Тарас Бульба написав:Квестор, враховуючи останні наїзди на Коломойського (заправки, аеросвіт) статус банку Приват непохитнувся? чи занадто великий щоби впасти?
Якось сидячи в забугорному аеропорту і чекаючи коли Аеросвіт проплатить за пальне для літака і можна буде (через кілька годин вимушеної затримки) вилетіти додому мені ДУЖЕ хотілось щоб власника Привату нарешті хтось таки "заїздив" ..чи хоча би "заїхав" .. Заправки теж...далеко НЕ "пухнасті"... але , повернімося до банок...
Приватбанк( він же- "бегемот", він же- "Привєт),-НАЙефективніший і НАЙефектніший банківський проект у наших диких і прекрасних степах!!! І таким залишається!Власне кажучи, він заслуговує кращого, в оцінці "міцності" ... але стримують ЛИШЕ:
- НЕгативна репутація власників - значний відсоток "інсайду" в корпоративному портфелі.
По поведінці бара...овець, марно прогнозувати наміри їх пастуха.
ПС. Схиляюсь до пояснення різною ситуацією з поточною гривневою ліквідністю та її перспективами в окремо взятих банках.
akurt
Податкове адміністрування - один з головних бізнес-процесів, в Україні.. і не тільки... "Розвели" вашого знайомого "як пацана".Рекомендації: читати Податковий кодекс і не тільки, НІКОЛИ і НІКУДИ НЕ ходити на усні" виклики", податківцям-клєркам НЕ вірити і НЕ боятися. Допомогу просити. Якщо не вистачає ЗНАНЬ і бажання займатись обліком і податковим адмініструванням, варто наймати професійних бухгалтерів або аудиторів, це буде дешевше і корисніше. Якщо відсутня стресостійкість, про бізнесування варто забути...ВЗАГАЛІ.
ПС. Партнерський бізнес закривати НЕ збираємось, жоден. Активно інвестуємо, посилаємо " в сад" чимось завжди незадоволених податківців, платимо ""корупційний податок", якщо попадаємось на порушеннях (як правило, без порушень НЕ вимагають);судимось, якщо перевіряючі "туплять" і "бикують", деколи , навіть, успішно.
Себто, цікаве і повноцінне життя..в диких і прекрасних степах..ТРИВАЄ...
Шановний Квесторе. Цікаво почути Ваші ідеї як Ви зменшуєте ризики втрати власних коштів при веденні партнерського бізнесу. По роду своєї діяльності неодноразово спостерігав крах бізнесу або втрати коштів при веденні спільного бізнесу найкращими друзями або найближчими родичами (рано чи пізно це відбувається у 90% випадків і добре коли все закінчується тільки зіпсованими стосунками).
Так, навколо багато прикладів тимчасовості спільного бізнесу...
Запорукою успіху є:
1) ДОВІРА, вона існує коли люди котрі є "партнерами" мають спільні світоглядні позиції, як мінімум..або просто є Друзями. Я довіряю своїм партнерам більше ніж собі.
2) ПРАВИЛА, вони укладаються ПЕРЕД початком бізнес-проекту і НЕ змінюються БЕЗ консенсусної згоди усіх учасників. Максимально деталізовуют усі концептуальні аспекти функціонування спільного бізнесу . Є НЕпорушним "ЗАКОНОМ".
3) ВІДОКРЕМЛЕННЯ , спільного бізнесу від його учасників. Себто, операційне управління здійсює ОДИН керуючий партнер, котрий лише періодично підзвітний зборам учасників. Лише кілька стратегічних питань( інвестиції, розподіл прибутку і.т.д)відносяться до компетенції зборів учасників.
Наразі, звиняйте..мій Друг( і партнер) запік м"ясо у справжній печі...і запросив нас попоїсти....я поїхав....
По поведінці бара...овець, марно прогнозувати наміри їх пастуха.
ПС. Схиляюсь до пояснення різною ситуацією з поточною гривневою ліквідністю та її перспективами в окремо взятих банках.
akurt
Податкове адміністрування - один з головних бізнес-процесів, в Україні.. і не тільки... "Розвели" вашого знайомого "як пацана".Рекомендації: читати Податковий кодекс і не тільки, НІКОЛИ і НІКУДИ НЕ ходити на усні" виклики", податківцям-клєркам НЕ вірити і НЕ боятися. Допомогу просити. Якщо не вистачає ЗНАНЬ і бажання займатись обліком і податковим адмініструванням, варто наймати професійних бухгалтерів або аудиторів, це буде дешевше і корисніше. Якщо відсутня стресостійкість, про бізнесування варто забути...ВЗАГАЛІ.
ПС. Партнерський бізнес закривати НЕ збираємось, жоден. Активно інвестуємо, посилаємо " в сад" чимось завжди незадоволених податківців, платимо ""корупційний податок", якщо попадаємось на порушеннях (як правило, без порушень НЕ вимагають);судимось, якщо перевіряючі "туплять" і "бикують", деколи , навіть, успішно.
Себто, цікаве і повноцінне життя..в диких і прекрасних степах..ТРИВАЄ...
Шановний Квесторе. Цікаво почути Ваші ідеї як Ви зменшуєте ризики втрати власних коштів при веденні партнерського бізнесу. По роду своєї діяльності неодноразово спостерігав крах бізнесу або втрати коштів при веденні спільного бізнесу найкращими друзями або найближчими родичами (рано чи пізно це відбувається у 90% випадків і добре коли все закінчується тільки зіпсованими стосунками).
Запорукою успіху є:
1) ДОВІРА, вона існує коли люди котрі є "партнерами" мають спільні світоглядні позиції, як мінімум..або просто є Друзями. Я довіряю своїм партнерам більше ніж собі.
2) ПРАВИЛА, вони укладаються ПЕРЕД початком бізнес-проекту і НЕ змінюються БЕЗ консенсусної згоди усіх учасників. Максимально деталізовуют усі концептуальні аспекти функціонування спільного бізнесу . Є НЕпорушним "ЗАКОНОМ".
3) ВІДОКРЕМЛЕННЯ , спільного бізнесу від його учасників. Себто, операційне управління здійсює ОДИН керуючий партнер, котрий лише періодично підзвітний зборам учасників. Лише кілька стратегічних питань( інвестиції, розподіл прибутку і.т.д)відносяться до компетенції зборів учасників.
Наразі, звиняйте..мій Друг( і партнер) запік м"ясо у справжній печі...і запросив нас попоїсти....я поїхав....
Дякую! Як завжди з великим задоволенням прочитав Вашу відповідь (навіть двічі, настільки вона мені сподобалась і звичайно зберіг у компі - розумна думка завше може згодиться). З Різдвом Вас та Ваших надійних друзів (про довіру і спільні світоглядні позиції сильно сказано)!
Запорукою успіху є:
Так вот ИСТИННЫЙ ответ в отношении ПРИВАТа: вы ЭТИ принципы в нём Усматриваете??? И куда денется ЕГО суперПуперМегаэффективность... , а там ещё и ферросплавы остановлены, и отделения Привата пошли ЗАКРЫВАТЬСЯ в пользу А-БанкИ ...
Банкрутство Аеросвіту - це "бізнес-проект" самого Коломойського. Він у липні минулого року прикупив МАУ, тому Світ став йому зайвий. Він його висмоктав та й викинув. Свої літаки та прибуткові рейси перевів до МАУ. Причина сих колізій, мабуть, полягає в тому, що Коломойському не вдалося отримати повний контроль над Аеросвітом. Нагадаю, що 24% належать Пінчуку та 22% - ФДМ. Спроби прибрати до рук ці пакети не були успішні.
Банкрутство Аеросвіту - це "бізнес-проект" самого Коломойського. Він у липні минулого року прикупив МАУ, тому Світ став йому зайвий. Він його висмоктав та й викинув. Свої літаки та прибуткові рейси перевів до МАУ. Причина сих колізій, мабуть, полягає в тому, що Коломойському не вдалося отримати повний контроль над Аеросвітом. Нагадаю, що 24% належать Пінчуку та 22% - ФДМ. Спроби прибрати до рук ці пакети не були успішні.
А звідки інформація по МАУ? Коломойському дійсно належить чимало авіакомпаній, але МАУ, наскільки знаю, нині контролюється Майбергом.
А звідки інформація по МАУ? Коломойському дійсно належить чимало авіакомпаній, але МАУ, наскільки знаю, нині контролюється Майбергом.
21.12.2012 / 16:06 Владельцем МАУ стала кипрская "Онтобет промоушинз лимитед" Компания "Онтобет промоушинз лимитед" (Кипр) является собственником авиакомпании "Международные авиалинии Украины" (МАУ, Киев). По данным Нацкомиссии по ценным бумагам и фондовому рынку (НКЦБФР), "Онтобет промоушинз лимитед" к концу III квартала принадлежало 25,83% акций авиакомпании. Еще 74,16% авиаперевозчика владело ООО "Кэпител инвестмент проджект" (Киев), принадлежащее ООО "Инвестмент проджектс менеджмент", владельцем которого с июня 2012 года является "Онтобет промоушинз лимитед". Согласно данным НКЦБФР, к концу второго квартала "Кэпител инвестмент проджект" принадлежало 51,64% акций МАУ, 15,91% - австрийской холдинговой компании с ограниченной ответственностью "УИА", 22,51% акций – австрийской "Ю-Ай-Эй Холдинг ГмбХ". Ранее МАУ опровергла информацию о том, что группа "Приват" либо аффилированные с ней структуры вошли в состав акционеров МАУ. "В последнее время в средствах массовой информации активно циркулируют слухи о якобы произошедших изменениях в структуре акционеров авиакомпании, спровоцированные продолжающимся углублением сотрудничества между авиакомпанией МАУ и авиакомпанией АэроСвит", - сообщала авиакомпания. В связи с этим МАУ заявила, что подобная информация не соответствует действительности, и отмечает, что в МАУ сохраняется структура акционеров, существующая с момента завершения приватизации авиакомпании в 2011 году, стабильный менеджмент и состав наблюдательного совета..... По материалам ИА «Интерфакс-Украина»
Lexan написав:А звідки інформація по МАУ? Коломойському дійсно належить чимало авіакомпаній, але МАУ, наскільки знаю, нині контролюється Майбергом.
1) Диму без вогню не бува. Акціонери МАУ не помінялись, але могли змінитись власники акціонерів, так? Спростування з боку МАУ для мене особисто є підтвердженням. 2) Передача літаків та рейсів від Аеросвіту до МАУ 100% правда.