ФГВФО готується розпочати виплату депозитів клієнтам збанкрутілих установ через усі банки-агенти, а не лише через кількох партнерів. Вкладникам це прискорить процес отримання назад своїх заощаджень – вони зможуть їх отримувати в тому ж банку, в якому вони хотіли б їх розмістити на депозит. https://finclub.net/ua/analytics/vkladn ... oshei.html Ідея sehr gut. А от як буде з її реалізацією
vkladnik написав:Доброї ночі. Щодо банків на вихід була інформація- про ВТБ, ПІБ, банк Жванії, банк Пінчука, банк доньки Кравченка і ще декілька інших. Так що при можливості подумайте про свої гроші.
Озвучили бы эти декілька інших мы бы сразу начали думать.
Просьба объяснить, почему у русбанков (ВТБ/Сбер/БМ/ПИБ + Алла/Укрсоц + Фарсик) ставки по валютным депо (до 7% доналоговых) выше среднерыночных согласно статистики НБУ 4.5% годовых (0.01% в Авале, 5% в укргосах и прочих банках с украинским частным капиталом)? Зомби вроде Диаманта/КД не в счет.
Это плата за риск? Или росбанки вынуждены перекрывать отток депозитов?
mike41 написав:Коли пробую думати, як Ви - відчайдухи, то приходжу до того, що ризикувати краще із наймолодшими банками, фактично втемну. У нас в Харкові таких своїх нема. Підстаркуватих залишилось троє - Мега, Грант, Регіон (останній, за чутками, продають казахам). Російські та банки ФПГ - очевидні дві групи ризику. З кого почнуть? Кандидат №1 - ПІБ (після Привата легко - одна дупа поскаче).
Думаю рашабанки - священна корова. Різати без дозволу Самого не будуть.
vkladnik написав:Я ж не казав, шо хтось з них ЗАВТРА збирається кидати фізиків/юриків- суть в тому, що люди одного ОБРАНОГО дня підійдуть до знайомих дверей і виявиться, що вони зачинені і вивіска про ТА. Я їх просто застерігаю про роботу.
Ничего нового вы не сказали. Такой риск существует при общении с любым коммерческим банком. Более общО - с любым финансовым учреждением.
Да, сейчас этот риск сильно повысился из-за чистки. Поскольку все без исключения коммерческие банки - кептивные/схематозные в той или иной степени. Ибо благотворительностью никто не занимается и работать "за 5%" не будет. И да, объективно говоря - сейчас все залоги сильно обесценились ("ситуация леманов и фанни-фредди"), а огромная часть кредитов стали невозвратными.
Поэтому в принципе любой из банков может быть подвергнут экзекуции. И все это прекрасно представляют, особенно после Привата. А кто не представляет - на этом форуме не бывает, но читает СМИ, в которых ужос-ужос-ужос.
mike41 написав:Коли пробую думати, як Ви - відчайдухи, то приходжу до того, що ризикувати краще із наймолодшими банками, фактично втемну. У нас в Харкові таких своїх нема. Підстаркуватих залишилось троє - Мега, Грант, Регіон (останній, за чутками, продають казахам). Російські та банки ФПГ - очевидні дві групи ризику. З кого почнуть? Кандидат №1 - ПІБ (після Привата легко - одна дупа поскаче).
Думаю рашабанки - священна корова. Різати без дозволу Самого не будуть.
А як їхній Самий накаже висмикнути? Адже питома вага у системі десь до 40% підійшла. Чи Фонд у такому вар"янті не спробує відіслати до Пушкіна, Лєрмонтова і хлопчика Бусі?