|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:09
UA написав:Самый объективный индекс стоимости недвижимости - это цены от спекулянтов, не отягощенных мыслями о разъезде трех поколений в отдельное жилье.
Заберіть ( або замініть) слово спекулянти на забудовники - і отримаєте дійсно реальний індекс(ціну/хотелку - кому як зручніше) Адже спекулянти можуть тільки продати те що в них вже є , а забудовники продавши одне- відразу запускають( або не запускають) в будівництво нового. Тому - спекулянти - тимчасова ціна Забудовники - постійна.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:11
AlsoDrunk написав: budivelnik написав:1 Озвучте нормальними словами те що Ви називаєте помилками 2 Приведіть свою аргументацію і свої цифри 3 Порівняйте те що приводите з тим що бачите навколо 4 Зробіть висновки Тепер для Вас 1 Як вважаєте - по якій середній ціні продається житло в Україні ? Я вважаю що по 5500-6000 грн м2 (12000 - Київ,7000 - Топ-5,5000 - обласні,4500-райцентри,4000 - села) 2 Як вважаєте який середній розмір квартири в Україні Я вважаю - 56-58 м2 ( на підставі данних держкомстату) 3 Як вважаєте яка середня вартість квартири в Києві ? Я вважаю 70 000 доларів=560 000 грн за 56 м2 4 Як вважаєте , який середній дохід в Києві Я вважаю 5000-6000 грн 5 Як вважаєте яка середня вартість оренди жита в Києві Я вважаю - 5000 грн Після того як розглянете ці 5 пунктів - то зможете самі переконатись що формула 100 орендних плат=100 середніх доходів=середнє житло в Києві.
просто вы "вважаєте", что та ситуация, которую мы видим на рынке недвижимости сейчас, является правилом. А у меня есть мнение, что эта ситуация - не факт, что нормальная, это лишь один из множества вариантов, причем далекий от равновесной точки. Вы считаете, что так будет всегда, у меня же другое мнение.
Я не вважаю. я аналізуючи бачу що : Сутуація яка є сьогодні - є правилом останніх 15 років. Тому я вважаю , що з точністю в 90% - це правило буде відповідати ще 15 років. Тобто - зараз правило 100 середніх доходів 1 середня квартира Через 15 років буде 90-110 середніх доходів 1 середня квартира.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:15
alexandrslob написав:Мені здається це безглуздя- про 100 орендних плат. Наприклад я працюю на виробничому підприємстві, яке генерує (ну наприклад) 0,5 млн грн/місяць прибутку. Тобто за 100 місяців це 50 млн. Але ж вартість його активів (чистих)- до 5 млн грн. Ну ніяк не 10 млн і тим більш не 50000000,00грн. В оцінці бізнесу є підхід (якщо заглибитись в методи оцінки) що вартість бізнесу= вартості прибутку за останні 3! (три) роки. Так це бізнесу, а не бетону.
Є високоризиковий ( але як правило при цьому - високодохідний) Є низькоризиковий ( консервативний - але як правило високонадійний) види бізнесу. Тому готель з постійними затратами людської праці - дасть брудний прибуток в 30% до вартості самого готелю Квартира з затратами в обслугу і рекламу - дасть 20% брудного прибутку від подобової здачі в оренду Квартира здана в довготривалу оренду - дасть від 5 до 15% вже чистого прибутку ( бо витрат на оплату людської праці практично не має)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:26
cellar написав: UA написав:Сколько в Киеве продается квартир без последующей покупки другой недвижимости? 5% ну 10% максимум...Продаваны вспомнили, чтобы купить то, что они запланировали, нужно сначала продать то что у них есть. Самый объективный индекс стоимости недвижимости - это цены от спекулянтов, не отягощенных мыслями о разъезде трех поколений в отдельное жилье.
для превращения хотелки в реальность - надо найти его величество покупателя с деньгами. а тем временем, согласно вышедшим данным, увеличивается количество того, что не нашло своего покупателя с деньгами. при очень медленном снижении средней хотелки. 
Большинство из того, что не может найти своего покупателя так и будет болтаться на рынке с несоответствующей ценой. Основной целью продаж на вторичке является не получение прибыли от операций с недвижимостью, а решение житейских проблем (разъезды - переезды).
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2341 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:34
cellar написав:для превращения хотелки в реальность - надо найти его величество покупателя с деньгами. а тем временем, согласно вышедшим данным, увеличивается количество того, что не нашло своего покупателя с деньгами. при очень медленном снижении средней хотелки.
вы зря радуетесь нынешнему небольшому снижению от недавнего кратковременного пика... цыплят по осени считают (с) сбережения растут а вместе с ними и платежеспособность потенциальных покупателей
-
yura_
-
1
-
- Подякував: 1060 раз.
- Подякували: 1314 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:39
budivelnik написав: UA написав:Самый объективный индекс стоимости недвижимости - это цены от спекулянтов, не отягощенных мыслями о разъезде трех поколений в отдельное жилье.
Заберіть ( або замініть) слово спекулянти на забудовники - і отримаєте дійсно реальний індекс(ціну/хотелку - кому як зручніше) Адже спекулянти можуть тільки продати те що в них вже є , а забудовники продавши одне- відразу запускають( або не запускають) в будівництво нового. Тому - спекулянти - тимчасова ціна Забудовники - постійна.
Вот когда можно будет приехать в Киевмиськбуд и ознакомится с кучей вариантов с првом собственности, на разных этажах, разных планировок, в разных концах города тогда можно будет говорить о рыночной цене от застройщика. Сейчас же в том же Киевмиськбуде предложат зайти в тайный кабинет, где предложат мутную схему с наличкой, конвертами и какими то риэлторами. Инвестиции в стройку это не покупка недвижимости. Можно немного выиграть, а можно и всё потерять...
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2341 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:46
UA написав: budivelnik написав: UA написав:Самый объективный индекс стоимости недвижимости - это цены от спекулянтов, не отягощенных мыслями о разъезде трех поколений в отдельное жилье.
Вот когда можно будет приехать в Киевмиськбуд и ознакомится с кучей вариантов с првом собственности, на разных этажах, разных планировок, в разных концах города тогда можно будет говорить о рыночной цене от застройщика. Сейчас же в том же Киевмиськбуде предложат зайти в тайный кабинет, где предложат мутную схему с наличкой, конвертами и какими то риэлторами. Инвестиции в стройку это не покупка недвижимости. Можно немного выиграть, а можно и всё потерять...
Вас або якийсь з забудовників образив - або з логікою нелади. 1 Якщо не подобається КГС - йдіть до іншого 2 Невже у спекулянтів кожного року до продажу є 1 млн м2 які щороку є у забудовника 3 Якщо виробник хоче зекономити на податках ( цікаво Ви особисто економите чи платите 100% з лишком ?) - то Ви як справжній партіот можете заявити Ні - я не піду на різного роду махінації які дозволяють мені заплатити на 5% менше - я ці кошти краще державі віддам ( при цьому так для довідки , 5% - це середньостатистична річна зарплата)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 06 сер, 2013 21:51
yura_ написав:цыплят по осени считают (с)
ок, посмотрим что домик.нет и оператор_БД насчитают на 01.12.2013. я данные оператора_БД периодически заношу себе в ексель. пока по сравнению с месяц назад по обявлениям вижу не столько снижение цены, сколько увеличение предложения.
-
cellar
-
-
- Подякував: 455 раз.
- Подякували: 451 раз.
-
-
Профіль
-
-
|