Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23722373237423752376 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 08:57

Faceless писал(а):
  Shaman писал(а):але з вашої таблички ще один цікавий висновок, який ховається за "ні" в рядку чи вистачить на платіж. а саме, що жодна рядова посада не дозволить виплачувати іпотеку. а взагалі дохід має бути десь від 10 000-12 000, щоб замахнутися на іпотеку. так якщо на двох це наче реально, але насправді не дуже. бо це означає, що 25 років родина буде змушена платити 30-40% відсотків від доходу за житло, що теоретично можливо, але надто обмежує - нагадаю - це на 25 років, половину активного життя.

та й у вашому прикладі оренда - лише половина від платежу за іпотеку. й гадаю не лише у Польщі. а колись рекламували - що один до одного. це теж свідоцтво, що житло надто сильно подорожчало порівняно з доходами.

ще трошки, й дійду до висновку Дюрі-бачі - в кого є кошти, той купить й другу, й третю квартиру - в пересічний не в змозі купити й одну :oops:

Щодо "25 років родина буде змушена платити 30-40% доходу" в корні невірно. Те, що на момент видачі іпотеки може бути 30-40% від доходу сім'ї, з року в рік ставатиме все меншою і меншою часткою. Бо доходи ростуть, і реальні і номінальні, а борг і платіж рік за роком знецінюються. Звісно, не так швидко, як у гривні, але все ж - на горизонті в 10 і більше років знецінюються і злотий, і доляр, і євро.

це умовна фраза. й мова йде про інше - що з рівня рядових посад купити квартиру важкувато, якщо взагалі неможливо. я навіть не знаю, скільки має бути дохід, щоб в'язатися в іпотеку в Україні - так навскидку - десь від 3 куо на місяць.

що номінальні доходи ростуть, це факт. але наприклад, коли модель іпотеки працювала в США - 60-80 роки, то долар не надто сильно девальвував. ми живемо в час вертолетних грошей та значної емісії. он в Туреччині девал в 5 разів. напевне, ті, хто встиг купити до девалу, значно виграли - знову ж таки, дивлячись, які відсоткові ставки були. але це все не про прогнозованість, а про вгадав-не вгадав
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 11:23

Shaman писал(а):але з вашої таблички ще один цікавий висновок, який ховається за "ні" в рядку чи вистачить на платіж. а саме, що жодна рядова посада не дозволить виплачувати іпотеку. а взагалі дохід має бути десь від 10 000-12 000, щоб замахнутися на іпотеку. так якщо на двох це наче реально, але насправді не дуже. бо це означає, що 25 років родина буде змушена платити 30-40% відсотків від доходу за житло, що теоретично можливо, але надто обмежує - нагадаю - це на 25 років, половину активного життя.

та й у вашому прикладі оренда - лише половина від платежу за іпотеку. й гадаю не лише у Польщі. а колись рекламували - що один до одного. це теж свідоцтво, що житло надто сильно подорожчало порівняно з доходами.

Зараз дуже високі відсоткові ставки. За ставкою у 3-4% навіть з середньої з/п вже вистачило би.
Не забуваємо, що з роками оренда, зарплата та (скоріш за все) вартість нерухомості будуть зростати. Відсотки ж навпаки, бо зараз і так вже космічні. Тому платіж у 40% від з/п сьогодні може за 5 років перетворитися на 25%, а альтернатива у вигляді оренди навпаки зрости до 40. І якщо душа поета не витримає і вирішить все ж щось купувати через 5 років, то і ціни вже можуть бути іншими, і іпотеку вже не на 30 років, а на 25 доведеться брати.
Також є й якісь посади посередині, але мені здається там потрібна вже активна комунікація на мові країни, якою наш іммігрант поки що не володіє.
Ну і розрахунок зроблено для порівняння при однакових умовах в різних країнах, а не для реалістичного розрахунку.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 12:48

Gastarbaiter писал(а):

Зараз дуже високі відсоткові ставки. За ставкою у 3-4% навіть з середньої з/п вже вистачило би.
Не забуваємо, що з роками оренда, зарплата та (скоріш за все) вартість нерухомості будуть зростати. Відсотки ж навпаки, бо зараз і так вже космічні. Тому платіж у 40% від з/п сьогодні може за 5 років перетворитися на 25%, а альтернатива у вигляді оренди навпаки зрости до 40. І якщо душа поета не витримає і вирішить все ж щось купувати через 5 років, то і ціни вже можуть бути іншими, і іпотеку вже не на 30 років, а на 25 доведеться брати.
Також є й якісь посади посередині, але мені здається там потрібна вже активна комунікація на мові країни, якою наш іммігрант поки що не володіє.
Ну і розрахунок зроблено для порівняння при однакових умовах в різних країнах, а не для реалістичного розрахунку.

цікаво, а чому ніхто не хоче погодитися, що вартість житла зараз завищена порівняно з зп? чи добре, співвідношення зп-вартість житла за останні 15-20 років різко змінилася? :)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 13:34

У Польщі закручують гайки

https://news.finance.ua/ua/u-pol-shhi-p ... ty-polyaka
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 14:27

Hotab писал(а):У Польщі закручують гайки

https://news.finance.ua/ua/u-pol-shhi-p ... ty-polyaka

Основну увагу буде приділено тому, щоб Карти поляка не видавалися на основі підроблених документів. Також до претендентів висуватиметься вимога знання польської мови.

Ну якось ці пункти і так були фактично, екзамен на Карту Поляка проходить на польській мові. А по документам я читав що вже давно закрутили гайки - тобто приймають тільки оригінали.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 14:44

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless писал(а):Щодо "25 років родина буде змушена платити 30-40% доходу" в корні невірно. Те, що на момент видачі іпотеки може бути 30-40% від доходу сім'ї, з року в рік ставатиме все меншою і меншою часткою. Бо доходи ростуть, і реальні і номінальні, а борг і платіж рік за роком знецінюються. Звісно, не так швидко, як у гривні, але все ж - на горизонті в 10 і більше років знецінюються і злотий, і доляр, і євро.

Якось дуже шоколадно/рожево, можливо якщо працювати в якомусь ужонді то стабільність є, але дуже голословно казати, що протягом 25-30 років у людини виростуть доходи, бо 100% будуть фінансові кризи, і декрет у дружини, або пенсія/втрата роботоспроможності. Приклад, людина бере іпотеку в 40 років - в 70 років в неї явно дохід буде менший. А скоріш всього це буде якась мінімальна пенсія якщо взагалі доживе. А в 25 років у людей не те щоб великі доходи і заощадження щоб щось взяти.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 15:39

Shaman писал(а):але при цьому він так щиро розповідає першому-ліпшому про те, що він зробив. й ще дивується: а чого це на мене косо дивляться?

Тут от і криється ментальний розрив: українці як тільки знаходять якусь схему - одразу записують відео з інструкцією на Ютьюб. І всі радуються, що нагріли державу і користуються схемою. Мовчать тільки якщо схема явно протирічить букві закону.
А німці зовсім інакше реагують на ЗАКОННІ СХЕМИ: в них винуватий не той, хто придумав такі недосконалі закони, а той, хто їх використовує.
Я так думаю, що німці би і валютні каруселі чи картковий туризм засуджували...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 16:22

Shaman писал(а):цікаво, а чому ніхто не хоче погодитися, що вартість житла зараз завищена порівняно з зп? чи добре, співвідношення зп-вартість житла за останні 15-20 років різко змінилася? :)

В цілому погоджуються. Але в залежності з чим порівнювати. І в який час, в якій країні.
Наприклад, у мене був шок у 2007 році. Я розумів, що я ніколи не буду мати власного житла. Прості розрахунки показували, що чим більше чекаю, ти більше віддалаюся від можливості навіть назбирати на перший внесок. У людей були такі ж емоції, тому намагалися брати все що дають, навіть іпотеку у швейцарських франках. Я ж тоді ще не знав про циклічність, а також про можливі чорні лебеді, думав нерухомість вічно лише росте. Тому на мою думку, зараз доступніше житло в Україні ніж 15-20 років тому. Але в цілому погоджуюся, тенденція така, що вартість житла зростає більшими темпами, ніж зп
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 16:37

Shaman писал(а):цікаво, а чому ніхто не хоче погодитися, що вартість житла зараз завищена порівняно з зп? чи добре, співвідношення зп-вартість житла за останні 15-20 років різко змінилася? :)

У Польщі приблизно на тому ж рівні. 0.6-0.7 м.кв. за 1 середню з/п.
https://ksiegowosc.infor.pl/zus-kadry/w ... -roku.html
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 16:42

До речі, недавно дивився серію відео про Канадську нерухомість. То в мене така думка, що зараз там психологічний стан ринку подібний до нашого у 2007 році. Молодь втратила надію на власне житло, особливо в Торонто, Монреалі, Ванкувері... Ну як можна назбирати мільйон канадських доларів пересічному канадцю при відносно невеликих зп (порівняно з США та порівняно з цінами на нерухомість). Ніби й розвинена країна, але емігрант по суті віддасть життя, щоб орендувати/оплачувати іпотеку тим, хто раніше встиг взяти по 150-300 тис.
Цікаво, а чи можна там розглянути можливість самому збудувати собі житло. Купити ділянку в пригороді і хоч з тих же сіп-панелей побудувати дешевий будиночок, тільки щоб не переплачувати такі великі суми. Дивився блоги переселенців, то багато хто так робить в Україні - купляють ділянку в селі/маленькому містечку і своїми руками будують невеликий будинок. Там на все про все до 50 тис. виходить. Ну не думаю, що в Канаді матеріали будуть в 10 разів дорожчими.
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
  #<1 ... 23722373237423752376 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама