А сколько потребляешь зимой?
|
|
![]() чому вартість утримання інфраструктури не має залежати від типу лічильника? лічильник вказує на максимальну пропускну здатність абонента. і під неї потрібно підтримувати тиск в системі. наприклад є дві сістеми з однаковою кількістю абонентів. але абоненти відрізняються по кількості споживання газу в двічі що відповідно знаходить відображення в лічильниках встановлених у абонентів. думаєте вартість підтримки ціх двух систем буде однаковою? як мінімум в системі де більше йде використання газу потрібно встановити більш потужне обладнання для підтримки тиску. так що сама ідея вірна - а от як вони вираховували абонентську плату це вже хай пояснюють. ![]() раджу погуглити що таке витрати виробництва та як вони класифікуються. це якщо освіта не дозволє це розуміти без гуглу. відповідає чи не відповідає законам україни - це вже дискусія (закони можна прийняти або змінити існуючі). так само підлягає дискусії і вартість цієї абонплати. але сама ідея вірна. ![]() ..абсолютно згоден з вами... це наші хитрозроблені правителі захотіли знімати плату за послугу яку не надають....оплата може бути тільки за надані послуги і спожитий обєм газу а не за якесь підключення до труби .....механізм давно працює у вигляді транспортного податку - в ціну пального вклчений цей податок - хто більше купує пального , той більше їздить і експлуатує дороги....так і тут має бути в ціну газу включена ціна трансплртування і хто більше споживає той більше платить бо для нього більше затрат на транспорт газу ....хто нічого не споживає нячого не повинен і платити . тут небезпека в тому що дебільний підхід якщо його не скасують буде далі впроваджуватись - підключеня до води , можеш не споживати але за трубу плати , дроти від електромережі висять - ну то й що що не споживаєш - плати....тротуар повз твого дому - можеш не користуватись але плати ...повітря - можеш не дихати , але плати....що нах ???? ![]() ![]() mephala ви реальність нашу знаєтЕ? припустимо клІєнт хоче підключити будинок - то йому потрібно вартість того трубопроводу до його будинку оплатити і роботи також.
Ще раз - клєнт має платити за надані послуги - споживає газ - вартість газу , газ потрібно доставити ? - вартість транспорту має бути вшита у вартість газу і хай там самі ділять кому що ....нічого не спожив клієнт - то за що платити ? газу не спалив і траспортування до його домівки не було . ОПЛАЧУВАТИ ПОТРІБНО ЗА НАДАНІ ПОСЛУГИ І СПОЖИТИЙ ТОВАР - ВСЕ ІНШЕ ТО МАНІПУЛЯЦІЇ р/с...НА ПРЕДМЕТ ВАШОГО ПРИКЛАДУ - ВИСМОКТАТИ З ПАЛЬЦЯ ЩЕ НЕ ТАКУ ТЕОРІЮ МОЖНА І ![]() ![]()
ще раз рекомендую перечитати мій пост та відповісти на питання. я розумію ваше бажання платити як можна меньше - але спробуйте моделювати ситуацію з різних точок зору. ![]() mephala я відстоюю позицію що оплачувати потрібно ЗА СПОЖИТИЙ ТОВАР І НАДАНІ ПОСЛУГИ ...
така модель працює при оплаті транспортного податку - той хто більше їздить той більше платить і дороги "для одного " споживача ніхто не будує.... такк сама модель має бути і по газу споживаєш- платиш за товар і його доставку... це що зараз пробують впроваджувати - то захист інтересів олігархів які бажають доїти пересічного в будь-якому випадку... я впевнений що це наслідок того що громадяни почали максимально економити використовуючи інші джерела енергії..це газовим олігархам дуже не подобається - ось і наслідки... ..Ви розумієте в чому справа ...витрати на утримання мережі хочуть покласти на споживачів , але власником цих мереж будуть олігархи ?...нехай мене зроблять співвласником мережі - акціонером , то я буду розуміти чому я за утримання цих труб маю платити . Що це за абонплата така ? плата за підключення до мережі може бути , але разова плата ...я що кожен місяць кудись підключаюсь ?? Цим нововведенням власники облгазів хочуть утримання покласти на споживача , а прибутки собі в кишеню.... ...а привязувати вартість транспортування до типу лічилька - які ставили які були під рукою...то взагалі маразм..лічильни не споживає він тільки рахує... а ось вартість траспортування має залежати від спожитого газу - це у всякому разі відповідає логіці. Востаннє редагувалось -VICTOR- в Суб 01 кві, 2017 23:16, всього редагувалось 1 раз.
![]() так воно так й буде - ви будете будете оплачувати отримані послуги. просто це буде дві послуги. одна доставки а інша вартість газу. ви звикли що мухи й котлети перемішані. й це для вас звично. але краще коли мухи окремо а котлети окремо. в нашому випадку вартість самого газу потрібно відокремити від вартості обслуговування системи по доставці газу. і як раз потрібно обговорювати сам перехід відокремлення мух від котлет. щоб це було зроблено корректно. а не нам залишать мухи разом з котлетами а потім мух ще раз нагрузять.
|
|