для нового млн -- не потрібна. Попередники ж не поїдуть з автоматами, кулеметами, гранатами й хаймарсами додому...  Особливо в країні, що й досі не спромоглась легалізувати навіть просту домашню зброю. А тирів нема вдосталь навіть і у війську...
Ви мабуть рядовий солдат, тому так і розмірковуєте. Як Ви собі уявляєте забрати з поля бою обстріляних, та на іх місце кінути всіх хто пороху не нюхав? Дійсно ротації потрібні, але це треба робити грамотно, щоб не нанести шкоди. Думаю що командування над цим розмірковує. Пока потерпіть.
Дуже легко уявляю. Нас (більшість -- люди без досвіду) саме так і кинули в кінці березня. Причому, "обстріляні" лише добу нас поконсультували і кудись звалили... Але, все одно, всі добре тримались. Навіть в холоді, голоді, без води. А зараз все є, але вже чомусь не тримаються... Утім, згоден, що було ще краще, якби частина обстріляних лишилась на той місяць. А що може те командування, якщо, схоже, народ країни вже повернувся в "зону комфорту"? І, схоже, чекатиме на щось не менше аніж пенделі від союзників... 
-
Bobua
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 177 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 25 лип, 2022 09:56
otg написав: Bobua написав:Вояки на фронті ефективні перший місяць. Далі -- ситуація погіршується. І я ж не писав, що потрібне ВІЙСЬКО НА 11МЛН людей одночасно. Ні. Той же один млн як і нині, але на 2міс (3 -- для стійких; більше -- для такого існує контракт...) А далі -- наступний млн. Нових. І так увесь рік. Нова зброя для нового млн -- не потрібна. Попередники ж не поїдуть з автоматами, кулеметами, гранатами й хаймарсами додому...  Особливо в країні, що й досі не спромоглась легалізувати навіть просту домашню зброю. А тирів нема вдосталь навіть і у війську...
Так Bobua навіть не натякає, а прямо вказує, що "ефективність (обстріляних) на третій місяць перебування на передку падає ..., я так розумію, майже до рівня необстріляних. Тобто набування досвіду компенсується втратою мотивації, дисципліни. Утрировано: різниця невелика між забухавшим (або пофігичним) з досвідом та бездосвідним, але ще вмотивованим. Другий скоріше навчиться, ніж перший зміниться. Тому й пропонується робити ротації.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 10:01
lapay написав: Bobua написав: lapay написав:quote="5460987:Bobua"]У вірменів був потік зброї із Заходу? Ні. Не було. Вони ж вирішили дружити з москвинами, і ті, звісно ж, зрадили...[/quote Ну і на скільки мільйонів мобілізованих нам вже прийшло цієї зброї? Ви піднімали питання відпусток для мобілізованих, важливе питання, і не треба його зводити до загальної мобілізвції. Не ефективна зброя чи вояки зроблять тільки гірше.
Вояки на фронті ефективні перший місяць. Далі -- ситуація погіршується. І я ж не писав, що потрібне ВІЙСЬКО НА 11МЛН людей одночасно. Ні. Той же один млн як і нині, але на 2міс (3 -- для стійких; більше -- для такого існує контракт...) А далі -- наступний млн. Нових. І так увесь рік. Напад росії і білорусі на Україну
Мобілізованих потрібно навчати, витрачати гривні чи валюту, якщо на закордонних полігонах. Потім, після війни, державі доведеться щорічно витрачати багато мільярдів на соціальні пільги для учасників бойових дій. Державі такий мобілізаційний конвеєр економічно не вигідний, вона вже починає урізати зарплати силовикам, тому ніт. Самим пересічним теж далеко не завжди економічно вигідна мобілізація, бо можна втратити роботу, а потім, особливо у віці, нову не знайдеш. Пияцтво, самогубства серед демобілізованих звична справа, люди не можуть знайти себе в цивільному житті, створюють проблеми для себе і оточуючих. Тому теж ніт.
Навчати за кордоном? Це скільки? 1% чи 0.1% війська? Тут навчання -- це вистріляли 57 патронів за 3 тижні. Хіба це дорого? Пільги? То хай скасують їх, якщо дорого... Птрс? То я і ж натякаю, що то, найімовірніше є наслідком задовгого строку на передовій. Припускаю, що люди надто довго випадають зі звичних інфобульбашок і тому "пливуть". І як можна втратити роботу за 2міс? Це ж просто ніби подовжена відпустка. З 14 по 22рік я ще розумію, що більшості населення було начхати, що там робиться на Донбасі. Але ж тепер всі під загрозою. Як можна очікувати, що воно "саме розсмокчеться" -- от цього я не розумію...
-
Bobua
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 177 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 25 лип, 2022 10:09
Кину уривок своєї переписки з привату - хто в темі, той зрозуміє і, можливо, прокоментує/дасть свою пораду? ======== В мікрофонах - рішення проблеми не бачу(або я просто в тому зовсім не розуміюсь). В якісь спец-оптиці - можливо рішення частково було б - але в нас досить обмежений кругозір неба і треба, щоб не відблискували скельця! Хоч, той самий стінгер - має ж оптику, але ним можна наводитись лише до 45сек. І він важкуватий/громіздкий - тобто, ним вже можна наводитись, коли ВЖЕ виявлена ціль, а не ним водити по небу - шукати по звуку...(хоч, спробувати можна і поводити 20сек) А бачу я вихід у такій техніці/зброї (можливо вона така і існує) Що сидиш собі в кущах - виклав від себе за декілька метрів в поле якусь антену/приймач і собі спостерігаєш по радару  Тобто - появився в радіусі, наприклад 5-7км якийсь безпілотник - система/радар його засікла - натискаєш на кнопку і вилітає малесенька ракета з малесенької установки, яка як, наприклад, в стінгері летить на тепло, яке зафіксувала система/радар і все!(але в стінгері велика ракета, а то може бути і в 4-5раз менша) Просто лише наперед домовитись з піхотою, коли вони запускають своїх безпілотників, чи по рації з ними зв'язуватись. Але, якщо б у піхоти така була б установка/техніка, яку я вище описав - то до нас, навряд чи долітали б якісь ворожі безпілотники! 
-
Успіх
-
-
- Подякував: 276 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Пон 25 лип, 2022 10:25
detroytred написав:Так Bobua навіть не натякає, а прямо вказує, що "ефективність (обстріляних) на третій місяць перебування на передку падає ..., я так розумію, майже до рівня необстріляних. Тобто набування досвіду компенсується втратою мотивації, дисципліни. Утрировано: різниця невелика між забухавшим (або пофігичним) з досвідом та бездосвідним, але ще вмотивованим. Другий скоріше навчиться, ніж перший зміниться. Тому й пропонується робити ротації.
Але все ж таки повірте обстріляний боєць це не новобранець, навіть як що він пройшов підготовку.
-
otg
-
-
- Заблокований
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 10:33
Bobua написав:От живуть натовпи людей у донецькій-луганській і т.п. областях. Мали вже і свого президента, і свій парламент у Києві. Але чомусь не від'єднадись тихо й мирно тоді. Натомість -- пустили біду в Україну...
у вас искаженное представление об этом процессе. Врагом рф там никто не считал, и когда пришли люди с автоматами "защищать" никто не возражал. Но и против Украины никто не возражал, даже в Крыму. Это аполитичные люди, без своей точки зрения. Но ни то ни другое - не преступление. Просто политикой они не интересовались, их гоняли на выборы как стадо. Это пробелы в культуре, образовании, идентичности. У крымских татар с культурой и идентичностью получше, поэтому ими была заявлена чёткая позиция. Посмотрев на русский мир - многие выехали из ордло. Мелькала цифра, точно не помню, примерно половина выехала.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 25 лип, 2022 10:38, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Пон 25 лип, 2022 10:36
otg написав: detroytred написав:Так Bobua навіть не натякає, а прямо вказує, що "ефективність (обстріляних) на третій місяць перебування на передку падає ..., я так розумію, майже до рівня необстріляних. Тобто набування досвіду компенсується втратою мотивації, дисципліни. Утрировано: різниця невелика між забухавшим (або пофігичним) з досвідом та бездосвідним, але ще вмотивованим. Другий скоріше навчиться, ніж перший зміниться. Тому й пропонується робити ротації.
Але все ж таки повірте обстріляний боєць це не новобранець, навіть як що він пройшов підготовку.
Ви впустили ключове - обстріляний, але немотивований да ще й порушник... Да ну нафіг... Може й не краще, але точно нема суттєвої різниці між з необстріляними та з пофігістами або аватарами. Останні обидві категорії не просто забирають час, але чинять перепони командирам та негативно впливають на інших. Якщо б вони самоізолювались (да хоча б пельки зтулили та тихенько лежали, сопіли), але ж вони качають своє командиру. І такого обстріляного з досвідом спробуй привести до ладу ... законними засобами. Тому незаконними. А воно командиру треба? Брати на себе ще й беззаконня.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
|