ушел из ПИБа написав: Возможно, сделать банки налоговыми агентами и станет тем самым косметическим изменением
Чтобы сделать банки агентами, придется ещё и единую ставку налога ввести. Спрашивается, зачем тогда было что-то менять - оно так и было с 01.01.2015
Налог абсурдный,и д*****.Привожу пример.Я вкладчик Пивденкомбанка,в котором сейчас работает временная администрация.Вопрос. Учитывать ли мне полученный %% доход с 1 июля,и до момента получения вклада,если начисленный %% доход во время действия ВА я могу получить в четвертой очереди, с вероятностью 0,000001%
Вы явно переоцениваете свои шансы получить в четвертой очереди.
Лично я, если налоговым агентом останется сам плательщик, намерен поступить так: рассчитать весь реально полученный доход суммарно по всем банкам, с учетом потерянных сумм (вследствие введения ВА и ликвидаций). И налог с депозитного дохода платить уже с учетом этих потерь - если вообще получится доход, а не убыток.
В революционном мартовском пылу много натворили. Сейчас головы в парламенте похолоднее будут и нет уже двуединого Турчинова и безмолвного председателя НБУ
П.С. О единой (линейной) ставке налога и написали хомутынниковцы в своих "высновках"
Ну так зачем было всё менять? Единая ставка и банки-агенты там были и так.
В парламете головы все те же (не уверен, впрочем, что это именно головы).
И ни малейших отличий в компетенциях этих керманычей от их папередников я не вижу. Отличия только политические, но в данном случае они не очень-то и важны. Те грабили в своих шкурных интересах, а эти будут грабить не только в шкурных, но ещё и за идею (если ещё останется что грабить). Разница невелика и она явно не в пользу вкладчиков.
В революционном мартовском пылу много натворили. Сейчас головы в парламенте похолоднее будут и нет уже двуединого Турчинова и безмолвного председателя НБУ
П.С. О единой (линейной) ставке налога и написали хомутынниковцы в своих "высновках"
Ну так зачем было всё менять? Единая ставка и банки-агенты там были и так.
В парламете головы все те же (не уверен, впрочем, что это именно головы).
И ни малейших отличий в компетенциях этих керманычей от их папередников я не вижу. Отличия только политические, но в данном случае они не очень-то и важны. Те грабили в своих шкурных интересах, а эти будут грабить не только в шкурных, но ещё и за идею (если ещё останется что грабить). Разница невелика и она явно не в пользу вкладчиков.
Ха! Там была ставка 5%, а теперь на волне можно и 20% для всех сделать (да и на полгода раньше), один хрен народ свыкся с мыслью, что грабить - будут
Patrick написав:Добрый всем день. Вопрос знатокам. Открывают ли сейчас банки валютные депозиты, если клиент приходит к ним с гривной
В ОТП раньше было без проблем , я думаю если Вы откроее депо этак месяцев на 6 с пополнением , то не откажут продавать в рамках постановы. Можете попробовать поговорить и насчет ощадного со свободным пополнением и снятием но ставка 3% годовых . ПУМБ без проблем продает на валютную карту если не наглеть то долларов по 500 можно в день кидать больше как то косятся подозрительно . Лучше в 2 отделении 500 , в другом 500
mike41 написав:2 Кармелюк Рецензувати чиїсь фінансові партії вважаю справою невдячною. Але для товариша за реєстром акціонерів АПБ "Україна" АК можу зробити виняток. Коли пан тримав від 1 березня до 1 червня свою гривню під 24%, а валюту під 10% на складних щомісячних відсотках, то активи пана у доляровому обчисленні зменшилися десь на 2,5%. В цілому в умовах такого форс-мажору результат прийнятний. Хоч діючий працівник банківської установи із іноді не замкненими дверима до валютної каси міг би, гадаю, досягнути більшого. Якби усі активи у долярках ці 3 місяці пролежали під грушею, втрат не було б взагалі. Якби вони пропрацювали під 10%, то зросли б на 2,5%. Підкреслю, що маю на увазі зафіксовану суму, не враховуючи Ваші прибутки та видатки, пов"язані із діяльністю та життям. Сам вийшов у грін кеш на 99,85% від усього паперового кеша на початку грудня за середнім курсом 8,29. За рахунок здешевлення ДМ маю приблизно такий же збиток. Проте жодних трудовитрат і деякі шанси відігратися .
З поваги до товариша за реєстром акціонерів АПБ "Україна" АК вважаю своїм обов*язком надати відповідь (вибачайте, що тільки зараз, бо був на рибалці – у нас з 17.06.2014р. зняли заборону от і відвів душу на Дніпрі). Спочатку уточнення – я вже п*ятий рік не є діючим банкіром. Хоча навіть коли був притримувався стратегії мати у портфелі і гривну і валюту. І коли надходив курсовий шторм ніколи не переходив тільки у валюту, тим більше, що точно визначити, що це вже шторм важкувато, а раптом це так просто вітер зірвався і скоро вщухне. Постфактум легко робити висновки: так це був шторм і треба було конвертуватись. А якщо це був тільки вітерець, а Ви вже провели операцію – втрати теж неминучі. Згадайте Квестора: з гривні геть! Хто зразу виконав рекомендацію отримав втрати, а хто не поспішав і перейшов до дій тільки в кінці минулого року, той добре виграв. Тобто намагання вгадати оптимальний час конвертації це рулетка. А я в азартні ігри не граю (правда мав один гріх – програв у Лас-Вегасі 10доларів – але коли я грішив, то дав собі слово: як програю 10 доларів одразу припиняю гру). В кінцевому рахунку за кілька років гривневі депозити відігравали втрати від кожного різкого зниження курсу. Як буде цього разу - подивимось.
А тепер по портфелю: в доларовому еквіваленті з 01.03. по 01.06.2014р. в мене він фактично втратив 1,55% , зате в гривневому зріс на цілих 5,4% . На жаль в мене таких ставок як 24% у гривні не має (ліньки рахувати, але середня десь трохи менше 19%) і 10% в доларі (відповідно по факту в районі 8,5%), хоча може це і на щастя – бо «влетів» тільки в Форумі, де ставка була якраз саме ті 10%. Тут вже точно по Леніну виходить: «лучше менше, да лучше!». Правда саме на такі зміни в моєму портфелі впливали різні фактори, як от рівень звичайного споживання і наприклад, в квітні значна сума пішла на страховку авто і його техобслуговування – це був негативний вплив, а те що я в Укрсоцбанку уклав угоду на значну суму в гривні із авансовою виплатою відсотків за півроку – це був позитивний вплив. Коли закінчиться «катавасія» в Форумі очікую ще значних збитків – хіба щастя підвалить і депозит переведуть в Альфу (оце повезе якщо так станеться!). А якщо казати взагалі – то бізнес вкладника теж має свої ризики. Тому я завжди до цього морально готовий. Поки що, принаймі останні 20 років, за виключенням кількох років, він приносив не поганий дохід (навіть враховуючи інфляцію). Що буде далі – побачимо.
P.S. Вибачте, а що таке ДМ? А то я щось гальмую і не можу розшифрувати. А взагалі прохання до всіх форумчан – поменше вживайте скорочень і специфічних слів, бо деколи не розумію про що йде мова.
2 Кармелюк ДМ - дорогоцінні метали. Головним чином у мене срібло. Зараз дорожчає. Чиїсь валютні прогнози, навіть від квестора, не дуже беру до уваги. Перевагу віддаю нескладному, але постійному контролю ефективності своїх фінінструментів. Хай шастить!
По расчетам экспертов одного из рейтинговых агентств, которые есть в распоряжении ZN.UA, наибольшая докапитализация может потребоваться Укрсоцбанку (646 млн грн), Приватбанку (468 млн), "Дельта Банку" (320 млн), "ВТБ Банку" (290 млн), Проминвестбанку (270 млн), "ВиЭйБи Банку" (122 млн), "Альфа-банку" (119 млн грн).