Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17301731173217331734 ... 2922>
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 16:18

Еміграція, заробітчанство

News from Germany

Після 60 днів не зовсім спокійних і трохи нервових можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років.
Батько - тато доні - з перших днів війни - на фронті, починав як волонтер. Так втягнувся в ту військову справу, що треба нам всім пишатися та радіти. Справжній герой.
Родину вивіз в Туреччину за тиждень до початку війни - передчуття було, що щось насувається.
Сам повернувся - не повірете (!!!!) - останнім авіарейсом в Україну - та вже так і залишився.

Жінка з донею жили в Анталії - отримали ВНП по оренді нерухомості - потім переселилися в курортне містечко на захід від Анталії... так, щоби з вікон було майже рукою дістати до Середземного моря...

10 грудня 2023 року купили авіаквитки за 40 євро з Анталії в Німеччину "на екскурсію" - просто так - і...
І...
Вже з Німеччини в Туреччину НЕ повернулися....
А чого ж повертатися: ціни в Німеччині зараз як в Туреччині. Точніше в Туреччині - як в Німеччині.
В морі вже накупалися так, що вже і ліньки до води підходити...

В Німеччині - поселилися недалеко від кордону з Люксембургом. Не саме велике місто в Німеччині. Але і не саме мале...
Отримали допомогу на двох - 1000 євро на місяць.
Плюс отримали окрему квартиру - за неї власник отримує від уряду пана Шольца 500 євро на місяць...
Всі задоволені.
В тому числі батько доні - реально зараз боронить Україну... Не ховається по хатках та сараях...

P.S. Проблема тільки одна: в квартирі НІХТО не жив: пуста, без меблів.
Але поламані табуретки без ніжок та радянські монети на смітниках не збирає: купує в комісійних магазинах вживані меблі, намагаюсь створити щось цікаве для душі та серця...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1455 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 17:26

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Germany

Після 60 днів не зовсім спокійних і трохи нервових можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Батько - тато доні - з перших днів війни - на фронті, починав як волонтер. Так втягнувся в ту військову справу, що треба нам всім пишатися та радіти. Справжній герой.
Родину вивіз в Туреччину за тиждень до початку війни - передчуття було, що щось насувається.
Сам повернувся - не повірете (!!!!) - останнім авіарейсом в Україну - та вже так і залишився.

Жінка з донею жили в Анталії - отримали ВНП по оренді нерухомості - потім переселилися в курортне містечко на захід від Анталії... так, щоби з вікон було майже рукою дістати до Середземного моря...

10 грудня 2023 року купили авіаквитки за 40 євро з Анталії в Німеччину "на екскурсію" - просто так - і...
І...
А чого ж повертатися: ціни в Німеччині зараз як в Туреччині. Точніше в Туреччині - як в Німеччині.

В Німеччині - поселилися недалеко від кордону з Люксембургом. Не саме велике місто в Німеччині. Але і не саме мале...
Плюс отримали окрему квартиру - за неї власник отримує від уряду пана Шольца 500 євро на місяць...
Всі задоволені.
В тому числі батько доні - реально зараз боронить Україну... Не ховається по хатках та сараях...

Але поламані табуретки без ніжок та радянські монети на смітниках не збирає: купує в комісійних магазинах вживані меблі, намагаюсь створити щось цікаве для душі та серця...

Простите, пару вопросов.
Вы пишете: "можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років." Дальше сообщаете, что тато в армии. Т.е. в эмиграции не вся родина, а только "мама+доня 10 років". На двоих в Германии пособие трошки поменьше будет, чем 1000 евро. Даже сегодня, а до НГ было где-то 800. Но ладно, то мелочи. С "окремой квартирой" им крупно повезло. Вряд ли "місто ... не саме мале".
Третье.
В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой.
Простите, это не называется "хитрожопость"? Я не для осуждения, а исключительно для объективности.
Кстати, в Баварии у моих знакомых отслеживают, что они получают пенсию в Украине (невысокую) и на эту сумму помощь уменьшают. При этом они ещё что-то платят за жильё (немного). Живут в частном доме 4 семьи наших беженцев. До этого 3 месяца прожили в общаге со всякими сирийцами-афганцами.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 18:19

ЛАД написав:

News from Germany

І...

Всі задоволені.

Простите, пару вопросов.
Вы пишете: "можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років." Дальше сообщаете, что тато в армии. Т.е. в эмиграции не вся родина, а только "мама+доня 10 років". На двоих в Германии пособие трошки поменьше будет, чем 1000 евро. Даже сегодня, а до НГ было где-то 800. Но ладно, то мелочи. С "окремой квартирой" им крупно повезло. Вряд ли "місто ... не саме мале".
Третье.
В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой.
Простите, это не называется "хитрожопость"? Я не для осуждения, а исключительно для объективности.
Кстати, в Баварии у моих знакомых отслеживают, что они получают пенсию в Украине (невысокую) и на эту сумму помощь уменьшают. При этом они ещё что-то платят за жильё (немного). Живут в частном доме 4 семьи наших беженцев. До этого 3 месяца прожили в общаге со всякими сирийцами-афганцами.

Хитрожопость - це історія одних моїх знайомих, що майнули до Німеччини в складі дідусь+бабуся пенси, прабабуся на візку, донька, онука. Потім всі повернулись на Львівщину, залишилась лише онука, яка вступила в німецький виш, отримує 5 допомог і доглядає два халявні помешкання ( в одному живе, інше «під пАром»). Ну але таке тре вміти)
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 18:38

Пане ЛАД, цифру 1000 євро - так мені сказала пані: 1000 євро. Я не питав як їй точно бухгалтерія нарахувала, але взагалі там так (з 01.01.24, а в дужках - в 2023 році):
• 563 євро для самотніх осіб (замість 502 євро);
• 506 євро для партнерів у сімейних парах (451 євро);
• 451 євро для дорослих у закладах (402 євро);
• 471 євро для підлітків 14-17 років (420 євро);
• 390 євро для дітей 6-13 років (348 євро);
• 357 євро для дітей до 5 років (318 євро).

Друге: жінка в Туреччині працювала за тією самою спеціальністю, що і до війни в Києві - приватні уроки з (видалено. Я не можу розкривати приватність). Якісь гроші заробляла, звісно я не питав, які саме.
Третє: чому вас так здивувало, що у тієї жінки були гроші на прожиття - ви ж не вважаєте, що людина їде за кордон без копійки в кармані. У віці 35+. Якісь гроші у родини, яка працювала в Києві, можуть бути чи не можуть бути? Я - наприклад не знаю - бо ніколи не жив у Києві.

Цікаво, що квартиру в Анталії передала в користування БЕЗКОШТОВНО наша українська родина, яка ту 3-к квартиру купила ще 10 років тому - родина українського моряка - фактично в ній НЕ проживали.
Це - до речі - цікавий факт - наша родина видала свою квартиру в Анталії безкоштовно для жінки та дочки офіцера.

Ну и последнее: вот это НЕ НАЗЫВАЕТСЯ "хитрожопость" (цитата): "В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой."

Вот вроде Вы взрослый человек, а надо объяснять ЭЛЕМЕНТАРНОЕ:
- деньги не бывают бесконечными. Первый год одна с дочкой жила бесплатно в квартире, которую дали наши украинцы. Второй год - уже платила за оренду, как как в свою квартиру приехали владельцы и она съехала - в маленький приморский городок. Где было дешевле.
- Вы наверно не поверите, но муж ёё защищает Украину - и она ЕЗДИЛА почти регулярно к нему в Киев на автобусе - что не близко и не дешево. Вот с Германии может будет дешевле и проще.
Вот такая она - "хитрожопость"...
Женщина с ребенком - "хитрожопая". Да... вот как бывает...
Война однако... женщины с детьми стали "хитрожопыми"...
Моя племянница кстати тоже в Германи уже больше года с двумя мальчишками. Муж в Днепре.
Я вот как-то и не задумывался, кто из них "хитрожопый"... Надо подумать...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 10 січ, 2024 19:31, всього редагувалось 4 разів.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 19:34

gonchik74 ,

Потім всі повернулись на Львівщину, залишилась лише онука, яка вступила в німецький виш, отримує 5 допомог

Таке можливо? Не потрібно відмічатись, курси мови і оте все? А відмітки в паспортах про перетин?
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 19:56

Вчора підкинув Ютуб відео по темі, найцікавіше не сам ролик а коментарі до нього. Чесно кажучи не думав що в Канаді така жесть...
https://www.youtube.com/watch?v=tzbAIS7L9-E
Sandor

Подякував: 46 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 20:22

ЛАД написав:

News from Germany

І...

Всі задоволені.

Простите, пару вопросов.
Третье.

Кто же им доктор, что они сразу же ломанулись в Баварию. Бавария - один из самых дорогих регионов Германии, там тяжело с арендой, она дорогая. Там много иностранцев, как результат курсы, детсады и школы забиты арабскими беженцами.
Конечно же будет весьма скрутно, и сирийцы с афганцами толпами под боком.
Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии. Там и со школами полегче, и с языковыми курсами проще, и выплаты покрывают аренду практически на 100%. На почти 1000 евро на двоих могли бы жить вполне ненапряжно.
Подучить спокойно язык пару лет и уже затем искать рабочее место в более богатых регионах.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 22:29

Sandor написав:Вчора підкинув Ютуб відео по темі, найцікавіше не сам ролик а коментарі до нього. Чесно кажучи не думав що в Канаді така жесть...
https://www.youtube.com/watch?v=tzbAIS7L9-E

А де ви там побачили 'жесть"?
Мокрий сніг на вулицях?
Шикарний початок: "А я сиджу в Канаді тому що витратив багато грошей.." Оце справжня жесть!
Ідемо далі.
Я напишу не як дилетант, тому що: по-перше, сам був в Канаді. По-друге, прямо в ці хвилини готую до відльоту дві родини із "змішаних родин" - жінки наші українки, а чоловіки - не українці.
Вже пакують валізи. Сьогодні закупали теплі речі: хочуть в Едмонтон, а там тільки трохи тепліше, ніж у Львові в ці дні, бе дві доби було мінус 15.
Таким чином про "жесть":
1. Хлопичсна переїжджав туди-сюди як переїжджати сваха. Таке модна було родити мені, який взяв авто на прокат та 2 тижня іздив про різних провінціях на дуже великі відстані. А той хлопчина забув, що звуть його "Ніяк" та прізвище його "Ніхто". Думати треба куди їдеш. Вивчати можливість працевлаштування, а не кататися то у Монреаль, то в Ванкувер. Спроєктуйте на таке: "я поїду в Харків - не сподобалося - поіду в Тернопіль - не сподобалося - поїду в Київ. Блін, і чого це мене ніхто ніде не чекав..."

2. З приводу "підготуватися" - ніяк не можливо - за його словами, все брехня. Головна біда наших - НЕ ВЧИЛИ НЕ ХОТІЛИ НЕ ЗНАЮТЬ АНГЛІЙСЬКУ МОВУ. Так ми про це на цій гілці вже говоримо рік.
Нехай говоримо, але я ж знаю точно,: що і в Україні можна відмінно вивчити англійську. Звісно, там буле корекція, але ж...

3. На 02:20 він теоретично правий: ЯКЩО У ВАС ВСЕ ОК З РОБОТОЮ ТА ГРОШИМА ТО їхати В КАНАДУ НЕ ТРЕБА.
А у форумчан все нормально?
РЕМАРКА: я хоч і був в Канаді і хоч і там мав купити навеличку затишну хатку площею на 200-300 кв. м в одному з курортних міст - але НЕ купив. МЕНІ НЕ ТРЕБА (перехрещуся).
на 02:30 - "махнуть в Америку" - одноначно краще. А ви точно маєте можливість, а вас точно там чекають? Наприклад я сьогодні півночі проговорив з США - мене чекають разом відвідати Вашінгтон (не штат - там я був багато разів, а саме столицю) на початку квітня - дивлюсь квитки зараз.

4. На 03:03 - про хліб за маслом, якого ви НЕ бачили.
Бачили ж мабуть, чи не бачили?
Моя арифметика - а я вивчав і спілкувався з нашими в Канаді - при зарплатні 15+ доларів на годину - поїсти в кафе - 12-15 доларів. Тобто за 3/8 робочого часу ви однозначно заробите на харчування в кафе на цілий день - три рази. Наші в Канаді мені сказали: ми в кафе НЕ харчуємося. Купуємо готове - пічка СВЧ - розігріли - не голодні. Я спеціально пробував: щось атмосферне цікаве, фаршироване креветками (не замороженими в 4-х шарах льоду) - з пивом канадським можна їсти.
Не сумніваюсь, що ви їсте креветки кожного дня. Не свинину ж. яка в Канаді продається дешевше, ніж папір туалетний в Україні.

5. На 05:14 стало противно дивится: зараз в Канаді серед моїх приятелів олюди від 12 років (школярі в захваті від школи) до 60 років (крегосуть але терплять). Працюють. Живуть.
Відключень світла та ракет на голову не бояться.

Панове - я далі не дивися... Вибачайте...

Ну а приймати рішенння вам.
Я просто як репліка на слова вище "жесть".
Вас точно чекає хтось з розкритими руками десь в Харкові, Львові або Чернівцях?
З роботою та грошима?
Ну тоді вам повезло.
Тут один форумний легінь - здається 340 000 повідомлень - ще 2 роки тому запрошуувапв всіх разом з ним переїхати в Еквадор - країну чудес...
А не так сталося, як гадалося...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 22:33

antey1969 написав:Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии.

Я так понимаю, что вы прикольно пошутили: женщине с ребенком, которая "человек искусства" из Киева и на этом МОЖЕТ/ЗАРАБАТЫВАЕТ деньги - ехать в нищий совок бывшего СССР на территории Германии.
"Нет, товарищ, только чай": я же написал: граница с Люксембургом.
Я - когда сегодня услышал - очень обрадовался, потому что мало стран в мире, которые в моей памяти оставили столь прекрасные воспоминания, как Люксембург.
Разве что еще Словения...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 10 січ, 2024 22:50

akurt написав:
  antey1969 написав:Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии.

Я так понимаю, что вы прикольно пошутили: женщине с ребенком, которая "человек искусства" из Киева и на этом МОЖЕТ/ЗАРАБАТЫВАЕТ деньги - ехать в нищий совок бывшего СССР на территории Германии.
"Нет, товарищ, только чай": я же написал: граница с Люксембургом.
Я - когда сегодня услышал - очень обрадовался, потому что мало стран в мире, которые в моей памяти оставили столь прекрасные воспоминания, как Люксембург.
Разве что еще Словения...

Акурт, нет в Германии нищего совка от слова совсем.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

#<1 ... 17301731173217331734 ... 2922>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Бетон і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор