Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Коротше, давайте на чистоту, хтось підтримує отакий підхід? https://www.pravda.com.ua/articles/2025/06/16/7517270/ Чи може, ближче до діла було б спочатку мобілізувати оті найбільш здорові і підготовлені категорії, про які я пишу?
Ну, навіщо висмикувати одне речення зі всієї статті з масою подробиць і прикладів.. Тоді вже й оце можна обговорити.
За його словами, більшість із двох десятків чоловіків були п'яними, схожими на безхатьків, дехто розмовляв сам із собою. Медогляд тривав недовго. У висновку лікарі написали, що чоловік придатний до служби. РІч у тім, що ВЛК не слухають скарги своїх "пацієнтів".
– Бувало таке, що зі 150 чоловіків, яких нам привозили військові ТЦК, ми відбирали лише трьох, – розповідає УП не під запис начальник штабу батальйону однієї з механізованих бригад, яка самотужки проводить базову загальновійськову підготовку.
ВЛК зобов'язана дослідити стан здоров'я, не дивлячись на те, чи у людини з собою є довідки, і чи проходив він сам якісь обстеження (ніякий закон не зобов'язує нікого це робити як і ніякий добрий дядя не дає на це гроші, до того ж, зовсім безглуздо вимагати цього ще й від зовсім неадекватних людей, про яких там йдеться), якщо є сумніви, відправити людину на додаткове обстеження до профільних лікарів, а не визнавати всіх придатними, а потів катати їх місяцями по частинам (он спитайте у Прома з фупа, як це відбувається), витрачати на це купу ресурсів, принижувати людей, а в підсумку частини їх навіть не беруть. Також мають дотримуватись санітарні умови, гідність і елементарні людські права - право на лікарську допомогу, гідне ставлення без принижень, побоїв і т.д.
А все це тому, що влада ставить план по мобілізації, а офіцери, силовики, відставники і т.д. хочуть, щоб за них воювали хворі люди. А так не буває, недарма існує розклад хвороб і є придатні, а є непридатні...
Стосовно фейсбучної сторінки, я не зрозумів, чого саме відстрочки? Порушник закону - це той, хто порушив якийсь конкретний закон, а не зі стелі..