|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? - 2015 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: П'ят 01 тра, 2015 13:12
в продовження теми ОКРЖН тут обліківка Адвокат придбала в Гранд Лайф минулого року ПА500 широкоформатку квартиру і радувався, що дешево, а тепер ПА500 в Ірпені валом. У 2013 у Ворзелі м2 був 4900 грн.м2 у новобудоі або 600$. А в таку ціну тепер спокіно можна скуповуватися в майже готову у Ірпені/Бучі. Крім того, дають рострочку забудовники і фіксують ціну в гривні при 50% початковому внеску.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 01 тра, 2015 13:17
flyman написав: baraka написав: flyman написав:А ціни в новобудовах 8000-12000 грн.м2 8к на рівні котловану, 12к у майже збудованому, і при 100% оплаті ще й буде знижка. І наскільки я знаю купують жителя пригорода в пригороді, щоб бути недалеко від батьків. А жителі Києва, та понаїхи теж більше орієнтуються на передмістя. п.с. був на переглядах в Бучі. Висновок - Київські новобудови смокчуть, Буча - рулить.
муха, где ты пропадал ? Как там цены на цоколя в Польше ?
шаромиги модеру наплакались, що це я їм продавлюю ціни і вібираю останні крихти і мене забанили. Але ціни падати не перестали. Цоколя в Польщі не цікавлять, а цікавить на даний момент реєстрація на подачу документів на візу Д і також на запис на співбесіду на отримання карти поляка. Тим часом підзапрягся в шаромижно-прогерскій фірмі в Києві на 10ойро/година для підтримки форми і зараз іде параленьо ідуть співбесіди про 3..4куе у Львові/Києві. Зімаю за 1200 грн. + 200 грн комп. послуги в Ірпені в приватному секторі недалеко від ж.д станції. Знайшов по прямому оголошенні від господині, без посередників. До роботи пряма маршрутка без пересадок (їхати майже годину, можна в дорозі вчити польську мову або дрімати) + 20 для хотьби пішки. Фірма годує обідами, тому нема потреби готувати судок і бутерброди.
а хіба не легше зняти туж кімнату в 5хв хотьби від роботи??? 
-
studpart
-
-
- Заблокований
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 35 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 тра, 2015 13:26
studpart написав:а хіба не легше зняти туж кімнату в 5хв хотьби від роботи??? 
не легше так як 1) в Києві ціна вища 2) співвідношення ціна/вартість гірша 3) вихід на варіанти у 99% через посередників, яким тре відслюнявити 50% міс. оренди 4) не факт що за 5хв від роботи знайдеш швидко 5) а нафіга, щоб тебе потім викликали серед ночі, бо тобі 5 хв до роботи 6) робота сидяча, тре і ходити 7) подобається Ірпінь  хочеться їздити на дачу в сторону Коростеня, з Ірпеня зручно 9) легко влаштовувати походи на огляди новобудов Ірпеня/Бучі 10) літом в висотках Києва некондиційно жарко і душно, приватний сектор Ірпеня прохолодно 11)навіщо мені заморочуватися житлом, якщо я знаю, що робота тимчасова (я вже скільки раз писав, що гастарбайтер-контрактник на проектах), і тим паче, планую через пару місяців валити в Польщу?
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 01 тра, 2015 14:43
К слову, о "не Киеве". Попробуйте сейчас снять жилье посуточно в любом более-менее привлекательном с точки зрения туризма ( от Львова до Черновцов ) городе на Западной Украине. Особенно на майские или летом. Да-да, за 200грн практически невозможно _реально_ найти что-нибудь приличное однокомнатное, невзирая на обилие объяв.
К чему это я? К тому, что если небольшая квартира в каких-то Черновцах может приносить при не напряжном подходе от 6тыс грн в мес ( если на ремонты жлобиться ), посуточно, с мая по сентябрь ( если сделать евро ремонт и/или поставить там побольше кроватей и сдавать для 4-6 чел, то можно и 10тыс вытаскивать ), то нынешние цены на жилье там совсем не кажутся завышенными. А разница между столицей и обл. центрами всегда у нас наблюдается существенная. На мой взгляд, мы достаточно таки близки к дну, при условии, конечно, что боевые действия прекратятся.
P.S. И да. Обзвонив множество заманух, начинаешь совсем по другому по другому относиться к объявам, которые кидают как "реальные подтверждения падения цен на аренду".
-
smirnowand
-
-
- Подякував: 3209 раз.
- Подякували: 1793 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 тра, 2015 14:55
flyman написав:А ціни в новобудовах 8000-12000 грн.м2 8к на рівні котловану, 12к у майже збудованому, і при 100% оплаті ще й буде знижка. І наскільки я знаю купують жителя пригорода в пригороді, щоб бути недалеко від батьків. А жителі Києва, та понаїхи теж більше орієнтуються на передмістя.
Все то оно так, но... Если речь о работающих в Киеве людях, то: - Под 100грн на бензин на своем авто вынь и полож каждый день, это без амортизации. - Под 25грн на общественном и 2-3 часа дороги в обе стороны. - Инвестиционная привлекательность жилья крайне мала, т.к. рядом новостроев еще кучу понастроят.
-
smirnowand
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 тра, 2015 14:58
smirnowand написав:К чему это я? К тому, что если небольшая квартира в каких-то Черновцах может приносить при не напряжном подходе от 6тыс грн в мес ( если на ремонты жлобиться ), посуточно, с мая по сентябрь ( если сделать евро ремонт и/или поставить там побольше кроватей и сдавать для 4-6 чел, то можно и 10тыс вытаскивать ), то нынешние цены на жилье там совсем не кажутся завышенными. А разница между столицей и обл. центрами всегда у нас наблюдается существенная. На мой взгляд, мы достаточно таки близки к дну, при условии, конечно, что боевые действия прекратятся.
Ну ка да там рост уже ? Таки пряники прям )
-
ZuZdo
-
-
- Заблокований
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 тра, 2015 15:16
smirnowand написав: flyman написав:А ціни в новобудовах 8000-12000 грн.м2 8к на рівні котловану, 12к у майже збудованому, і при 100% оплаті ще й буде знижка. І наскільки я знаю купують жителя пригорода в пригороді, щоб бути недалеко від батьків. А жителі Києва, та понаїхи теж більше орієнтуються на передмістя.
Все то оно так, но... Если речь о работающих в Киеве людях, то: - Под 100грн на бензин на своем авто вынь и полож каждый день, это без амортизации. - Под 25грн на общественном и 2-3 часа дороги в обе стороны. - Инвестиционная привлекательность жилья крайне мала, т.к. рядом новостроев еще кучу понастроят.
1) для чего 100 грн на бензин, хіба що грачувати по дорозі, і ти працюєш водієм 2) 25 грн і 2-3 години, так, але я сів і куняю в маршрутці, або щось вчу, або думаю чи складаю плани, і не відволікаюсь на дорогуї 3) взаємно виключаючі параграфи, інвестиційна складова мала, тому що при 100 орнедах, Ірпінь 2400, Буча 1800 грн, відповідно ціна мала би бути 240 000 грн і 180 000. На даний момент, мінімальна ціна на 1к, 320 000...340 000 грн в Бучі. З іншого боку, за півроку (при рейті 10ойро/година) можу викупити 1к в бучанскій новобудові з голими стінами. При чому, то не як хрущ, а з ліфтом і іншими няшками, крім того, можна на даний момент вибрати собі південну сторону, щоб менше платити за опалення. Крім того, п.п. 1.2.3 стосуються і Києва, особливо Трої, Вєніка, ДРВЗ і всяких Борщаг. З Ірпеня 15-2 хв. до найближчого метро. п.с. не люблю пересадок по дорозі, тому мені ліпше сісти на одній кінцевій і вийти на іншій кінцевій маршрутки і пройтись до роботи.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 01 тра, 2015 15:20
smirnowand написав: flyman написав:А ціни в новобудовах 8000-12000 грн.м2 8к на рівні котловану, 12к у майже збудованому, і при 100% оплаті ще й буде знижка. І наскільки я знаю купують жителя пригорода в пригороді, щоб бути недалеко від батьків. А жителі Києва, та понаїхи теж більше орієнтуються на передмістя.
Все то оно так, но... Если речь о работающих в Киеве людях, то: - Под 100грн на бензин на своем авто вынь и полож каждый день, это без амортизации. - Под 25грн на общественном и 2-3 часа дороги в обе стороны. - Инвестиционная привлекательность жилья крайне мала, т.к. рядом новостроев еще кучу понастроят.  правильно делаете, что показываете расчет, ибо flyman тратит на дорогу 2 часа, почти 3 часа (+ пешком) а значит 30 евро своего времени  , но радуется, что его на работе кормят а то что за 750 грн + на дорогу и нервное потрясение от контингента,  мог питаться лучше и больше уделять времени тому же спорту - нежели кататься на траспорте, но каждому свое странно, что программист такую очевидность не понимает flyman написав:Тим часом підзапрягся в шаромижно-прогерскій фірмі в Києві на 10ойро/година для підтримки форми
flyman написав:До роботи пряма маршрутка без пересадок (їхати майже годину, можна в дорозі вчити польську мову або дрімати) + 20 для хотьби пішки. Фірма годує обідами, тому нема потреби готувати судок і бутерброди.
Востаннє редагувалось kievlyanka в П'ят 01 тра, 2015 15:26, всього редагувалось 3 разів.
-
kievlyanka
-
-
- Подякував: 675 раз.
- Подякували: 824 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 тра, 2015 15:23
мені все ж цікаво, як там ADVOKAT у своїх грандлайфових бетонометрах себе почуває, скільки зараз буде в нього комуналка.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 01 тра, 2015 15:29
kievlyanka написав:  правильно делаете, что показываете расчет, ибо flyman тратит на дорогу 2 часа, а значит 20 евро своего времени  , но радуется, что его на работе кормят а то что за 500 грн мог питать лучше и больше уделять времени тому же спорту - нежели кататься на траспорте, но каждому свое flyman написав:Тим часом підзапрягся в шаромижно-прогерскій фірмі в Києві на 10ойро/година для підтримки форми
flyman написав:До роботи пряма маршрутка без пересадок (їхати майже годину, можна в дорозі вчити польську мову або дрімати) + 20 для хотьби пішки. Фірма годує обідами, тому нема потреби готувати судок і бутерброди.
Спасибо. Суть то в том, что "каждому свое". Если кто-то реально работает за 4000грн чистого дохода, и не имеет вариантов ( ну мало ли ), и ему привалило деньжат, за которые он может купить в Ирпене, но не может в Киеве ( а до этого он снимал комнату, допустим ), то конечно над Ирпенем можно задуматься. Но если у человека з.п. 10 или хотя-бы 5 евро/ч ( 8часов*24 дня = под 1к евро ), то ему тратить 2-3 часа в день на дорогу как-то совсем не айс. Лучше за 250евро снять приличную 1к и добираться 15 мин на метро, а сэкономленное время потратить на заработок или отдых.
-
smirnowand
-
-
-
-
Профіль
-
-
|