pesikot написав: Свого часу, мій брат зробив все можливе, щоб поступити в ЧВВАУЛ, тому що ... З 1984 року вже не діяли відстрочки для студентів ВИШів і можно було, з якоюсь йомовірністю, попасти в Афган строковиком Афган намагались уникнути усіма засобами
detroytred, ти не міг не знати, як воно було з "бажанням" попасти в Афган Але навіщо ти тягнешь сюди Арестовича ... цього брехуна. ))
Я чимало перетинався і разом служив, з тими хто був в Афганістані. І різні були випадки. Були і добровольці, і примусово (тобто під тиском) направлені, і навіть ті, хто платили, щоб туди попасти (зрозуміло, що на відповідні посади у відповідні добрі місця). Звісно я бачив і знаю, що більшість уникала, як могла направлення туди.
А от яка кількість отих добровольно хотящих? На увесь величезний совдеп. Да хз. І скільки рапортів написані під тиском? Да хз. Навіть приблизно не можу знати порядок цифр. Тому і вказав факт -- факт озвучування конкретною особою. Ти не згоден? Да без проблем. Наводь свої цифри, спростовуй.
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 20 жов, 2024 19:16, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:Арестович дає дані -- за совка в Афганістан було 1,2 млн. рапортів. Добровольців.
Арестовичу було десь 5 рочків на той час(що він взагалі знає? розвідник розвідал -в російський кураторів дізнався) я не вірю навіть у 1,2 тисячі добровольців (навіть зі складу КГБ и ГРУ) у мене старшина роти в ОВІМУ повернувся з Афгана з орденом "Червоної зірки" і пораненням, муж сестри так саме -поранення і "червона зірка" (потім років 10 тому на "афганских сайтах" прочитав , що майже всі хто мав середне і важке поранення отримали орден "Червоної зірки". Так от у 1991/92 писали журналісти, що в Афгані не служив жодний солдат, у якого хоч один з батьків мав освіту (навіть технікума було достатньо), в том числі з села. Мій старшина потрапив у Афган після року служби у березні 1980 з Болградскої десантної дівізії, нікому не казали куди везуть, погрузили в вагони-теплушки, потяг зупинявся на станціях тільки в ночі (тоді і давали їжу). А після того, як цинкові домовини отримали родичі, то всі почали уникати той Афган. Відмазаться від Афгана одному знайомому коштувало 20л одеського вина. Я коли у 90х змінював прописку, то в нашому воєнкоматі побачив стенд "наші герої афганці"-там майже 80% орденоносців були хлопці в моєї школи (вони ще з 6го класу були на обліку в міліції, курили, гроші у першокласників віднімали, вживали віно), майже всі росли без батька (тому відмазати не було кому)
а арестович бреше про добровольців))) умора ще один родич (ставший брат мужа моєї двоюрідної сестри)-теж був в Афгані по лінії КГБ (так там теж було добровольці? ні не було, а карьерний рост був гарний, з лейтенанта швидко отримав капітана за декілька командировок, правда обі ноги були простріляні, сподіваюсь, що афганцями)
Не буває тільки однієї сторони медалі. Ви хочете заперечити, що не було чималої кількості: - окучених савєцькою пропагандою про поміч братському Афганістану? - просто наївних цивільних хлопчаків, які навіть приблизно не уявляли армійських реалій навіть в звичайних місцях, а не те що в Афганістані? - романтиків, наслухавшись пісень Розембаума...? - отих самих ловців удачі та авантюристів? - блатних, які їхали по накатаним тропам штабів та служб забезпечення? - їхавшим за убд в на декілька днів?
Всі вони добровільно писали рапорти навіть без тиску. Яка їх кількість за ото стільки років тієї війни? Да хз.
Я не захищаю цифру Арестовича. На скільки вона перебільшена? Хз. Але те, що ваша 2 тисячі занадто))) презменшина, не маю ніяких сумнівів.
Ви по кому судите-то? По українцях? Ще й одеситів в якості прикладу наводите)) А через Афганістан ще йшли оті забиті інші народи совдепу... До того ж інфа більш-менш стала поширюватися коли? Під перестройку, у другій половині 80-х.
Отому 18-річному пацану навішати локшини замполіту було складно? І є рапорт, доброволець. А офіцери? Звісно потім після повернення тільки після літри водяри і то далеко не кожний зізнається, як насправді він туди поїхав.
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 20 жов, 2024 19:27, всього редагувалось 1 раз.
2035 год. Мюнхен Сидит Барабашов с бокалом Helles, млеет у камина. Рядом внуки про войну расспрашивают. - Ну в общем, дети , такая ситуация.. Когда кадыровцы зашли в Днепр, они у меня на Озерке сразу спросили: «Или расстрел, или отлюбим тебя всем взводом» - и что ты выбрал, дед? - Расстреляли меня, внучата, расстреляли!
Погибать не надо, Барабашов. Надо защищать и возвращаться живым. Как герой Успих.
Я уже два раза ремонтировал лоджию после приходов КАБов .
Прокуроры обделались по всей стране , это очень больно для меня . За это необходимо лишать званий , пенсий и т.д.
Мне обидно и другое (я уже много раз об этом писал )..... Почему этот человек вырос ,учился ,работал , завел семью , имел недвижимость и многое другое в Украине , а когда случилась война он просто топит за то чтобы все уезжали , ему что защищать нечего ? В последующем "словесном поносе " этот человек уже рассказывает про свой сон с ядерными грибами и совет своему товарищу программисту не возвращаться .
Сколько людей уже жизни отдали за Украину ? За тех кто пишет такое дерьмо на этом форуме ? Вы разве не понимаете что есть страна и ее надо защищать от нападения . Вы же писали что тоже защищали Украину и даже имеете ранения , разве вы не видите противоречия ?
Вы заметили что пишут такое дерьмо те люди , которые не желают ни служить , ни помогать стране ? Вот и вся логика . Не планировал с вами общаться , но все таки написал .....
Верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі:
"Росія зазнала втрат в Україні, досить великих втрат. Але російські збройні сили вчаться, вдосконалюються і застосовують уроки, винесені з війни. Наприкінці війни в Україні, як би вона не виглядала, російські збройні сили будуть сильнішими, ніж сьогодні. Ці сили будуть на кордоні нашого Альянсу. Ними командуватимуть ті ж самі люди, які вже сьогодні бачать у нас ворога, а потім будуть дуже злі на те, як пройшла війна. Тобто ми матимемо противника з реальними можливостями, масою і чіткими намірами. Тому ми маємо бути готовими і потребуємо сил, які зможуть йому протистояти", - підсумував він. https://espreso.tv/svit-naprikintsi-viy ... fer-kavoli
flyman написав:Джон в Мюнхені навіть не як Льоня в Мск. на останньому параді
Тут понєволє над конспірологією замислишся. Що світовий уряд, глобальні корпорації або інопланетяни валять держави, як інституції. Або насміхаються. Фрік на фрікє... Починаючи з путла (копії отого з Властєліна колєц).
fox767676 написав:Петра Павліка короновати Імператором Священої Римської Імперії від Трієста до Гуляйполя. І будуть реформи і порядок без усіляких фріків
Чехи від себе його в загальне користування більше не відпустять.
Може тільки коли він Джо за віком наздожене.
Гугл видав першим)): *Чехія, один із найближчих союзників України, дозволила своїм нафтопереробним заводам отримати понад мільярд євро надприбутку завдяки знижкам на закупівлю російської нафти і газу. Про це пише Politico, посилаючись на звіт Центру вивчення демократії та Центру досліджень енергетики та чистого повітря.*
А скільки вони на снарядах отих для нас заробили...
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 20 жов, 2024 21:21, всього редагувалось 1 раз.