Tarantino написав:
Те, що мене цікавить ціна без розшифровки - то вже ваша фантазія. І я не розумію що вам у моєму дописі здалося фантазією.budivelnik написав:
1 Я особисто чітко знаю що коробка коштує 150 доларів/м2Tarantino написав: Я не збираюся будувати в Києві 200, будуватиму в передмісті біля 160. Коли мені пропонували біля 400 за коробку - то уточнювали що в неї входить, досить чітко. У вас є сумнів, що коробка будується за такі гроші? Я Вам скажу - це легко. Більше того, це одна з найвищих цін, що мені називалася.
І ще, перепрошую, але вашого запрошення не потребую, щоб щось писати чи читати.
2 Я так само чітко знаю , що в слові коробка - відсутні вікна/двері/утеплення/дах/комунікації/зовнішня і внутрішня штукатурка/підлога/вартість землі
3 Так само я чітко знаю , що у випадку коли на участку вартістю в 20000 доларів будується коробка метражом в 160 м2 , то тільки вартість землі здорожчує вартість коробки практично в 2 рази з 150 доларів/м2 до 150 + 20000/160=275 доларів/м2
4 Точно так само я знаю що утеплення=300 грн/м2 стіни , дах мінімум 400 грн/м2, комунікації ще мінімум 100 000 грн....
Тому ще раз і для фантазерів
Якщо комусь пообіцяли щось зробити без розшифровки що і сказали тільки скільки це коштує - то це те саме що
Купувати червону машину за 100 000 грн без привязки до моделі , року випуску і стану....
1 Я забудовник , тому краще від Вас знаю яким терміном що називається.
Тому при словосполучені
Збудувати коробку .... - я розумію і впевнений на 100% , що ні вартість землі , ні інженерні коммунікації в цю ціну не включені
Ви можете фантазувати що це не так - але дійсність душе швидко доведе Вам що ваші мрії - це нічим не підтверджені фантазії
2 Навіть якщо є слово коробка і забудовник обіцяє що це коробка з вікнами/дверима/дахом - то все одно не ясно які параметри якості заховані під цими слова ( і ясно що й ціни також)
3 90% тут присутніх не знають , що площа будинку може мірятись як по зовнішніх розмірах , так і по внутрішніх і якщо не забити в договорі чітко - може виявитись що Ви отримаєте на 30% менше від того на що розраховуєте
Різниця між цими площами легко може становити 20-30 %
Тобто будинок з зовнішніми розмірами в 10 х 16 м = 160 м2 , в реалі буде мати загальну площу максимум в 120 м2 ( ще 40 м2 зїсть площа стін)
І так далі і тому подібне
Тому пройдіться по одній з ссилок в моєму підписі і ознайомтесь з кошторисом який вже склав я - там є як обєми так і ціни , і вже після ознайомлення з чіткою аргументацією можете виходити сюди , бо в противному разі Ви виглядаєте тим ображеним на якому воду возять...
ПС
Якщо я в чомусь не правий - Ви завжди зможете на власних прикладах показати де.
Якщо я правий - то Ви просто зекономите якусь певну суму грошей не починаючи те що не зможете профінансувати.