Байки про банки і не тільки....2008-2017

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 12961297129812991300 ... 5791>
Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 19:24

zzzzzz написав:
  0720 написав:
  ушел из ПИБа написав:
Возможно, сделать банки налоговыми агентами и станет тем самым косметическим изменением

Чтобы сделать банки агентами, придется ещё и единую ставку налога ввести. Спрашивается, зачем тогда было что-то менять - оно так и было с 01.01.2015

Налог абсурдный,и д*****.Привожу пример.Я вкладчик Пивденкомбанка,в котором сейчас работает временная администрация.Вопрос.
Учитывать ли мне полученный %% доход с 1 июля,и до момента получения вклада,если начисленный %% доход во время действия ВА я могу получить в четвертой очереди, с вероятностью 0,000001%

Вы явно переоцениваете свои шансы получить в четвертой очереди.

Лично я, если налоговым агентом останется сам плательщик, намерен поступить так: рассчитать весь реально полученный доход суммарно по всем банкам, с учетом потерянных сумм (вследствие введения ВА и ликвидаций). И налог с депозитного дохода платить уже с учетом этих потерь - если вообще получится доход, а не убыток.
0720
5

Подякував: 133 раз.
Подякували: 1872 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 19:31

ушел из ПИБа написав:0720

В революционном мартовском пылу много натворили. Сейчас головы в парламенте похолоднее будут и нет уже двуединого Турчинова и безмолвного председателя НБУ

П.С. О единой (линейной) ставке налога и написали хомутынниковцы в своих "высновках"

Ну так зачем было всё менять? Единая ставка и банки-агенты там были и так.

В парламете головы все те же (не уверен, впрочем, что это именно головы).

И ни малейших отличий в компетенциях этих керманычей от их папередников я не вижу. Отличия только политические, но в данном случае они не очень-то и важны. Те грабили в своих шкурных интересах, а эти будут грабить не только в шкурных, но ещё и за идею (если ещё останется что грабить). Разница невелика и она явно не в пользу вкладчиков.
0720
5

Подякував: 133 раз.
Подякували: 1872 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 19:45

0720 написав:
  ушел из ПИБа написав:0720

В революционном мартовском пылу много натворили. Сейчас головы в парламенте похолоднее будут и нет уже двуединого Турчинова и безмолвного председателя НБУ

П.С. О единой (линейной) ставке налога и написали хомутынниковцы в своих "высновках"

Ну так зачем было всё менять? Единая ставка и банки-агенты там были и так.

В парламете головы все те же (не уверен, впрочем, что это именно головы).

И ни малейших отличий в компетенциях этих керманычей от их папередников я не вижу. Отличия только политические, но в данном случае они не очень-то и важны. Те грабили в своих шкурных интересах, а эти будут грабить не только в шкурных, но ещё и за идею (если ещё останется что грабить). Разница невелика и она явно не в пользу вкладчиков.

Ха! Там была ставка 5%, а теперь на волне можно и 20% для всех сделать (да и на полгода раньше), один хрен народ свыкся с мыслью, что грабить - будут
Frei

Подякував: 506 раз.
Подякували: 539 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 21:19

Re: Байки про банки і не тільки....

Patrick написав:Добрый всем день. Вопрос знатокам. Открывают ли сейчас банки валютные депозиты, если клиент приходит к ним с гривной
В ОТП раньше было без проблем , я думаю если Вы откроее депо этак месяцев на 6 с пополнением , то не откажут продавать в рамках постановы. Можете попробовать поговорить и насчет ощадного со свободным пополнением и снятием но ставка 3% годовых . ПУМБ без проблем продает на валютную карту если не наглеть то долларов по 500 можно в день кидать больше как то косятся подозрительно . Лучше в 2 отделении 500 , в другом 500
olgerd

Подякував: 1503 раз.
Подякували: 986 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 22:48

mike41 написав:2 Кармелюк
Рецензувати чиїсь фінансові партії вважаю справою невдячною. Але для товариша за реєстром акціонерів АПБ "Україна" АК можу зробити виняток. Коли пан тримав від 1 березня до 1 червня свою гривню під 24%, а валюту під 10% на складних щомісячних відсотках, то активи пана у доляровому обчисленні зменшилися десь на 2,5%. В цілому в умовах такого форс-мажору результат прийнятний. Хоч діючий працівник банківської установи із іноді не замкненими дверима до валютної каси міг би, гадаю, досягнути більшого. Якби усі активи у долярках ці 3 місяці пролежали під грушею, втрат не було б взагалі. Якби вони пропрацювали під 10%, то зросли б на 2,5%. Підкреслю, що маю на увазі зафіксовану суму, не враховуючи Ваші прибутки та видатки, пов"язані із діяльністю та життям.
Сам вийшов у грін кеш на 99,85% від усього паперового кеша на початку грудня за середнім курсом 8,29. За рахунок здешевлення ДМ маю приблизно такий же збиток. Проте жодних трудовитрат і деякі шанси відігратися :) .

З поваги до товариша за реєстром акціонерів АПБ "Україна" АК вважаю своїм обов*язком надати відповідь (вибачайте, що тільки зараз, бо був на рибалці – у нас з 17.06.2014р. зняли заборону от і відвів душу на Дніпрі).
Спочатку уточнення – я вже п*ятий рік не є діючим банкіром. Хоча навіть коли був притримувався стратегії мати у портфелі і гривну і валюту. І коли надходив курсовий шторм ніколи не переходив тільки у валюту, тим більше, що точно визначити, що це вже шторм важкувато, а раптом це так просто вітер зірвався і скоро вщухне. Постфактум легко робити висновки: так це був шторм і треба було конвертуватись. А якщо це був тільки вітерець, а Ви вже провели операцію – втрати теж неминучі. Згадайте Квестора: з гривні геть! Хто зразу виконав рекомендацію отримав втрати, а хто не поспішав і перейшов до дій тільки в кінці минулого року, той добре виграв. Тобто намагання вгадати оптимальний час конвертації це рулетка. А я в азартні ігри не граю (правда мав один гріх – програв у Лас-Вегасі 10доларів – але коли я грішив, то дав собі слово: як програю 10 доларів одразу припиняю гру). В кінцевому рахунку за кілька років гривневі депозити відігравали втрати від кожного різкого зниження курсу. Як буде цього разу - подивимось.

А тепер по портфелю: в доларовому еквіваленті з 01.03. по 01.06.2014р. в мене він фактично втратив 1,55% :( , зате в гривневому зріс на цілих 5,4% :D . На жаль в мене таких ставок як 24% у гривні не має (ліньки рахувати, але середня десь трохи менше 19%) і 10% в доларі (відповідно по факту в районі 8,5%), хоча може це і на щастя – бо «влетів» тільки в Форумі, де ставка була якраз саме ті 10%. Тут вже точно по Леніну виходить: «лучше менше, да лучше!». Правда саме на такі зміни в моєму портфелі впливали різні фактори, як от рівень звичайного споживання і наприклад, в квітні значна сума пішла на страховку авто і його техобслуговування – це був негативний вплив, а те що я в Укрсоцбанку уклав угоду на значну суму в гривні із авансовою виплатою відсотків за півроку – це був позитивний вплив. Коли закінчиться «катавасія» в Форумі очікую ще значних збитків – хіба щастя підвалить і депозит переведуть в Альфу (оце повезе якщо так станеться!).
А якщо казати взагалі – то бізнес вкладника теж має свої ризики. Тому я завжди до цього морально готовий. Поки що, принаймі останні 20 років, за виключенням кількох років, він приносив не поганий дохід (навіть враховуючи інфляцію). Що буде далі – побачимо.

P.S. Вибачте, а що таке ДМ? А то я щось гальмую і не можу розшифрувати. А взагалі прохання до всіх форумчан – поменше вживайте скорочень і специфічних слів, бо деколи не розумію про що йде мова.
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2014 23:31

2 Кармелюк
ДМ - дорогоцінні метали. Головним чином у мене срібло. Зараз дорожчає.
Чиїсь валютні прогнози, навіть від квестора, не дуже беру до уваги. Перевагу віддаю нескладному, але постійному контролю ефективності своїх фінінструментів.
Хай шастить!
mike41
6

Подякував: 847 раз.
Подякували: 2508 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2014 00:25

mike41 написав:2 Кармелюк
ДМ - дорогоцінні метали.

Тю, як просто. Таки гальмую! Недарма кажуть:старість не радість! А може це так рибалка вплинула, від природи ніяк не відключусь та й кльов був гарний!
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2014 18:01

"Ближе к Телу !", как говаривал Ги де Мопассан !!" (с)

Хоть и НЕ истина, но представление о Динамике даёт: http://zn.ua/ECONOMICS/nbu-vydal-bankam-bolee-101-mlrd-griven-kreditov-refinansirovaniya-147573_.html

http://fotohost.org/images/a1993279-324kB.jpg

и сопоставляя в развитии за I квартал: http://ukrrudprom.ua/news/Poluchaemie_ot_NBU_sredstva_krupneyshie_banki_ispolzuyut_dlya_ra.html
Ser Fil

Подякував: 80 раз.
Подякували: 246 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2014 18:20

"Первым делом, Первым делом - Самолёты! - Ну а девушки?..."

Торопятся или Как ? : http://zn.ua/ECONOMICS/tolko-9-iz-37-bankov-proshli-stress-testirovanie-nbu-po-trebovaniyu-mvf-147574_.html
В любом случае, предварительные расчёты показательны и понуждают к перегруппировке
По расчетам экспертов одного из рейтинговых агентств, которые есть в распоряжении ZN.UA, наибольшая докапитализация может потребоваться Укрсоцбанку (646 млн грн), Приватбанку (468 млн), "Дельта Банку" (320 млн), "ВТБ Банку" (290 млн), Проминвестбанку (270 млн), "ВиЭйБи Банку" (122 млн), "Альфа-банку" (119 млн грн).
Ser Fil

Подякував: 80 раз.
Подякували: 246 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2014 18:21

Первый вброс на вентилятор?

Новая глава НБУ тесно сотрудничала с Курченко
http://news.eizvestia.com/news_politics ... -kurchenko
octopus

Подякував: 98 раз.
Подякували: 137 раз.

Профіль