|
Почему на Украине не будет дешеветь недвижимость? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 24 січ, 2010 14:17
budivelnik написав: Ви у нас спеціаліст по всім галузям , а я тільки в двох  , тому мені складно осягнути весь гігантизм Вашої думки
ваша ирония абсолютно не уместна, т.к. вы спорите со мной о финансах и экономике, а не о том как раствор замешивать, а у меня экономическое образование, а в области именно как кирпич ложить я любитель
я вам привел живой пример по автопрому, в нем тоже и налоги, и люди з/п получают, и металл там и многое другое, но однако рост всего 63% с 2002 по 2008
почему так? там проблем меньше?
и почему сравнивать надо только пару лет?
любые статистические анализы более точны, если берется более продолжительный период
тем более вы же сами говорите шо стройка со времен хрущева не останавливалась)))
и НДСом вы картину уже не смажете, бо разрыв в разы, а не в несколько процентов
лучше привидите мне какой нибудь пример, не с неба, где бы мы увидели как что либо произведенное украинскими рабочими так же выросло в цене??
даже металл на биржах с 2002 по 2008 вырос с 300 до 1000 $(а в Украине с 1800 грн до 7000-8000 грн), не в 10 раз, как квадратный метр
-
Андрей_В
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 475 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 січ, 2010 14:33
лучше привидите мне какой нибудь пример, не с неба, где бы мы увидели как что либо произведенное украинскими рабочими так же выросло в цене??
Вся проблема підрахунків заключається в тому , що якісь графіки вартості цін на нерухомість ( в яких на протязі 2001-2010 примінялись однакові підходи-алгоритми ) нам доступні тільки по Києву і тільки по росту цін в Києві , Ви робите висновки про величини росту . Насправді в середньому по Україні ця цифра набагато менша , причини мною вказувались вже не раз . Житло як товар не можна перемістити з місця де воно не потрібне ( бо люди виїхали в пошуках кращого житла в мегаполіси Київ + Топ-5 ) , в місця де воно життєво необхідне . От і виходить що житло побудоване Хрущовим не може за рахунок своєї низької ціни зменшити середню вартість житла в Києві .
По Україні в середньому 22 кв м , по Києву - 17 кв м , це при тому що збільшення квадратних метрів в столиці відбувається тільки за рахунок новобудов ( тобто основна маса Київського житло збудоване в останні роки ( 2008 рік - 1,4 млн кв метрів з існуючих 58 млн по Києву 1,4 / 58 = 2,41 % , по Україні 10,4 млн з 1089 млн кв м 10,4 / 1089 = 0,95 % і на його ціну збільшення доходів тих хто його будує і купує впливає набагато більше , ніж на житло в регіонах з практично нульовим будівництвом нового .
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 24 січ, 2010 14:45
Андрей_В написав: я вам привел живой пример по автопрому, в нем тоже и налоги, и люди з/п получают, и металл там и многое другое, но однако рост всего 63% с 2002 по 2008 почему так? там проблем меньше?
потому что не мог ланос подорожат в 5 раз и стоитъ как ауди, потому что его никто би не купил.
а недвижимостъ из германии не пригонишъ, поетому и задирали цени.
-
4Aces
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 24 січ, 2010 15:14
4Aces написав:потому что не мог ланос подорожат в 5 раз и стоитъ как ауди, потому что его никто би не купил. а недвижимостъ из германии не пригонишъ, поетому и задирали цени.
правильно, вот в этом и суть вопроса -
отсутствие конкуренции породили такие огромные диспропорции и нарушили здравый ход развития этого сектора экономики,
это привело к пузырю 2008 и теперь к стагнации
но учитывая опрежающие темпы роста доходов в предыдущие периоды, те кто более менее грамотно(и застройщики и спекули) вел свою стратегию, не в убытке
а особо жадные товарищи остались на бобах
-
Андрей_В
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 січ, 2010 15:17
потому что не мог ланос подорожат в 5 раз и стоитъ как ауди, потому что его никто би не купил. а недвижимостъ из германии не пригонишъ, поетому и задирали цени.
На рахунок задирали ціни :
1 Що ми , що німці , будують з однакових будівельних матеріалів , однакові будівельні конструкції .
2 Кваліфікація українських будівельників не нижча ніж іспанських , португальських , американських , канадських ( основна маса країн де наші співвітчизники працюють на будовах ) . Заробітна плата наших за кордоном нижча ніж місцевих , але те що вони туди їдуть говорить що заробітна плата там вища ніж тут .
3 Кінцева вартість житла там і тут практично однакова ( це при тому що як ми визначили з п2 наші там отримують більше ніж тут
4 Пропоную фінансистам визначити частку в ціні яка йде на оплату будівництва житла там і тут при однаковій кінцевій ціні , без урахування вартості грошей . У нас 20 % річних , у них - 5 % річних . Термін будівництва 3 роки .
Коли порахуєте , то зрозумієте ким в основній своїй масі був оплачений ріст заробітних плат і доходів в банківській сфері України і чому ця галузь розвивалась на порядок швидше від всіх остальних , а разом з нею і галузі благополуччя яких залежить від наявності армії білих комірців .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 24 січ, 2010 15:24
budivelnik написав:Вся проблема підрахунків заключається в тому , що якісь графіки вартості цін на нерухомість ( в яких на протязі 2001-2010 примінялись однакові підходи-алгоритми ) нам доступні тільки по Києву і тільки по росту цін в Києві
вы снова в корне не правы
от цен Киева пляшут цены в регионах, растет в Киеве - растет, с небольшим временным лагом, и в регионах, и наоборот
а то что где то не сторили, так это на цены не влияло, ведь есть вторичка, и там тоже цены регулировались так же, в Киеве подъем - там тоже подъем
а не строили там, где не выгодно - где себестоимость строительства выше местных цен на вторичку
кстати я говорил несколько месяцев назад, шо стройка теперь может остаться только в мегаполисах именно из-за этой причины
вобщем как не крути - недвижимость, выражаясь языком биржи, перекуплена, и перекуплена значительно
-
Андрей_В
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 січ, 2010 15:55
budivelnik написав:потому что не мог ланос подорожат в 5 раз и стоитъ как ауди, потому что его никто би не купил. а недвижимостъ из германии не пригонишъ, поетому и задирали цени.
На рахунок задирали ціни : 1 Що ми , що німці , будують з однакових будівельних матеріалів , однакові будівельні конструкції . 2 Кваліфікація українських будівельників не нижча ніж іспанських , португальських , американських , канадських ( основна маса країн де наші співвітчизники працюють на будовах ) . Заробітна плата наших за кордоном нижча ніж місцевих , але те що вони туди їдуть говорить що заробітна плата там вища ніж тут . 3 Кінцева вартість житла там і тут практично однакова ( це при тому що як ми визначили з п2 наші там отримують більше ніж тут 4 Пропоную фінансистам визначити частку в ціні яка йде на оплату будівництва житла там і тут при однаковій кінцевій ціні , без урахування вартості грошей . У нас 20 % річних , у них - 5 % річних . Термін будівництва 3 роки . .
То что строительные материалы одинаковые вы мягко говоря лукавите. Наш шлакоблок и кирпич по своему качеству сильно уступают немецкому кирпичу (может конечно к Вам идут какие-то прямые поставки хорошего кирпича и шлакоблока, в чем я очень сомневаюсь). В Турции на берегу Моря например в Алании продают апартаменты по цене в полтора раза ниже Крымских цен, только еще и меблированные. Качество построек я смотрел в принципе не хуже наших . Так что вопросов много, логичных ответов нет.
-
Dimchickk
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 63 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 січ, 2010 16:00
от цен Киева пляшут цены в регионах, растет в Киеве - растет, с небольшим временным лагом, и в регионах, и наоборот
1 Вплив звичайно є , але чим далі від джерела впливу , тим менша його так би мовити потужність
2 Ви знову і праві і ні одночасно  , якби Ви написали :
вобщем как не крути - недвижимость, выражаясь языком биржи, перекуплена, и перекуплена значительно в Києві + частково в Топ-5 ,
То в мене не було  б зауважень
3 З власного досвіду , проектуючи житло за межами міста по 125 м кв в трьох рівнях , я створював так би мовити три однокімнатних квартири з одним загальним входом ( на кожному рівні коридор , санвузол , дві кімнати ) з розрахунком на те , що людина продавши в місті по 2000 доларів 50 кв м ( стандартна трьох- кімнатна квартира ) , зможе купити в мене за ціж 100 000 в два рази більше житла і частково вирішити проживання трьох сімей ( 800 х 125 = 100 000 ) . Львів відноситься до Топ-5 , тому переоцінка житла втікла тут не далеко від Києва .
Отже криза , ціна у Львові впала на 500 доларів ( з 2 000 до 1 500 за квадрат ) . Питання на засипку ,
а ) чи можу я знизити свою ціну на 500 доларів
б ) на скільки я можу знизити ціну
в ) як це вплине на середню ціну квадратного метра ( адже сам мій бізнес план привязаний до ціни міського житла )
Щоб Ви довго не ламали собі голову , я покажу Вам результати 2009 року
Отже падіння в Києві на 1300 , знизило ціну у Львові на 500 , заставило мене знизити на 150 , що також заставило когось ще далі від мене знизити на 50
Тепер Київ - 10 % ринку України , Топ -5 - 15 % ринку України , такі як я - 25 % ринку України , остальні - 50 % ринку України
Я розумію що це не дуже коректно , але якщо в 2008 РН україни =
10 % х 3000 + 15 % х 2000 + 25 % х 800 + 50 % х 600 = 300+300+200+300=1100
То в 2009
10 % х ( 1700) + 15 % х ( 1500) + 25 % х 650 + 50 % х 550 = 170+225+162,5+275= 832
Отже падіння ціни Києва на (3000 - 1700 ) / 3000 = 43 % , викликало загальне падіння ціни в Україні на ( 1100 - 832 ) / 1100 = 24 %
І дивного тут нічого не має , адже якщо в Києві були присутні спекулятивні кошти і на лице був видний ріст цін , то в райцентрі Пупкіно ні спекулятивних грошей , ні росту цін , ні прибутків ( не говорячи про надприбутки ) не було .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 24 січ, 2010 16:09
Я ось дивуюсь, люди працюють заробляють гроші і у них нема часу для того щоб сидіти в форумі і писати всяку маячню. І якщо у них все добре то вони не лізуть переконувати в цьому всіх інших, у них просто все добре. Але якісь унікальні, у вас вистачає часу цілодобово сидіти в форумах. Виникає логічне питання ( і не у тільки у мене) коли ви працюєте? А якщо у вас все добре, то чому ви витрачаєте стільки часу щоб переконати у цьому інших?
Тепер по вашому посту, ви постійно маніпулюєте, перкручуєте, ваш наступний пост переконливо це доказує:
budivelnik написав:Андрій_В , Ви у нас спеціаліст по всім галузям , а я тільки в двох  , тому мені складно осягнути весь гігантизм Вашої думки Тому в науці є правило , яке говорить один практичний результат важить більше ніж 10 теорій На початку 2009 я ризикнув опублікувати на сторінках цього сайту свою теорію , коротко вона звучала приблизно так : Ціни на житло в Україні формуються на ринкових засадах і не мають відриву від інших галузей .Наслідком цієї теорії повинно було бути 1 ВВП 2008 / ВВП 2009 = Гривнева ціна 2008 / Гривнева ціна 2009 на сьогодні збулось 2 Якщо ціни ринкові , значіть надприбутків не має , значить у випадку зниження ціни - неминуче зниження обсягів виготовлення - збулось (2008 рік - 10,4 млн кв м , 2009 рік - 5 млн кв м ) 3 Якщо припустити що надприбутки є , то обсяги виробництва повинні були залишитись на попередньому рівні , а ціна знизитись за рахунок надприбутків. - не збулось .
Ви змішали в цьому все що завгодно, те що в попередні роки ціна на нерухомість зростали набагато швидшими темпами ніж у співвідношенні 2008/2009 рр., але вам вигідний це проміжок часу і ви його берете. Ви абсолютно викреслили поняття попит і пропозиція, робити висновок, що якщо надприбутків не було, то гроші пішли в інші сфери. Не відкрию велику таємницю, що нагадаю що більшість "будівельників" будували не за свої гроші, а за рахунок "інвесторів", будували так звану фінансово-будівельну піраміду, яка підкріплювалася великим обсягом іпотечних кредитів. Тому зараз коли вона рухнула, то у будівельників банально нема грошей на будівництва, ніхто за їх захмарними цінами купувати не хочуть і "будівельники" тупо кидають своїх "інвесторів" не виконуючи своїх договірних зобов'язань. А надприбутки є, вони лежать в кишенях чиновників, яким "будівельники" масово давали хабарі, щоб швидше отримати землю і необхідні дозволи. І ще у всьому світ 20-30% є надприбутками, особливо в сфері будівництва, а у нас - ні, тільки 100-200% є нормальною нормою. Порівнювати ціни 2000і ВВП 2000 , з сьогоднішніми показниками не коректно по двом причинам 1 Житло купується за рахунок накопичень за періоди набагато більші ніж 1 рік ( як правило період накопичень на житло 10-20 років ) , накопичення = дохід - поточні розходи 2 Наявність і величина депозитів якимось чином характеризує величину доходів які направляються на накопичення . В період з 2000 року і по сьогодні різко збільшились суми які направляються на накопичення 3 В 2004 році на продаж житла в новобудовах було введене ПДВ , що на протязі 2004-2007 років тільки за рахунок введення цього податку збільшило вартість на 20 %
А тепер подальші маніпуляції: 2000 рік нам не подобається, а потім самі собі протирічите говорите, що період накопичення 10-20 років. Це як? Бо знаєте що у цьому випадку ваша теорія показує що адекватна ціна на нерухомість на кінець 2009 року повинна бути не більше 1000 $ за м2. А зростання депозитів це не показник зростання доходів. Покажу на простому прикладі: взяв в кредит в одному банку у валюті, перевів у гривню і поклав у іншому. Депозити зросли? А доходи? Щодо ПДВ, знову погано розбираєтесь в питанні. Коли купували матеріали, техніку, то куди дівалося ПДВ, будівельникам їм що відшкодовували? Так що теза про те що впровадження ПДВ збільшило ціну на 20% відверта брехня. Будівельник, ви користуєтесь тим що люди які можуть викрити ваші маніпуляції працюють і у них нема часу постійно з вами сперечатися. А ви продовжуєте годинами сидіти в інтернеті і маніпулювати даними, але життя розставить все по своїм місцям і подивимося на ситуацію у березні, квітні, після закінчення виборів.[/quote]
-
hrundik
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему