|
Платинум Банк - БАНКРОТ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:49
Банк ходячий мертвец с конца сентября. Валюту забрать невозможно. До НГ раз в неделю по 50$ давали, сейчас даже гривной не могут наскрести.
-
ukrprom2014
-
-
- Подякував: 29 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:51
Scholar написав:Показники балансу Платинума станом на 30.09.2014: - валютний іпотечний портфель в грн еквіваленті - ~400 млн грн - валютні депозити фізосіб в грн еквіваленті - ~ 1 100 млн грн Увага питання! Де дірка від бублика?
Вы хотите сказать у Платинума нет других активов в валюте?
-
cus
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:53
Михаил777 так swift попробуйте и будет счастье)
-
kvasov
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 6 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:55
kreuz написав: Scholar написав:kreuz написав:[quote="2817522:Scholar"] Отчетность в сети, как считать коэф - там же, калькулятор у Вас есть, отдельных "гривневой" и "валютной" ликвидности не существует, ликвидность есть одна (или ее нет).
В начале года на форуме представитель Платинума назвал валютное кредитование неназванных юрлиц "операциями по регулированию ликвидности". Переводить на общепонятный язык?
Переведите, чего уж там. И почему тогда многие банки имеют трудности с выплатой валюты при наличии гривны?
1. Слив 2. Перечислите, пожалуйста, эти "многие" банки
Неоднократно случались моменты отсутствия валюты даже в Привате, с гривней проблем не наблюдал, хотя опасения были. Если Вы там чего страшного насчитали, публикуйте, обсудим, проанализмруем, может поправим, а может и согласимся. Я так понимать, что недостаток валютной ликвидности скорее рано, чем поздно спровоцирует (?) или приведёт к неликвидности гривневой, но каков механизм этого процесса? Пока это выглядит как нагнетание и провокация, особенно учитывая Ваши намёки вместо открытого предметного обсуждения отчётности. Если же Вы нас хотели лишь предупредить о потенциальной опасности, то Вы сделали это уже не раз. Кто хотел - послушал, у остальных видимо порог чувствительности не достигнут. В чём смысл Вашего участия?[/quote] Вистачить? viewtopic.php?t=1279#p2817906
-
Scholar
-
-
- Подякував: 156 раз.
- Подякували: 125 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:56
Tigra написав:Со вчерашнего дня новые тарифы на валютные SWIFT-переводы: Срочный (1 день) - 4% (min 50) Обычный (3 дня) - 2% (min 30)
Мда.. напрягает что-то. Как у Буйнова:) Спасибо, что обратили внимание.
-
aclan
-
-
- Подякував: 37 раз.
- Подякували: 26 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:56
cus написав: Scholar написав:Показники балансу Платинума станом на 30.09.2014: - валютний іпотечний портфель в грн еквіваленті - ~400 млн грн - валютні депозити фізосіб в грн еквіваленті - ~ 1 100 млн грн Увага питання! Де дірка від бублика?
Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує
-
Scholar
-
-
- Подякував: 156 раз.
- Подякували: 125 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 16:59
Platinum Bank, прошу все ж прокоментувати мої повідомлення: ViPerSon написав:26 грудня 2014 року я здійснив придбання авіа квитків за допомогою сайту Trip.ua (пізніше з'ясувалося, що власники сайту греки і банк грецький). Всі розрахунки вартості квитка під час оформлення на сайті та під час оплати карткою відбувалися в гривні. Сума, яку виставили для оплати була та ж сама - 7 320,46 грн. По якій і відбулося придбання за допомогою моєї картки Віза. Про що банк мене повідомив СМС. Однак 31.12.2014 було здійснено транзакцію по цій операції в сумі 7673,89 грн., а також з мене була знята додаткова комісія в сумі 76,74 грн. за конвертацію валюти. Таким чином придбання квитків мені обійшлося на 430,63 гривні дорожче. Хто ж вкрав (іншого слова не находжу) в мене ці кошти? Варіант 1. Шахраї Trip.ua. Вони насправді лише заблокували суму 7 320,46 грн. на рахунку, а списали суму в валюті, перевівши гривню по курсу НБУ. Про це ніби-то свідчить і виписка з банку, в якій по цій транзакції зазначено: "Покупка (в валюте расчетов 464,24 USD)" Однак представник агенства стверджує, що ніякої валюти банку не виставляли, а виставляли суму в гривнях, яку і отримали. На підтвердження вислали мені скрін своєї транзакції. Варіант 2. Так звана "подвійна конвертація" в банку. Рахунок виставляється в гривні. Банк бачить, що виставляє іноземна установа і робить конвертацію в долар по курсу Візи. Після цього "придбає" валюту по комерційному курсу і списує з мого рахунку кошти, які пішли на "конвертацію". Ніби-то. Продавцю при цьому перераховуються кошти, які були виставлені. Чисто банківська афера. Якщо я вірно зрозумів технологію. Для з'ясування обставин справи і прийняття рішення як діяти далі - чи то порушувати проти агенства кримінальну справу по статті 190 ККУ, чи то подавати до суду на банк для повернення незаконно стягнутих коштів я вчора звернувся до банку з запитом про надання виписки (вище наведено) і з вимогою пояснень щодо вказаної транзакції та надання посвідчених копій документів, що були підставою для списання коштів з мого рахунку. Обіцяли направити мені відповідь на протязі 30 днів. До отримання офіційної відповіді дуже хотілося б почути коментар даної ситуації від кваліфікованого представника банку.
та: ViPerSon написав: makor06 написав:На этапе блокировки банк не знает сумму которую выставит МПС к возмещению. Но там в примечании есть "(в валюте расчетов 464,24 USD)" - тоесть это самый крутой банк, который таки пишет сколько у него запросили долларов в результате и говорит клиенту....) Уважуха
В мене є підозра, що все ж це банк. Пояснюю чому. При придбанні товару на ібеї з "валютою розрахунку" відмінної від долара та використанням конвертації ПП в гривню банк також пише "валютою розрахунку" долари, хоча їх там близько немає. Тому і вимагаю від банку саме документи, а не ними створений текст.
До останньої цитати в мене вже є що добавити. Перевірив всю виписку про операції за останній місяць і впевнений в тому, що суми " в валюте расчетов ХХХ,ХХ USD" банк малює сам і нічого він не отримує про валюту зовні. Підтвердження - придбання на Амазоні на суму 55,43 USD, але рахунок прошу виставити в гривнях, в результаті банк малює: " в валюте расчетов 58,39 USD". І так по всіх операціях в гривні з закордонними отримувачами - жодна сума не співпадає з реальними. Тобто вони всі "намальовані" банком. Потрібно лише знати механізм цього малювання. P.S. Хотів відправити банку приватне повідомлення, але поки що не можу - система не дозволяє. Після скількох моїх повідомлень це можливо буде зробити?
-
ViPerSon
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:01
Валим?
-
novichok
-
-
- Подякував: 36 раз.
- Подякували: 311 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:02
Scholar написав:cus написав: Scholar написав:Показники балансу Платинума станом на 30.09.2014: - валютний іпотечний портфель в грн еквіваленті - ~400 млн грн - валютні депозити фізосіб в грн еквіваленті - ~ 1 100 млн грн Увага питання! Де дірка від бублика?
Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує
Вы хотите сказать что эти 400 млн. гарантированный невозврат?
-
cus
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:07
Днепропетровск, отделение на пр.Карла Маркса. Сегодня забирал проценты по закончившемуся долларовому вкладу, выдали без вопросов 200 долларов, в кассе явно было нааамного больше в наличии. Снял также с "Вильных коштив" 3 тыщи гривень, спросили мимоходом - зачем гривню забираю, сказал, что несу в ПУМБ, открываю время от времени баксовые вклады (с конвертацией, вношу гривню), тоже направили в кассу, но сказали, что возможно "Платинум" сам родит в ближайшее время какие-то условия по конвертированию, можно через недельку-другую спросить. Пока еще непонятно, как поступят, разрешат всем открывать "с улицы" (как ПУМБ) или только уже существующие гривневые депо конвертить. Пока только на уровне слухов, но все-равно респект Платинуму, уже вот год, как добиваюсь, чтобы мою гривню на текущем счете они сконвертили и я бы разместился лучше в долларе, не меняя банк, пусть даже и на годовой депозит. А то дисбаланс получается, накачиваю ПУМБ пока 
-
GRooVal
-
-
- Подякував: 47 раз.
- Подякували: 30 раз.
-
-
Профіль
-
-
|