sashaqbl написав:Так про відкладене споживання я вам і говорю. З пікових годин переноситься на ніч. Те ж відкладене на бойлерах, пралках, опаленні. Відповідно в ночі не таке вже й мале споживання, як вам здається.
Давайте я вам поясню, бо одне й те саме надоїло. Отже ось графік "Ціни та обсяги купівлі-продажу електроенергії на ринку на добу наперед на 15.12.2021 р. (за матеріалами ДП «Оператор ринку»)": https://energox.com.ua/wp-content/uploa ... 12/gr2.png Візьмемо ці цифри за основу, але насправді населення зменшилось, тому споживання зменшилось. Але для моїх розрахунків це не має значення, важливі пропорції. Як бачимо денне споживання 7000 МВат, причому немає ніяких "пікових годин". Тепер, як часто відключають світло вдень? По моїх "ощущениях" десь 50% часу - беру в середньому. Дальше, не все споживання переноситься на ніч! Це не правда. Якщо холодильник/бойлер виключився зранку в 9-12 год., то він включиться точно не вночі. Відповідно виключаючи світло(в день) на 50% ми звичайно не отримаємо 50% зменшення споживання. Допустимо ми отримаємо 25% зменшення. Отже споживання вдень стає 7000-25% = 5250 МВат. Отже генерація вдень складає 5250 МВат!!! Очевидно що така ж генерація є і вночі(якщо не займатись балансуванням). Але наше споживання вночі складає 3000 МВат, додамо сюди "відкладене денне споживання" - 1750 МВат(насправді менше). Виходить 4750 МВат. Генерації на ніч хватає на 110%!!!! Що і потібно було доказати. Вночі виключати світло не повинні! А виключають тому що економлять(може крадуть) бабки.
дурня... дані взагалі неправильні, тому й висновки такі ж.
по-перше - на РДН торгують тільки частину еенергію - як я колись рахував - десь 25%, саме так.
чому так мало? бо населення використовує еенергію за пільговим тарифом - ця еенергія на РДН взагалі не відображається. як я пам'ятаю - раніше ці дані були щоденними, зараз закриті - щоденне споживання були влітку на рівні 12-15 ГВт, взимку 15-18 ГВт. перепад день-ніч всього 3 ГВт. якщо прикинути зараз по РДН, то споживання на рівні 10 ГВт в день середньому
fler написав:Сьогодні весь Харків у легкому кіпішу - обговорюють "200 тисяч кацапів на кордоні та їх наступ в 11 вечора". Що цікаво - місто повне людей, але масового виїзду наразі немає, всі сидять "на валізах" і очікують, як воно буде. Вірять, що Харків не вдастся захопити, вірять в ЗСУ.
fler написав:Сьогодні весь Харків у легкому кіпішу - обговорюють "200 тисяч кацапів на кордоні та їх наступ в 11 вечора". Що цікаво - місто повне людей, але масового виїзду наразі немає, всі сидять "на валізах" і очікують, як воно буде. Вірять, що Харків не вдастся захопити, вірять в ЗСУ.
Я одразу передбачав, що рано чи пізно, зарплати для військових зменшать. І відповідно це матиме легкі деморалізуючі наслідки. Я сподіваюсь цей крок пов’язаний з ініціативою збільшення війська, а саме його бойової складової щонайменше вдвічі. Коли стає сумно, згадайте як ми не думали про такі дрібниці, як нарізаний кольоровий папір, на початку війни, і були повні рішучості воювати без жодної фінансової підтримки. https://t.me/BKhodakovsky/2943
Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, в ході слідства встановлено, що особистому водію керівника НААН було незаконно нараховано близько 800 тисяч гривень заробітної плати шляхом одночасного «працевлаштування» у шести державних підприємствах, які входили до структури НААН України. https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8258401102