Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
zРадио написав:Но с конца лета-начала осени на экономику еще и дорогой доллар начнет давить...
я верно понимаю, что основной причиной будет коррекция вниз цен на сырьё на мировых рынках ?
Я считаю этот фактор вторичным. Первичный - отток капитала из EM в американские ценные бумаги (в первую очередь трежеря) и просто кэш. Внешнеторговый дефицит худо-бедно латают деньги заробитчан, а вот контр-мер по удержанию спекулятивной валюты и противодействию росту стоимости обслуживания долга у нас нет. От слова совсем. Остается уповать на лояльность МВФ, но непонятно, что на этот раз придется положить на плаху. Осень - это уже "экватор" президенства Зеленского, да и монокоалиции в Раде, де факто, нет. Компромиссы будет искать все тяжелее и тяжелее...
Востаннє редагувалось Радіо в П'ят 14 тра, 2021 12:49, всього редагувалось 1 раз.
Frant написав:Ціни КРЖН мають певну циклічність. Довжина цикла 2001-2008 (зростання), 2009-2014 (стагнація), 2015 - різке падіння, 2015-2021 - зростання. Тобто періоди зростання до 7 років. Значить, скоро здохнуть і падишах, і осел???
немає там ніякої циклічності. 199х-2008 зростання на хвилі світового зростання. 2008 світова економічна криза, 2015 - локальна війна, 2016 -... наче ріст, а наче ні
zРадио написав:Стоит сейчас кому-то урвать большой кусок и объявить проект аля Патриотика (кстати, та же Столица скоро Патриотику на Озерах, доставшуюся ей от Аркады, выставит), и цены посыпятся, потому что на этот объем предложения не найдется спроса. Застройщики это понимают и пытаются лавировать
Это как бензин... Контроль спроса и предложения основными игроками. Делают умно и красиво.
zРадио написав:Но с конца лета-начала осени на экономику еще и дорогой доллар начнет давить...
я верно понимаю, что основной причиной будет коррекция вниз цен на сырьё на мировых рынках ?
Я считаю этот фактор вторичным. Первичный - отток капитала из EM в американские ценные бумаги (в первую очередь трежеря) и просто кэш. Внешнеторговый дефицит худо-бедно латают деньги заробитчан, а вот контр-мер по удержанию спекулятивной валюты и противодействию росту стоимости обслуживания долга у нас нет. От слова совсем. Остается уповать на лояльность МВФ, но непонятно, что на этот раз придется положить на плаху. Осень - это уже "экватор" президенства Зеленского, да и монокоалиции в Раде, де факто, нет. Компромиссы будет искать все тяжелее и тяжелее...
а, точно, доллар в мире становится дороже. Плюс, вероятно, накладывается падение цен на сырье на фоне неважнецкой политической обстановки, гос аппарат улучшением экономики особо не озабочен. И вероятноый локдаун осенью. Как-то так ? Интересная будет осень-зима.
Bolt написав:Интересно бы глянуть на растишек если бы 12 ярдов от заробитчан не зашло...
заробітчани ні дочого, це низькі ставки по депозитам, та очікуваний крах долара, тому загон алєнів в бетон
ти ж в тємі, яке ге беруть (уже навіть ге не беруть, бо нема Долярчиків) Успіхи
проскочить він, чи буде як з Аркадою в інвесторів, що теж влошилися в ге.
ХЗ.Мабудь на місці Долярчика, краще в ОВДПешки вклався. Бо з орендою жопа.В мене трьоха вже півтора місяця порожня.Зрідка дзвонять рили з пропозицією непрохідних варіантів(песики, котики, командировочні).Коли навіть погоджуєшся на них, кажуть передзвонять і з кінцями.Дупою чую що реально десь 7,5 кг, щоб здати. Молюся на свого квартиранта в двушці.Зара будуть відлючати гарячу воду на місяць.Мабудь доведеться ставити бойлера(добре, що передбачив виходи під воду і розетку.)
Це що в Кийові така ж ? Я ореєнтуюсь на Одеський Бульвар біля Чабанчиків. Після дна в березні 6800 за смарт зараз дешевше 8000 не має. Сказав би що пішов відскок.
Хомякоид написав: Я ореєнтуюсь на Одеський Бульвар біля Чабанчиків. Після дна в березні 6800 за смарт зараз дешевше 8000 не має. Сказав би що пішов відскок.