Азаров: Мы должны ограничить приток роскоши в страну
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
la-zar47 написав:А теперь перейдём к этим, со слов Азарова, богатым. Примерно 80% таких 4 – 5- ти литровых машин выпуска 1998 - 2000г. Находящиеся в эксплуатации порядка 11 - 13 лет. РАЗВЕ ТАКИЕ МАШИНЫ МОЖО НАЗЫВАТЬ РОСКОШЬЮ. Стоимость, которых, составляет порядка 18-20 тыс. дол.
Можно пруффлинк на статистику? Или очередной домысл? Ибо глядя на киевские улицы, заполненные новенькими мерседесами, лексусами, ауди, бмв, тойотами лендкрузер и прочими топовыми брендами с объемом движка от 4 л, как то слабо верится, что возраст 80% из них 11-13 лет. Насколько я понимаю, инициатива рассчитана именно на этот сегмент толстопузов.
Дваждыдвашник написав:Т.е. ничего менять не надо, пусть богатые и дальше платят как все, а то и меньше? Сейчас важно на законодательном уровне менять концепцию налогообложения, чтобы роскошь (а реально авто с объемом от 4 литров - роскошь или огромные дома) оплачивалась. Я бы даже с 3-х литровых движков начинал, если честно. И даже если будут ляпы оно того стоит, трудно себе представить честного шахтера, который десятилетиями копит на Lexus LX 470 и тут на тебе, облом - придется Lexus 350 покупать с 3,5-литровым движком, ай-ай-ай, жизнь - govno..
Дваждыдвашник, мне нравятся Ваши доводы Согласен с Вами. Более того, если у пенсионеров(а) большой дом (большая квартира) и они не могут оплачивать налог на недвижимость или коммунальные услуги, то, я считаю, что вполне нормально, если они продадут свою жилплощадь и купят себе поменьше.
Вы сами себе противоречите - целеустремленные и обычные граждане Вы путаете Главная проблема нашей страны - это серость. Она обычная, но не целеустремленная.
la-zar47 написав:...Надеюсь народ понял что мы имеем дело с провокатором.
Дваждыдвашник написав:Ясно, еще один виртуальный храбрец. В реальности, поди, тишайшее офисное животное Пишите еще, Вам необходима сублимация
Послушайте, неуважаемый правнук революционеров, вам это понять сложно, но купить машину за 60 000 у.е. вполне может себе позволить нормальная работающая семья. Где оба человека тяжело работают, при этом с легальной зарплаты снимается куча идущих в никуда налогов, а при покупке автомобиля платится 20% НДС. С какого хрена люди, подошедшие к покупке впритык должны от неё отказаться или собирать ещё много лет? Покуда этот коммунизм находит поддержку пусть и среди дремучей аудитории, но на финансовом сайте как-никак - никакой Европы, и никакого развития никому не видать. Если власть борется не с бедностью, а с богатыми лидьми в угоду уталения рядовым люмпеном своей ненависти по отношению к тому, кто что-то имеет ценное (притом даже пофиг, что честно купил, а не обязательно наворовал) - эти же люмпены сами из ж.ы и не вылезут.
У попередній статті "Таємниці Межигір’я. Розкіш султана" читачі могли переконатися, що протягом першого року керівництва державою резиденція Віктора Януковича забудовувалася небаченими масштабами.
Завдяки сервісу Google Maps тепер можна зазирнути за паркан, що оточує територію, яка чотири роки тому була державною власністю, а потім опинилася в руках Януковича та підставних фірм.
У новій частині розслідування "Українська правда" розповідає про те, який режим встановлено навколо резиденції - з води, повітря та землі.
Отже, "Межигір'я" оточено шестиметровим парканом. Це - не просто метафора. У висоті огорожі навколо резиденції можна переконатися шляхом співставлення з міліцейським автобусом "Богдан".
Таким шестиметровим парканом обнесено всю резиденцію, окрім центрального в'їзду до неї. Висота паркану в Януковича - понад 6 метрів
До речі, в читачів може виникнути запитання, а що робить автобус "Богдан" з синіми міліцейськими номерами під парканом "Межигір'я? Невже це - територія з підвищеною концентрацією криміналітету? Відповідаємо: у цьому автобусі перебувають бійці спецпідрозділу Беркут", які охороняють весь багатокілометровий периметр "Межигір'я".
Це само по собі дивно. Адже Янукович стверджує, що не має стосунку до всієї резиденції, а лише до невеликого будиночку і ділянки площею 1,76 гектари, яку він придбав у приватну власність минулого року. (До речі, Вишгородська адміністрація категорично відмовилася повідомляти, скільки отримав бюджет від цієї операції - через що "Українська правда" подала до суду.)
Отже, якщо керуватися логікою президента, то охороняти мають лише його власність, оскільки у цій місцевості тільки Янукович як найвища посадова особа має право на цілодобовий спокій коштом платників податків. Бійці "Беркуту" біля центрального в'їзду в "Межигір'я" - єдиного місця, де паркан "лише" 3 метри заввишки
Тож "Українська правда" звернулася до Міністерства внутрішніх справ з проханням повідомити, чому співробітники "Беркуту" замість боротьби із бандитизмом на неспокійних вулицях Києва охороняють весь периметр "Межигір'я" - якщо воно, за словами Януковича і за документами, перебуває у власності дрібної київської фірми "Танталіт".
За офіційною відповіддю МВС, спецпідрозділ чергує під "Межигір'ям", бо ця процедура вважається "охороною громадського порядку та безпеки дорожнього руху за місцем проживання та постійного перебування особи, щодо якої здійснюється державна охорона". Тобто платники податків можуть бути спокійні - з їхнім президентом нічого не станеться.
Іншими словами, МВС офіційно вважає територією проживання Януковича не той скромний будиночок, який він показав журналістам, а всі 137 гектарів резиденції. Що, в принципі, й так відповідає істині, але руйнує міф президента.
До речі, з'ясовуючи підстави для охорони "Межигір'я" силами спецпідрозділу, нам вдалося зняти ще одне питання. Як відомо, раніше журналісти потрапляли в інциденти з охороною "Межигір'я", яка вимагала від них стерти фотографії чи відео, відзняте біля в'їзду на територію - яка, за офіційною версією, не має жодного стосунку до Януковича.
Тепер МВС повідомило, що журналістам не забороняється здійснювати фотозйомку в'їздів до "Межигір'я". Тому "Українська правда" радить роздрукувати цей лист репортерам, які наступного разу вирушать на завдання до резиденції.
Однак, окрім скупчення бійців спецпідрозділу, "Межигір'я" знаходиться під контролем приватної озброєної охорони. Як з'ясувала "Українська правда", вони представляють Громадське формування "Делліт".
Громадське формування "Делліт" було створено на території Новопетрівської сільради - вчитайтеся в ці слова - "з метою подолання антисуспільних явищ, усунення причин та умов суспільно-небезпечних діянь, профілактики правопорушень, забезпечення надійного захисту особи..."
Цинізм у тому, що жодної іншої діяльності, окрім охорони "Межигір'я", громадське формування "Делліт" не здійснює. І, звісно, свої статутні завдання з "подолання антисуспільних явищ" не виконує.
На жаль, у рішенні сільради не сказано, "надійний захист" якої саме "особи" має здійснювати "Делліт". Але здогадатися не складно - реєстраційною адресою громадського формування "Делліт" вказано Нові Петрівці, вулиця Івана Франка, 19. Це... правильно, поштова адреса "Межигір'я".
Не менш ретельно охороняють "Межигір'я" з боку Київського моря.
Як розповіли "Українській правді" в одному з яхт-клубів загального користування, розташованому з протилежного берегу водосховища, після обрання Януковича президентом до них прибуло Управління державної охорони, яке взяло розписку з керівництва яхт-клубу не наближатися до узбережжя "Межигір'я" і не брати на борт журналістів.
За словами працівників клубу, під час одного з тренувань яхта з молодою дівчиною випадково зайшла за буй, після чого вона була заблокована, а тренер - доставлений до міліції.
Але подібні обмеження на воді не йдуть в жодне порівняння з обмеженнями, встановленими у повітрі.
Як вдалося з'ясувати "Українській правді", території над "Межигір'ям" було присвоєну статус... зони, забороненої для польотів!
Ми отримали відповідь Держпідприємства обслуговування повітряного руху України, яке стверджує, що статус забороненої зони цим землям було надано не в зв'язку з "Межигір'ям", а через те, що поблизу знаходиться Київська ГЕС.
"...Над об'єктом підвищеної небезпеки - споруди Київського гідровузла - з 13.06.2002 була встановлена відповідна заборонена зона використання повітряного простору", - ідеться у листі.
Насправді у листі УкрАероРуху написано неправду, яку легко встановити шляхом співставлення авіанавігаційної карти.
На ній можна побачити, що в центрі зони, забороненої для польотів, знаходиться аж ніяк не Київська ГЕС, а... правильно, резиденція "Межигір'я".
Більше того, за інформацією джерел, з самого початку польоти були заборонені лише над гідроелектростанцією. Але після приходу Януковича на посаду президента цю територію розширили не просто на все "Межигір'я". Було створено "мертву зону" радіусом в декілька кілометрів навколо резиденції - при тому, що саме по собі "Межигір'я" займає площу в півтори сотні гектарів.
Таким чином, знову ламається офіційна версія, за якою Янукович не має до "Межигір'я" жодного стосунку, а володіє лише невеликим будинком всередині.
Ось ця карта, яку ми отримали в надійних джерел. Заборонена для польотів зона позначена червоним:
Впадає в око ще одна цікава особливість, яка вказує на загострені фобії нинішнього президента. На авіанавігаційній карті можна побачити також зону, заборонену для польотів, над Печерськом, де розташовано будівлі Верховної Ради, Кабінету міністрів і Адміністрації президента.
Але за площею заборонена зона над урядовими кварталами столиці разів у десять менша, порівняно із зоною над "Межигір'ям"...
У наступній частині розслідування ми розкажемо про явні та приховані зв'язки Януковича з особами, на яких записано "Межигір'я".
Фірма-власник "Межигір'я" одержала податковий кредит на чверть мільярда
Фірма "Танталіт", що орендує 127 га на території колишньої державної резиденції "Межигір'я", одержала податковий кредит на суму 286 млн. грн.
Як пише "Дело", минулої весни фірма ввійшла до числа лідерів Шевченківського району Києва за розміром податкового кредиту, що сформувався в процесі бюджетного відшкодування ПДВ.
286 млн. грн. – це сума, яку "Танталіт" заощадить при виконанні податкових зобов'язань у наступних звітних періодах.
За даними податкової інспекції Шевченківського району Києва, збільшення податкового кредиту компанії "Танталіт" істотно вплинуло на погіршення показників фіскального органа.
У податкових документах зазначено, що діяльність "Танталіту" – це "будівництво і реконструкція "Межигір'я". Правда, одержати інформацію про обсяги цього будівництва неможливо – воно відбувається таємно на закритій від сторонніх території.
Про те, що відбувається за парканом "Межигір'я", можна отримати лише дуже приблизне уявлення, узявши для порівняння обсяги будівництва Коростенського
заводу МДФ, що конкурує з "Танталітом" розмірами податкового кредиту.
Так, відповідно до офіційної інформації, розміщеної на сайті Коростенського заводу МДФ, сума інвестицій у будівництво й експлуатацію заводу з виробництва деревинно-волокнистої плити середньої щільності (МДФ) і деревинно-волокнистої плити високої щільності (ХДФ) склала 120 мільйонів євро, площа заводу – 40 га, кількість робочих місць – 300, початок реалізації – липень 2008 року.
Як раніше писало "Дело", державна податкова інспекція в Шевченківському районі Києва установила порушення при веденні податкового обліку компанією "Танталіт", що орендує 127 га урочища "Межигір'я".
Податкові інспектори установили, що фірма занизила податок на прибуток за І квартал 2011 року і тим самим порушила закон України "Про оподаткування прибутку підприємств".
До адміністративної відповідальності була притягнута головний бухгалтер підприємства "Танталіт". Шевченківський районний суд Києва в жовтні визнав головного бухгалтера винною і наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 85 гривень.
Но это наверное и роскошью не назовешь... Правда жаль?
la-zar47 написав:А теперь перейдём к этим, со слов Азарова, богатым. Примерно 80% таких 4 – 5- ти литровых машин выпуска 1998 - 2000г. Находящиеся в эксплуатации порядка 11 - 13 лет. РАЗВЕ ТАКИЕ МАШИНЫ МОЖО НАЗЫВАТЬ РОСКОШЬЮ. Стоимость, которых, составляет порядка 18-20 тыс. дол.
Можно пруффлинк на статистику? Или очередной домысл? Ибо глядя на киевские улицы, заполненные новенькими мерседесами, лексусами, ауди, бмв, тойотами лендкрузер и прочими топовыми брендами с объемом движка от 4 л, как то слабо верится, что возраст 80% из них 11-13 лет. Насколько я понимаю, инициатива рассчитана именно на этот сегмент толстопузов.
Це якраз середній клас, якого потрібно всіляко підтримувати, бо саме вони наповнюють бюджет. А от розкіш починається від ферарі, бентлі, ролс-ройс - тачки наших олігархів. Саме таке і можна обкладати підвищеними податками. Вони не збідніють. А ще актуально було би законодавчо заборонити держслужбовцям, чиновникам всіх рівнів, купувати авто в службовий парк дорожчі, наприклад, 30 тис. доларів і бажано вітчизняної зборки.
Плять, ну о чем можно говорить, если тему обсуждает 10 человек и нету троих, мнение которых о том, что такое роскошь совпадает? Для многих пересичных даже таврия роскошь... Я же не считаю роскошью Ауди А8... Вот Майбах, Бентли, Ролс, Мазерати и т.п. членовозы - роскошь. Где границы? А давайте считать роскошью все, что дороже 12 мин. зарплат. Т.е. то, что человеку с минимальной зарплатой можно купить за год, если этот год жить не пивши и не жравши в землянке...
Боже, как же это тупо! Надо вводить налог на нищебродство! Чем хуже тачка - тем выше должен быть налог. регрессивные ставки налогов на зп. Получаешь много -платишь меньше налогов, шоб стимул зарабатывать, а не сопли жевать и штаны протирать. Нет денег платить налоги такие - на рудники! Или на органы... Вобщем бороться надо с бедностью, а не с роскошью.
лучше быть богатым и здоровым, чем бедным и больным. Ваш Капитан Очевидность.
Не надо ограничивать приток роскоши в страну ... За ней тогда поедут за кордон ... Есть категория людей, которые официально много зарабатывают и платят налоги, пусть они потребляют роскошь на здоровье ... А вот кто потребляет роскошь при скромной чиновничей зарплате, того надо брать за яйца ... Идти и смотреть, кто в каком доме живет, сколько земли, на какой машине ездит, за сколько часы купил и т.п. И пусть докажет! Не доказал, при отсутствии фактов коррупции - заплати налог и ставить на учет как потенциального коррупционера и уклониста от уплаты налогов.
Азаров сказал в эфире одного из телеканалов: хочешь - покупать, условно скажем, очень дорогую машину ( 4 литра)- будь добр, заплати двойную, а то, может быть, и тройную цену",
А с какой радости, я, к примеру, должен платить такую цену. Речь ведётся о роскоши. А автомобиль давно перестал быть роскошью. Автомобиль в настоящее время быстрее является помощником существования в нашей скоротечной жизни. И от того какой у него литраж не является основанием относить его к излишкам роскоши. Это мышление коммунистов 70х годов. Тем более, как я указывал в предыдущих постах, в настоящее время можно купить как мерседес так и джип и прочие подобные авто в Б/У варианте (10-13летки) за сравнительно умеренные деньги. И на основании, каких критериев это может считаться роскошью. К РОСКОШИ, как мне видится, ОТНОСЯТСЯ : картины подлинники, старинная мебель, антиквариат, дворцы (непомерной величины),участки земли(по 30-100га.)самолёты, вертолёты.Эксклюзивные автомобили(как перечисляли выше: Мазерати, Роллс-ройсы, Бугатти, Феррари и пр.)т.е те авто которые действительно стоят очень больших денег.А также золотые унитазы, наручные часы, запонки (цены которых сравнимы с ценой хорошего автомобиля) Вот дорогие ТИГИПКО и АЗАРОВ вам поле деятельности. Но тема в том, что владельцы всего этого всегда уйдут от налогов. А все остальные имея в пользовании имущество, которое с натяжкой, (но при желании отдельных наших правителей) можно отнести к роскоши будут платить налоги. И это всё так и произойдёт с молчаливого нашего согласия. Все проблемы в нашей жизни происходят только по причине нашего безропотного молчания. Попробовали они такое сотворить в любой европейской стране. Думаю, мало бы не показалось