flyman написав:І так, на вихідних зводив касу, попередній результат на кінець 2015.
Такі висновки і спостереження: Знайшов записи в блокноті: 2013: 16куе цоколь, 22куе 1к в Ірпені 2014 початок: 13куе, 14700уе, 15500уе цоколя, 21куе 1к в Ірпені. 2015 - покупка за 8600уе цоколя в Бучі, в наявності є 1к в Бучі за 15куе і 16куе.
а) Якщо брати докризові активи, то: Втрати в овнобанках біля 16куе (що є % дохід за три останні роки). Економія на покупці - 7,5куе. Втрати активів: РН + БС = 8к5 Чистий дохід по активами 7,5куе (за останні 3 роки).
Якщо взяти інші стратегії: б) покупка 1к у 2013 в Ірпені/Бучі, дають подібний результат до моєї стратегії, але тоді основні втрати були би не у БС, а в РН.
в) тримання долара у матрасі: дохід 0 за три роки, гірше, чим моя стратегія
Резюме: 1. гроші повинні працювати за будь-яких умов, а не лежати в матрасі. 2. тримання $ у матраці (ячейці, під грушею) - самий тупий варіант, який не розвиває ні особистість, ні активи.
какой бред с претензией на стратегическое планирование с управлением рисками.
без обид, но право слово - бред.
це не планування, це аналіз постфактум. я в 2014 планував літом вийти на покупку на ОКРЖН в межах 25куе 1к, але життя внесло коретиви, тому перед тим, щоб скласти план дій на майбутнє, аналізую попередню активність. Із запланованого: замість 1к, вирішив зробити обережну інвестицію в цоколь. І останнє, кешфлов (в у.е.) нарешті дійшов до докризових рівнів. Надалі думаю, що ліпше робити, нарощувати кешфлов, чи тримати його стабільним, але входити в інші активи і реалізовувати інші плани, напр. ПМЖ та громадянство в Польщі. Час покаже. Надіюсь на конструктивну критику, а не поливання авном, малювання картрин опоголізма, всепрапала, і "єтабрєд".
19yuriy91 написав:Может кому интересно, для сравнения. В Москве продолжается снижение цен на недвигу даже в рублях. Студия 27кв.м. р-н Кунцево, возле м. Молодежная(очень хороший р-н)в переводе на бакс около 55тыщ. Квартиры сдаются с бюджетным фаршем - но всё есть, заходи живи, сдача весна 2016 (более точно не запомнил) от проверенного застройщика. И ещё такое, видимо, из-за ж*** в глубинке, меньше предложений по аренде - разбираются
27м в нерезиновой за 55к готовые к проживанию? ИМХО, очень интересно. вот что значит здоровая экономика без перекосов и мифов, в рублях вродь и не упало, зато дешевле стало.
сподобалась, по моєму Юри ідея (якщо не помиляюся), порахувати біжучу середню з/пл (в доларах) за останніх 3 та 5 років і накласти на графік цін на КРЖН, так як ціни на КРЖН то є функція здатності до зберігання та планованих доходів майбутніх періодів (при працюючій іпотеці).
Эффект детенизации, который просчитан, — 50—60 млрд грн. Есть другая позиция, что этот эффект будет лишь 10—12 млрд грн. И то через год. То есть, если будет либеральная реформа, цифры возможного разрыва бюджета колеблются от самого пессимистичного варианта в 200 млрд грн до самого оптимистичного, с учетом жесткого сокращения расходов, — 15—20 млрд грн. Что касается НДС: МВФ говорит, что, снижая НДС, мы не будем стимулировать бизнес, увеличивая зарплату конечного потребителя. МВФ говорит: вместо того, чтобы снижать НДС, наведите порядок с администрированием налогов, уберите налоговые ямы и взимайте тот НДС, который есть, в полном объеме. С этим сложно спорить.
Вобщем итого: кодекса нового не будет, а значит и детенизации, а значит разрыв будет больше пессиместичного. Кроме того, МВФ поднимать зарплаты кагбе не ракомендует.
flyman написав:І так, на вихідних зводив касу, попередній результат на кінець 2015.
Такі висновки і спостереження: Знайшов записи в блокноті: 2013: 16куе цоколь, 22куе 1к в Ірпені 2014 початок: 13куе, 14700уе, 15500уе цоколя, 21куе 1к в Ірпені. 2015 - покупка за 8600уе цоколя в Бучі, в наявності є 1к в Бучі за 15куе і 16куе.
а) Якщо брати докризові активи, то: Втрати в овнобанках біля 16куе (що є % дохід за три останні роки). Економія на покупці - 7,5куе. Втрати активів: РН + БС = 8к5 Чистий дохід по активами 7,5куе (за останні 3 роки).
Якщо взяти інші стратегії: б) покупка 1к у 2013 в Ірпені/Бучі, дають подібний результат до моєї стратегії, але тоді основні втрати були би не у БС, а в РН.
в) тримання долара у матрасі: дохід 0 за три роки, гірше, чим моя стратегія
Резюме: 1. гроші повинні працювати за будь-яких умов, а не лежати в матрасі. 2. тримання $ у матраці (ячейці, під грушею) - самий тупий варіант, який не розвиває ні особистість, ні активи.
какой бред с претензией на стратегическое планирование с управлением рисками.
без обид, но право слово - бред.
це не планування, це аналіз постфактум. я в 2014 планував літом вийти на покупку на ОКРЖН в межах 25куе 1к, але життя внесло коретиви, тому перед тим, щоб скласти план дій на майбутнє, аналізую попередню активність. Із запланованого: замість 1к, вирішив зробити обережну інвестицію в цоколь. І останнє, кешфлов (в у.е.) нарешті дійшов до докризових рівнів. Надалі думаю, що ліпше робити, нарощувати кешфлов, чи тримати його стабільним, але входити в інші активи і реалізовувати інші плани, напр. ПМЖ та громадянство в Польщі. Час покаже. Надіюсь на конструктивну критику, а не поливання авном, малювання картрин опоголізма, всепрапала, і "єтабрєд".
Я не поливаю овном. Я пытаюсь Вас научить извлекать правильные выводы из своих ошибок. Потому как Вы много потеряли, но при этом стараетесь смотреть на это , почти как на выиграш. Я понимаю, что очень обидно терять деньги, тем более такие. Но с таким подходом к оценке постфактум - Вы не научитесь адекватно понимать причинно-следственную связь, приведшую к такому результату. Чтобы сделать разбор полетов и понять в какой момент Вы "промахнулись", нужно сначала это признать для себя. Тогда в след раз будет легче не промахнуться.
п.с. ведь был же аналогичный печальный опыт у людей в 2008-2009, но лишь немногие проанализировали тогда ситуацию и построили правильную стратегию в 2014-2015.
ГыГы написав:Почитал валюную ветку. Чегото там оптимистов нет
А когда они там были? Ну Василия из Ровно не считаем, впечатление, что это аутотренинг. У Алекса 2006 клинический случай. А так - на валютке я с 2012 года оптимистов не видел.
И вообще, даже если очень долго погружаться в *опу, то в конце концов вылезем с другой стороны
ADBOKAT написав:Я не поливаю овном. Я пытаюсь Вас научить извлекать правильные выводы из своих ошибок. Потому как Вы много потеряли, но при этом стараетесь смотреть на это , почти как на выиграш. Я понимаю, что очень обидно терять деньги, тем более такие. Но с таким подходом к оценке постфактум - Вы не научитесь адекватно понимать причинно-следственную связь, приведшую к такому результату. Чтобы сделать разбор полетов и понять в какой момент Вы "промахнулись", нужно сначала это признать для себя. Тогда в след раз будет легче не промахнуться.
п.с. ведь был же аналогичный печальный опыт у людей в 2008-2009, но лишь немногие проанализировали тогда ситуацию и построили правильную стратегию в 2014-2015.
скопіюю свій же текст з іншої гілки форума Як на мене, власна активність в умовах невизначеності дала задовільний, хоча не оптимальний результат. В ідеалі, тре було в грудні 2013 виходити в доларовий кеш, і тримати аж до березня 2015, а потім вертатися в БС.
Але крім того, в мене був план прикупити щось в передмісті Києва, і тому в мене депозити були складені так, що в червні 2014 мав би спокійно забрати суму в еквіваленті 25куе для придбання квартири в Ірпені. На жаль не склалося, прилетіли чорні лебеді. Тому покупка нерухомості вийшла скромніша і на рік пізніша. п.с. власне як на мене, глобальна криза 2008 мала гірші результати, так як півтора року був без проектів/роботи протягом 2009..2010 років, і жив на % від деподоходу. у 2014-2015, без проектів/роботи був лише 10 місяців, природа і перебіг криз різний, і суму досить відчутно інші, так як у 2008 кешфлов навіть не покривав оренду 1к у Льові, на даний момент за кешфлоу можу скромно мешкати у Польщі.
Востаннє редагувалось flyman в Пон 23 лис, 2015 12:12, всього редагувалось 1 раз.
flyman написав:1. гроші повинні працювати за будь-яких умов, а не лежати в матрасі. 2. тримання $ у матраці (ячейці, під грушею) - самий тупий варіант, який не розвиває ні особистість, ні активи.
Собственно ваш же пример показывает, что лучше было держать в матрасе максимум с декабря 2013. А вы делаете какой-то совсем неправильный вывод - держать деньги в банках за будь-яких умов.