Нерухомість в золоті..

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2627282930>
Повідомлення Додано: Сер 17 кві, 2013 09:38

budivelnik написав:Золото - консервативний продук , з швидкою зміною . але з тривалими трендами зміни ( ціни на золото рухаються в одному напрямку як правило більше пяти років
нерухомість - чітко привязана до стану справ в державі , але при цьомутак само привязана і до собівартості виготовлення + тривалий термн використання - не дає швидко змінюватись цінам.

Правильно, це два продукти з набором властивостей. Деякі властивості пересікають - деякі ні (в цитату внесені відмінності). Їх ціна коливається під впливом інфляції як і ціна будь-якого продукту.
Але я не бачу зв'язку на основі чого їх ціна має бути пов'язана? Ви берете вибірку з 96 року. Візьміть з 86 чи 76, чи ще далі. Там також проглядається зв'язок?
mju

Подякував: 210 раз.
Подякували: 491 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 кві, 2013 10:06

mju
1 Я не можу взяти з 96 чи раніше - бо не має вибірки по житлу
2 Нерухомість з золотом порівнювалась для того , щоб показати що ріст цін на житло - відповідав реальній інфляції
3 При цьому , не потрібно забувати , що інфляція в світі і інфляція у відносно закритій країні (до 1990 Україна як частка СРСР - була взагалі закрита для світових економічних процесів) проходить з різною швидкістю , але по мірі інтеграції нашої економіки в світову - відбуваються структурні зміни ціни ( наприклад швидко росте ціна продуктів і комунальних послуг і зменшується ціна автомобілів/електроніки/туристичних послуг
4 Я далекий від того , щоб рвати сорочку на грудях розповідаючи про прямий звязок ціни на золото з м2 у Києві , але при цьому пропоную звернути увагу на слідуюче
середньозважена ціна м2 = ціні 1,5 трійської унції золота
або
середньозважена ціна трійської унції = ціні 0,7 м2

Таким чином , можна припустити
Економічна політика в Україні - повязана з економічною політикою Світу таким чином що між золотом і трійською унцією склався паритет на рівні вказаний мною вище.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 00:46

budivelnik
Я думаю ви не можете взяти нище - бо нормального ринку тоді не було. І більшість житла населення отримало від держави. З золотом такого звичайно що не було. Ці дані не підходять для підтвердження ваших прогнозів.

До речі, золото несподівано трохи подешевшало. Тож згідно ваших умозаключень - нерухомість має піти за ним? Але якщо повернутися до першого посту на який я відповів - дозвольте привести цитату - "а це так на хвилинку - початок суттєвого росту ціни на нерухомість". Ви натякали на ріст цін на нерухомість, а якщо ціна нерухомості рухається з вартістю золота - то мало б і золото підростати?

То ж на мою думку золото не має суттєвої (суттєво більшої ніж інші товари) прив'язки до цін не нерухомість.
mju

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 08:30

mju написав:До речі, золото несподівано трохи подешевшало. Тож згідно ваших умозаключень - нерухомість має піти за ним?
Ви хоч читаєте про що я пишу?
1 В моєму прикладі - золото змінювалось по відношенню до житла в 5 разів від 0,2 м2 за унцію до 0,9 м2 за унцію
2 Приклад з золотом я приводив для того , щоб показати адекватність росту ціни нерухомості в 7 разів з 2001 і по сьогодні і як аргумент - показував що такий самий ріст відбувся і з золотом та нафтою
3 2 роки тому , коли золото піднялось до 1700 , я написав
Або нерухомість подорожчає до 2000 , або золото опуститься до 1500
Такий висновок я зробив на підставі того , що 70% часу з взятого періоду , ціна на золото знаходилась в діапазоні 0,7-0,8 м2 за трійську унцію
4 Сьогодні ціна=0,8. Чому повинна опускатись ціна на нерухомість ?

Висновок
Не уподобляйтесь тим , хто спочатку
а - придумав щось
б - повірив в свою фантазію
І при цьому - до цих фантазій мої повідомлення не мають жодноговідношення.
Я жодного разу не писав що нерухомість рухається однотипно з золотом, але при цьому постійно наголошував
Оптимальне співвідношення для ціни золото/нерухомість - 0,8 і при цьому чітко усвідомлюючи , що це співвідношення відноситься до сьогоднішніх економічних реалій.
Якщо завтра поміняють оподаткування в Україні . чи придумають нову технологію будівництва,чи зміниться клімат і так далі - це співвідношення може змінитись.
Але сьогодні маємо 0,8.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 09:06

budivelnik
Не апелюйте до ваших повідомлень 2річної давнини. Я їх пам'ятати не можу.
Відверто кажучи я запутався у ваших твердженнях.

budivelnik написав:Таким чином заявити що коливання на тривалому періоді золота і нерухомості проходять в однакових коридорах , але при цьому самі коливання можуть бути в різних фазах.

budivelnik написав:Я жодного разу не писав що нерухомість рухається однотипно з золотом,

Так в однакових коридорах зі сталим зміщенням чи не пов'язане? Якщо не пов'язане - то сенсу в цих порівняннях метр - унція?
стале зміщення- я додав від себе. Бо якщо це рух в однакових коридорах з змінним зміщенням - це ніяк не пов'язаний між собою рух. І аргументувати ціну метра ціною уніції не можна.
mju

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 11:00

mju написав:budivelnik
Не апелюйте до ваших повідомлень 2річної давнини. Я їх пам'ятати не можу.
Знаючи що більшість навкруги ліниві і забутьковаті, я спеціально і не чекаючи що вони самі знайдуть мої повідомлення 2-річної давності - дві сторінки тому їх продублював:
  budivelnik написав:Пон 12 кві, 2010 16:18
рік_ золото __ житло
1996 __ 401 __ ___
1997 __ 356 __ ___
1998 __ 291 __ ___
1999 __ 288 __ ___
2000 __ 285 __ ___
2001 __ 266 __ 262_______________1
2002 __ 282 __ 360_______________0,78
2003 __ 358 __ 460________________0,78
2004 __ 414 __ 725_______________0,57
2005 __ 424 __ 920_______________0,46
2006 __ 553 __ 1475_______________0,38
2007 __ 634 __ 2550_______________0,25
2008 __ 893 __ 3000_______________0,30
2009 __ 865 __ 2200_______________0,39
2010 __ 1135 __ 1700_______________0,67
2011(01-01)_ 1360 __ 1700__________0,8
2012(01-01)_ 1660 __ 1700__________0,98
2013(15-04)_ 1360 __ 1700[/b]_____0,8

mju написав:Відверто кажучи я запутався у ваших твердженнях.

budivelnik написав:Таким чином заявити що коливання на тривалому періоді золота і нерухомості проходять в однакових коридорах , але при цьому самі коливання можуть бути в різних фазах.

budivelnik написав:Я жодного разу не писав що нерухомість рухається однотипно з золотом,

Так в однакових коридорах зі сталим зміщенням чи не пов'язане?
Якщо не пов'язане - то сенсу в цих порівняннях метр - унція?
стале зміщення- я додав від себе. Бо якщо це рух в однакових коридорах з змінним зміщенням - це ніяк не пов'язаний між собою рух. І аргументувати ціну метра ціною уніції не можна.

1 Сталого зміщення між фазами - не має.
2 Коридор - приблизно однаковий і = інфляції=приблизно 6 разів росту
3 Так як ми маємо систему з двох точок які вільно коливаються в одному коридорі і ми знаємо що співідношення значень( у нашому випадку ціни) між цими точками на протязі 12 років в середньому становили 0,63 , то взявши в будь який момент ціну на будь яку з точок ми можемо з допомогою цього коефіцієнта вирахувати значення ціни іншої точки.
Це значення не є абсолютно точним , але в довгостороковій перспективі у випадку вимірів разів 10 - у 8 випадках це буде вірним.

Таким чином . маючи значення 0,63 ( середнє за 12 років і це якийсь показник в якому система збалансована)) я можу сказати
При розрахунку коли ціна золота є вірною то:
ціна м2 = 1360 / 0,63 =2158
При розрахунку коли ціна м2 є вірною
ціна золота = 1700 х 0,63 =1071
Так як станом на сьогодні значення інші - то це говорить що система не збалансована і вона сама себе буде збалансовувати , що може привести в подальшому як до падіння ціни на золото , так і до росту ціни на нерухомісь (або і те і інше одночасно

Тепер хоч зрозуміли ?
Чи Ви нафантазували , що є якийсь індикатор з допомогою якого можна з абсолютною точністю визначити будь-яке значення ?
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 21:22

budivelnik написав:Тепер хоч зрозуміли ?
Чи Ви нафантазували , що є якийсь індикатор з допомогою якого можна з абсолютною точністю визначити будь-яке значення ?

Відверто кажучи я намагаюся вас довести до думки - що Ви помиляєтеся.
Ви самі пишете, що на основі ціни золота не можна прогнозувати ринок нерухомості, а через речення вводите магічний коофіцієнт "0,63". Де логіка?
При тому кофіцієнт порахований за період часу (11років), який не покриває навіть одного циклу (спад - відновлення - підйом - насичення) ринку нерухомості.
mju

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 21:40

mju написав:
  budivelnik написав:Тепер хоч зрозуміли ?
Відверто кажучи я намагаюся вас довести до думки - що Ви помиляєтеся.
Ви самі пишете, що на основі ціни золота не можна прогнозувати ринок нерухомості, а через речення вводите магічний коофіцієнт "0,63". Де логіка?
При тому кофіцієнт порахований за період часу (11років), який не покриває навіть одного циклу (спад - відновлення - підйом - насичення) ринку нерухомості.
1 На підставі одного(тільки) індикатора не можна з високою точність прогнозувати цінову поведінку іншого(навіть явно з ним повязаного - наприклад зміна ціни на нафту не моделює точну зміну ціни на бензин , тим більше в різних країнах , адже там різна податкова поведінка . акцизні збори і так далі) , але при цьому в тривалому перерізі часу в кожній окремій державі зміна ціна ціни на бензин корелюється з зміною світових цін на нафту і левову частку часу це співвідношення близьке до константи і ця константа дорівнює(або дуже близька) середньому значенню за період
2 Ви так і не зрозуміли , що ця гілочка започаткувалась не для того щоб створити формулу привязки золота до нерухомості , а для того щоб довести адекватність зміни ціни на м2 в Києві на протязі останніх 12 років , або показати що при зміні грошової політики цінова поведінка золота ( в довготривалій перспективі) така сама як цінова поведінка м2 в Києві.
Все
Але при цьому , якщо 9 років з 12 , співвідношення ціни золота до м2 з точністю в +/-10% знаходилось близько значення в 0,63 м2 за трійську унцію
То це говорить що в цьому збізі щось є і нехтувати ним не варто.
Додам
А цих 3 роки(2006-2007-2008) в які різниця була більша ніж +/-10% - сьогодні називають періодом надування бульбашки на ринку нерухомості, тому я в своїх попередніх повідомленнях використовував коефіцієнт 0,8 ( так як для себе вважав період 2006-2008 - таким який не відображає реальну картину , тобто з точки зору математики це значення які явно вибиваються за діапазон достовірних значень)
Що дозволяє мені трошки підкоригувати свій висновок повідомленням вище:
Таким чином . маючи значення 0,8 я можу сказати
При розрахунку коли ціна золота є вірною то:
ціна м2 = 1360 / 0,8 =1700
При розрахунку коли ціна м2 є вірною
ціна золота = 1700 х 0,8 =1360

Тому я особисто вважаю , що ціна золота і м2 в Києві буде танцювати навколо коефіцієнта 0,8 і при цьому я не маю зеленого поняття куди буде рухатись золото чи нерухомість завтра. і при цьому я не проти щоб вони рухались вверх(або в мене є таке бажання- якщо Вам так більше подобається.)
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 21:56

budivelnik
Ви вживаєте словосполучення "тривалому перерізі часу", але той період який ви берете до уваги ніяк таким назвати не можна.
На мою думку ніякий кофіцієнт між ціною на золото і житло вводити не можна. Так як перш за все - золото є високоліквідним товаром, а житло не є товаром з високою ліквідністю.
mju

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 22:01

mju
Навздогін до попереднього повідомлення
На валютній гілці є світило :D Фунтік
Поросятко яке постійно суне пяточак в валютні справи
Так от цей Фунтік створив для бажаючих
Світлофор Фунтіка
В трьох словах це алгоритм який позволяє змоделювати поведінку керування заощадженнями які ведуться в даларі і в євро
Діапазон світлофора досить великий від 1/1 до 1/1,6 євро/долар
Співвідношення 50/50 - відповідає 1,3
Таким чином не зважаючи на те що коефіцієнт змінюється , існує якесь значення рівноваги ( у нашому випадку це 1,3) і по версії шановного поросятка повязано це з вагою Аірбаса і Боінга ( для який це співвідношення є оптимальним)
Тому якщо якийсь сорос кіпри чи вибуш башт близнюків і збурює ринок . все одно залізна рука економіки поверне його до 1,3
При умові що щось в світі(або в якоїсь зі сторін) концептуально не зміниться
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 2627282930>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти