Платинум Банк - БАНКРОТ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
  #<1 ... 877878879880881 ... 3068>
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:49

Re: Платинум Банк

Банк ходячий мертвец с конца сентября. Валюту забрать невозможно.
До НГ раз в неделю по 50$ давали, сейчас даже гривной не могут наскрести.
ukrprom2014

Подякував: 29 раз.
Подякували: 212 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:51

Scholar написав:Показники балансу Платинума станом на 30.09.2014:
- валютний іпотечний портфель в грн еквіваленті - ~400 млн грн
- валютні депозити фізосіб в грн еквіваленті - ~ 1 100 млн грн
Увага питання!
Де дірка від бублика?

Вы хотите сказать у Платинума нет других активов в валюте?
cus

Подякував: 76 раз.
Подякували: 12 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:53

Михаил777
так swift попробуйте и будет счастье)
kvasov

Подякував: 1 раз.
Подякували: 6 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:55

kreuz написав:
  Scholar написав:
kreuz написав:[quote="2817522:Scholar"]
Отчетность в сети, как считать коэф - там же, калькулятор у Вас есть, отдельных "гривневой" и "валютной" ликвидности не существует, ликвидность есть одна (или ее нет).

В начале года на форуме представитель Платинума назвал валютное кредитование неназванных юрлиц "операциями по регулированию ликвидности". Переводить на общепонятный язык?

Переведите, чего уж там. И почему тогда многие банки имеют трудности с выплатой валюты при наличии гривны?

1. Слив
2. Перечислите, пожалуйста, эти "многие" банки

Неоднократно случались моменты отсутствия валюты даже в Привате, с гривней проблем не наблюдал, хотя опасения были.

Если Вы там чего страшного насчитали, публикуйте, обсудим, проанализмруем, может поправим, а может и согласимся. Я так понимать, что недостаток валютной ликвидности скорее рано, чем поздно спровоцирует (?) или приведёт к неликвидности гривневой, но каков механизм этого процесса? Пока это выглядит как нагнетание и провокация, особенно учитывая Ваши намёки вместо открытого предметного обсуждения отчётности. Если же Вы нас хотели лишь предупредить о потенциальной опасности, то Вы сделали это уже не раз. Кто хотел - послушал, у остальных видимо порог чувствительности не достигнут. В чём смысл Вашего участия?[/quote]

Вистачить? viewtopic.php?t=1279#p2817906
Scholar

Подякував: 156 раз.
Подякували: 125 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:56

Tigra написав:Со вчерашнего дня новые тарифы на валютные SWIFT-переводы:
Срочный (1 день) - 4% (min 50)
Обычный (3 дня) - 2% (min 30)

Мда.. напрягает что-то. Как у Буйнова:)
Спасибо, что обратили внимание.
aclan

Подякував: 37 раз.
Подякували: 26 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:56

cus написав:
Увага питання!
Де дірка від бублика?

Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує
Scholar

Подякував: 156 раз.
Подякували: 125 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 16:59

Platinum Bank, прошу все ж прокоментувати мої повідомлення:
  ViPerSon написав:26 грудня 2014 року я здійснив придбання авіа квитків за допомогою сайту Trip.ua (пізніше з'ясувалося, що власники сайту греки і банк грецький). Всі розрахунки вартості квитка під час оформлення на сайті та під час оплати карткою відбувалися в гривні.
Сума, яку виставили для оплати була та ж сама - 7 320,46 грн.
По якій і відбулося придбання за допомогою моєї картки Віза. Про що банк мене повідомив СМС.
Однак 31.12.2014 було здійснено транзакцію по цій операції в сумі 7673,89 грн., а також з мене була знята додаткова комісія в сумі 76,74 грн. за конвертацію валюти.
Таким чином придбання квитків мені обійшлося на 430,63 гривні дорожче.

Хто ж вкрав (іншого слова не находжу) в мене ці кошти?

Варіант 1.
Шахраї Trip.ua.
Вони насправді лише заблокували суму 7 320,46 грн. на рахунку, а списали суму в валюті, перевівши гривню по курсу НБУ. Про це ніби-то свідчить і виписка з банку, в якій по цій транзакції зазначено: "Покупка (в валюте расчетов 464,24 USD)"
Однак представник агенства стверджує, що ніякої валюти банку не виставляли, а виставляли суму в гривнях, яку і отримали. На підтвердження вислали мені скрін своєї транзакції.

Варіант 2.
Так звана "подвійна конвертація" в банку.
Рахунок виставляється в гривні.
Банк бачить, що виставляє іноземна установа і робить конвертацію в долар по курсу Візи.
Після цього "придбає" валюту по комерційному курсу і списує з мого рахунку кошти, які пішли на "конвертацію". Ніби-то.
Продавцю при цьому перераховуються кошти, які були виставлені.
Чисто банківська афера.
Якщо я вірно зрозумів технологію.

Для з'ясування обставин справи і прийняття рішення як діяти далі - чи то порушувати проти агенства кримінальну справу по статті 190 ККУ, чи то подавати до суду на банк для повернення незаконно стягнутих коштів я вчора звернувся до банку з запитом про надання виписки (вище наведено) і з вимогою пояснень щодо вказаної транзакції та надання посвідчених копій документів, що були підставою для списання коштів з мого рахунку.
Обіцяли направити мені відповідь на протязі 30 днів.
До отримання офіційної відповіді дуже хотілося б почути коментар даної ситуації від кваліфікованого представника банку.

та:
  ViPerSon написав:
  makor06 написав:На этапе блокировки банк не знает сумму которую выставит МПС к возмещению. Но там в примечании есть "(в валюте расчетов 464,24 USD)" - тоесть это самый крутой банк, который таки пишет сколько у него запросили долларов в результате и говорит клиенту....) Уважуха

В мене є підозра, що все ж це банк.
Пояснюю чому.
При придбанні товару на ібеї з "валютою розрахунку" відмінної від долара та використанням конвертації ПП в гривню банк також пише "валютою розрахунку" долари, хоча їх там близько немає.
Тому і вимагаю від банку саме документи, а не ними створений текст.

До останньої цитати в мене вже є що добавити.
Перевірив всю виписку про операції за останній місяць і впевнений в тому, що суми "в валюте расчетов ХХХ,ХХ USD" банк малює сам і нічого він не отримує про валюту зовні.
Підтвердження - придбання на Амазоні на суму 55,43 USD, але рахунок прошу виставити в гривнях, в результаті банк малює: "в валюте расчетов 58,39 USD".
І так по всіх операціях в гривні з закордонними отримувачами - жодна сума не співпадає з реальними. Тобто вони всі "намальовані" банком. Потрібно лише знати механізм цього малювання.

P.S. Хотів відправити банку приватне повідомлення, але поки що не можу - система не дозволяє. Після скількох моїх повідомлень це можливо буде зробити?
ViPerSon

Подякував: 0 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 17:01

Валим?
novichok

Подякував: 36 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 17:02

Scholar написав:
cus написав:
Увага питання!
Де дірка від бублика?

Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує

Вы хотите сказать что эти 400 млн. гарантированный невозврат?
cus

Подякував: 76 раз.
Подякували: 12 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2015 17:07

Днепропетровск, отделение на пр.Карла Маркса.

Сегодня забирал проценты по закончившемуся долларовому вкладу, выдали без вопросов 200 долларов, в кассе явно было нааамного больше в наличии.

Снял также с "Вильных коштив" 3 тыщи гривень, спросили мимоходом - зачем гривню забираю, сказал, что несу в ПУМБ, открываю время от времени баксовые вклады (с конвертацией, вношу гривню), тоже направили в кассу, но сказали, что возможно "Платинум" сам родит в ближайшее время какие-то условия по конвертированию, можно через недельку-другую спросить. Пока еще непонятно, как поступят, разрешат всем открывать "с улицы" (как ПУМБ) или только уже существующие гривневые депо конвертить. Пока только на уровне слухов, но все-равно респект Платинуму, уже вот год, как добиваюсь, чтобы мою гривню на текущем счете они сконвертили и я бы разместился лучше в долларе, не меняя банк, пусть даже и на годовой депозит. А то дисбаланс получается, накачиваю ПУМБ пока :)
GRooVal

Подякував: 47 раз.
Подякували: 30 раз.

Профіль

#<1 ... 877878879880881 ... 3068>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор