olgerd написав:Якщо Ви відкриєте любий банківський договір там є пунк о необхідності сповіщати банк при зміні місця проживання .Внесіть зміни в відділенні банку та далі користуйтись, якщо Ви вже знаходитесь не на территоріях т.з.ДНР та ЛНР
А якщо я знаходжусь у Луганську й не змінював місця проживання, то на якій підставі мене позбавляють права власності та інших прав? Я що не громадянин? Я не кажу, що повинні працювати відділення, але чому б не давати можливість користуватись рахунком через Інтернет-банкінг?
Дякую, проте Ваші посилання абсолютно не прояснюють ситуацію. Рішення РНБОУ я читав і навів тут цитату з 8 пункту. За другим посиланням просто журналісти написали своє бачення.
Stas567 написав:Крім того, незрозуміло як бути, наприклад, з університетами, які переїхали до контрольованих територій і працівники продовжують отримувати зарплату за свою роботу на картки, які колись відкривались у Луганську.
За них не турбуйтесь їм вже переоформили картки .
Турбуюсь, бо в мене одна з карток як раз для цих цілей і ніхто нічого не переоформлював. Так що не треба балачки, якщо точно не знаєте.
Stas567 написав:посилання абсолютно не прояснюють ситуацію
8. Запропонувати Національному банку України вжити у місячний строк заходів щодо припинення обслуговування банками рахунків, у тому числі карткових, відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.
Stas567 Шановний коллєга для вирішення своїх питань пропоную Вам перейти на гілку viewtopic.php?t=151528&p=2677401#p2677401 та задавати особисті питання на гілці того банку клієнтом якого Ви є . А то щось почало тхнути тролізмом. І ще один раз Вам кажу не про інтернет-банкінг треба дбати Вам, якщо Ви знаходитесь в Луганску , а про боротьбу з окупантами в складі партизанських загонів , якщо Ви вважаєте себе Громадянином України не за паспортом , а за покликанням сердця!
Stas567 написав:посилання абсолютно не прояснюють ситуацію
8. Запропонувати Національному банку України вжити у місячний строк заходів щодо припинення обслуговування банками рахунків, у тому числі карткових, відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.
Почитайте моє перше повідомлення в цій темі. Я почав з цитування цього пункту й питання хто як його розуміє. Само по собі, Цитування цього пункту лігою, аж ніяк не прояснює ситуацію.
olgerd написав:Stas567 Шановний коллєга для вирішення своїх питань пропоную Вам перейти на гілку Как будут жить Украина и ДНР/ЛНР в случае разделения? та задавати особисті питання на гілці того банку клієнтом якого Ви є . А то щось почало тхнути тролізмом. І ще один раз Вам кажу не про інтернет-банкінг треба дбати Вам, якщо Ви знаходитесь в Луганску , а про боротьбу з окупантами в складі партизанських загонів , якщо Ви вважаєте себе Громадянином України не за паспортом , а за покликанням сердця!
Якщо б це був тролізм, а не реалії. Бажаю Вам ніколи не опинитись у такій ситуації. А що мені робити, не потрібно вказувати. Я просто питаю хто як розуміє цей пункт і пропоную обговорити законність і нормальність такого положення справ.
olgerd написав:Stas567 Шановний коллєга для вирішення своїх питань пропоную Вам перейти на гілку Как будут жить Украина и ДНР/ЛНР в случае разделения? та задавати особисті питання на гілці того банку клієнтом якого Ви є . А то щось почало тхнути тролізмом. І ще один раз Вам кажу не про інтернет-банкінг треба дбати Вам, якщо Ви знаходитесь в Луганску , а про боротьбу з окупантами в складі партизанських загонів , якщо Ви вважаєте себе Громадянином України не за паспортом , а за покликанням сердця!
Якщо б це був тролізм, а не реалії. Бажаю Вам ніколи не опинитись у такій ситуації. А що мені робити, не потрібно вказувати. Я просто питаю хто як розуміє цей пункт і пропоную обговорити законність і нормальність такого положення справ.
На мою думку, це незаконно. Проте, незаконніть (протиправність) таких рішень має встановити лише суд (до того ж суд адміністративний, а не загальної юрсидикції). Якщо ви юрист — то звертайтесь до суду з адміністративном позовом проти НБУ.
А якщо не юрист, то раджу вам вирішити це питання простіше: зареєструйтесь за місцем тимчасового перебування (не проживання) на будь-якій території, яка контролюється Україною (не є ані тимчасово окупованою, ані тимчасово непідконтрольною), і отримаєте повне поновлення ваших цивільних прав, в тому числі — прав користування та розпорядження коштами та банківськими рахунками.
Ну ще зарано говорити про позови проти НБУ, бо вони жодних рішень не приймали та й не зобов'язані, бо це тільки рекомендації. Я все-таки сподіваюсь на їх адекватність і що вони приймуть рішення адекватне. olgerd, мова не про соц. виплати, а зовсім про інше. Мова про те, що є мої гроші, моя власність, і хочуть заблокувати доступ до них. Це маячня та беззаконня, до того ж приклад з університетами я вже навів і вони дислокуються на території, контрольованій укр. владою, як і говорить пан Москаль.
Stas567 написав:Хіба всі рахунки, відкриті в АРК заблокували? Я думав, що тільки ПриватБанк так зробив, а всі інші могли скористатись своїми коштами на материковій Україні чи через Інтернет-банкінги. Чесно кажучи, якщо заблокують можливість користування моїми коштами, то це просто свавілля та не є нормальним. А на окупованих територіях і так зараз банки не працюють, тому тут нічого нового. Мене більше цікавить можливість продовжувати користуватись свої коштами.
Маєте зареєструватись за новим місцем проживання або тимчасового перебування — і всі ваші права будет поновлено.
А хіба зміна місця проживання вкладника автоматично означає зміну місця відкритя його рахунків?
відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях
Щоб все було "юридично бездоганно", крім цього слід ЩЕ і позакривати всі рахунки в АТО а потім знову їх відкрити на контрольованих територіях