Хотів запитати, чи хтось проходить / проїзжає біля Стрийського парку час від часу? Ось цікавить стан будівництва цього будинку на Лукаша -
Чи не могли б пару фоток прибудинкової / та підїзду (ліфтів) зробити і викласти тут?
|
|
Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!Хотів запитати, чи хтось проходить / проїзжає біля Стрийського парку час від часу? Ось цікавить стан будівництва цього будинку на Лукаша -
Чи не могли б пару фоток прибудинкової / та підїзду (ліфтів) зробити і викласти тут?
Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!- Ви мене не розумієте! - Чудово розумію! (С) десь з реклами Ми шукали 2.5 роки, в період з кінця 2013 до початку 2016. Потім ще час від часу переглядали оголошення. Нам дещо пощастило (якщо це так можна назвати) купити квартиру в стані "полный убой" (але в достатньо доглянутому під'їзді). Оскільки ремонт все одно був в планах, то свідомо шукали "матеріал" подешевше. Але спостереження таке, що в центральній частині міста просадка цін була мінімальна. Квартири тут, особливо в хороших будинках - це штучний товар. Рано чи пізно покупець знайдеться. І більшість хороших об'єктів зникла з продажу. А нових з'являється не так вже й багато. Більш того, багато хто тримає ціни і на не дуже якісні квартири, просто "тому що центр". Наприклад, ми дивилися по 2-3 квартири в одному під'їзді (а в старих будинках їх всього 6-12, тобто продається третина-чверть будинку). Ми брали ключі від горища, від підвалу, все оглядали, спілкувались із сусідами. І раптом оп, і гіпсовий маяк в підвалі. А ціна $1100-1200 за квадрат. Зазвичай $1200-1500. З ремонтом (який треба переробити) - $2000 квадрат. Це вторинка. І це 2014-2015, коли економіка оговтується від девальвації, і в новобудах ціни просідають з $900-1200, до $450-600. Але лише в новобудах в спальних районах і на околицях. Ми думали зіграти на курсі - не вийшло. Личаківська перлина, Рильского, Туган-Барановського, Погулянка 5/6, Зарицьких, Рудницького, Єфремова, Моршинська - всі зафіксували ціни в доларі, і їх не хвилювало, що об'єкти за 4-6 місяців в гривні подорожчали в два рази, вони готові були чекати. І зараз я спостерігаю зростання ціни навіть в доларах. Тому, якщо орієнтуватись на центр, то я б не сподівався на якийсь суттевий відкат. Якщо він і станеться, то це скоріше буде за умов, за яких ми будемо думати, як її позбутися, а не як докупити.
Розумні люди кажуть, що в для змін в групі/суспільстві потрібно від 10 до 25% людей, що підтримують зміни. Це - симпатики. Звичайно будуть і критики (5-10%). "Сіра маса" (байдужий контингент) встане на сторону, тих, хто є більш активний. Тому, в старому будинку, де є 8-12 квартир, якщо домовились 2-3 квартири - це вже перемога. В новобудові, квартир так на 40-80-120, якщо з самого початку немає раціональної і жорсткої управляючої компанії, більше шансів на суцільну зраду (тому що зібрати групу в 10-20-30 квартир набагато складніше). А з прикладів jump'а і мого колеги, виглядає так, що сусіди в будь-якому будинку попадають під закон нормального розподілу. Я вже наводив приклад вирішення питання з ЖЕКом і ЛМР в одному будинку. Зараз йду тим самим шляхом в іншому. Правило просте, я ні від кого не чекаю допомоги (я не чекаю що це зробить ЖЕК, тому що я заплатив квартплату), я роблю це в першу чергу для себе, тому що це моя зона комфорту. Мені головне, щоб не заважали (таке теж може бути). Наприклад, я хочу надійне водопостачання, тому я почав із заміни старих іржавих труб і вентилів (які не працювали) в підвалі, і домовився з сусідами, щоб протягнути нову трубу від підвалу до квартири. Сусід зверху планував починати ремонт пізніше цього року, він тоже погодився. Тому в нас тепер в стояку нова водопровідна труба + працює окремий вентиль на стояк, до того, якщо хтось щось робив з водою, без води сидів весь будинок. Інший приклад. В нас є балкони загального користування в під'їзді. Вони примикають до однієї зі стін в нашій квартирі. Там неправильно зроблений ухил, тому в дощ - стіна замокає, грибок, і т. ін. Ми вирішили це виправити - збити штукатурку, протигрибкова обробка, гідроізоляція, покласти плитку. Щоб вже виглядало зовсім гарно, то вирішили зробити всі три балкони в під'їзді. Так, я за свої кошти роблю те, що мав би зробити ЖЕК, чи ще хтось там. Але мені дешевше піти цим шляхом ніж йти в ЖЕК, ЛМР, і чекати місяці, поки вони не зроблять щось подібне, але менш якісне просто для галочки. А тепер саме цікаве - як це працює: - до мене почали підходити сусіди, питати куда здавати гроші (не всі, правда - в нас є підвал, будинок старий, тому підлога там не дуже в гарному стані (вибоїни, місцями великі). Ще один сусід (інший) робив ремонт в себе, заливав стяжку, в нього залишились матеріали (чесно скажу, ми в таких випадках, здавали назад в магазин). Він залишив і попідливав найбільш критичні місця. Тепер туда можна зайти навіть коли немає світла і не боятись зашпортатись. Ось так, ніби живе собі під'їзд, нікому нічого не треба - так виглядає "сіра маса". А починаєш щось робити (lead by example), і частина "сірої маси" прокидається, долучається, і ось вас вже не 10%, а 40. Я тверезо дивлюся на речі, і не переоцінюю ці події. Це лише 2-3% від того, що ми хотіли би зробити. Все ще може змінитися, але поки що, це виглядає як крок в правильному напрямку. Якщо буде цікаво, то про подальші результати експерименту зможу розповісти, наприклад, десь за рік, коли спробуємо зробити більш масштабні речі. Ок! Чекатиму розповіді про еволюційний процес... Востаннє редагувалось Козак-характерник в Вів 18 вер, 2018 05:24, всього редагувалось 3 разів.
Ви настільки бажали жити саме у окресленому Вами "ближньому центрі", що свідомо заплющили очі на стан будинку, його комунікації, балкони/грибок і ще я так розумію купу проблем? Чи хотіли жити у "ближньому центрі" і саме у старому будинку? враховуючи вбухані кошти у купівлю-ремонт квартири, а тепер ще й на перманентні трати на постійні доробки і ремонти під"їзду/балконів/сходових кліток/підвалів/горищ/комунікацій, чи не простіше і приємніше було купити ось це, до прикладу: або ось це Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!... перепрошую, а які саме матеріали Ви здавали назад в магазин і як це відбувалось? Бо має ж товар бути "запакований"(не бувши у використанні і повернути можна лише до 14днів!) Чи Ви маєте знайомого/колегу у якомусь буд-магазині і з ним домовились про повернення? Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!
Це точно було б простіше, і, мабуть, приємніше. Більш того, Зарицьких, 5 була в списку (Пекарська на той момент була лише в проекті). Просто в нас ситуація була дещо складніша. Ми починали шукати квартиру для себе + була квартира батьків 90 м2, в ближньому центрі, яка, по-хорошому, також вимагала ремонту, і якої їм було вже забагато. І тут, в процесі пошуку з'являється квартира в сусідньому з батьками будинку 64 м2. Виникла ідея - взяти цю меншу квартиру, зробити в ній ремонт, віддати її батькам і потім вже зробити ремонт в більшій квартирі для себе. Сіли-порахували, що за вартість Зарицьких + ремонт, ми купимо цю квартиру, зробимо в ней ремонт, переселимо туда батьків, зробимо ремонт їх квартири для себе, і ще й залишиться чимала сума. Ми ще не завершили проект, але сумарно цей варіант поки що виходить нам на 35-40% дешевше, хоча й він складніший в реалізації. Але за такі гроші вирішили потерпіти. Плюс, всі ті ремонти робились/робляться паралельно з ремонтами в квартирі, наприклад, заміна труб в будинку робилась на етапі сантехніки, так само зовнішні балкони. Хоча під'їзд буде вже після. До речі, новобудова - це теж не така вже й безпроблемна річ. Ми розглядали варіант в новобудові на Погулянці. І так сталося, що наш прораб паралельно з нашою квартирою робив ремонт в квартирі сусідній з тою, що дивились ми (тому ми трохи в курсі деталей). Квартира на останньому поверсі. Там були проблеми з дахом. І власник усував це за свій рахунок. Можливо, це 1 випадок на 100, але ми були близькі до такої халепи. Останній варіант. Правда, не я сам, а наш прораб. Були моменти, коли залишалося по пару мішків цементу, шпаклівки (звичайно, що все запаковане, некористоване).
ситуація у Вас цікава з квартирами, такий собі культурний і взаємовигідний обмін Якщо не секрет, хто Ваші сусіди? кілька років тому була квартирка на Коперніка (будинок на розі Коперніка-Вітовського, кутова дорога на цитадель) - там стільки асвабадітєлєй мешкало і їх потомків, довкола один абщєпанятний А Ви були на оглядинах Зарицького, 5 і Погулянка, 5/6? якщо так - яка якість робіт, чорнового вигляду, які прилади/сантехніка уже включені у вартість квартир, ліфти, склопакети? навіть враховуючи 35-40% переваги над ціною Зарицьких, хіба Ви не віддасте з часом те саме у своєму теперішньому будинку+час+нерви Дякую
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||