Навпаки, нерухомість в Анталії може виявитись набагато кращім надбанням, ніж нерухомість в Україні.
Яким буде майбутнє наразі невідомо, то тільки час покаже.
|
|
![]() Поддерживаю и много раз призывал описать, как люди РАСПОРЯДИЛИСЬ СВОИМИ ФИНАНСАМИ, как научились ЭКОНОМИТЬ, как сделали верные расчеты, как купили себе жилье и живут в: Польше (было 2 раза без подробностей, фрагменты - от flyman и от Trast), в Болгарии (было 1 раз - человек переселился по болгарской пенсионной программе - есть такая), в Италии (был обман один раз типа купила и вот уж живет), в Черногории (я описывал 2 раза с точными цифрами от цены на молоко до цены аренды квартиры - живут дети моего кума уже лет 8 ), в Испании (я описывал раза 4 - там имеют 2 квартиры в разных местах - Аликанте и не только 2 приятеля), во Франции (я описывал, так как сват и сваха живут), в США (я частично описывал, кроме того были интересные фрагменты у Понаехал), в Ирландии (я описывал 1 или 2 раза - получил гражданство мой бывший подчиненный), в Швеции (я описывал 1 раз - живет одногруппник одного из сыновей), в Новой Зеландии (я описывал один раз, описал бы еще, но потерял связь со львовским соседом, переселившимся туда с женой), в Прибалтике (никто не писал), в Германии (никто не писал), в Австралии (никто не писал) и еще в 140 странах мира. К сожалению, кроме меня, никто НИЧЕГО или почти НИЧЕГО не может написать. Однако, описывай не описывай - я уже 100500 раз написал, что лучшего места для "второго жилья" для украинца - кроме как Турция - не найти. Все сложилось, как в пазл: отличные условия для жизни (снега в Анталии не было с 1993 года, зимой минимум +10), лояльное отношение к украинцам, легкость получения ВНЖ (с 9 июня даже по аренде квартиры), при наличии ВНЖ нет ограничений по сроку отсутствия на территории страны (как в Испании - получил ВНЖ - выехал на срок более 185 дней - лишили ВНЖ), смешные цены на продукты, практически полное отсутствие налогов, легкость оформления покупки жилья или его аренды (без всяких юристов, адвокатов и нотариусов - такова политика государства в отношении иностранцев), никаких скрытых платежей, копеечный реально налог на недвижимость - я в год плачу 120 лир или 450 гривен), смешные цены на развлечения и путешествия, возможность оформления Полиса медицинского страхования иностранца ( я оформил на 2 года - в год всего 100 долларов), возможность без растаможки ввезти авто украинской регистрации (на срок 2 года), возможность купить новое авто без оплаты НДС, легкое бесплатное банковское обслуживание без всяких комиссий, лёгкость перевода денег с Украины через Приват24 сразу на карту турецкого банка с получением наличными в банкомате без всякий комиссий, легкость отправки/получения SWIFT-переводов в любую страну мира и зачисление таких переводов без всяких комиссий (есть комиссия за отправку - 60 лир (8 долларов) независимо от суммы перевода, но есть ограничения - не более 10 000 долларов в день БЕЗ ВСЯКИХ ДОКУМЕНТОВ и пояснений). ЭТО ВСЁ - ВАШИ ФИНАНСЫ! Это всё учит человека считать свои заработанные деньги и правильно ними распоряжаться. Ну и про Аланию и Бодрум я не пишу, так как там не живу. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 19 чер, 2020 08:07, всього редагувалось 1 раз.
![]() Цікавий матеріал зранку проявився від нашого українця, який веде репортажі про Туреччину - є багато цікавого:
![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьСегодня прочитал официальное так сказать заявление турецких властей по поводу туристов и короновируса-
![]() Флай, ти мене розчаровуєш! Я коли перший раз попав в Істамбулі на ринок спецій, був в шоці від облич продавців - більшість виглядали, як середньостатистичний український "Петро". Звертався до них по укр, по рос, по англ. - ніц! Тільки по турецьки вони балакали. Потім я зрозумів, що то мабудь нащадки яничарів. Енівей, людина соціальна тварина і підсвідомо хоче бути приналежною до чогось. Чи то релігія, чи якийсь соціум, чи ідея, пофіг. Щось повинно бути. В Україні ця социалізація важко реалізується, тому більшість чи психи, чи валять подалі, бо народжені нормальними чесними людьми, не можуть жити в хворому соціумі. Тому не так страшно те, що ти написав. Страшніше застрягти на кораблі посеред океану, який от от зломається, капітан і все команда зайняті своїми справами, щось там балакають про світле майбутне. А поруч акули і пірати, а ти маленький манюпас, який навіть плавати не вмієш. Це не всі розуміють, то й на краще! ![]()
Якщо ти про Україну, пишеш, то ти запізнився більше як на 6 років, зі своїми страхами, точку зламу пройшли, пізно панікуєш. Якщо про СРСР, то майже на 30. Якщо про США або ЄС, то трохи їх покачає і преживуть. Чи може це про Туреччину, можливо. ![]() А не замахнуться ли нам на Вильяма, понимаете ли, нашего Шекспира?
(або спроба порахувати, в яку суму обійдетья відпочинок в Туреччині) 1. Авіапереліт чартерним рейсом Запоріжжя-Анталія - 118 ойро в один бік - виліт 03 липня, повернення 10 липня теж за 118 ойро - разом 236 ойро на людину. На родину з двох осіб 236х2=472 ойро. Те саме - з Києва - виліт 01 липня - 133 ойро, поверення 07 липня - 80 ойро, разом 213 ойро, на родину 426 ойро. 2. Бронювання готелю в Анталії: рекомендую першу лінію на пляжі Коньяалти - готель Corner Park - відкритий після реновації, на днях отимав Медичний сертифікат безпечності - номер 35 кв. м. - з 03 липня по 10 липня - 400 ойро - номер на двох із снiданком (!!!). Про всяк випадок: номери без доплати - на трьох осіб. ![]() 3. Трансфер на таксі в готель та в аеропорт - 120 лірх2=240 лір або 25 ойро. Те саме, автобусом прямо з аеропорту 6х2х2=24 лір або 3 ойро. 4. Обіди в ресторації неподалік - рекомендую автентичний ресторан - працює з 1974 року - традиції! - Şişçi İbo ![]() Орієнтир цін: повний обід на двох приблизно 80 лір або 320 гривень або 12 ойро. За тиждень 7х12=84 ойро. 5. Вечеря - в залежності від смаків: а) в номері готелю продуктами, купленими поруч в супермаркеті, розрахунок на людину: салямі з індика 3 ліри+сир білий м"який 11 лір за упаковку в 500 грамів - нехай 2 ліри+оливки - упаковка в 400 грамів 11 лір - нехай 2 ліри на людину+батон хліба 1,5 ліри -нехай 0,75 ліри+пачка вершків 5 лір+0,5 літра молока 1,5 ліри+морозиво - пачка в 0,5 кг - 12 лір+пачка соку яблучного/помаранчового 3,5 ліри - разом 24 ліри або 3 ойро. за тиждень 3х2х7=42 ойро. б) кафе - звичайна ціна на шашлик курячий (подається з додатками та салатами) - 25 лір, курка з грибами - 25 лір, турецькі блюда - 25 лір, суп - 12 лір. На людину вечеря буде вартувати приблизно 35 лір, на двох - 70 лір або 10 ойро на двох. За тиждень: 10х7=70 ойро. 6. Витрати на пляжі: кока-кола або фанта 1,45 лірих2х7=21 ліра або 3 ойро на тиждень, традиційний турецький бублик "сіміт" 1,5 лірих2х7=21 ліра або три ойро на тиждень. Разом витрати 3х7=21 ойро. 7. Прокат роверів на пляжі: 1,5 ліри на годину, на двох на день 1,5х2х2=6 лір на пару днів на двох 2 ойро. 8. За бажанням - оренда комплекса з двох ліжаків та парасольки 30 лірх6=180 лір або 25 ойро. 9. Подорож за допомогою Телеферік в гори від пляжу в Сарису (зверху подивитися на будинок, в якому мешкає akurt та помахати йому рукою): 15 лір на людину - разом 30 лір або 4 ойро. 10. Витрати на міський тарнспорт: 5 лір картка+30 лір поповнення = вистачає на двох - разом 5 ойро на тиждень. 11. Рафтінг на гірській річці під мостом, побудованим 2000 років тому - 130 лір (забирають від готелю та привозять в готель, у вартість входить обід в горах) - 130х2=260 лір або 35 ойро. 12. Подорож на яхті в море з Адрасану - 160 лір на людину, на весь день, забирають від готелю та повертають в готель - на двох 160х2=320 лір або 50 ойро. У вартість входить сніданок, обід та полудник. 13. Пукт "Тринадцять" - витрати на "фінансові забави" - А ЧОГО Б І НІ??? - купівля 2х квитків державної лотереї - розіграш кожні 10 днів - в липні перший 09 липня - вартість 7,5 ліри - 2 квитка 15 лір або 2 ойро, вчора виграв по одному 7,5 ліри, а по другому 30 лір. Разом витрати на двох: 1145...1250 ойро. Have a nice day! P.S. У вартість не входять витрати на пальне - бензин - за 3...4-годинну екскурсію містом та околицями із відвідуванням водоспадів та одного із найбільших каньонів в світі, яку проводить для форумчан akurt - в минулому році зустрічався із чотирма форумчанами. Всі четверо віддячили або компенсацією вартості бензину, або смачним обідом разом в кафе, або пляшкою чудового віскі. Всім форумчанам - вдячний!
|
|