Є прекрасна нагода дати відповідь.
Мерія Анталії вчора "запустила" офіційний сайт саме про Анталію: можна ознайомитися і з районами міста, і з інфраструктурою, і з розвагами, і з транспортом...
Можливо знайдете для себе відповіді, де краще жити...
|
|
![]() На цій гілці часто лунало запитання до мене, чому саме Анталію я вибрав в якості другого місця свого проживання.
Є прекрасна нагода дати відповідь. Мерія Анталії вчора "запустила" офіційний сайт саме про Анталію: можна ознайомитися і з районами міста, і з інфраструктурою, і з розвагами, і з транспортом... Можливо знайдете для себе відповіді, де краще жити... ![]() Будьте внимательны турецкими банками
Турция осталась без валюты: Эрдоган просит помощи у Японии и Британии
![]() Вообще лучше обращаться к первоисточникам.
А первоисточник говорит: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 1 milyar 193 milyon dolar artarak 92 milyar 220 milyon dolara yükseldi. Совокупные резервы Центрального банка Турецкой Республики только на последней неделе выросли на 1 млрд. 193 млн. долларов США , достигнув суммы в 92 млрд. 220 млн. Долларов. Источиник (там же приведена таблица, показывающая изменение размера валютных резервов в ретроспективе): Глава Национального банка Турецкой республики господин Uysal: "... мы предприняли своевременные, целевые и предсказуемые шаги, чтобы удовлетворить растущую потребность системы в ликвидности и обеспечить непрерывное продолжение кредитного потока в реальный сектор путем тщательного мониторинга процесса и его последствий в соответствии с этими целями". Полный текст здесь: Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 чер, 2020 19:09, всього редагувалось 1 раз.
![]() Президент Реджеп Тайип Эрдоган заявил, что в случае заболевания иностранных туристов коронавирусом в Турции лечение будет предоставлено бесплатно. Источник: Hürriyet — Гизем Каракыш (Gizem Karakış) — 12 июня 2020. Министр здравоохранения Турции Фахреттин Коджа (Fahrettin Koca) также представил доклад на заседании Центрального руководящего и исполнительного комитета Партии справедливости и развития Турции и отметил: «Турция — безопасная страна. Мы также предоставим медицинские гарантии приезжающим туристам. Если туристы, прибывающие в Турцию из европейских стран, заболеют здесь, мы возьмем их лечение на себя». ![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьВ Україні капець, тобто карантин до 31 липня.
Цікаво наскільки Туреччина готова приймати потенційних коронозомбі з 1.7.20? Чи заочкує? ![]() Капець - то не те слово: всі авіакомпанії України припинили продаж авіаквитків...
Мабуть, пан flyman, прийдеться всім українцям відпочивати у Лазурному... В той же час: 20 червня вже відбудеться перший авіарейс SWISS Air "Цюріх-Анталія" (прямий), вже виконуються по 6 рейсів на день у Німеччину, та по 13 рейсів на день - внутрішніх). Що саме цікаве, що все, що відбувається, для мене особисто несе позитив: - кожного дня я на морі - пляжі вільні, між кожною групою відпочивальників - приблизно 10 метрів; - до душа із прісною водою черги немає, вода ллється тепла; - у пунктах прокату роверів - завжди є вільні ровери - раніше ще й не вхопиш... - турфірми не підвищують ціни не свої послуги, наприклад тур на весь день (ВАС В АНТАЛІЇ ЗАБИРАЮТЬ ВІД БУДИНКА о 7-00) - везуть на сніданок в Сарису-парк - потім за 100 км в Адрасан - о 10-00 відходить яхта (завантаження згідно із правилами - не більше, ніж на 50%) - йде до острова із чудовими, як на Мальдівах, пляжами - потім перехід на Americаn Bay - плавання в морі та початок обіду на яхті (морепродукти) - потім захід на "Піратський пляж" - причалювання о 17-30 - полудник із фруктами - доставка додому о 20-30 - все це вартує 160 лір або 630 гривень). Рекомендую взяти на замітку тим, хто приїде в Анталію на орендованому авто - якщо ви самі доберетеся до бухти в Адрасані, то для Вас програма буде коштувати всього 120 лір (450 гривень). Люблю приємні новини: Новина 1. Поздоровляю читачів із ювілеєм - 3/4 мільйона переглядів цієї гілки!!!! ![]() Новина 2. Для українців відкрито кордон "Україна-Румунія" то дозволений трансфер на власному авто територіїю Румунії на протязі 48 годин. Кордон Болгарія-Румунія відкрито. З 1 липня Туреччина починає пускати українців. Про трансфер Болгарією ще не маю докладної інформації. Новина 3. Коли ви маєте квартиру за кордоном (як наприклад, мій приятель, який має в Україні одну квартиру для себе, любимого, площею 115 квадратів та ще 3 - під орендарів, то добре, що ви залишаєте ключі від своєї квартири надійному товарищу, в даному випадку akurt'y - він сходить, провідає, провітрить та впевниться в тому, що ваш власний плавальний басейн у доброму стані... ![]() Квартира мого приятеля на поверсі 3 (видно на фото), куплена в травні 2018 за 54 000 доларів, площа 60 квадратів, все - "під ключ" (крім побутової техніки - докупив все від варочної поверхні до холодильника від фірма Самсунг). Велика територія навколо будинка ліворуч та праворуч дозволила розмістити аж 2 парковки для авто мешканців, битви за паркомісця намає. Ворота (їх двоє) автоматичні. В будинку всього 30 квартир. Цікаво, що голова ОСББ - у минулому - офіцер поліції. Новина 4. В Анталії приємна суха погода, вдень +27. Вчора над горами були хмари. В п"ятницю-суботу прогнозують потепління - ну не так, як в Запоріжжі-Києві-Дніпрі до +35, але +31 на два дні - не більше - прогнозують... Востаннє редагувалось akurt в Чет 18 чер, 2020 08:44, всього редагувалось 1 раз.
![]() Так, на самому краю Анталії в мікрорайоні Сарису - очісні споруди всієї Анталії.
Великі за розмірами - видно на картах Гугл. Тому в цьому досить непоганому мікрорайоні ціни на квартири нижчі за інші приморські мікрорайони десь на 10-20%. В новому житловому комплексі там купив квартиру "2+1" мій приятель. Коли я буваю у нього в гостях, то відчуваю специфічний запах. Приятель говорить, що ввечері - доволі сильний. Зазвичай я запахи не відчуваю особливо, але ось там мій ніс все чує... Незважаючи на те, що там всі будинки - нові і дуже красиві, я би НЕ порадив там купувати. Крім того, слаба інфраструктура: дитячих парків немає (є один, але якийсь "порожній", здається і без дерев), супермаркетів немає, аптеки (на що жалівся мій приятель) немає. Автобусне сполучення гарне, до пляжа - десь 10-15 хвилин пішки. ![]() Ні на пляжі того не відчувається ніяк - досить далеко.
Крім того, треба врахувати: а) зазвичай вітерець іде З МОРЯ, а не в бік моря. б) відразу за рівнинною частиною Сарису починається між двома великими горами (ліворуч заввишки в 650 м, а праворуч мабуть 1500 м) ну не каьон, а прогалина великої довжини. Вигляд з гірської траси на ж/м Сарису: 1 - очісні споруди 2 - комплекс будинків, де мешкає мій приятель, реально відчуваю я запах. 3 - напрямок до пляжу Сарису - він далі червоної стрілки за горою. ![]() У того приятеля житловий комплекс - майже за парканом тих очисних соруд. Ще таке уточнення: той мікроарйон Сарису можна умовно розбити на "стару" і "нову" частини. В старій зазвичай будинки яким років 10, а в "новій" всі нові, десь 2018-2020 років. Ось саме тут і проблема. В "старій" частині почалося будівництво дуже великого житлового комплекса - великого не за кілкістью поверхів, а за площею - я повз проходив, то здивувася, при цьому поверхів там мабуть всього 3 и квартири великі за площею. Гадаю, що в старій частині запаху не відчувається, але не впевнений. На мапі: станція водоочистки червоним кольором, стрілочкою - житлові будинки, будинок мого приятеля праворуч відразу за квадратом червоного коліру. ![]() Востаннє редагувалось akurt в Чет 18 чер, 2020 09:54, всього редагувалось 2 разів.
|
|