|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: П'ят 17 чер, 2011 11:37
Serg-ik написав:Много Будивэльнык писал, не хочется цитировать все. например такое Одна з таких речей - це те , що люди змішують поняття ціни. Для них заявка Можна побудувати за 400 доларів квадрат і Можу продати за 400 доларів квадрат - це тотожні твердження . Насправді ціна продажу кв м житла складається ( якщо грубо ) 1 Вартість матеріалів 2 Заробітна плата 3 Вартість земельної ділянки 4 Прибутку 5 Відчислень місту 6 Податків 7 Вартості грошей 8 Вартості продажу Подскажу Вам, что До виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) включаються: -прямі матеріальні витрати; -прямі витрати на оплату праці; -інші прямі витрати; -змінні загальновиробничі та постійні розподілені загальновиробничі витрати. И именно это хотят знать от Вас те, кто просил смету по дому. А Вы приписали еще стоимость земли, общепроизводственные, административные расходы, расходы на сбыт, расходы на налоги. При этом забыли начисления на заработную плату (единый социальный взнос) и не забыли прибыль. А нет её, прибыли! понимаете? Нет её. Прибыль в этой стране отсутствует, потому как страна проедает себя, живёт в долг. Не производит сверх того, что может потребить (это и есть прибыль).Надо радоваться, что есть статья "зарплата" и она отбивается. И то не у всех.
Єдине чого добились за останні десятки років ті хто нами керує - це повного отуплення 90-95% населення. Як приклад - це спроби дуже багатьох тут присутніх , виокремити з проблеми якусь вузьку частинку ( яка займає дай бог щоб 10% від кінцевої ціни ) і забити своїми поясненнями цієї окремої частинками всі 90% які залишились . Тому: 1 Спробуйте спочатку зрозуміти ті кавалки інформації , які займають мало місця в Ваших головах , але при цьому займають суттєву частинку ціни . Саме для цього я звів сотні чинників , всього в 8 пунктів . 2 Найсмішніше те , що навіть в цих 8 пунктах деякі значення у певних випадках = 0 _______ Приватний будинок для себе ___ Приватний будинок на продаж ___________________ _______ _$_ _ _%_ _ _$_ _ _%_ ___________________ _______ 450 _ 100 _ 731 _ 100 1 Вартість матеріалів _______ 250 __ 55 __ 250 __ 34 2 Заробітна плата ___________ 150 __ 33 __ 150 __ 21 3 Вартість земельної ділянки _ 100 __ 22 __ 100 __ 14 4 Прибутку _________________ 0 ____ 0 ____ 100 ____ 14 5 Відчислень місту ___________ 0 ____ 0 ____ 10 ____ 1 6 Податків ___________________ 0 ____ 0 ____ 50 ____ 7 7 Вартості грошей ____________ 0 ____ 0 ____ 50 ____ 7 8 Вартості продажу ___________ 0 ____ 0 ____ 21 ____ 3
Так в чому Ви мене звинувачуєте приводячи моїх 8 груп ? В тому що для приватних будинків в 5-8 стрічці я написав 0 ще два роки тому , а Ви сьогодні пробуєте мене переконати що цих стрічок взагалі не повинно було бути ? Так у випадку будівництва на продаж , вони зявляються. Тому Навіть якщо Вам не подобається позиція якоїсь людини , навіть якщо її висновки заставляють Вас повірити що Ви не праві - не спішіть огульно її обхаїти , - може Ви дійсно не праві. И нет у Вас смелости признать, что человек, не имеющий 30 квадратов старого жилья (которое он почему -то должен продать по 1000 баксов за метр) не купит новое жильё, сделанное им же самим. Потому как цена заоблачная, а зарплата -на грани выживания.
В цьому варіанті , Ви також дивитесь в книгу , а бачите фігу. 1 Я не вірю ( і те що я бачу і знаю дає підстави вважати що я правий на 100%) - що квартирою ( житлом ) середньостатистична людина може самостійно себе забезпечити за кілька років в найдорожчих містах України 2 Я впевнений , що стати мілліонером всім не можливо . 3 Я знаю , що в місці свого народження в 95% всіх випадків , людина відразу була забезпеченна житлом як мінімум 8 м2 Тому Я не збираюсь заставляти вірити всіх студентів що хтось може отримати житло в Києві з нуля попрацювавши менше 100 років. З другого боку , я стараюсь допомагати тим людям які допомагають мені багатшати . і в цьому не бачу нічого страшного. Якщо в них до 20 ще не має власного житла взагалі і попрацювавши в мене до 40 вони отримають 30 м2 - це буде говорити тільки про те що за цих людей я дбав краще ніж за них дбали їх батьки . А якщо батьки до 20 років - дали людині 30 м2 і я ще за 7 дам ще 30 м2 - то все одно я дбаю за цих людей краще ніж іх батьки На жаль я не в стані провести подібну операцію з тими 2 млн осіб в Україні які цього також потребують.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 17 чер, 2011 11:54
budivelnik написав:Таким чином я просто дозволяю своєму ( обовязково одному з найкращих ) працівнику 20% часу , яки він знаходиться в мене на роботі , працювати виключно на себе і отримати від цієї праці 100% того що він створить ( не має продажу , не має прибутку , не має рієлторських , не має оплати мені за тех нагляд , проект) + не має оплати за користування грошима - тому й не має ніяких додаткових затрат. Тому ті хто вміють працювати - за 7 років міняють свої 30 м2 на 60 м2 , ті хто не вміють - жаліються на тяжку долю на сторінках цього форуму.
Хм, однако. 7 лет труда! И за семь лет наилучший работник может получить жилье только в случае, если у него уже была какая-то база! А теперь возьмем калукулятор и посчитаем. За семь лет работник пожет расшириться на 30 м2. В соседней ветке Будивельник вывел цену за метр (ИМХО - завышенную) - около 4000 грн для частного дома. Цена для таунхауса естественно будет значительно ниже за счет экономии на: фундаменте, крыше, подъездной дороге и т.д. 30 м2 умножаем на 4000 грн - получаем 120 000 грн. 7 лет = 84 месяца. Итого лучший работник Будивельника имеет возможность "откладывать" в месяц 1428 грн (179 долларов), но выдаваемые в м2, которые он же сам еще и строит! Да это почти рабство! Даже мои родители-пенсионеры откладывают бОльшие суммы!
-
dolphin
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 8 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 12:20
budivelnik написав:А якщо батьки до 20 років - дали людині 30 м2 і я ще за 7 дам ще 30 м2 - то все одно я дбаю за цих людей краще ніж іх батьки
Безусловно не лучше Родители дали 30 кв.м. в городе и пригодные для жизни. Вы даете возможность поменять эти 30 кв.м. на 60кв.м. голого бетона, причем в пригороде и за 7 лет ... Дети на родителей не работали и они их все равно содержали - на вас они работают по 8-12 часов в день... Ох уж и забота Представляю как я могу рассказывать о заботе тех кто получает 10-15 тыс. грн в месяц  Но почему-то не делаю... Наверное потому, что мои зарплаты рыночные и если я не буду таким спецам платить столько - то они уйдут работать к другому дяде. Прежде всего надо становиться спецом, а деньги прийдут - никуда не денуться...
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 12:34
Вот пример желающих строить кирпичный! дом по 390 уе. А кирпичный дом всегда дороже монолитного. Я уже молчу о разных панелях, где дом обходится от 130 уе. vamstroim.com.ua/Cena.html
От вы как дети.  Не знаете как строится реклама? Это как отдых в Егпте от 300 у.е. Потом оказывается, это только 3*, только на этот "горящий" тур и один завтрак. а хотите это, это, и еще вот это то уже дороже. Так и тут. Наверняка заказчик захочет тут чуть получше, тут материал чуть лучше, там окна и двери не полное китайское ..овно, там доделать, там подштукатурить и цена выйдет на 50-70% дороже.
-
Cricetus cricetus
-
-
- Подякував: 408 раз.
- Подякували: 413 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 12:47
dolphin написав: budivelnik написав:Таким чином я просто дозволяю своєму ( обовязково одному з найкращих ) працівнику 20% часу , яки він знаходиться в мене на роботі , працювати виключно на себе і отримати від цієї праці 100% того що він створить ( не має продажу , не має прибутку , не має рієлторських , не має оплати мені за тех нагляд , проект) + не має оплати за користування грошима - тому й не має ніяких додаткових затрат. Тому ті хто вміють працювати - за 7 років міняють свої 30 м2 на 60 м2 , ті хто не вміють - жаліються на тяжку долю на сторінках цього форуму.
Хм, однако. 7 лет труда! И за семь лет наилучший работник может получить жилье только в случае, если у него уже была какая-то база! А теперь возьмем калукулятор и посчитаем. За семь лет работник пожет расшириться на 30 м2. В соседней ветке Будивельник вывел цену за метр (ИМХО - завышенную) - около 4000 грн для частного дома. Цена для таунхауса естественно будет значительно ниже за счет экономии на: фундаменте, крыше, подъездной дороге и т.д. 30 м2 умножаем на 4000 грн - получаем 120 000 грн. 7 лет = 84 месяца. Итого лучший работник Будивельника имеет возможность "откладывать" в месяц 1428 грн (179 долларов), но выдаваемые в м2, которые он же сам еще и строит! Да это почти рабство! Даже мои родители-пенсионеры откладывают бОльшие суммы!
Зверніть увагу Мій працівник отримує на прожиття 300-400 доларів , ще 178 - відкладаю для нього я . І за 7 років людина з 30 м2 - отримує у власність 60 м2 ( звертаю Вашу увагу - отримує у власність через 7 років , а переїзжає відразу ) . Таким чином ця людина не сплачує ще щомісяця нехай 200 доларів оренди ( як для Львова - нормальна ціна + не сплачує банківських відсотків ( як у випадку продажу своєї і купівлю в кредит ) . От і виходить , що у Львові , в перекладі на живі гроші , мій працівник отримує 300 - 400 зарплати + 178 бонус + 200 компенсація орендних платежів = 678 - 778 доларів = 5400 - 6200 грн . І при цьому Ви будете називати й далі мене рабовласником ? Так що , моя Вам порада. Дивіться на кінцевий результат . З іншого боку - Ви хочете щоб я платив своїм людям більше - без проблем , в кошторисі з 4200 грн за м2 - 1200 грн за м2 - величина заробітної плати. Я можу збільшити зарплату свого працівника , але виключно за рахунок збільшення ціни. Ви цього хочете ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 17 чер, 2011 13:02
jde написав: budivelnik написав:А якщо батьки до 20 років - дали людині 30 м2 і я ще за 7 дам ще 30 м2 - то все одно я дбаю за цих людей краще ніж іх батьки
Безусловно не лучше Родители дали 30 кв.м. в городе и пригодные для жизни. Вы даете возможность поменять эти 30 кв.м. на 60кв.м. голого бетона, причем в пригороде и за 7 лет ... Дети на родителей не работали и они их все равно содержали - на вас они работают по 8-12 часов в день... Ох уж и забота Представляю как я могу рассказывать о заботе тех кто получает 10-15 тыс. грн в месяц Но почему-то не делаю... Наверное потому, что мои зарплаты рыночные и если я не буду таким спецам платить столько - то они уйдут работать к другому дяде.Прежде всего надо становиться спецом, а деньги прийдут - никуда не денуться...
Ну що ж давайте порівняємо що можуть зробити Люди у Вас з Вашими риночними 10 000 - 15 000 грн в місяць в Києві. І так Відкинемо наявність існуючої і розглядаємо тільки те що Ваш працівник отримуючи 10 000 - 15 000 і знімаючи двохкімнатну . повинен зібрати за 7 років на 30 м2 Все просто 30 м2 х 1700 доларів = 51 000 / 84 місяці =607 доларів = 4856 грн Оренда 2-кімнатної =_____________________________________3200 грн Всього затрат____________________________________________8056 грн Зарплата ( 10 000 - 15 000) - 8056 в місяць = 1944-6944 грн в місяц на прожиття На скільки сильно це відрізняється від моїх 2400 - 3200 на прожиття ? і це у Львові , а не в Києві. Тому Ви можете багато платити грошима і цим утримувати потрібних Вам працівників , я можу надавати житло з правом викупу - і таким чином утримувати потрібних мені людей - абсолютно правих не має ніколи .Це бізнес. Для мене моя схема цікава тим що на 20% працівник самостійно забезпечує себе як обємами роботи так і обємами фінансування , для працівника вигідно тим - що він не передає свої кошти в чужі руки і отримує не кота в мішку , а те що сам робив .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 17 чер, 2011 13:14
Cricetus cricetus написав:Вот пример желающих строить кирпичный! дом по 390 уе. А кирпичный дом всегда дороже монолитного. Я уже молчу о разных панелях, где дом обходится от 130 уе. vamstroim.com.ua/Cena.html
От вы как дети.  Не знаете как строится реклама? Это как отдых в Егпте от 300 у.е. Потом оказывается, это только 3*, только на этот "горящий" тур и один завтрак. а хотите это, это, и еще вот это то уже дороже. Так и тут. Наверняка заказчик захочет тут чуть получше, тут материал чуть лучше, там окна и двери не полное китайское ..овно, там доделать, там подштукатурить и цена выйдет на 50-70% дороже.
Речь не о том, китайские материалы применялись или нет. Даже и по 390у.е.м2 не будет и 10% того ажиотажа который наблюдался перед кризисом. Очень сомневаюсь что строители принципиально не используют китайские материалы при строительстве элитных домов.
-
htz
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 13:30
budivelnik написав: jde написав: budivelnik написав:А якщо батьки до 20 років - дали людині 30 м2 і я ще за 7 дам ще 30 м2 - то все одно я дбаю за цих людей краще ніж іх батьки
Безусловно не лучше Родители дали 30 кв.м. в городе и пригодные для жизни. Вы даете возможность поменять эти 30 кв.м. на 60кв.м. голого бетона, причем в пригороде и за 7 лет ... Дети на родителей не работали и они их все равно содержали - на вас они работают по 8-12 часов в день... Ох уж и забота Представляю как я могу рассказывать о заботе тех кто получает 10-15 тыс. грн в месяц Но почему-то не делаю... Наверное потому, что мои зарплаты рыночные и если я не буду таким спецам платить столько - то они уйдут работать к другому дяде.Прежде всего надо становиться спецом, а деньги прийдут - никуда не денуться...
Ну що ж давайте порівняємо що можуть зробити Люди у Вас з Вашими риночними 10 000 - 15 000 грн в місяць в Києві. І так Відкинемо наявність існуючої і розглядаємо тільки те що Ваш працівник отримуючи 10 000 - 15 000 і знімаючи двохкімнатну . повинен зібрати за 7 років на 30 м2 Все просто 30 м2 х 1700 доларів = 51 000 / 84 місяці =607 доларів = 4856 грн Оренда 2-кімнатної =_____________________________________3200 грн Всього затрат____________________________________________8056 грн Зарплата ( 10 000 - 15 000) - 8056 в місяць = 1944-6944 грн в місяц на прожиття На скільки сильно це відрізняється від моїх 2400 - 3200 на прожиття ? і це у Львові , а не в Києві. Тому Ви можете багато платити грошима і цим утримувати потрібних Вам працівників , я можу надавати житло з правом викупу - і таким чином утримувати потрібних мені людей - абсолютно правих не має ніколи .Це бізнес. Для мене моя схема цікава тим що на 20% працівник самостійно забезпечує себе як обємами роботи так і обємами фінансування , для працівника вигідно тим - що він не передає свої кошти в чужі руки і отримує не кота в мішку , а те що сам робив .
1. Не забывайте что в Киеве и жены работников получают больше (иначе непонятно зачем неужно снимать 2к) . 2. Не забывайте, что в вашем случае у человека уже есть 1к квартира в регионе - поэтому добавьте сдачу ее в аренду хотябы за 1000 грн. Поэтому в общей сложности это выглядит примерно так ----------------- Регион ---------- Киев зарплата --------- 4800 ----------- 12500 зарплата жены ---- 1700 ------------ 3000 итого ------------ 6500 ----------- 15500 аренда --------------0 ------------- 2200 (доплата разницы) посведневные траты-3500 ------------ 4800 откладывать ---- 3000 ----------- 8500Так живем 7 лет. Счиатем без учета банковских процентов (все равно суммы увеличатся пропорционально). У вашего в регионе накопится 32тыс$ для обмена квартиры на пригородную + ремонтик+ мебель и т.п. Не густо. У киевлянина накопится 90 тыс$ (+30 тыс квартира в регионе) - на равнозначную покупку и даже лучше. И там и там - это 3к 70-80 кв.м. на окраине с учетом ремонта, мебели и т.п..И это только на "фундамент жизни"(а именно он в Киеве дороже) вы потратите 7 лет с равным результатом!!! А остальные годы зарабатывая в Киеве достойно сможете позволить себе намного больше При этом на старости лет квартиру в Киеве можно продать и перехать в регион (выравнять условия жизни так сказать), а на разницу получить как бонус достойную старость P.S. Очень сильно осомневаюсь что ваша схема жизнеспособна и применялась хоть раз... А я говорю о реальных доходах! Не представляю себе что такое "лучший работник" (это по результатам месяца, года или как?). А если он "испортится"? Вот именно поэтому не совсем представляю себе работника в 20 лет получающего на стройке в 2 раза больше его 35-летних коллег. Он работает в 2 раза больше??? По 12 часов в день??? А в моем примере люди если и перерабатывают 40 часов - то совсем не много (в среднем 3-4 часа в неделю) на пожарах в конце проектов. Хотя попытки мотивации персонала и создание условий конкуренции внутри коллектива - полностью поддерживаю - так и должно быть - это сейчас норма. До кризиса у нас практиковалось соревнование в некоторых профессиях. По итогам месяца лучший работник (по 4 критериям) получал +50% зарплаты.
Востаннє редагувалось jde в П'ят 17 чер, 2011 13:34, всього редагувалось 1 раз.
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 13:33
budivelnik написав:Зверніть увагу Мій працівник отримує на прожиття 300-400 доларів , ще 178 - відкладаю для нього я . І за 7 років людина з 30 м2 - отримує у власність 60 м2 ( звертаю Вашу увагу - отримує у власність через 7 років , а переїзжає відразу ) . Таким чином ця людина не сплачує ще щомісяця нехай 200 доларів оренди ( як для Львова - нормальна ціна + не сплачує банківських відсотків ( як у випадку продажу своєї і купівлю в кредит ) . От і виходить , що у Львові , в перекладі на живі гроші , мій працівник отримує 300 - 400 зарплати + 178 бонус + 200 компенсація орендних платежів = 678 - 778 доларів = 5400 - 6200 грн . І при цьому Ви будете називати й далі мене рабовласником ? Так що , моя Вам порада. Дивіться на кінцевий результат . З іншого боку - Ви хочете щоб я платив своїм людям більше - без проблем , в кошторисі з 4200 грн за м2 - 1200 грн за м2 - величина заробітної плати. Я можу збільшити зарплату свого працівника , але виключно за рахунок збільшення ціни. Ви цього хочете ?
Нет-нет, ваши работники получают ТОЛЬКО 300-400 зарплаты. 178 - они не получают, а только могли бы получать, если бы Вы давали их деньгами, а не метрами через семь лет. Да и Вы сами сказали, что такое право предоставляете только ЛУЧШЕМУ работнику. Одному, а не всем. 200 (компенсация арендных платежей) - с какого банана? Они ж имеют, по Вашему утверждению, свои 30м2, там и ютятся, и никакой аренды не платят. Эсли идти по Вашей логике, то сотрудники у Вас вообще милионеры: 300-400 - зарплата 178 - бонус 200 - компенсация за невыплаченную аренду 250 - не потраченные деньги на обслуживание личного авто (некогда кататься, работают много) 150 - съкономленные на визитах по врачам (вместо пляжей - стройка, нет простуды - нет болезни) 400 - невыплаченный налог Датскому королю (канешна, они ж не в Дании!) Итого живыми деньгами получаем 1578 долларов! И это во Львове! У обычного строителя!
-
dolphin
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 8 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 17 чер, 2011 13:41
хтз, конечно не будет. потому как скажем за 500кв вы получаете коробку с окнами под одделку. а нужна еще земля и коммуникации. если они есть - участок дорогой, нет - тянуть, бить, платить дорого. плюс оборудование. в радиусе 20 км от Киева вряд ли в итоге дешевле 1000 кв выйдет. до чистового ремонта. ну и вопросы по земле, куча осг участков, они дешевле, но то, шо там построят - потом узаканивать, переводить - опять же бабки. если б было просто и дешево - уже б все по 390 строились 
-
Cricetus cricetus
-
-
- Подякував: 408 раз.
- Подякували: 413 раз.
-
-
Профіль
-
-
|