|
Платинум Банк - БАНКРОТ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:08
Подскажите, пожалуйста, при переводе на картсчет 2625 с р/с в другом банке ошибка 3000 - неверный счет получателя. С чем это может быть связано? карта в Платинуме мгновенная Visa Electron, номер счет и все реквизиты проверили ...
-
Arien
-
-
- Подякував: 168 раз.
- Подякували: 74 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:08
ViPerSon успокойтесь никто не крал ваши деньги))) вы сами пишите что счёт был в дол, а оплачивали вы гривной. У Платинума очень низкий курс блокиновки по валютным операциям (насегодня 16) а списание уже проходит по иному курсу (последний месяц курс в отделении = курсу списания) насегодня это 16,52 + 1% (комиссия за конвертацию) = 16,69 грн/дол. если вы проверите по датам СПИСАНИЯ своих операций курс установленный банком поймёте что всё предельно честно. по операции с сайта Амазон, если у вас в выписке стоит сумма большая чам в ордере советаю связаться с сайтом они иногда этим грешат, но по первому требованию исправляют ситуацию (если это не налоги которые вы не заметили сразу)
-
Ninulik
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:09
[/quote] Вы хотите сказать у Платинума нет других активов в валюте?[/quote] Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує[/quote]
Вы хотите сказать что эти 400 млн. гарантированный невозврат?[/quote]
400млн грн по нынешнему курсу 25.3млн уе, не так уж и много. Банк в свое время кредитовал с первоначальным взносом 50% так что ситуация получше чем у других. А вот с кредитованием неведомых юриков вопрос.
Но я верю в Платину, правда валюту забрал, гривну оставил
-
PUnder
-
-
- Подякував: 42 раз.
- Подякували: 185 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:11
ViPerSon написав:Platinum Bank, прошу все ж прокоментувати мої повідомлення: ViPerSon написав:26 грудня 2014 року я здійснив придбання авіа квитків за допомогою сайту Trip.ua (пізніше з'ясувалося, що власники сайту греки і банк грецький). Всі розрахунки вартості квитка під час оформлення на сайті та під час оплати карткою відбувалися в гривні. Сума, яку виставили для оплати була та ж сама - 7 320,46 грн. По якій і відбулося придбання за допомогою моєї картки Віза. Про що банк мене повідомив СМС. Однак 31.12.2014 було здійснено транзакцію по цій операції в сумі 7673,89 грн., а також з мене була знята додаткова комісія в сумі 76,74 грн. за конвертацію валюти. Таким чином придбання квитків мені обійшлося на 430,63 гривні дорожче. Хто ж вкрав (іншого слова не находжу) в мене ці кошти? Варіант 1. Шахраї Trip.ua. Вони насправді лише заблокували суму 7 320,46 грн. на рахунку, а списали суму в валюті, перевівши гривню по курсу НБУ. Про це ніби-то свідчить і виписка з банку, в якій по цій транзакції зазначено: "Покупка (в валюте расчетов 464,24 USD)" Однак представник агенства стверджує, що ніякої валюти банку не виставляли, а виставляли суму в гривнях, яку і отримали. На підтвердження вислали мені скрін своєї транзакції. Варіант 2. Так звана "подвійна конвертація" в банку. Рахунок виставляється в гривні. Банк бачить, що виставляє іноземна установа і робить конвертацію в долар по курсу Візи. Після цього "придбає" валюту по комерційному курсу і списує з мого рахунку кошти, які пішли на "конвертацію". Ніби-то. Продавцю при цьому перераховуються кошти, які були виставлені. Чисто банківська афера. Якщо я вірно зрозумів технологію. Для з'ясування обставин справи і прийняття рішення як діяти далі - чи то порушувати проти агенства кримінальну справу по статті 190 ККУ, чи то подавати до суду на банк для повернення незаконно стягнутих коштів я вчора звернувся до банку з запитом про надання виписки (вище наведено) і з вимогою пояснень щодо вказаної транзакції та надання посвідчених копій документів, що були підставою для списання коштів з мого рахунку. Обіцяли направити мені відповідь на протязі 30 днів. До отримання офіційної відповіді дуже хотілося б почути коментар даної ситуації від кваліфікованого представника банку.
та: ViPerSon написав: makor06 написав:На этапе блокировки банк не знает сумму которую выставит МПС к возмещению. Но там в примечании есть "(в валюте расчетов 464,24 USD)" - тоесть это самый крутой банк, который таки пишет сколько у него запросили долларов в результате и говорит клиенту....) Уважуха
В мене є підозра, що все ж це банк. Пояснюю чому. При придбанні товару на ібеї з "валютою розрахунку" відмінної від долара та використанням конвертації ПП в гривню банк також пише "валютою розрахунку" долари, хоча їх там близько немає. Тому і вимагаю від банку саме документи, а не ними створений текст.
До останньої цитати в мене вже є що добавити. Перевірив всю виписку про операції за останній місяць і впевнений в тому, що суми " в валюте расчетов ХХХ,ХХ USD" банк малює сам і нічого він не отримує про валюту зовні. Підтвердження - придбання на Амазоні на суму 55,43 USD, але рахунок прошу виставити в гривнях, в результаті банк малює: " в валюте расчетов 58,39 USD". І так по всіх операціях в гривні з закордонними отримувачами - жодна сума не співпадає з реальними. Тобто вони всі "намальовані" банком. Потрібно лише знати механізм цього малювання. P.S. Хотів відправити банку приватне повідомлення, але поки що не можу - система не дозволяє. Після скількох моїх повідомлень це можливо буде зробити?
До відома - для використання гривні в зовнішньоекономічних розрахунках потрібна індивідуальна ліцензія НБУ, жоден закордонний мерчант не в змозі виставити прямий рахунок від себе у гривні, те що малюють суму в гривні - це еквівалент, фікція
-
Scholar
-
-
- Подякував: 156 раз.
- Подякували: 125 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:17
PUnder написав:
Вы хотите сказать у Платинума нет других активов в валюте?[/quote] Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує[/quote] Вы хотите сказать что эти 400 млн. гарантированный невозврат?[/quote] 400млн грн по нынешнему курсу 25.3млн уе, не так уж и много. Банк в свое время кредитовал с первоначальным взносом 50% так что ситуация получше чем у других. А вот с кредитованием неведомых юриков вопрос. Но я верю в Платину, правда валюту забрал, гривну оставил[/quote] Гарантированный невозврат - это 700 млн валюты юрикам. По ипотечным физикам - вопрос после валютных меморандумов НБУ и социалистических запретов изъятия жилья у кредитчиков Вот считайте: В наличии 700млн с нулевым возвратом и 400 млн с неполным возвратом При этом вкладчикам вернуть нужно - 1 100 млн Или вкладчики согласятся на неполный возврат и простят банку часть депозитов? Рабы - простят Верить можно было Хорайзону, пока это был их проект, фортелей с валютными кредитами юрикам-инсайдерам не было, на отчетность и показатели любо-дорого смотреть было. Но с тех пор "мир изменился" 
Востаннє редагувалось Scholar в Вів 13 січ, 2015 17:21, всього редагувалось 1 раз.
-
Scholar
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:19
"Я верю Платинуму, правда валюту забрал..." Тиха украинская ночь, но сало лучше перепрятать 
-
Scholar
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:20
cus написав: Scholar написав:cus написав:[quote="2817906:Scholar"]Показники балансу Платинума станом на 30.09.2014: - валютний іпотечний портфель в грн еквіваленті - ~400 млн грн - валютні депозити фізосіб в грн еквіваленті - ~ 1 100 млн грн Увага питання! Де дірка від бублика?
Вы хотите сказать у Платинума нет других активов в валюте?
Є. Валютні "кредити" невідомим юрособам. У роздрібного банку, який юросіб не кредитує
Вы хотите сказать что эти 400 млн. гарантированный невозврат?[/quote] 700 млн
-
Scholar
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:20
Arien написав:Подскажите, пожалуйста, при переводе на картсчет 2625 с р/с в другом банке ошибка 3000 - неверный счет получателя. С чем это может быть связано? карта в Платинуме мгновенная Visa Electron, номер счет и все реквизиты проверили ...
А "все реквизиты" -- эт ВАШ ИНН и ФИО надеюсь?  Или ЕДРПОУ банка? 
-
clientage
-
1
1
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Заблокований
- Подякував: 2686 раз.
- Подякували: 4083 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:22
Scholar написав:"Я верю Платинуму, правда валюту забрал..." Тиха украинская ночь, но сало лучше перепрятать 
Сало-валюту перепрятал, гривне-хлеб на месте  а шо делать. Олени втопчут и меня 
-
PUnder
-
-
- Подякував: 42 раз.
- Подякували: 185 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 січ, 2015 17:25
GRooVal написав:возможно "Платинум" сам родит в ближайшее время какие-то условия по конвертированию, можно через недельку-другую спросить.
Оперативнее надо быть, пока они родят, все уже в ПУМБе будут. Кассу Платины и ПУМБа сравнивать сложно, в последнем пачки из всех видов валют. И для кого это интересно думают, для финбанковцев? Конвертнуть-то на бумаге можно, но тут и нал привлеченный пока выдать проблема.
-
aclan
-
-
- Подякував: 37 раз.
- Подякували: 26 раз.
-
-
Профіль
-
-
|