Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Та все "дасться чути" вже через рік - чи продавати той інвестиційний смарт, чи запускати під оренду! А зараз - це переливання "з пустого в порожнє"! Кажу, може хтось там поблизу моста проїзджає? - то пройдіть/проїдьте ще 300м і зробіть фото "що там робиться?" Може там вже все розрівняли бульдозерами? Бо від мене фото буде не раніше літа!(як і казав раніше)
Та й може вже досить "танцювати з бубном" довкола одного об'єкта/ЖК? Кажу, давайте обговорювати - які появились нові цікаві варіанти? Що нового цікавого будують? Чи десь знижки великі появились? Чи хтось(або когось знайомий) "вихопив" собі доступну іпотеку під 7%?
Глобус дає на Вашингтона 19000 зі здачею кінець 2023.Одно від 19400.Ніхто не демпінгує від слова взагалі. Гляньте на Київські новобудови-ціни захмарні. 5 років назад вони були наближені до львівських більше. Не знаю як в $ але в гривнях дешевше не буде.
Привіт всім - умисне зареєструвався щоб поділитися своїм баченням по ринку оренди Львова, а то Успіх відбитися не може від Фомів невіруючих. Отож: 1.) По окупності (що була) - купив квартиру в Авалоні (2дей) - коли купляв заплатив 29500 за 37 кв. - попередній власник що мені продавав уже перед тим це в одного перекупив - по ходу початкова ціна була в районі 20000, на даний час голі стіни без ремонту в цьому конкретно будинку реально продати за 37 000 - тож рахуйте. При цьому я брав за місяця 3 до здачі. одразу ж після здачі можна було продати за 900 за квадрат. 2.) По ремонту - весь ремонт з омеблюванням (робили майстри не я) став в 10-12 000 - зараз можна продати за 50-52 000 можливо 55000 - питання чи вартує цей гемор з джамшутами та тяганням мішків на 8 поверх без ліфту цих підйомів - не знаю, якщо продавати. Питання чи вартує продавати - пізніше 3.) Старий фонд - я б не купляв навіть по бросовій ціні - чому - інфраструктура ніяка, навколишня обстановка - ніяка - багато нащадків "мижебратьєв" яким квартири дістались "дадом" - просто віджали, тому і відношення до спільного майна відповідне, перепланування, по части варварські просто небезпечні для життя + відсутність НОРМАЛЬНОЇ транспортної доступності, витрати на ремонт кривих стін та вграної сантехніки, вікон, стін та підлоги більші ніж робити все зново, планування - ШОК - просто більшість старого фонду (я про Астрію Польщу) - це віджате та переділене між "інтернационалом" панське майно котре поділили на комурки "асвабадітєлям". Що в нормальному стані, правильного планування і з заходом через єбєня - космос а в більшосі випадків просто не продається 4.) Про оренду - тут взагалі цікаво - описую зі свого досвіду - коли робив ремонт - минулий рік - десь у вересні почав придивлятися до перспектив оренди - зайшов та само як наші егсперти на ОЛХ та РІУ - і офігів - 5000-6000 потолок - курва - я так мучуся за 200 паперів. Заспокоїв себе - це старий фонд, почав шукати новий - Леви міста (поряд) квартири по більше на фото ремонти по понтовій - 7000, авалон на Чорновола - 8000. Взагалі не айс. В листопаді по знайомству вийшов на "крутого" рієлтора - дзвоню - ну типу, карантин, ну за вас просили, так і бить барін добрий - поможу, але ексклюзив в мене та ціна - потолок 8 000 і то треба буде чекати. Я плюнув на тих егспертів - руки є, інтернет тоже, фотки зробити вмію, ОЛХ та РІУ знаю сам можу виставити. Почав питатися в сусідів по скільки здають - і тут "Валєра я офігів" - від 10 000 за однокімнатну (правда від 40 кв.). Я не повірив - "егспєрт" ріелтор каже що стеля 8000, ОЛХ малює взагалі 7000. Ну ставлю я 9000 - за 3 дні я мав більше 20 дзвінків - 90 відсотків рієлторів. Були пропозиції з котиками-песиками по 10000. Але я живу по принципу - хто перший тому і продаю, віддаю, здаю. Отож за 3 дні здав порядній парі без дітей і це в "мертвий сезон" - грудень. Після цього ще цілий січень дзвонили готові за 9000 взяти навіть за 10000. Якби почекав то може б здав і за 10, а може б і ні, я до цього легко відношусь - написав просто для розуміння що таке ринок і яка специфіка 5.) Про перепродажу - маю ще 2 об'єкти - у Вільному місті (буйка-луганська) - купляв 50 кв. за 30500. Зараз уже по 1000 за кв - якість будівництва дуже добре. комунікація нижче плінтуса + затримка, але будинок з ідеєю та перспективою. І недавно взяв Соту Дует (городоцька-любінська) - взяв ще навіть без котлована (ризикнув сильно, але будинок не великий, не мурашник, хороша інфраструктура, будують архітектори - надіюсь що буде преміум якість, принаймі на рівні розуміння - дуже добре) по 870, зараз у відділі продаж кажуть що можна по 1100 продавати. Але ........... Чи вартує - ну припустимо, продам Вільне місто - 20000 (65%) підйому за 1,5 року чи Соту з 26.4 % плюсу за 2 місяця ... і що далі? А далі - нерухомість у Львові полетіла, як то кажуть "ту зе мун" - Сейфхаз - по 1200 (місце не зважаючи на те що будує нова оселя треш - біля колії, мурашник, навпроти гадюшник від Парусу, збоку склади, розв'язка ніяка - виїжджаєш одразу на міст) і це 1200 за квадрат з фундаменту та із здачею в кінці 2022, читай 2023. Ближче навпроти першого парусу по Кульпарківській в планах апертаменти (без можливості прописки із космос тарифами) - ще немає котловану - по 1500 - це околиці Соти, при цьому вона в кращому розміщенні - початок Городоцької, початок Люблінської, не мурашник, цікавий проект та ідея. По вільному місті - які альтернативи - Софіївка - це уже не мурашник це термітник по 1000 і не відомим строками здачі, вся та фігня на тернопільській - це термітник без ідеї, фантазії та вікна у вікна по ціні 1000, з цікавого ЛевДевоплемент на початку Буйка/Мирного будує апартаменти по 1400 + їх управління за космічну ціну власнику, за податковою починають будувати - немає це котловану - 1500-1600. МілТаун - старт з 1400 - за ЩО !?!?!?!?. Авалон Люкс на Горбачевського з проблемами - 1800 (Карл - 1800 курва баксів за квадрат). До чого веду - продавши з формальним прибутком куплену ще пів року тому нерухомість зараз ти її продаш в ту ж ціну що коштують самі іпенисті іпеня. Чому так - не знаю. Розписав дуже розлого хотів би почути думку інших учасників. А особливо позицію чим це закінчиться і чи закінчиться і на якій ціні. А також був би радий почути критику, підтримку, пораду по своєму пакету недвіги.
Р.С. Про ціни - Краків - зараз за 2,5 - іпенисті іпеня, Варшава - 3-3,2, Відень - 4-5 (останнє із блогу Чаплінського). Так ми не Краків, не Варшава і тим більше не Відень - але на фоні цілої України - взагалі дуже не погано + як на мене ринок первинки у нас дуже стабільний, поки що. Показовим є сторія із Львівською Мрією - у забудовника шалені проблеми із забудовою на Кн. Ольги - інвесторам по цьому об'єкту дали можливість перевкластися в Лвьівську Мрію, а коли її не потянули перепродали - тобто не кинули як би зробили у Києві, тим більше формальні підстави мали - ніхто не очікував таких зальотів по Кн.Ольги. По Парус Сіті - так само - забудовник не зміг - не почав тягнути волину - продав тим хто зможе - така +- цивілізована поведінка забудовників стимулює попит, тим більше на фоні повного трешу що в країні. Р.Р.С. В додаток до цін - дивлюся бог Чаплінського - робив аналіз ринку в Франику та Чернівцях - +- щось варте уваги але не айс навіть не в центрі - уже 900-1000 - і це маленькі достатньо провінційні містечка без практчно без айтішників
Орендодавець написав:Привіт всім - умисне зареєструвався щоб поділитися своїм баченням по ринку оренди Львова, а то Успіх відбитися не може від Фомів невіруючих. Отож: 1.) По окупності (що була) - купив квартиру в Авалоні (2дей) - коли купляв заплатив 29500 за 37 кв. - попередній власник що мені продавав уже перед тим це в одного перекупив - по ходу початкова ціна була в районі 20000, на даний час голі стіни без ремонту в цьому конкретно будинку реально продати за 37 000 - тож рахуйте. При цьому я брав за місяця 3 до здачі. одразу ж після здачі можна було продати за 900 за квадрат. 2.) По ремонту - весь ремонт з омеблюванням (робили майстри не я) став в 10-12 000 - зараз можна продати за 50-52 000 можливо 55000 - питання чи вартує цей гемор з джамшутами та тяганням мішків на 8 поверх без ліфту цих підйомів - не знаю, якщо продавати. Питання чи вартує продавати - пізніше 3.) Старий фонд - я б не купляв навіть по бросовій ціні - чому - інфраструктура ніяка, навколишня обстановка - ніяка - багато нащадків "мижебратьєв" яким квартири дістались "дадом" - просто віджали, тому і відношення до спільного майна відповідне, перепланування, по части варварські просто небезпечні для життя + відсутність НОРМАЛЬНОЇ транспортної доступності, витрати на ремонт кривих стін та вграної сантехніки, вікон, стін та підлоги більші ніж робити все зново, планування - ШОК - просто більшість старого фонду (я про Астрію Польщу) - це віджате та переділене між "інтернационалом" панське майно котре поділили на комурки "асвабадітєлям". Що в нормальному стані, правильного планування і з заходом через єбєня - космос а в більшосі випадків просто не продається 4.) Про оренду - тут взагалі цікаво - описую зі свого досвіду - коли робив ремонт - минулий рік - десь у вересні почав придивлятися до перспектив оренди - зайшов та само як наші егсперти на ОЛХ та РІУ - і офігів - 5000-6000 потолок - курва - я так мучуся за 200 паперів. Заспокоїв себе - це старий фонд, почав шукати новий - Леви міста (поряд) квартири по більше на фото ремонти по понтовій - 7000, авалон на Чорновола - 8000. Взагалі не айс. В листопаді по знайомству вийшов на "крутого" рієлтора - дзвоню - ну типу, карантин, ну за вас просили, так і бить барін добрий - поможу, але ексклюзив в мене та ціна - потолок 8 000 і то треба буде чекати. Я плюнув на тих егспертів - руки є, інтернет тоже, фотки зробити вмію, ОЛХ та РІУ знаю сам можу виставити. Почав питатися в сусідів по скільки здають - і тут "Валєра я офігів" - від 10 000 за однокімнатну (правда від 40 кв.). Я не повірив - "егспєрт" ріелтор каже що стеля 8000, ОЛХ малює взагалі 7000. Ну ставлю я 9000 - за 3 дні я мав більше 20 дзвінків - 90 відсотків рієлторів. Були пропозиції з котиками-песиками по 10000. Але я живу по принципу - хто перший тому і продаю, віддаю, здаю. Отож за 3 дні здав порядній парі без дітей і це в "мертвий сезон" - грудень. Після цього ще цілий січень дзвонили готові за 9000 взяти навіть за 10000. Якби почекав то може б здав і за 10, а може б і ні, я до цього легко відношусь - написав просто для розуміння що таке ринок і яка специфіка 5.) Про перепродажу - маю ще 2 об'єкти - у Вільному місті (буйка-луганська) - купляв 50 кв. за 30500. Зараз уже по 1000 за кв - якість будівництва дуже добре. комунікація нижче плінтуса + затримка, але будинок з ідеєю та перспективою. І недавно взяв Соту Дует (городоцька-любінська) - взяв ще навіть без котлована (ризикнув сильно, але будинок не великий, не мурашник, хороша інфраструктура, будують архітектори - надіюсь що буде преміум якість, принаймі на рівні розуміння - дуже добре) по 870, зараз у відділі продаж кажуть що можна по 1100 продавати. Але ........... Чи вартує - ну припустимо, продам Вільне місто - 20000 (65%) підйому за 1,5 року чи Соту з 26.4 % плюсу за 2 місяця ... і що далі? А далі - нерухомість у Львові полетіла, як то кажуть "ту зе мун" - Сейфхаз - по 1200 (місце не зважаючи на те що будує нова оселя треш - біля колії, мурашник, навпроти гадюшник від Парусу, збоку склади, розв'язка ніяка - виїжджаєш одразу на міст) і це 1200 за квадрат з фундаменту та із здачею в кінці 2022, читай 2023. Ближче навпроти першого парусу по Кульпарківській в планах апертаменти (без можливості прописки із космос тарифами) - ще немає котловану - по 1500 - це околиці Соти, при цьому вона в кращому розміщенні - початок Городоцької, початок Люблінської, не мурашник, цікавий проект та ідея. По вільному місті - які альтернативи - Софіївка - це уже не мурашник це термітник по 1000 і не відомим строками здачі, вся та фігня на тернопільській - це термітник без ідеї, фантазії та вікна у вікна по ціні 1000, з цікавого ЛевДевоплемент на початку Буйка/Мирного будує апартаменти по 1400 + їх управління за космічну ціну власнику, за податковою починають будувати - немає це котловану - 1500-1600. МілТаун - старт з 1400 - за ЩО !?!?!?!?. Авалон Люкс на Горбачевського з проблемами - 1800 (Карл - 1800 курва баксів за квадрат). До чого веду - продавши з формальним прибутком куплену ще пів року тому нерухомість зараз ти її продаш в ту ж ціну що коштують самі іпенисті іпеня. Чому так - не знаю. Розписав дуже розлого хотів би почути думку інших учасників. А особливо позицію чим це закінчиться і чи закінчиться і на якій ціні. А також був би радий почути критику, підтримку, пораду по своєму пакету недвіги.
Р.С. Про ціни - Краків - зараз за 2,5 - іпенисті іпеня, Варшава - 3-3,2, Відень - 4-5 (останнє із блогу Чаплінського). Так ми не Краків, не Варшава і тим більше не Відень - але на фоні цілої України - взагалі дуже не погано + як на мене ринок первинки у нас дуже стабільний, поки що. Показовим є сторія із Львівською Мрією - у забудовника шалені проблеми із забудовою на Кн. Ольги - інвесторам по цьому об'єкту дали можливість перевкластися в Лвьівську Мрію, а коли її не потянули перепродали - тобто не кинули як би зробили у Києві, тим більше формальні підстави мали - ніхто не очікував таких зальотів по Кн.Ольги. По Парус Сіті - так само - забудовник не зміг - не почав тягнути волину - продав тим хто зможе - така +- цивілізована поведінка забудовників стимулює попит, тим більше на фоні повного трешу що в країні. Р.Р.С. В додаток до цін - дивлюся бог Чаплінського - робив аналіз ринку в Франику та Чернівцях - +- щось варте уваги але не айс навіть не в центрі - уже 900-1000 - і це маленькі достатньо провінційні містечка без практчно без айтішників
Не зовсім зрозуміло шо (яка квартира) і де (район) здаєте за 9000. На скільки часу зафіксували 9000 (в доларі?) Який прОцент за оренду вимальовується річних від вкладень?